Problem je sto 270/X nema direktnog nasljednika u 300 seriji, to ti kazem
Radice bez problema
Radice bez problema
Sami su si krivi huehuehue
Molim te nemoj namjerno kurit grafe. Kao prvo ako te skontaju ostat ces bez icega, a ako imaju u skladištu jos starih, dobit ces istu nazad, ali ces to i cekat dok utvrde sto je tocno sa "pokidanom" + onda ako ti stvarno nešta ode puno ces ju teže reklamirat i postat ces sumnjiv. Lijepo ju prodaj i dodaj jos malo za novu.
EDIT: Neces dobit 380 za 270 ne brini
Po svoj logici bi trebao, a nemaju kako skuziti ako u biosu malo naštelam. Kazem, frend je bar 15 tak sredio, ako ne uspije, lako ja vratim sve na staro
Btw provjerio sam sa servisu, ako se ustanovi kvar, dobijem ekvivalent ili nešto jaču iz r9 serije, a trenutno nemaju ništa od 200 serije osim 260x ^^
Vrijedi pokušati
Ako imas savjesti za to radi sto hoces, ali R9 380 je 1600kn, a ja sam si kupio 270 Sapphire cim je izasao 2014. za 1200kn.... Tako da nece ti samo tako dat, eventualno da doplatis
Sumnjam da ću išta doplaćivati, kolega je stalno kurio grafičke (namjerno) i dobivao nove jače bez doplata. Mislim si sad možda to napraviti, vjerujem da je r9 380 jača od 270 20% cca, samo hoće li raditi na 500w napajanju?
Ja ti također nebi preporučio da se baviš tim sportom, kolega D3lBoy je objasnio zašto. Ajde što je šupski od tvoje strane, ali jesi svjestan da možeš ostati bez ijedne grafe? Ne dijele oni to baš tako kao što ti misliš.
To se ne šalje u trgovinu pa da oni tamo testaju, vec na glavni servis. Sad neznam kako mogu vidjet sto je uzrokovalo problem, ali da je tako jednostavno onda bi svi sa garancijama nafrljili voltažu na +200mv i OC do tilta pa dokle ide ide.
EDIT: Ako npr. mislis overvoltat karticu da pregori, a hlađenje je ispravno. Odma ce znat da si se igrao sa voltažama, ako ju rastavljas ode garancija. Baš ne isplati ti se nikako.
280 trenutno ima i za 1249kn. I prije je bilo jeftinijih modela, dok je opet bilo 270 MSI gaming modela od 1600-1700kn... Sve ovisi koliko si ju platio, nece ti dat 400kn skuplju grafu samo tako, ili bi mu dali neku naj jeftiniju verziju malo jace kartice
Da je to tek tako svi bi to radili. Nebi niko prodavao kartice nego fino pičiš na njoj dok ti je dobra, kad izađe nova seriju skuriš ju, odneseš u dućan, dobiješ novu i ajmo iz početka
Ništa sa voltažom, u biosu nešto sjebem, a u servisu ne smiju tamo. Nije problem napraviti, kažem, provjereno radi taj način, samo da ne nude r7 370, što su rekli da neće.
Da je to tek tako svi bi to radili. Nebi niko prodavao kartice nego fino pičiš na njoj dok ti je dobra, kad izađe nova seriju skuriš ju, odneseš u dućan, dobiješ novu i ajmo iz početka
Pa točno to :)
Ništa sa voltažom, u biosu nešto sjebem, a u servisu ne smiju tamo. Nije problem napraviti, kažem, provjereno radi taj način, samo da ne nude r7 370, što su rekli da neće.
A hvala bogu imas dual bios karticu, kad upale i vide da sve radi.... :D
Ne znam, ne savjetujem ti da to radis (pogotovo softverske prirode) meni je na 7950 pregorio konektor za napajanje ventilatora sa venta na plocu od karte i morao sam dosta da se raspravljam s ljudima sta i kako. Realno fizicka ostecenja ne pravdaju previse, jer i da ti se kartica pregrijava samo ce throttlati danas nece se spaliti tako da ... pazi sta radis
Ma necu ja to raditi. Kolega ce, cak mislim da je i na forumu tu :D
Ne brinem se ja za ishid, zna on to, digo je para na tom dosta, samo mi je bilo dzabe zajebavat se s ovim da dobim r7 grafu, ali eto ocito necu, thx svima :)
Radice bez problema
kako ne bi bilo direktnog nasljednika, nasljednik za 270 je 370 i po imenu i po cjenovnoj klasi
sasvim je druga stvar što je amd zajebo svoje klijente i umjesto povećanja perfomansi u 3xx seriji ostavio iste perfomanse ili ih čak spustio u slučaju 370-ke
evo samo da chasu od jučer razgovor pitam, jel bi ovo bilčo ok za one moje potrebe:
Procesor Intel Celeron G1840 2,8 GHz Socket 1150 Box,Matična ploča ASUS H81M-K socket 1150,RAM memorija za PC Crucial 4G DDR3 1600 MHz CT51264BA160BJ,DVD snimač LG GH24NS SATA Bulk Black 24x GH24NSC0.AUAA10B,SSD disk Patriot Blast 2.5" 120GB PBT120GS25SSDR,Kućište nJoy Midi tower A21560P 560W
i onda eve ntualno grafička još ako treba
evo samo da chasu od jučer razgovor pitam, jel bi ovo bilčo ok za one moje potrebe:
Procesor Intel Celeron G1840 2,8 GHz Socket 1150 Box,Matična ploča ASUS H81M-K socket 1150,RAM memorija za PC Crucial 4G DDR3 1600 MHz CT51264BA160BJ,DVD snimač LG GH24NS SATA Bulk Black 24x GH24NSC0.AUAA10B,SSD disk Patriot Blast 2.5" 120GB PBT120GS25SSDR,Kućište nJoy Midi tower A21560P 560W
i onda eve ntualno grafička još ako treba
Za koliko love bi to sve dobio i jel to novo/polovna sta vec?
@picajzla, nije amd nikoga zajebao nego nije tako jednostavno
370 na stock daje vece performanse u benchevima svuda po netu od 270, ali kad ihs tavis na isti clock....
I meni su ponudili 370ku za 7950 jer ima vise VRAM-a od 380ki koje su bile u opciji sa 2gb memorije tako da.....
370 nije nasljednik 270 kartice jer na istom taktu daju razlicite performanse, iako je 370 vise tjuniran proizvod, manje trosi, manje se grije, noviji naslovi bolje rade bla bla ali opet ce se osjetiti razlika gdje 270 prednjaci.
novo iz trgovine 1700kn
Realno bacas pare na taj celeron, jedino ako ne namjeravas kasnije staviti neku i5 recimo ili sta vec uz neku osjetno jaku grafu ?
Mada radije skokni u ovu temu ako mi ne vjerujes da je za tebe apu masina najbolja stvar gdje te sve izadje 2 milje a grafa ce ti biti dovoljna da guras i preko 60fpsa na toj rezi sto igras.
Realno bacas pare na taj celeron, jedino ako ne namjeravas kasnije staviti neku i5 recimo ili sta vec uz neku osjetno jaku grafu ?
Mada radije skokni u ovu temu ako mi ne vjerujes da je za tebe apu masina najbolja stvar gdje te sve izadje 2 milje a grafa ce ti biti dovoljna da guras i preko 60fpsa na toj rezi sto igras.
pa raci neku do dvije milje max gdje da uzmem
Sve zajedno 1774 za 250 nadjes kuciste koje dolazi s napajanjem i miran si. Isao sam na A10 seriju procesora a ne na A8, da je neki slabiji ubacilo bi se i vise RAM-a ovako je na 4gb koje kasnije lako nadogradis na 8gb.
Ovo je iz future, mozes pogledati po drugim radnjama nasao bi jeftinije sigurno. Jedna fina mala masina koja odlicno radi.
Gracias Señor, budem to proučio s cijenama dodatno
370 nije nasljednik 270 kartice jer na istom taktu daju razlicite performanse, iako je 370 vise tjuniran proizvod, manje trosi, manje se grije, noviji naslovi bolje rade bla bla ali opet ce se osjetiti razlika gdje 270 prednjaci.
amd je službeno vodi kao nasljednika, tržište je vodi tako
to što ti to ne priznaješ je nešto sasvim drugo
i da, zajebo je amd itekako jer je to prvi put da nasljednik ima jednake ili manje perfomanse
sreća pa je to sad iza nas, a ispred je kako se čini odlična 4xx serija
Ma kakva 370 umjesto 270... moze to biti koliko god hoce nasljednik, ali ja to nikada ne bi prihvatio...ako nemaju istu dajte bolju ako nedate bolju vratite pare...jednostavno ;)
p.s. meni su nudili za 270, 370 nisam prihvatio vec sam rekao da ako vec nedaju 380 neka daju najjeftiniju gtx950...i dobio sam gtx950 (270 sam platio 150kn više nego što sada košta gtx950 koju sam dobio) i svi sretni...
moze preporuka nove grafe za frenda oko 800-900kn max?
ostala konfa je: FX 6300 (nece oc-at), thermaltake TR2 bronze 500w, Asus 970 PRO GAMING/AURA, 16gb rama, igra na FHD monitoru
hvala
ostala konfa je: FX 6300 (nece oc-at), thermaltake TR2 bronze 500w, Asus 970 PRO GAMING/AURA, 16gb rama, igra na FHD monitoru
hvala
Nova ili rabljena ? Evo prije par dana na PCE forumu HD 7950 ( ekvivalent R9 280 i malo slabija od R9 380 ) isla za 600-700 kn sa aftermarket hladnjakom,vise nego dovoljna kartica za FHD medium-high 60 fps.
Nova GTX 750 Ti,rabljena R9 270/270x/370 ili GTX 950 sa jamstvom.
hvala
Nova ili rabljena ? Evo prije par dana na PCE forumu HD 7950 ( ekvivalent R9 280 i malo slabija od R9 380 ) isla za 600-700 kn sa aftermarket hladnjakom,vise nego dovoljna kartica za FHD medium-high 60 fps.
Nova GTX 750 Ti,rabljena R9 270/270x/370 ili GTX 950 sa jamstvom.
ide i rabljena al sa garom, moze link od tog oglasa?
Trazi R9 270/270X ima ih dosta na njusci sa garom. Vidio sam i jednu MSI GTX760 sa jos godinu dana gare za 900kn pa potrazi.
hvala
R7 260x ili 750ti