Slot graficke kartice

poruka: 21
|
čitano: 9.608
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Slot graficke kartice

Pozz , zanima me dali mogu staviti DDR2 graficku karticu na plocu ASRock G41M-S3 , sada imam HD 5450 ? Neznam tocno model tek cu saznat ?

whaaaat
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Slot graficke kartice

A koju bi ti grafičku stavio na tu ploču? 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Slot graficke kartice

Ti bi stavio grafičku čija je memorija GDDR2 u PCi-e slot?

Jel to pitaš?

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Slot graficke kartice

Ovo ce vam izgledat smijesno ali covijek mi je rekao da ima jednu DDR2 graficku karticu nezna koja je ali tvrdi da ima nekoliko velikih kulera i dali bi ja mogao to stavit tu grafu u moj slot od ASRock G41M-S3

whaaaat
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Slot graficke kartice

{#} ..lol

xfact
Moj PC  
1 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
Slot graficke kartice

hahaha dobar je! :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Slot graficke kartice

Umjesto smijanja objasnimo kolegi sve što ga zanima. Ako si do sad u svom kompu imao hd 5450 ona je ili ddr2 ili ddr3 pa prema tome radit će i ova druga kartica, glavno je da je pci-utor. Samo saznaj ti koja je to nova kartica da ne bi ispalo da je lošija.

http://d-u-d.deviantart.com

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Slot graficke kartice

Naravno , ali sumnjam da je losija nego HD 5450 , i da HD 5450 je DDR3 da je DDR2 nebih pitao ovdje :)

Hvala svima :) 

whaaaat
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Slot graficke kartice

znaci kad stavim graficku karticu u komp okrece se ventilator na njoj i sve radi ali nema slike na monitoru a graficka kod komsije radi

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Slot graficke kartice

Probaj zamijenit kabel od monitora! Koja je grafa u pitanju ?

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Slot graficke kartice

Pozdrav!
Kupio sam novu graficku karticu ATi Radeon HD 4870 512mb GDDR5, maticna ploca je Gigabyte ga-ep31-ds3l. 
Znaci, imao sam prije graficku 512mb GDDR3 i radila je, stavio sam novu GDDR5 u komp i  ne radi.
Kompjuter radi, ali na monitoru nema slike. {#}

Gigabyte ga-ep31-ds3l Gigabyte ga-ep31-ds3l
Grafička kartica ATi Radeon HD 4870 512mb GDDR5 Grafička kartica ATi Radeon HD 4870 512mb GDDR5
Kiki
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.3.2014 20:57 (Kiki31).

0 0 hvala 0
12 godina
Kiki31 kaže...

Pozdrav!
Kupio sam novu graficku karticu ATi Radeon HD 4870 512mb GDDR5, maticna ploca je Gigabyte ga-ep31-ds3l. 
Znaci, imao sam prije graficku 512mb GDDR3 i radila je, stavio sam novu GDDR5 u komp i  ne radi.

jesi spojio napajanje na grafiku?

13 godina
neaktivan
Kamikaza1600vti kaže...
Kiki31 kaže...

Pozdrav!

jesi spojio napajanje na grafiku?

Kako mislis napajanje na grafiku?
Grafika se cuje kako radi, kompjuter takoder, samo nema slike na monitoru (crn monitor). 

Kiki
15 godina
Kiki31 kaže...

Grafika se cuje kako radi, kompjuter takoder, samo nema slike na monitoru (crn monitor). 

Pa grafa ima sa strane naponske konektore u koje moras ukopcat PCI-E  kablove od napajanja koji ce ju opskrbljivati strujom !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
Kiki31 kaže...

Pa grafa ima sa strane naponske konektore u koje moras ukopcat PCI-E  kablove od napajanja koji ce ju opskrbljivati strujom !

Evo bio sam ukopcao od napajanja kabel u graficku, kompjuter se brze pokrene, ali opet nema slike na monitoru. Imam samo taj jedan kabel iz napajanja.

Kiki
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.3.2014 9:49 (Kiki31).
13 godina
protjeran
Slot graficke kartice

Trebat će ti još jedan par.

Dakle da pojednostavimo. Moraš imati 2x2 bijela molexa koji idu na taj crni sa slike.

Kartica mora imat popunjena oba crna 2x6.

ako ti napajanje nema dovoljno molexa (viška bijelih) kupuj novo napajanje.

Evo kao na slici; moraš imati ovakav način 2X

Oba 6 pinska moraju biti "nahranjena". (I ja sam se iznenadio kad sam vidio koliko struje vuče ta relativno slaba kartica)

Čovjeka možeš najlakše upoznati po njegovim manama. Vrline može svatko odglumiti

0 0 hvala 1
15 godina
Slot graficke kartice

Ako grafa ima 2 naponska konektora , moras dva PCI-E naponska kabla ustekat u nju !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Ako grafa ima 2 naponska konektora , moras dva PCI-E naponska kabla ustekat u nju !

Malo offtopic ali:  nedavno susjedu rastavio komp za ubaciti dodatni HDD kad unutra HD4870 spojena samo jednim dodatnim PCI-E konektorom. Drugog ni nema. Racunalo normalno radi. Nazovem ga i pitam da li je sta cackao a on kaze da ga nikad nije rastavljao jer nema pojma o racunalima i da ga je takvog kupio (polovnog). Pitam jel mu se rusio u igrama - nikad. Za svaki slucaj sam mu ubacio dodatni molex to PCI-E ali eto, izgleda da nekad moze i bez njega.

13 godina
neaktivan
Slot graficke kartice
  • Probati cu nabaviti i namontirati pa vam javim, hvala vam na savjetima.
Kiki

0 0 hvala 0
12 godina
Slot graficke kartice

@Kiki31

eto kolege su ti sve lijepo objasnili, znači imaš jedan 6pin iz napajanja ubodi njega i još spoji onaj adapter sve to poštekaj u napajanje i trebalo bi sve radit

ako napajanje nema nijedan 6pin i ako uspiješ poštekat dva adaptera i opet neradi onda je napajanje preslabo

uglavnom to su sve moguće situacije (pod uvjetom da je grafa 100% ispravna)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kamikaza1600vti kaže...

@Kiki31

eto kolege su ti sve lijepo objasnili, znači imaš jedan 6pin iz napajanja ubodi njega i još spoji onaj adapter sve to poštekaj u napajanje i trebalo bi sve radit

ako napajanje nema nijedan 6pin i ako uspiješ poštekat dva adaptera i opet neradi onda je napajanje preslabo

uglavnom to su sve moguće situacije (pod uvjetom da je grafa 100% ispravna)

Zahvaljujem jos jednom na pomoci. {#}
Probao sam sve moguce sto ste mi rekli, ali nista... 
Ocito je slabo napajanje (500w imam) ili je kartica neispravna, jos da napomenem, kada sam sve pospajao grafika je bacila iskru {#} 

Kiki
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice