Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.932.372
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
MARKOZD15 kaže...

Ja sam davno imao HD 5770 koja je li la sa HD 4870 i presao sam na HD 6850 i nisam osjetio razliku.. Moja preporuka je da sparas i kupis nesto jace!

Kako mislis nisi osjetio.?!

13 godina
protjeran
marxone kaže...
MARKOZD15 kaže...

Ja sam davno imao HD 5770 koja je li la sa HD 4870 i presao sam na HD 6850 i nisam osjetio razliku.. Moja preporuka je da sparas i kupis nesto jace!

Ja sam razliku sa 5770 na gtx 460 osjetio,tako da vjerujem da ces i ti sa 4870 bar malo ako ne puno...{#}

TL
14 godina
odjavljen
marxone kaže...

Pa u vecini igara na istim postavkama nisam osjetio veliku razliku, nije bilo vrijedno nekog upgrade-a... Mozda je stvar kod mene sto je bila manja rezolucija, neznam... ://

14 godina
Vodič za odabir grafičke kartice
Neznam ni sam sad. Za 700 kn i 2g gar se isplati mislim. Neigram bas tako cesto al u zadnje vrijeme diablo 3 i kad igram vecinom sam na full hd rezi .nisam neki zhtjevan da mi mora bit na ultra sve, glavno da nema trokiranja tj. da sve ide glatko bar na med-high
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
pitanje je na kojem si to procesoru probao? dali si imao bootleneck, ja je s quadom na 3.8 nisam mogao natjerati da radi prek 50% u nekim igrama...a da je tjeras s dual corom necu ni komentirati...
Rasturam na i7-920@3.8ghz + ArticCooling Freezer 13 + ASUS P6T Deluxe Ver.2 + MSI Radeon R6850 Cyclone OC Power Edition 1GB 1010/4880mhz
15 godina
odjavljen

Razlika između ove i preporučene HD7850? Razlika ispada taman za G-Skill kit od 2x4Gb na akciji u Linksa.

0 0 hvala 0
17 godina
alankish kaže...

Razlika između ove i preporučene HD7850? Razlika ispada taman za G-Skill kit od 2x4Gb na akciji u Linksa.

GTX 650 je slabija oh HD 7770, GTX 650 Ti je mrvu jača od 7770, a 7850 je klasa više.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
12 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
logi510 kaže...

brza,hladna,mozda se malo jace cuje(doduse ne skroz tiha) i ima dobar oc potencijal

<3Ako sam ti pomogao stisni HVALA <3, Madridista para siempre!
12 godina
neaktivan
logi510 kaže...

Bolji izbor od "obične" OC verzije, samo je, koliko vidim, nedostupna kod nas.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...
Idi i spasi nas :)

"I have 2 gb ram only and i can play the game for 10 hours straight (verified yesterday) so it's not that.

Again, i play the game without problems. The problems come from each and every individual rig."

Kako ti nevidis da ja tvoje poruke nikada nekomentiram prvi, jel se pitas iz kojeg razloga je to tako ... (ovo je retoricko pitanje, nemoj odgovarati ili me vise komentirati molim te)

Inace imas u temi o hardwerskim problemima gdje je autor potavio temu i napisao da ce pokusati to sa ramima - 

- to je bar pokusaj rijesavanja problema - za razliku od ovog tvog ... bas si ti naporan Tomice, (''NAJ BRZI NACIN DA OSTVARIS SVOJE SNOVE JEST DA SE PROBUDIS'')

Moj PC  
3 0 hvala 1
12 godina
Ima li kakav benchmark na netu Sapphire hd 7870 crossfire
Prodajem matičnu ploču GA-78LMT-S2P stara 8mjeseci garancija u Protisi Cijena 250-200kn
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Vuk15 kaže...
Ima li kakav benchmark na netu Sapphire hd 7870 crossfire

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.1.2013 18:44 (PR0MATRAC).
13 godina
neaktivan

Moze preporuka do 650 kn? moju konfu pogledajte pod moj pc!

Siky
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Silvio12 kaže...

HD7750 !

Music As A Weapon !!
12 godina

Zanima me gdje su danas po jačini Msi 3870 512mb gddr4 u crossfiru s obzirom na nove grafe tj u rangu kojih su

Edit: Ako nešto znači kartice su oc edition

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2013 11:59 (Gearbox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Gearbox kaže...

Zanima me gdje su danas po jačini Msi 3870 512mb gddr4 u crossfiru s obzirom na nove grafe tj u rangu kojih su

HD 5770, malo slabije, to je u najboljem slucaju.

iclock2much
13 godina
protjeran
Silvio12 kaže...

hd 7750 ili hd 6770 - koju se moze naci za 550kn - 650 kn je nezgodna cijena da tako kazem jer za 100 kn vise mozes dobit puno jacu karticu a za 100kn manje odprilike istu kao i za 650 - mislim na hd 5770...

Gearbox kaže...

hd3870 je po snazi tu negdje sa 9600gt a dvije takve su negdje sa hd 5770 mozda malo jace...

14 godina

Pozz!

Sutra idem po novu grafičku, a htio bi kupiti neku s kojom ću biti miran cca. 2-3 godine, tj kad prođe garancija. Gledao sam HD7870 i GTX660Ti, no nVidia mi je ipak preskupa jer sam računao max da bi potrošio 2200 kn, ali ne znam da li mi se to isplati. Većina kaže da je Sapphire 7870 za 1870 kn dosta, ali ima 2 god garancije, dok MSI 7870 Hawk ima 3 godine. A opet, koliko sam čitao po netu, kažu da je 7870 Hawk po jačini kao MSI 660Ti Power Edition.

A opet, neki govore da mi procesor neće iskoristiti GPU 100%, a zašto ne bi???? Ja vjerujem da će jedan i5 2500k bolje iskoristiti tu grafu, ali opet, zašto mi kažu da je max što trebam stavit na svoju konfu 7850, ali ponavljam, oću nešto odma jače u startu da sam malo dulje vremena miran jer ne mislim više ulagati u komp.
Hvala!

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
DiRT kaže...

Pozz!

Sutra idem po novu grafičku, a htio bi kupiti neku s kojom ću biti miran cca. 2-3 godine, tj kad prođe garancija. Gledao sam HD7870 i GTX660Ti, no nVidia mi je ipak preskupa jer sam računao max da bi potrošio 2200 kn, ali ne znam da li mi se to isplati. Većina kaže da je Sapphire 7870 za 1870 kn dosta, ali ima 2 god garancije, dok MSI 7870 Hawk ima 3 godine. A opet, koliko sam čitao po netu, kažu da je 7870 Hawk po jačini kao MSI 660Ti Power Edition.

A opet, neki govore da mi procesor neće iskoristiti GPU 100%, a zašto ne bi???? Ja vjerujem da će jedan i5 2500k bolje iskoristiti tu grafu, ali opet, zašto mi kažu da je max što trebam stavit na svoju konfu 7850, ali ponavljam, oću nešto odma jače u startu da sam malo dulje vremena miran jer ne mislim više ulagati u komp.
Hvala!

kupi hd 7870 - pusti price, procesor ce ti biti dobar - nece trajati kao graficka jer iz nje nece izvuci bas 100% ali ce biti dobar - kad skupis za proc onda to a sada definitivno hd 7870

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2013 20:25 (PR0MATRAC).
12 godina
pozdrav, dali ima netko iz karlovca, imao bih jednu molbu i pitanje pa ako je neko iz karlovca i voljan mi je pomoći oko nečega neka mi se javi u inbox, hvala!

0 0 hvala 0
16 godina

Dobar dan kolege,

pročitao sam prvi post, ali svejedno, bolje pitat dva put nego jednom..

Kupio sam konfu:

AMD Phenom 2 x2 555BE i otključat ću ga na x4 b55 (3,2ghz)

8gb DDR3 1600mhz rama

500W mushkin PSU

Sada je na red došla grafička kartica.

Bavim se video produkcijom (Adobe Premiere, Photoshop/Sony Vegas itd..) ali ponekad i pokoju igricu nabacim tek toliko iz užitka.

Cijenovni rang za grafičku mi je cca. 1000kn; ne želim uzimati novu iz dućana, neka korištena (sa garancijom/bez)...

Htio bih čuti vaše prijedloge koju da uzmem.

Hvala, pozdrav!

WithSkill
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2013 23:53 (WithSkill).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
DiRT kaže...

Pozz!

Hvala!

Otkljucaj taj procesor u x6 malo ga clockni pa ces vidit kako se iskoristava i 7870...Sto se tice grafe kupi naravno 7870 a koji kazu neku drugu ne slusaj ih...{#}

TL-za zahvalu klikni hvala
15 godina
WithSkill kaže...

Dobar dan kolege,

pročitao sam prvi post, ali svejedno, bolje pitat dva put nego jednom..

Kupio sam konfu:

AMD Phenom 2 x2 555BE i otključat ću ga na x4 b55 (3,2ghz)

8gb DDR3 1600mhz rama

500W mushkin PSU

Sada je na red došla grafička kartica.

Bavim se video produkcijom (Adobe Premiere, Photoshop/Sony Vegas itd..) ali ponekad i pokoju igricu nabacim tek toliko iz užitka.

Cijenovni rang za grafičku mi je cca. 1000kn; ne želim uzimati novu iz dućana, neka korištena (sa garancijom/bez)...

Htio bih čuti vaše prijedloge koju da uzmem.

Hvala, pozdrav!

Posto zelis rabljenu , nađi neku GTX560 / GTX560 Ti , HD6950 - trebale bi se naci po toj cijeni !

Music As A Weapon !!
15 godina
DiRT kaže...

Pozz!

Hvala!

Pogledaj si i MSI 7870 Twin Frozr III , također s 3 god. jamstva ili jeftinija HAWK naspram ADM-a !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.1.2013 0:56 (Haf932).
14 godina
Haf932 kaže...

Pogledaj si i MSI 7870 Twin Frozr III , također s 3 god. jamstva ili jeftinija HAWK naspram ADM-a !

Hvala! Budem danas popodne otišo do IQ-a pa ćemo vidjet kakva je situacija.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
12 godina
neaktivan
Gospodo. jedno pitanjce. ??? Pod moj pc vidite što imam. Što je sada pametnije? Kupovati malo jaču grafulju ili piknuti još jednu rabljenu HD4850 pa u crossfire - hoće li to moje napajanje izdržati?
3 crossfire
1 jača grafa
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
AdolvHilter kaže...
Gospodo. jedno pitanjce. ??? Pod moj pc vidite što imam. Što je sada pametnije? Kupovati malo jaču grafulju ili piknuti još jednu rabljenu HD4850 pa u crossfire - hoće li to moje napajanje izdržati?

Ni jedno ni drugo, CF je naprosto neisplativ sa dvije HD 4850, a procesor ti je usko grlo za jednu noviju karticu koja bi bila dostojan upgrade sa HD 4850.

Reci mi sa koliko novca raspolazes?

12 godina
neaktivan
400kn - zašto neisplativ - vidio sam neke bencheve i ima povećanje performansi nekih 30 -40%
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice