To u onom dućanu Zagria kupuješ Sapphire po 2230kn ili?
Blago se tebi!!!
To u onom dućanu Zagria kupuješ Sapphire po 2230kn ili?
Blago se tebi!!!
U Protisu sam uzeo
Dobra cijena.
Jer ta se da unlockati? Koliko će biti slabija od 6970?
Trebala bi, dosad su praktički sve unlockabilne u prvom batchu.
Dobra cijena.
Jer ta se da unlockati? Koliko će biti slabija od 6970?
Ako ju unlocka i stavi na taktove HD 6970 nece biti ništa slabija
Šta nije govorio da ima nekakve HW zaštite kod unlockanja? Nekakvi shaderi, štalitigaveč?
Trebala bi, dosad su praktički sve unlockabilne u prvom batchu.
Ajde javi kak si prošao. Ja ove subote radim review sa ovim koje su trenutno kod mene
Šta nije govorio da ima nekakve HW zaštite kod unlockanja? Nekakvi shaderi, štalitigaveč?
OMG shaderi nisu zaštita. Nakon 2g ovdje bi to trebao znati
Uglavnom trenutno je to softverski zaključano, a ubrzo bi trebale izaći 6950 s promijenjenim PCB-om gdje će shaderi biti hardverski lockani.
Ajde javi kak si prošao. Ja ove subote radim review sa ovim koje su trenutno kod mene
Javit ću bez brige. Samo ja sam mislio već sutra radit review ako stigne... Najbolje da napraviš rivju 6970, a ja ću 6950, tak bi bilo najbolje...
Pa svi ovi početni primjerci se softverski unlockaju za sad skoro 100%...
A kasnije bi mogli ubaciti blokadu tj. nemogućnost unlockanja jer onda HD 6970 nema vrijednost, niko nece kupovati...
A shaderi i zaštita je potpuno različita stvar
EDIT: Kolega ATIGamer me preduhitrio
Javit ću bez brige. Samo ja sam mislio već sutra radit review ako stigne... Najbolje da napraviš rivju 6970, a ja ću 6950, tak bi bilo najbolje...
Najbolje bi bilo da obojica napravite review.
Više razmišljanja/mišljenja nikad ne smeta.
Svoju HD 6950 ne mogu nikako flashati...stalno dobivam poruku adapter not found...probao sam sve, pročitao sve na forumu, guglao, više nemam ideje...ima li netko rješenje?
Svoju HD 6950 ne mogu nikako flashati...stalno dobivam poruku adapter not found...probao sam sve, pročitao sve na forumu, guglao, više nemam ideje...ima li netko rješenje?
bas mi cele303 javlja da jedan lik nemoze otkljucat svoju asusicu 6950....."just says device failed in device manager".....
mislim da je vrijeme unlockanja proslost.....
Ma može kompa bez problema, manje meni posla
evo dobio sam danas asus 6950 2gb ddr5, i sad razmisljam dal da ju otkljucam u 6970, gledao sam na techpower ima bat file i sve sto treba napraviti je dvaput kliknuti na njega i nakon zavrsetka restartat comp, jednostavno.. e sad gledam malo 6950 i 6970 nemaju jednaku frekvenciju na procesorima, i nemaju jednak broj procesora, 6970 koristi vise energije, ima jace napajanje 6 i 8 pin konektore dok 6950 ima 6 6 pin konektore... e sad ako ju otkljucam dali postoji mogucnost da ce se za 2 do 3 mjeseca, mozda i brze, pokvarit zbog tih nejednakosti... nebi htio da mi sad nova grafa crkne za 2 do 5 mjeseci...
moze savjeti, ako je neko to radio dal je imao kakvih problema ili nesto...
IMAM PROCESOR E8500 3.16 GHZ... DAL SE UOPCE ISPLATI UNLOCKATI ILI CE BIT BOTTLENECKA..
bas mi cele303 javlja da jedan lik nemoze otkljucat svoju asusicu 6950....."just says device failed in device manager".....
mislim da je vrijeme unlockanja proslost.....
Bilo je ljepo dok je trajalo, to je ionako bila gotova stvar. Pa nije AMD glup da popuši dodatni profit na HD6970 koja pokraj otključane HD6950 nema smisla, doduše ni pored GTX570 nema smisla.Al evo ja ima sreče, drugi tjedan mi stiže provijerena Sapphire pa ću moć prodat po cijeni(ipak je posebna)
evo dobio sam danas asus 6950 2gb ddr5, i sad razmisljam dal da ju otkljucam u 6970, gledao sam na techpower ima bat file i sve sto treba napraviti je dvaput kliknuti na njega i nakon zavrsetka restartat comp, jednostavno.. e sad gledam malo 6950 i 6970 nemaju jednaku frekvenciju na procesorima, i nemaju jednak broj procesora, 6970 koristi vise energije, ima jace napajanje 6 i 8 pin konektore dok 6950 ima 6 6 pin konektore... e sad ako ju otkljucam dali postoji mogucnost da ce se za 2 do 3 mjeseca, mozda i brze, pokvarit zbog tih nejednakosti... nebi htio da mi sad nova grafa crkne za 2 do 5 mjeseci...
IMAM PROCESOR E8500 3.16 GHZ... DAL SE UOPCE ISPLATI UNLOCKATI ILI CE BIT BOTTLENECKA..
Ne jer ima jednaku regulaciju kao i na jačoj HD6970, jedino pri Overclocku nedostatak 8pin konektora stvara problem, no za običnog korisnika ništa strašno
Slobodno otključaj, 6950 i 6970 su u biti jednake kartice. Stream procesore i tekturne jedinice nadoknadit ćeš otključavanjem, a takt možeš ručno postaviti na razinu 6970, ali i nemoraš. Jedino po čemu je 6970 drukčija je niža latencija memorije i 8pin konektor što bi moglo biti prepreka pri višem OC-u kod otključane 6950.
dobro onda cu je otkljucat, i jos samo proc, dali ce moc drzat grafu na 6970 taktovima ili da uopce ne otkljucam ako ce bit bottlenecka? sta vi mislite
dobro onda cu je otkljucat, i jos samo proc, dali ce moc drzat grafu na 6970 taktovima ili da uopce ne otkljucam ako ce bit bottlenecka? sta vi mislite
Predlažem ti ga klokneš na 3,8 - 4GHz, kažu da ide bez iili samo sitnim dizanjem napona. Inače, bit će u redu. Jest da bi quad dobro došao ali naigrat ćeš se s E8500 bez brige.
nisam bas neki overclocker, koji bi mi program trebao da dignem napon...
hvala ti na helpu..
i koji mi program treba da postavim na 6950 taktove od 6970 ili nije potrebno? samo da ju otkljucam?
hvala jos jednom!
Mene zanima jedna stvar,bi li se isplatilo staviti CF HD 6970 na 870 Extreme3 sa stock Phenomom 955/965 ???
nisam bas neki overclocker, koji bi mi program trebao da dignem napon...
hvala ti na helpu..
i koji mi program treba da postavim na 6950 taktove od 6970 ili nije potrebno? samo da ju otkljucam?
hvala jos jednom!
Napon dižeš u BIOS-u. Probaj prvo na koliko ide bez dizanja napona. Dakle klokneš na 3,6 prvo da vidiš kako se ponaša, ako je sve u redu ideš dalje na 3,8 pa 4GHz. Stabilnost prvojeri OCCT-om. I gledaj da te RAM nebi kočio, samo ga staviš na niži množitelj.
Imaš kompletan vodič za flashanje na TPU
a ima neki vodic za procesor?
Mene zanima jedna stvar,bi li se isplatilo staviti CF HD 6970 na 870 Extreme3 sa stock Phenomom 955/965 ???
Neznam kako bi se to tebi isplatilo ali ako imaš para 965 bi to vukao bez problema
Neznam kako bi se to tebi isplatilo ali ako imaš para 965 bi to vukao bez problema
Možda za apr mjeseci apdne kakav CF...ali zanima me sljedeć dobro me slušajte
kolika bi bila razlika u fps-ovima između i7 920@4GHz,6GB DDR3 1600MHz,GA-X58A-UD7,CF HD 6970 i Phe 965 stock,4GB DDR3 1333MHz,Asrock 870Extreme3,CF HD 6970...zanima me koliki bi bio imact za performanse kad bi se 2 HD 6970 stavile na ovu AMD soluciju nego na ovu skuplju Intel soluciju ??? Molim vas da mi odgovorite jer ovo me žarko zanima.
@AtiGamer
Bilo bi lijepo imati review sa 6950 prije i nakon otključavanja.
Mislim da bi to bilo zanimljivo svima, da se vidi razlika.
a ima neki vodic za procesor?
http://www.bug.hr/forum/board/overclocking/38.aspx?sort=act
Tu imaš nekoliko sticky tema o tome.
@AtiGamer
Bilo bi lijepo imati review sa 6950 prije i nakon otključavanja.
Mislim da bi to bilo zanimljivo svima, da se vidi razlika.
Budem i to probao uvrstiti.
Slobodno otključaj, 6950 i 6970 su u biti jednake kartice. Stream procesore i tekturne jedinice nadoknadit ćeš otključavanjem, a takt možeš ručno postaviti na razinu 6970, ali i nemoraš. Jedino po čemu je 6970 drukčija je niža latencija memorije i 8pin konektor što bi moglo biti prepreka pri višem OC-u kod otključane 6950.
evo s obzirom da se vise ljudi sprema modati svoju 6950 tu su rezultati koje sam postigao sa svojom Safirkom.
Memorija koja se koristi u obe kartice je Hynix H5GQ2H24MFR, pri cemu 6970 koristi ROC varijantu, a 6950 T2C varijantu
tu se mogu naci i detalji sa stranice proizvodjaca
za OC sam koristio standardni CCC, pri cemu sam Power Control postavio na +12%
6950 dolazi standardno na 800 / 1250 Mhz
6970 dolazi standardno na 880 / 1375 MHz
nakon OC postigao sam stabilno sljedece vrijednosti:
Memoriju sam uspjesno dignuo na vlastito iznenadjenje na 1450 MHz (max. koliko je moguce postaviti iz CCC, priznajem da nisam ocekivao takav boost)
GPU sam uspio dignuti na 910 (stabilno), a na 920 MHz nakon 10-tak minuta mi se komp zaledio, tako da sam ga morao resetirati.
Sve vezano uz 6 odnosno 8 pinski konektor Don Kihoty je lijepo objasnio ranije u ovoj temi (da se otklone nedoumice)
Imam osjecaj da bi se sa boljim hladjenjem dali postici bolji rezultati.
Ono sto mi se ne svidja su visoke temperature VRM-ova, downclockanjem kartice temperature VRM-ova se nisu bitno smanjile (i ispod frekv. 6950!!!), pa bi preporucio svima prije
nego krenu u eksperimentiranje sa naponom da na to obrate paznju, da ne bude suza u ocima i skupih cigli na prodaju
Možda za apr mjeseci apdne kakav CF...ali zanima me sljedeć dobro me slušajte
kolika bi bila razlika u fps-ovima između i7 920@4GHz,6GB DDR3 1600MHz,GA-X58A-UD7,CF HD 6970 i Phe 965 stock,4GB DDR3 1333MHz,Asrock 870Extreme3,CF HD 6970...zanima me koliki bi bio imact za performanse kad bi se 2 HD 6970 stavile na ovu AMD soluciju nego na ovu skuplju Intel soluciju ??? Molim vas da mi odgovorite jer ovo me žarko zanima.
Bile bi jako male razlike samo zbog toga sto je taj i7 clockani na 4Ghz
Ali to je zanemarujuće...
Može se i 965 clockati...
A ja GTX570 :-P