Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 5.168
|
čitano: 972.115
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Re: Rasprava o grafičkim karticama
Da 0.1%..🤘
Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Boris grozni kaže...
Da 0.1%..🤘

bilo bi da imaju 1000 različitih modela

3 godine
Rasprava o grafičkim karticama

Sine !

Ne flejmaj drugare 

Inače, strašno sam uvredjen što 5070 Ti ima samo 16 GB vram. Očekivao sam 20 li 24 GB

Ipak su to novi modeli kartica, pa i da su zbog memorije digli cijenu za 100€ više bila bi i meni prihvatljiva. Iskreno sam razmišljao o najnovijoj 5070 TI no kad se saznalo da ima samo 16 GB (za taj cjenovni rang malo) odustao sam.

Recimo rtx 5070 Ti je trebala po svim božjim i zakonima prirode, poštovanja prema kupcima, po ovoj cijeni imati 20 GB, a RTX 5080 je trebala imati 24 GB vram.

Ako im top model ima 32 GB, sve mi ovo ostalo nije normalno.

合気道家 - Yondan
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2025 10:46 (Zaporožac).
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina

Meni crklo puno vise NVIDIA! GeForce 2, GeForce 4, GTX 970 dvaput (prvi put je bilo do MSI coolera, druga krepala skroz zadnji dan garancije...). Svi ATI koje sam imao rade i dan danas, i to bez ikakvog repastanja i slicno. Doduse to su samo HD 4650 i 9600 Pro.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
2 0 hvala 0
3 godine
Minneyar kaže...

9600 Pro.

Moja nekadašnja ljubimica 

合気道家 - Yondan
13 godina

Imao sam Sapphire 9600 Pro Atlantis

Super Maria su stvorili Japanci, govori Engleski, kompanija mu ima urede u Americi, trči kao Ruski atletičar i skuplja novčiće kao Židov! Ne budimo rasisti budimo kao Mario!
10 godina

Je li ima netko pametan savjet sto sad raditi sa GPU upgrejdanjem ? Imam 3080 ti planirao na 9070 XT ali s ovim cijenama ja ne vidim smisla plaćati ovolike cifre za ne tako impresivan boost u performansama. Zar smo sad dosli u doba di je upgrejdati postojeći komp triba kredit dizati ?

...Some games you play Some games play you...
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Kakav monitor imaš? Iskreno ja bi si ostavio i bez žurbe. Ako padne za par mjeseci super, ak ne - tko ih hebe

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Zaporožac kaže...

Inače, strašno sam uvredjen što 5070 Ti ima samo 16 GB vram. Očekivao sam 20 li 24 GB

toliko ti ne daje niti amd, kojem je moar vram jedini adut već godinama, a kamo li će nevidija koja je tradicionalno škrta s tim

5070ti nije nikakav problem, problem je 5070 sa 12gb vrama

11 godina
Sp0rZ kaže...

Je li ima netko pametan savjet sto sad raditi sa GPU upgrejdanjem ? Imam 3080 ti planirao na 9070 XT ali s ovim cijenama ja ne vidim smisla plaćati ovolike cifre za ne tako impresivan boost u performansama. Zar smo sad dosli u doba di je upgrejdati postojeći komp triba kredit dizati ?

Pitas takav odgovor kao da imas 1060 a ne 3080 ti...

12 godina
Sp0rZ kaže...

Ostavis tu grafu i cekas sljedeci gen a mozda u meduvremenu izbace nesto bolje ili ovim trenutnim padne cijena na neku razumniju cifru.

RTX3080Ti je još uvijek dobra grafa.

10 godina

LG 27GL850-B IPS sa 144hz 

...Some games you play Some games play you...
12 godina

O ovome sam pisao prije,Sony je počeo razvoj ML AI upscalera(pssr) prije nekih 5 godina jer AMD nije vidio potrebu za time.A danas im je faktor broj 1 kod RDNA4.

Ista stvar je i sa skokom u Raytrace mogučnostima,Sony i AMD nadalje će to sve razvijat zajedno ali će biti dostupno svima,naprimjer Microsoftu za novi Xbox.

Meni je iskreno nevjerovatno da Sony nije odlučio napraviti Ps5 Pro da danas RDNA4 ne bi imali ML AI  FSR4 

i skok u Raytrace mogučnostima 🙃🙃🙃

https://wccftech.com/amd-fsr-4-confirmed-to-have-been-co-developed-with-sony/

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Sp0rZ kaže...

LG 27GL850-B IPS sa 144hz 

za 1440p dušu dalo ako ne kolješ baš RT-om, rokaj 3080Ti i dok se pojave igre da ne ide, bude bolje ponude u trgovinama.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
16 godina
Sp0rZ kaže...

Samo ostani na trenutnoj do daljnjeg.

Ali gle, i to je danas rizik, ako ulete dodatne carine, svašta je moguće, međutim vidim da Kina izbjegava svašta sa skladištima u Mađarskoj, nadam se da ovdje neće biti nekih drama sa cijenama grafa u da će lrenut dolje prema MSRP.

U svakom slučaju RTX 3080ti je zvjer i danas po ovim standardima.

11 godina
Sp0rZ kaže...

apsolutno ništa ne trebaš raditi, osim čekat i gledat kak se razvija situacija

ja imam nešto slabiju verziju istog čipa u 3080 12gb i još nisam naletio na igru gdje bi morao drastično smanjivat detalje na 1440p/144hz monitoru

- doduše, igram sp igrice gdje mi je 80-100fps sasvim dovoljno i ne ganjam zadnji mogući fps

igrice poput cyberpunka gdje eksperimentalno puštaju path trejsing i slične 'crisis' eskapade ne računam, toga je oduvijek bilo i nitko nikada to neće moći pokretati na max frejmrejtu s hw koji ima u tom trenutku, pa makar kupio i 5090

crisis ili stalker nitko u trenutku izlaska nije mogao pokretat na max, a da bude igrivo

14 godina

Ne znam zašto se neki ljudi žale na cijenu, kad eto i po ovoj sve ode u prvih valjda pol sata nakon što krene prodaja. Trebali su i više stavit, rekao bih da stoje zalihe i ne prodaju se, ali ovak se sigurno pitaju zašt nisu i više stavili. Vidim i u ADM-u skoro više nema.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2025 14:41 (Hazar).

0 0 hvala 0
11 godina
picajzla0707 kaže...
Sp0rZ kaže...

ja imam nešto slabiju verziju istog čipa u 3080 12gb i još nisam naletio na igru gdje bi morao drastično smanjivat detalje na 1440p/144hz monitoru

- doduše, igram sp igrice gdje mi je 80-100fps sasvim dovoljno i ne ganjam zadnji mogući fps

igrice poput cyberpunka gdje eksperimentalno puštaju path trejsing i slične 'crisis' eskapade ne računam, toga je oduvijek bilo i nitko nikada to neće moći pokretati na max frejmrejtu s hw koji ima u tom trenutku, pa makar kupio i 5090

crisis ili stalker nitko u trenutku izlaska nije mogao pokretat na max, a da bude igrivo

Ovdje si u krivu, stjepko pokrece sve zive igre na 4k ultra/supreme detaljima, max patch i raytrace sa 60+ fpsa.. 

13 godina
hahhaajaads kaže...
picajzla0707 kaže...
Sp0rZ kaže...

Ovdje si u krivu, stjepko pokrece sve zive igre na 4k ultra/supreme detaljima, max patch i raytrace sa 60+ fpsa.. 

Sa troznamenkastim fps*, 60 je refresh rate monitora

Hazar kaže...

Ne znam zašto se neki ljudi žale na cijenu, kad eto i po ovoj sve ode u prvih valjda pol sata nakon što krene prodaja. Trebali su i više stavit, rekao bih da stoje zalihe i ne prodaju se, ali ovak se sigurno pitaju zašt nisu i više stavili. Vidim i u ADM-u skoro više nema.

Pa ADM ima bolje cijene nego skoro igdje u EU. Tuzna vremena....

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2025 16:20 (Minneyar).
13 godina

Nvidia's Reaction to RX 9070 XT Benchmarks

Super Maria su stvorili Japanci, govori Engleski, kompanija mu ima urede u Americi, trči kao Ruski atletičar i skuplja novčiće kao Židov! Ne budimo rasisti budimo kao Mario!

2 0 hvala 1
11 godina

Dosta sam se neckao dal da uzmem 9070XT ili 5070ti, htio sam odpocetka ili Pure izvedbu ili Pulse a kod 5070ti nemrem smislit inno3d ili Asusov Prime (na 5070ti sam iskljucivo gledao Gainward verziju), doduse tu se radi onda o cca 800€ 9070XT protiv 5070Ti koja je malo manje od 1200€. 

Cjenovno je jbg.. doduse opet najjeftinija u EU, kad se preracuna u funte ispadne skoro kao kod overclockers eu. I napokon sam htio AMD jer mi je vec pomalo muka drivera od nvidije i opcenito njihovih programa. Sad moram trk na amazon i narucit napajanje 

Edit: ako mi je 1660ti durala cca 6god, ova ce 10... jos jadna 80% vremena bude radila na 40-50% 

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2025 18:52 (hahhaajaads).
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
Streetpunk kaže...

Nvidia's Reaction to RX 9070 XT Benchmarks

Gdje je Boris aka Sjepanj 

12 godina

Pa petak je, valjda u beertiji nakon sljake.

scion of the storm
17 godina

To bi bilo skroz u redu, podržavam 

13 godina
Imate u Instaru Pulse 9070xt za 820e.
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
DarthMarkus kaže...
Imate u Instaru Pulse 9070xt za 820e.

Pulse izvedba izgleda kao pun pogodak ove generacije, trunku toplija od Nitro+ verzije koja isto tak trosi 30-40w vise (a razlika u fpsu nikakva), i mercury oc koja je najhladnija ali cisto iz razloga jer je na skoro 1600rpma (i skoro 360w) dok su ostale na 1300.

https://www.techpowerup.com/review/sapphire-radeon-rx-9070-xt-nitro/39.html

Edit: novi msrp u americi za pulse izvedbu je 720$ bez poreza, znaci tko ubere xt za cca 800 (pogotovo kod nas) je top prosao...

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2025 7:52 (hahhaajaads).
12 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
MEGATAMA kaže...

Naravno potukli su ih u inače najprodavanijem segmentu rtx5070/ti.Plus prednost kod radeona je da rade puno bolje jeftine osnovne modele.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
13 godina

Eo upravo uzeo ovu iz Instara.

Nisam mislio ići preko 800, ali aj 20e ko ga jbe, lakše ću je prodat kad mi dopizdi

Vidim da je vani užas sa cijenama. Doslovno na Amazonu planu u sekundi i već su kod skalpera po 200 eura većoj cijeni.

Ne vidim uopće da će se išta stabilizirat.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina

Kolega uživaj u novoj kartici!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice