Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.965.080
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
16 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice
Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Prva ima bolji hladnjak a druga vise videomemorije. 

clock2much
13 godina
protjeran

Po tome ispada da je ova druga bolja za performamce a druga sto se tice hladenja i buke?? Koja se vise isplati??? U usporedbi sa 5770 su obe brze jel tako??

TL
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.8.2012 16:40 (Tomo53nja).
13 godina
neaktivan

kakva je nVidia GeForce GT 230 u sporedbi sa HD6970 ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.8.2012 17:41 (XXX-Man).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
talafi kaže...

Cista nula naspram 6970.

clock2much
14 godina
neaktivan
talafi kaže...

Kud usporedivat karticu od 300kn sa karticom od 2000+kn? Kakve su vam to usporedbe?

clock2much
16 godina
neaktivan

Pa zar ne kontate da vas je tip...

Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

ATI 7950?!? Treba mi da pogoni 3x27" LED, većinom mi je za web design komp ali od igara što igram je Diablo 3 i Dota 2, ali naravno volio bih da mogu i nove odigrati na max. Ostala konfiguracija je i5 2500K, 16GB DDR3 memorija, 120GB SSD (550/510MB R/W)... I naravno volio bih igre da budu u Eyefinity.

powered by sashab
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

jel ima ijedna novija compatibility chart za crossfire? ova na službenim stranicama ima samo do 5970, nema ni 6xxx ni 7xxx serije

našao: http://sites.amd.com/PublishingImages/Public/Graphic_Illustrations/WebBannerJPEG/AMD_CrossfireX_Chart_1618W.jpg

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.8.2012 18:36 (johnnybravocota).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
sashab kaže...

ATI 7950?!? Treba mi da pogoni 3x27" LED, većinom mi je za web design komp ali od igara što igram je Diablo 3 i Dota 2, ali naravno volio bih da mogu i nove odigrati na max. Ostala konfiguracija je i5 2500K, 16GB DDR3 memorija, 120GB SSD (550/510MB R/W)... I naravno volio bih igre da budu u Eyefinity.

GTX670/7970.

clock2much
15 godina
sashab kaže...

Tu uzimaj HD7970 , i to ako mozes Gigabyte WindForce model !

Music As A Weapon !!
13 godina
protjeran

- bas ste interesantni s aovime protegni se ovoliko protegni se onoliko dobijes ovu grafu dobijes onu grafu, ako je covjek rekao da bi grafu za 49.79kn onda mu nemojte predlagati grafe za 51.49kn jer to nije pitao, ako se bude protegnuo svaki puta na kraju si covjek moze kupit stan a ne graficku karticu sa vasim savjetima - eto toliko{#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Pa kad se vec ima takva konfa  , steta onda stedit na grafi !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Izgleda da će moja hd4670 u vječna lovišta pošto prikazuje razne stvarčice ( probat ću pećnicom ), pa mislim uzet neku grafu, onak da ju ovo napajanje podnese. Gledao sam hd6670, ona troši skoro isto kao i ova. Ima li još koja da bude ok s ovim psu ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Na taj LC Office 420 slobodno pukni HD6850.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Pozdrav,

Imam 8800 GTS (g92) i jos radi, ali bih htio vise detalja na 1680*1050 (BF3, naravno), ako moze neka preporuka do 1000 KN (200+-).

Hvala ljudi

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Provincija kaže...

HD6870/GTX560.

17 godina
Provincija kaže...

Pozdrav,

Imam 8800 GTS (g92) i jos radi, ali bih htio vise detalja na 1680*1050 (BF3, naravno), ako moze neka preporuka do 1000 KN (200+-).

Hvala ljudi

Koje napajanje je u pitanju? Ako je nego dobro i ako možeš uzeti HD 6870, uzmi Radeon HD 6870.

Ako je neko prihvatljivo i nikako se ne možeš protegnuti do HD 6870, onda uzmi HD 7770. Eventualno GeForce GTX 560 SE ako više naginješ ka nVidiji.

Ako je u pitanju šrot napajanje (recimo MS Industrial), onda ti treba i napajanje i grafička.

Računaj da u tom slučaju na napajanje otpada barem 350 Kn. Na grafičku ostalo.

Koji ti je ostatak računala? Možda ti nadogradnja i nema nekog smisla (recimo ako ti je procesor već sad bottleneck grafi npr).

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
13 godina

Za tu GTX560SE nisam ni čuo jer ima tog čuda kod nas kolike su cijene i kakva je protiv HD 6850?

0 0 hvala 0
17 godina
Streetpunk kaže...

Za tu GTX560SE nisam ni čuo jer ima tog čuda kod nas kolike su cijene i kakva je protiv HD 6850?

Ima, kako ne bi bilo. To je srezana GTX 560. Ima 192-bitnu sabirnicu umjesto 256-bitne i još neka rezanja.

U rangu je s HD 7770/6850 ali više struje vuče. Cijena oko 1050-1100 Kn.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
14 godina
neaktivan
Provincija kaže...

Pozdrav,

Hvala ljudi

Za 1.200Kn se bez problema da nabaviti polovna HD6950/560Ti s jamstvom. Ako ideš na novo, uzmi HD6870 ili GTX560.

191x7 kaže...
Provincija kaže...

Pozdrav,

Hvala ljudi

Koje napajanje je u pitanju? Ako je nego dobro i ako možeš uzeti HD 6870, uzmi Radeon HD 6870.

Ako je neko prihvatljivo i nikako se ne možeš protegnuti do HD 6870, onda uzmi HD 7770. Eventualno GeForce GTX 560 SE ako više naginješ ka nVidiji.

Ako je u pitanju šrot napajanje (recimo MS Industrial), onda ti treba i napajanje i grafička.

Računaj da u tom slučaju na napajanje otpada barem 350 Kn. Na grafičku ostalo.

Koji ti je ostatak računala? Možda ti nadogradnja i nema nekog smisla (recimo ako ti je procesor već sad bottleneck grafi npr).

8800GTS (G92), odmah je jasno da čovjek nema MS Industriala, već barem nešto malo bolje. MS Industrial jaaaako teško do nemoguće da bi izdržao tu karticu dugoročno.

Ma da? Za 250Kn s poštarinom u Portiu se kupi LC Office 600 V2.31, koji će držati HD6870/GTX560 bez ikakvih problema. Također za te novce ide polovan LC GP3 560 s jamstvom  (posljednja revizija), napajanje koje bez problema drži i grafe poput HD7970/GTX580.

Streetpunk kaže...

Ma kakva 560SE, za te novce se kupi polovna GTX560 s jamstvom i odličnim hlađenjem.

Svi problemi čine se rješivima ako se ljudi ne svađaju.
17 godina
Caesar et Brutus kaže...

Za 1.200Kn se bez problema da nabaviti polovna HD6950/560Ti s jamstvom. Ako ideš na novo, uzmi HD6870 ili GTX560.

8800GTS (G92), odmah je jasno da čovjek nema MS Industriala, već barem nešto malo bolje. MS Industrial jaaaako teško do nemoguće da bi izdržao tu karticu dugoročno.

Ma da? Za 250Kn s poštarinom u Portiu se kupi LC Office 600 V2.31, koji će držati HD6870/GTX560 bez ikakvih problema. Također za te novce ide polovan LC GP3 560 s jamstvom  (posljednja revizija), napajanje koje bez problema drži i grafe poput HD7970/GTX580.

Ma kakva 560SE, za te novce se kupi polovna GTX560 s jamstvom i odličnim hlađenjem.

A što ako ne želi polovno?

Ako ima 8800GTS ne znači da nema MS Ind napajanje. Vidio sam hrpu konfi s MS Ind 400-550W i karticama iz serije 8800/9800.

Radilo se uglavnom o gotovim konfama koje su wana-be trgovine proglašavale "gaming strojevima" prije dost godina.

I radile su te kartice na tim napajanjima, naravno bilo je slučajeva da krepa komp, grafa, napajanje.

Ti bi na LC office 600W stavljao HD 6870? Daj ne budi smiješan. Uzmi jedno LC Office, rastavi i prouči. Ako nakon tog ne promijeniš mišljenje, svaka tebi čast...

Polovno napajanje? To ne bih ni crnom vragu preporučio. Eventualno ako je izbor novo MS Industrial 400W protiv npr polovnog Fortrona 400W PNF. Tada je PNF bolji izbor. I to samo ako ima jamstvo.

Kao što rekoh, što ako ne želi polovno?

Ne uzimati polovno nije glupo niti je lošije niti išta u tom stilu. Stvar je samo izbora, sigurnosti i pouzdanosti.

Postoje razlozi zašto netko uzima novo kao što postoje i razlozi zašto netko uzima polovno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.8.2012 22:43 (191x7).
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Ti bi na LC office 600W stavljao HD 6870?

Jedan Office 600 daje cirka 400W@12V, dovoljno da drži HD6870 bez problema.

14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Postoje razlozi zašto netko uzima novo kao što postoje i razlozi zašto netko uzima polovno.

Da, stavio bih jer ono bez problema drži te kartice. S potonjim se slažem, vrlo je jednostavno:

1.) novo se kupuje kada imaš dovoljno love za to što želiš, doza sigurnosti je maksimalna

2.) polovno se kupuje kada nemaš dovoljno love za novo, doza sigurnosti može i ne mora biti maksimalna (ovisi o više parametara)

EDIT: Da, uzmimo primjer da je prijatelj kupio već složeno računalo sa 9800GT i EVC-om 500W, dana danas šljaka ko zmaj. Stvar je u tome što  8800GTS  troši više od jedne 8800/9800GT. Tih 30W na smeću poput MS-a se svakako pozna, a i kaži mi, kako bi  napajanje od deklariranih 170W na 12V railu držalo grafu koja troši blizu 140W u Loadu? A proc? Hmm. S druge strane, jedna 8800/9800GT sa 105-106W pod Loadom + proc cca devedesetak W, ajmo reći da bi se nekako i provuklo da napajanje drži.

I potrošnja jedne kartice iz starije serije se u praksi najčešće ne može mjeriti s potrošnjom druge kartice osjetno novije serije, unatoč tome što one imaju približno isti TDP.

Svi problemi čine se rješivima ako se ljudi ne svađaju.
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.8.2012 22:55 (Caesar et Brutus).
17 godina

Ripple noise (u daljnjem tekstu "šum") kod napajanje je ono što smeta komponentama spojenima na napajanje iako napajanje daje dovoljnu snagu.

Dakle napajanje koje na izlazima pri određenoj snazi ima velik šum skraćuje vijek kompoennti drastično, izaziva nestabilnost i u krajnjem slučaju kvar na jednoj ili više spojenih komponenti.

Ako neko napajanje daje dovoljnu snagu ne znači i da je dovoljno dobro. Može ono biti u stanju isporučiti i 500W viška, ako je velik šum komponenta će otići.

Druga stavka je variranje napona pri opterečenju. Jeste da LC Office 600W deklarirano može dati 400W na 12V railu, no pitanje je koliko napon na izlazima varira u loadu.

Napon izvan ATX specifikacija (bilo niži ili više) može uzrokovati nestabilnost ili ispad komponenti iz rada.

Kvaliteta i količina komponenti napajanja definira kvalitetu snage koju ono daje. Dakle utječe na količinu i svojstva šuma kao i na napone prema normi.

Zato bolja napajanja uglavnom i više koštaju; koristi se više komponenti, bolje komponente i više zaštita.

Osim toga, LC Power Office 600W npr nema 80+ certifikat o učinkovitosti. Boga pitaj koliko ono iz zida vuče pri malom opterečenju i koliko vuće pri velikom opterečenju.

Da je to koliko-toliko kvalitetnih 600W ne bi koštalo 250 Kn već barem duplo više. To napajanje je dobro za uredske konfe i slično.

Ono nije namijenjeno za gaming strojeve, za strojeve koji u cijelosti budu pod velikim opterečenjem (velik load proca, grafe, diska, memorije a time i matične).

Polovno se, osim kada nemaš love za novo, kupuje samo onda kada prevagne da ti je malo jače polovno bolje od malo slabijeg novog.

Ja sam tako mogao uzeti npr polovnu GTX 560 za 1000 Kn, no prevagnulo mi je nova HD 7770. Slabija jeste, ali ima druge prednosti koje su prevagnule.

Ne gleda se uvijek i samo snaga. Odlučio sam da je meni 7770 bolja opcija jer mi ne treba čista snaga, s GTX 560 ne bi imao nešto puno bolje performanse koliko bih imao veću potrošnju, veće opterečenje na napajanje, stariju generaciju kartice, kraću garanciju, nesigurnost je li po polovnoj kartici prčkano (i recimo je li preclockavana) itd itd.

Nije samo stvar jel imaš za novo ili nemaš. Ponekad se treba pokriti koliko si dugačak i biti zadovoljan dekom koju kupiš.

14 godina

HD 6870 je dosta ekonomična po pitanju potrošnje.

17 godina
itomic009 kaže...

Ne kažem da nije, i sam bih ju uzeo da sam imao na raspolaganju preko 1100 Kn, ali i dalje tvrdim da takvu karticu ne treba spajati na nekvalitetno napajanje.

Dapače, nikakvo računalo ne treba spajati na šrot napajanja. LC power Office serija je OK kvalitetom, ali ne za gaming i slična računala.

14 godina
191x7 kaže...
itomic009 kaže...

Ne kažem da nije, i sam bih ju uzeo da sam imao na raspolaganju preko 1100 Kn, ali i dalje tvrdim da takvu karticu ne treba spajati na nekvalitetno napajanje.

Dapače, nikakvo računalo ne treba spajati na šrot napajanja. LC power Office serija je OK kvalitetom, ali ne za gaming i slična računala.

Neće joj ništa bit sa tim napajanjem. Ti što si naveo ono oko šuma u teoriji sotji, ali u praksi to ima minimalne i praktički zanemarive posljedice. Davno su prošli dani krepavanja napajanja i "povlačenja" pola kompa za sobom. Ako nema para za bolje, nemora se bojat stavit HD 6870 na LC 500W ili 600W.

16 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...

Na taj LC Office 420 slobodno pukni HD6850.

Ne bih HD6850, bit će bottlenecka i neda mi tolko para dat ( rabljenu neću), radije bih uzeo HD6770 ili HD7750. Jel velika razlika između njih ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.8.2012 23:49 (al zagorec).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice