Sapphire ATI 4890 Toxic VS XFX ATI 4890 xxx

poruka: 95
|
čitano: 12.669
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Sapphire ATI 4890 Toxic VS XFX ATI 4890 xxx

Jel  pomaze sta quad, jer citao sam nesto u PC chipu kao da za igre i nije nesto quad jer ga ne prepoznaje vecina programa, neznam ako sam dobro shvatio.

17 godina
neaktivan
BeNnY kaže...

Jel  pomaze sta quad, jer citao sam nesto u PC chipu kao da za igre i nije nesto quad jer ga ne prepoznaje vecina programa, neznam ako sam dobro shvatio.

Ako planiraš mijenjat proc za godinu-dvije uzmi E8400 jer je većina igara još uvijek optimizirano za 2 jezgre. No sve više naslova izlazi optimiziranih za 4 jezgre (GTA IV,Crysis Warhead) pa tako ulažeš u budućnost!
Music is my life :)
16 godina
neaktivan

A jel pomaze puno quad, jer cirao sam u PC chipu cini mi se kao da quad u igrama ne pomaze nesto puno, jer vecina programa ga nezna koristit nesto tako, ili sam krivo shvatio?

17 godina
BeNnY kaže...

A jel pomaze puno quad, jer cirao sam u PC chipu cini mi se kao da quad u igrama ne pomaze nesto puno, jer vecina programa ga nezna koristit nesto tako, ili sam krivo shvatio?

Vec ti je kolega gore objasnio, ako za 2 god mislis mjenjati procesor sada uzmi e8400 ako mislis procesor
imati duze od 2 god sada uzmi quada. Inace vecina igara rade bolje na 2 jezgre ali sa vremenom ce se stanje
popraviti i u buducnosti ce sve igre i aplikacije znati koristiti 4 jezgre.
krpelj sa bazukom :)
16 godina
neaktivan

Da slucajno sam opet napiso lol. Moja greska. Hvala puno na savjetima, stvarno ima super ljudi koji su spremni objasnit i pomoc na forumima, svaka cast. Pozdrav.

16 godina
neaktivan

Evo ga, napokon sam slozio nesto sta bi po vasem opisu moglo radit, ovdje su podaci, pa mi recite dali bi ta graficka radila i bila do kraja iskoristena na ovim komponentama??Takodjer dali bi tako podrzavalo high rezoluciju novih igraca i one zahtjeve koje sam prije naveo!

Procesor: Intel Core 2 Duo E8400 BOX, 2×3.0GHz, 1333MHz, 775-pin, 6MB

Maticna ploca: MB Gigabyte EP45-DS3R, s775, iP45, DDR II, SATA II, RAID, FW, GLAN

Monitor: Samsung SM 2233BW, 22'' LCD, 20000:1, 5 ms, DVI, crni

Graficka: ATI HD 4890 Toxic (prije su bile navedene 2, ja gledam onu 870 mhz, koja se vise isplati?)

17 godina
BeNnY kaže...

Evo ga, napokon sam slozio nesto sta bi po vasem opisu moglo radit, ovdje su podaci, pa mi recite dali bi ta graficka radila i bila do kraja iskoristena na ovim komponentama??Takodjer dali bi tako podrzavalo high rezoluciju novih igraca i one zahtjeve koje sam prije naveo!

Procesor: Intel Core 2 Duo E8400 BOX, 2×3.0GHz, 1333MHz, 775-pin, 6MB

Maticna ploca: MB Gigabyte EP45-DS3R, s775, iP45, DDR II, SATA II, RAID, FW, GLAN

Monitor: Samsung SM 2233BW, 22'' LCD, 20000:1, 5 ms, DVI, crni

Graficka: ATI HD 4890 Toxic (prije su bile navedene 2, ja gledam onu 870 mhz, koja se vise isplati?)

Da graficke su bile dvije navedene, ona druga je bolja i te druge ima u hrvatskoj.
Za E8400, on je odlican, ako nesto nebude islo dobro on se vrlo lako clocka, ja ga imam i uskoro uzimam HD4890, cim skola zavrsi, i još uzimam cooler za clock!
I don't care...
16 godina
neaktivan

Aha ali ja ne mislim clockat jer moj tata je jako protiv toga(bavi se hardverom) i jednom je neko donio na popravak sve sj***** jer je clockao tako da on to uduvjek przi, stoga se nadam da ce to radit bez clockanja sta ti mislis?

Oces reci da ove prve nema u hrv.?

Jer kod one druge pise da je clockana nemam pojma tako da se to tati nebi svidjelo :P

16 godina
neaktivan
markoal kaže...

Ovako, nemoj uzimat HD4890 to ti je Mega Over kill, nego uzmeš HD4850 ili neku u tom rangu ili jacu, i uzmeš procesor, a procesor uzmes E8200 (oko 975 kn u  ADMa)

I to bi te izaslo ukupno oko 2000 kn, taman koliko si mislio samo za grafu dat.

A RAM ti nepripozna zato sto su ti 32 bitni windowsi.

Uglavnom poruka ti je vrlo dobra.No ja bi se malo usredotočio na ovaj Over kill(Mega Over kill).Šta to znači?
Netko tko nezna na što se misli mogao bi pomisliti da če mu eksplodirat monitor.Zar nije jednostavnije reč:Ta grafa če ti radit gotovo jednako kao što če raditHD4850(SLABIJA),a uštedit češ 500-tinjak kn.
M.C
16 godina
neaktivan

Da microman ali cilj mi je sto bolje slozit to da mi traje duze vrijeme, znaci sta vi trebao stavit od komponenti da ne bude "Mega over kill"?

17 godina
microman kaže...
markoal kaže...

Ovako, nemoj uzimat HD4890 to ti je Mega Over kill, nego uzmeš HD4850 ili neku u tom rangu ili jacu, i uzmeš procesor, a procesor uzmes E8200 (oko 975 kn u  ADMa)

Uglavnom poruka ti je vrlo dobra.No ja bi se malo usredotočio na ovaj Over kill(Mega Over kill).Šta to znači?
Netko tko nezna na što se misli mogao bi pomisliti da če mu eksplodirat monitor.Zar nije jednostavnije reč:Ta grafa če ti radit gotovo jednako kao što če raditHD4850(SLABIJA),a uštedit češ 500-tinjak kn.
 Hehe, ma htio sam napomenut da je to veliki over kill, tj. da mu je nece iskoristit.
I don't care...
16 godina
neaktivan
BeNnY kaže...

Aha ali ja ne mislim clockat jer moj tata je jako protiv toga(bavi se hardverom) i jednom je neko donio na popravak sve sj***** jer je clockao tako da on to uduvjek przi, stoga se nadam da ce to radit bez clockanja sta ti mislis?

Oces reci da ove prve nema u hrv.?

Jer kod one druge pise da je clockana nemam pojma tako da se to tati nebi svidjelo :P

Ako netko zna što radi neče 100%sigurno spržit proc.No ako nije siguran bolje da ne dira.Tako da ti je tata sasvim u pravu.
M.C
16 godina
neaktivan
microman kaže...
markoal kaže...

Sta da stavim da radi bolje?
16 godina
neaktivan
markoal kaže...
microman kaže...
markoal kaže...

Hehe, ma htio sam napomenut da je to veliki over kill, tj. da mu je nece iskoristit.
 KAo što sam spomenuo:Poruka je sasvim u redu i u potpunosti se slažem sa tobom(Imaš palac gore) no smeta mi taj overkill.Stvar je u tome da če sa HD4890 na 17" imat više sranja nego koristi.Zato što če mu svake sekunde FPS-biti nestabilan i imat če velike padove što če rezultirati štekanjem.Dok sa sporijom grafom to neče doči do izražaja pošto se CPU i GPU neče klati međusobno i radit če sinkronizirano.
M.C
16 godina
neaktivan
microman kaže...
markoal kaže...
microman kaže...
markoal kaže...

KAo što sam spomenuo:Poruka je sasvim u redu i u potpunosti se slažem sa tobom(Imaš palac gore) no smeta mi taj overkill.Stvar je u tome da če sa HD4890 na 17" imat više sranja nego koristi.Zato što če mu svake sekunde FPS-biti nestabilan i imat če velike padove što če rezultirati štekanjem.Dok sa sporijom grafom to neče doči do izražaja pošto se CPU i GPU neče klati međusobno i radit če sinkronizirano.
 Napisao sam da planiram uzet 22'', ako bi onda radilo kak treba?
16 godina
neaktivan
.
 Napisao sam da planiram uzet 22'', ako bi onda radilo kak treba?
 HD4890+22" monitor je dobra kombinacija.No ja bi se usredotočio na proc.Činjenica je da je taj dualac brži od večine quadova.No isto tako je činjenica da če ti igre koje su optimizirane da rade sa četri jezgre radit bolje na sporijem quadu nego sa bržim dualcem.A svijedoci smo da več danas ima dosta igra koje koriste sve četri jezgre,a ove nove koje dolaze u ovoj godini če sigurno radit sa četri jezgre.Tako da ti je moja preporuka uzet neki Q9400 ili ako očeš jače Q9550.Jeste da su nešto skuplji(Q9400 je 400kn skuplji)no na duže staze su i bolji izbor.
M.C
16 godina
neaktivan

Aha to je super savjer, neznam ako ti je poznato, mene najvise zanima call of duty 4 i 6, oce li po tvom misljenju šestica biti za quad?

17 godina
BeNnY kaže...

Aha to je super savjer, neznam ako ti je poznato, mene najvise zanima call of duty 4 i 6, oce li po tvom misljenju šestica biti za quad?

Heh, to nitko nezna, mozda, vidi ima li ista na netu,  i ja ću.
I don't care...
16 godina
neaktivan
BeNnY kaže...

Več COD4 koristi sve četri jezgre.Te je tako Q9400 brži od močnog E8600(vidi BUG.br194.strana 36.).Tako da če 100% sigurno i COD6 radit sa četri jezgre.
M.C
16 godina
neaktivan

Nisam znao da CoD4 more 4 jezgre, al predpostavljao sam da ce šestica moci.

Pogledao sam na internetu i Q9400 je par stotina kuna skuplji (uopce ne puno).

Tako da ako ce mi CoD4 raditi i na quadu (sa sve 4 jezgre) onda je to super i mislim da ne trebam vise puno razmisljat.

Neki vas savjet?

17 godina
microman kaže...
BeNnY kaže...

Več COD4 koristi sve četri jezgre.Te je tako Q9400 brži od močnog E8600(vidi BUG.br194.strana 36.).Tako da če 100% sigurno i COD6 radit sa četri jezgre.
 Heh, vidi, nisam znao to, mozda ja uspijem u  ADM-a sad zamjenit procesor ako ga mognem vratit bez računa.
I don't care...
16 godina
neaktivan
BeNnY kaže...

Nisam znao da CoD4 more 4 jezgre, al predpostavljao sam da ce šestica moci.

Pogledao sam na internetu i Q9400 je par stotina kuna skuplji (uopce ne puno).

Tako da ako ce mi CoD4 raditi i na quadu (sa sve 4 jezgre) onda je to super i mislim da ne trebam vise puno razmisljat.

Neki vas savjet?

Imaš u BUG(BR.194)opis Dual vs Quad pa pogledaj malo i odluči.Ako pak nemaš časopis probaj na netu nači taj broj.
M.C
16 godina
neaktivan
markoal kaže...
microman kaže...
BeNnY kaže...

Heh, vidi, nisam znao to, mozda ja uspijem u  ADM-a sad zamjenit procesor ako ga mognem vratit bez računa.
 Ni ja to nisam znao, jesi siguran u to?
Jer sigurno radi na 4 jezgre, al jel ih iskoristi sve 4 ili samo 2?
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2009 18:26 (BeNnY).
16 godina
neaktivan
BeNnY kaže...
markoal kaže...
microman kaže...
BeNnY kaže...

Ni ja to nisam znao, jesi siguran u to?
Jer sigurno radi na 4 jezgre, al jel ih iskoristi sve 4 ili samo 2?
 Ja sam isprobao pošto sam bio pesimističan prema toj tvrdnji.No BUG-ovci su bili u pravu i igra stvarno radi fluidnije,a to je odlična stvar za MP igrače koji cijene svaki FPS.
Mirror´s Edge također radi sa četri jezgre.A i tu je več dobro nam poznati GTAIV koji tek počne disat punim plučima sa Quadom i 1GB Vram(Grafička memorija).
M.C
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2009 18:31 (microman).
16 godina
neaktivan

Taj sam, znaci mogu lagano moje odluke privest kraju? xD

quad proc: Q9400

maticna ona od prije

22''

HD 4890 toxic (ona slabija)

I onda bi to trebalo cod 4 i 6 na high sa max fps?

17 godina
BeNnY kaže...

maticna ona od prije

22''

Da,, to je to, a RAM ?
I don't care...
16 godina
neaktivan
BeNnY kaže...

maticna ona od prije

22''

Ovisi koji max misliš.
M.C
16 godina
neaktivan

Ram imam 4 gb, al nije problem to jer mogu dodat (imam doma kolko ti srce pozeli), nego je problem kaj mi vidi samo 2,8, trebao bi 64 bitne win, jel tako? Al kazu da na njima ne radi dosta igara itd

16 godina
neaktivan
microman kaže...
BeNnY kaže...

maticna ona od prije

22''

Ovisi koji max misliš.
 max mislim na maximalnim detaljima (shadows:on, smoken edges soft:on, deepth od field:on i sve te stavri, texture isto, a pritom da imam FPS najvise moguce, sto je na promodu koji igram 250 (al da mi ne pada nikada ispod 250 neg da te tako konstantno))
16 godina
neaktivan
BeNnY kaže...
microman kaže...
BeNnY kaže...

maticna ona od prije

22''

Ovisi koji max misliš.
 max mislim na maximalnim detaljima (shadows:on, smoken edges soft:on, deepth od field:on i sve te stavri, texture isto, a pritom da imam FPS najvise moguce, sto je na promodu koji igram 250 (al da mi ne pada nikada ispod 250 neg da te tako konstantno))
 Sigurno.
M.C
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice