Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 3.986
|
čitano: 837.739
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Rasprava o grafičkim karticama

koji je kujac s ovim rdr, fps oscilira i ne doseže limitiranih 140fps, a cpu i gpu hlade jajca

drajveri su novi

nije da mi 100fps nije doboljno za ovakav tip igre, ali mi nije baš jasno

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama
picajzla0707 kaže...

koji je kujac s ovim rdr, fps oscilira i ne doseže limitiranih 140fps, a cpu i gpu hlade jajca

drajveri su novi

Pati od konzolitisa.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
12 godina
picajzla0707 kaže...

drajveri su novi

Port sa konzole starije vise od 14 godina, sta si ocekivao da ce za tako star port i samo 50€ isplorat da radi kako spada? 

15 godina

Ja sam na Steamu napravi refund RDR2 jer se igra jednostavno nije htjela pokrenuti.

Onak u glavnom meni pokrenem novu igru i nista - samo se one slike vrte do beskonacnosti.

Onda sam procitao negdje na webu da se moraju postavke zvuka u Windowsima spustiti (kod mene bilo max sto dozvoljava zvucna) i onda kao radi.

Ponovo uzeo i fakat proradilo nakon spustanja postavki zvuka u Windowsima.

Neko malo zesce programiranje...

Demokracija je sistem u kojem dvije budale mogu preglasati jednog genija.
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.11.2024 18:51 (Mauro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
ibme74 kaže...

Port sa konzole starije vise od 14 godina, sta si ocekivao da ce za tako star port i samo 50€ isplorat da radi kako spada? 

a jbt ga, mislio sam da će valjda čistom silom dogurati do fps limita kad već ne fali niti cpu niti gpu snage, nit rama nit vrama

al nebitno, radi sasvim ok i avg 100fps za ovakav tip igre mi je sasvim dovoljno

3 godine
picajzla0707 kaže...

drajveri su novi

btw wtf lol ti si jos na i5 11400? daj upgradeaj to

12 godina
Petar hw kaže...
picajzla0707 kaže...

drajveri su novi

A ne vrijedi mu, ne želi čovjek na AMD-a a kod Intela može nadograditi jedino na degradarote ili na novi arrow lake koji je u gamingu rang procesora koje ima na trenutn socketu, čeka kolega bolje dane 

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.11.2024 19:22 (ibme74).
4 godine
picajzla0707 kaže...

drajveri su novi

Za tu rezu i taj rang Gpu-a ti treba minimalno 12gen +ddr5, inace teski Bn! 12 gen+ddr5 je poprilican skok naspram 11+ddr4

15 godina
picajzla0707 kaže...

drajveri su novi

Na kojoj to rezoluciji?

kod mene na 1440p max detalji

11 godina
Petar hw kaže...

Boris grozni kaže...

Za tu rezu i taj rang Gpu-a ti treba minimalno 12gen +ddr5, inace teski Bn! 12 gen+ddr5 je poprilican skok naspram 11+ddr4

za igrice koje ja igram sasvim dovoljno zasad

hebe mi se oće li u rdr2 ili cyberpunku biti 100 ili 130 fps

da se već razmišljam o upgrejdu, ofkors da razmišljam, ali ne iz neke ljute potrebice, nego iz općepoznate bolesti upgrejditisa

forumaš kaže...

Na kojoj to rezoluciji?

kod mene na 1440p max detalji

ista stvar, 1440p i max detalji

ali grafa chila na cca 50%, cpu još manje, očito je do same igrice

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.11.2024 20:43 (picajzla0707).
15 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
forumaš kaže...

evo i baš iz igre

EDIT

ah, sad tek vidim link na veću fotku...

jbga, tebi je grafa na 80%, moja jedva da ikad pređe 50%

možda igra radeonke bolje koristi

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.11.2024 20:46 (picajzla0707).
15 godina
picajzla0707 kaže...
ali grafa chila na cca 50%, cpu još manje, očito je do same igrice

Kod mene grafa na 80%-90% ide preko 150W

direkt link

https://postimg.cc/bdS0nsy6/e303983a

https://postimg.cc/bdS0nsy6

zumiraj na max

ak upalim AFMF 2 onda je to 240 fpsa :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.11.2024 20:49 (forumaš).
11 godina
forumaš kaže...

zumiraj na max

ma vidio sam naknadno

nebitno, očito je igrica sjebana, vidiš gore da mi koristi 40-50% grafe, a proc na 20-30%, nit ima bn nit ima ikakvog smisla, ali očito tako radi

nebitno, prosjek 100 ili 130 sasvim mi je svejedno na ovakvom tipu igrice

15 godina

Kod mene nije sjebana, koristi hradver sukladno očekivanjima tj. kako bi trebala. Kad se prebacim na 4K koristi grafu preko 90%

13 godina
picajzla0707 kaže...
forumaš kaže...

zumiraj na max

ma vidio sam naknadno

nebitno, očito je igrica sjebana, vidiš gore da mi koristi 40-50% grafe, a proc na 20-30%, nit ima bn nit ima ikakvog smisla, ali očito tako radi

Evo picajzla ako te tjesi kod mene isto na kompu iz potpisa sa 12400f i rtx 3080 ultra postavke , dlss on 1080p znaci vrti se kao i kod tebe grafa ne prelazi 58% koliko sam vidio od oka, CPU isto na nekih 30%.

Vjerujem da se vrti bolje na radeonu i ryzenu posto je port sa PS inace sve igre sto sam probao Uncharted i Spiderman Miles Morales su se bolje vrtile na ryzenu nego na intelu.

4 godine
picajzla0707 kaže...
forumaš kaže...

zumiraj na max

ma vidio sam naknadno

Od kad je to rdr2 sjeban port? Imas preslab cpu opcenito za tu grafu normalno da si u defektu, za rdr2 ti treba nesto od 14 gen da bi radilo kak spada s tom grafom na toj rezoluciji. Realno taj tvoj i5 je sporiji cak od i9 9900k, voz ti je odavno prosao za nadogradnju

3 godine

koliko bi max vrijedila ova msi trio 4090?

https://www.ebay.com/itm/186778085741

razmisljam sve do 1500eur je ok? kad izade slj generacija past ce na 800-1000eur i to je to

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine

btw jel zotac nudi najvise ukupne garancije na njihovu novu kupljenu graficku? trgovina kod nas daje 3god + 2god direktno kod zotaca registracijom na stranici u roku 2 tjedna nakon kupnje jel tako, na sve njihove graficke kartice?

mislim da gigabyte nudi isto + 1god?

jos neki proizvodac?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Boris grozni kaže...

Od kad je to rdr2 sjeban port? Imas preslab cpu opcenito za tu grafu normalno da si u defektu, za rdr2 ti treba nesto od 14 gen da bi radilo kak spada s tom grafom na toj rezoluciji. Realno taj tvoj i5 je sporiji cak od i9 9900k, voz ti je odavno prosao za nadogradnju

daj molim te, pa proc hladi jajca na 20-30% 

da je rdr toliko zahtjevan za procesor, kako bi ga uopće stara plejka pokretala

4 godine
Hahaha, pa nije uopce stvar u loadu. I kod mene je na 5% ali je gpu na prakticki 99%.
Velim pretjero si s grafom😂😅 sve nakon 11g tj novi hybridni dizajn je poprilican skok naspram te kafice iz prošlog desetljeca, imao sam jaci 9900k.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Boris grozni kaže...
Hahaha, pa nije uopce stvar u loadu. I kod mene je na 5% ali je gpu na prakticki 99%.
Velim pretjero si s grafom😂😅 sve nakon 11g tj novi hybridni dizajn je poprilican skok naspram te kafice iz prošlog desetljeca, imao sam jaci 9900k.

kod mene je gpu na 50%, a cpu na 30% u toj igrici

u niti jednom normalnom scenariju to nije pokazatelj ikakvog bn

da je 11400 bn za 3080, ofkors da je, ali uzmi u obzir da ja ne igram mp pucačine, nego sp igrice poput rdr, witchera i cyberpunka, a još češće strategije i rpg-ove, gdje je sasvim nebitno jel fps 100 ili 130, a u tim igricama 11400 uglavnom ispucava 100 fps bez ikakvih problema

da sam pretjerao sa grafičkom u odnosu na cpu, onda bi stalno bio na 40-50fps, ovako na 1440p moj proc u velikoj većini igrica koje igram tjera tu 3080 bez većih problema i na meni zadovoljavajućem fps-u 

čekam stalkera, kingdome come deliverance, možda gta6 i slične igrice da vidim hoće li biti većih problema, ako bude, upgrejdam proc, pa onda za godinu-dvije i grafu

najviše to ovisi koliko će me puknut upgrejditis, s ovom konfom mogu ja bez problema i par godina, pa lagano spuštat postavke na mid-high kad zatreba, nije baš da će mi oči krvarit tako skoro od low postavki i 20 fps

3 godine

Na 1080p, vidjet ćemo kako će to izgledati na 1440p kad dođe monitor drugi tjedan .

Da, cpu util. 16%, pfff

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.11.2024 10:14 (notloB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Boris grozni kaže...

Boris nije ovo Rdr2 več prvi rdr. Ovaj ima konzolitis to se zna.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
3 godine
picajzla0707 kaže...
da se već razmišljam o upgrejdu, ofkors da razmišljam, ali ne iz neke ljute potrebice, nego iz općepoznate bolesti upgrejditisa

Imao sam sličnu konfu s i5 11500 i ddr 4 3200 

Kupio sam i7 12700 kf, DDR 5 5600 Mhz uglavnom zbog produkcije glazbe, mix, master i to uglavnom živih, a ne elektronskih instrumenata, što je kompjuterski zahtijevnije i "baš" se osjeti ubrzanje obrade za (po osjećaju) 100%

Oduševljen sam.

Malo gejmam i to starije naslove, pa tu nisam primjetio ništa specijalno, jer i ne mogu.

合氣道
16 godina

Jbte što ga je smiješno sada igrati nakon RDR2, smijem se stalno 

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Boris grozni kaže...
DangerousB kaže...

drustvo moze li pomoc... radi se od XFX Speedster SWFT 319 rx 6800xt  nedavno kupljena... citam dosta da je preporucljivo odraditi undervolt ove graficke kartice! ja sam se uputio u te vode i uspio sam nesta odraditi ali me nerviraju ventilatori koji su preglasni... sta uciniti ova krivulja sto ima malo me buni pa ako ima neko da pomogne kako ovu krivulju najbolje napraviti!? hvala

Imas na youtubeu milijon videa kako u par koraka undervolatati gpu, no ako je vec po defaultu preglasna nema tu pomoci

ima pomoci za svaku glasnu graficku karticu, na naredni nacin se svaka moze stisati, ako korisnika ne sekira sto graficka bude zakucana na 83c i moze podnijeti gubitak nekoliko postotaka perfomansi,

to je napraviti u msi afterburneru custom fan krivulju do max sebi prihvatljivih okretaja RPM ventilatora uz strelicu "prioritize" 83c, graficka kad dode do te temperature nece ici dalje nego automatski snizavati takt drzeci 83c, u mom slucaju nvidia rtx3070 spusta sa 1900mhz do 1650mhz i pritom gubi 5% perfomansi, testirano

dakle u loadu graficka drzi individualnom uhu maximalno podnosljivu brzinu ventilatora (u mom slucaju tolerancije buke od specificne gigabyte rtx3070 je 60% ventilatora odnosno 1300rpm) , cijelo vrijeme bude na 82-83c i spusta takt do najnizih 1650mhz kako bi odrzavala podesenu 83c temperaturu (umjesto da je defaultno 2500rpm 75c i cijelo vrijeme na 1900mhz)

evo attached moj slucaj za defaultno glasnu gigabyte vision rtx3070, podeseno da bude iznimno tiha, u idleu do 70c ventilatori na 42% 500rpm zatim na 70c ubrzavaju do 80c podizu se do maximalnih 60% 1300rpm sto mi je ok tisina, i na 87-91c do 100% ako slucajno driveri zakazu drzati graficku na 83c ali u ovih nekoliko godina koristenja ove metode na raznim grafickim karticama uvijek je msi afterburner uredno obavljao posao i zadrzavao graficku na 83c

zasto bas 83c? moze se podesiti bilo koja brojka ali 83c je defaultno u msi afteburneru i smatram to sasvim dobrom radnom temperaturom graficke kartice, nvidia defaultno bez msi afterburnera dopusta mislim do 93c prije agresivnijeg throttlanja

ps. inace preferiram 0rpm ugasene ventilatore na grafickoj u idleu ali ova specificna rtx3070 ima lose ponasanje ventilatora, kad krecu sa 0rpm cujno skoce na 1000rpm pa spustaju sto iritira, stoga ovako drzim cijelo vrijeme 42% 500rpm

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2024 7:45 (Petar hw).
15 godina

Mali ima 2 monitora, jedan je 27' 165Hz Gsync/Freesync i taj je glavni. Drugi je 24' 60Hz monitor.

Do sada je imao CPU bez graficke i normalno oba monitora su spojena na dediciranu graficku.

Sada ima CPU koji ima i iGPU, pa da li ima smisla spojiti ovaj 60Hz na kojem ne igra na maticnu (iGPU), a ostaviti 165Hz na dediciranoj?

Ili nema nikakvog benefita da se to napravi?

Demokracija je sistem u kojem dvije budale mogu preglasati jednog genija.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ma u GPU oba spoji, kakva MBO.

14 godina
Ekipa,uzeo sam Zotac 4070ti super 16gb!Sada bi sadasnju grafu prodao sto je u pc-u...Aorus 1080 Extreme..Nikad rudareno samo gejm..nikad otvarana...Koliko bi isla takva polovna?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice