Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 3.997
|
čitano: 839.917
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama
mislioc kaže...

dery RT kakvi su dojmovi nakon 6800 sada kada malo to koristiš. Vrijedi li Nvidija više ili ipak ne?

Sad sam na metro exodus enhanced i eto kao da je netko upalio svjetlo pogotovo u tamnim prostorima.Isto to sam mogao i na radeonu ali trzavo je to ako želiš sve naj. Da ti dočaram kako to izgleda ovdje se najbolje vidi:

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
15 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Ja preferiram tamniji izgled, ovak kad je sve pod reflektorom gubi se horor atmosfera. Plus daleko je jeftinije igranje bez reflektora.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Tebi je svejedno može i crno bijeli ekran ili zatvoriš oči. Jednostavan čovijek svaka čas.

15 godina

Bolje crno bijelo nego ovak crveno/rđavo kao da igram Metro na Marsu 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
forumaš kaže...

Forumaš, tebi na radeonu ionako pola tekstura fali :-) Vjerujem da bi ti Quake 2 bio taman.

Prednost NVidije je što je vrlo lako možeš prodat. Dery svoju bez jebemti utopi (ako želi) prije izlaska nove serije uz minimalni gubitak, što je teži slučaj s AMDom koji i dalje drži cijenu koja parira Nvidiji, dok objektivno imaju lošiji proizvod izuzev količine vRama.

7900xtx = 4080S. 7900xt = 4070ti, 4070S = GRE.

Da spuste XTX na nekih 800e. Ne bi me Nvidia vidila npr. Ne postoji loš proizvod, samo cijena.

Možda si piknem idući mjesec običnu 4070ti kojih ima po 700+eura, čisto da preživim do 5xxx, koja vjerujem neće ove godine na svijetlo dana.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.9.2024 15:31 (DarthMarkus).
15 godina

Ne mogu oni spustit cijenu jer su nabili nepotrebno vrama koji košta i dobrodošao za novokomponirane retarde od developera da se uljuljaju u svoju lijenost, nevolju i neznanje. Ali trebali bi spustit za 30% dole i onda nevidija šta prodala prodala je do tada.

16 godina

Gledajuči čisti raw performance 7900xt je brža od 4070ti isto kao i 7900gre od 4070 super, mislim čisto da se ne širi krivi info, mada mi je osobno isti đavo, dok kupujem ionako gledam cijenu koja je opet i tu na strani Radeona, bilo novih bilo rabljenih.

Nadam se promjeni pa da udomim i ostavim si što je bitnije od "udomim" neku 4XXX RTX, barem na par mjeseci 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
DarthMarkus kaže...
forumaš kaže...

Forumaš, tebi na radeonu ionako pola tekstura fali :-) Vjerujem da bi ti Quake 2 bio taman.

Prednost NVidije je što je vrlo lako možeš prodat. Dery svoju bez jebemti utopi (ako želi) prije izlaska nove serije uz minimalni gubitak, što je teži slučaj s AMDom koji i dalje drži cijenu koja parira Nvidiji, dok objektivno imaju lošiji proizvod izuzev količine vRama.

Da spuste XTX na nekih 800e. Ne bi me Nvidia vidila npr. Ne postoji loš proizvod, samo cijena.

Možda si piknem idući mjesec običnu 4070ti kojih ima po 700+eura, čisto da preživim do 5xxx, koja vjerujem neće ove godine na svijetlo dana.

Samo gledaj da ti se nova nvidija ne spiga, ne zgori zbog lošeg konektora i da stane u kućište te da ne pada na 45 fpsa kad igraš majmuna za 2000 eura uz 40% rezolucije, svakako upali frejm generator...

I krenite prodavati dok se nije pojavila nova serija, jebga nije to više pizdarija kad uložiš u igračku tisuće eura.

13 godina
forumaš kaže...
DarthMarkus kaže...
forumaš kaže...

Samo gledaj da ti se nova nvidija ne spiga, ne zgori zbog lošeg konektora i da stane u kućište te da ne pada na 45 fpsa kad igraš majmuna za 2000 eura uz 40% rezolucije, svakako upali frejm generator...

I krenite prodavati dok se nije pojavila nova serija, jebga nije to više pizdarija kad uložiš u igračku tisuće eura.

Mislim da je 4070super 12gb best buy za nekih 650e.Nisi preplatio a dobio si 1/2 4090.To si moze svatko priusiti pa cak i na rate ako ne za cash ostatk pc sklepas za 500e sa r5 5600 i igras se za 1000e gaming pc.Retoriku da bubreg treba prodat da bi se igralo na racunalu se moze okacit macku o rep.Nitko vas ne tjera da kupite duplo jacu grafu po 3x vecoj cijeni.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.9.2024 17:51 (MGloc).
8 godina
forumaš kaže...

Inače, ta igra je fenomen.

Pratim tu temu na forumu i ispada da samo 2 (slovima: dva) forumaša igraju tu igru (i to jedan na PS5 a drugi nema 4090), ali ih zato stotinjak 0-24 gleda video usporedbe grafike na YT kanalima i nemilice drobe gluposti 

Već dugo nismo imali takvu igru, pa neka ih...

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.9.2024 18:15 (fer-de-lance).
15 godina

Slažem se, da kupujem sad grafu bila bi isto ta zbog niza prednosti. Samo kaj je trebalo dečkati tu S seriju.

Ja se malo zajebavam sa ovim elitistima koji moraju igrat majmuna kako je Nvidija zamislila, za 3000 eura pa se to opet ne izvodi ni približno savršeno. Živi apsurd. 

15 godina
fer-de-lance kaže...
forumaš kaže...

Pratim tu temu na forumu i ispada da samo 2 (slovima: dva) forumaša igraju tu igru (i to jedan na PS5 a drugi nema 4090), ali ih zato stotinjak 0-24 gleda video usporedbe grafike na YT kanalima i nemilice drobe gluposti 

hardverski prestižna igra, pa se skuplja navijačka skupina kako bi slavila pobjedu 

11 godina
fer-de-lance kaže...
forumaš kaže...

Zato je najbolje imat srot grafu i proc, tad najvise gejmas Imam osjecaj da tipa uzmem sad 4090 i 7800X3D da bi izbrisal sve igre i gledal filmove i yt 24/7

9 godina
hahhaajaads kaže...

Zato je najbolje imat srot grafu i proc, tad najvise gejmas Imam osjecaj da tipa uzmem sad 4090 i 7800X3D da bi izbrisal sve igre i gledal filmove i yt 24/7

Ja neki dan zamjenio rtx 3080 za 3090, a bude uskoro i 4090, i to kaj veliš, ne igraš nego gledaš YT ili neki nogomet live i tako, malo mjuze, koji tuki da igram sa tim grafama, ako se želim igrat onda upalim pod Moj PC onu slabiju konfu i derem guzove soliteru ... 

Taraba WoW
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2024 0:22 (Taraba).
15 godina

https://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/god-of-war-ragnar-k-test-gpu-cpu

Dobro da sam se riješio RTX 3060 Ti i prešao na vrhunski Radeon AMD crveni FPS generator

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina

Ovo je port sa ps na pc.Tako mala razlika izmedu 3080 vs 4080, a inace se vidi da igra favorizira AMD.

4 godine
protjeran
Ne znam sto su rusi testirali, al kao sto je kolega napomenuo cim 3080 i 4080 imaju isti fps tu nesto ne stima.

2 0 hvala 0
20 mjeseci

Bit će zamijenili 4xxx sa 3xxx :P

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Reko bi jedan forumaš fali im vrama . Ovaj naš gore "forumaš" ima neke deja vu ispade sa svojom 3060ti i rx6800 za krepat je on lik.Rusi to istestiraju na sputnjik procesoru jer nemaju dostupne ove radi embarga zato takvi rezultati.

3 godine
PlayPetepp kaže...

Bit će zamijenili 4xxx sa 3xxx :P

Cijeli chart je pogrešan, 3080 TI 12gb mu je brži od 4080 16gb S a 6800xt mu je brži i od jedne i od druge... U stvarnosti rtx 4090 je daleko najbrža u tom naslovu, ima videa po yt koliko hoćeš koji to dokazuju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2024 12:23 (notloB).
4 godine
protjeran
dery kaže...

Reko bi jedan forumaš fali im vrama . Ovaj naš gore "forumaš" ima neke deja vu ispade sa svojom 3060ti i rx6800 za krepat je on lik.Rusi to istestiraju na sputnjik procesoru jer nemaju dostupne ove radi embarga zato takvi rezultati.

Cak jako dobar port sto se fps-a tice, kao i prvi dio. A kaj se vrama tice sad ce opet biti price kako su teksture lose pa igra koristi malo vrama, treba se nekako opravdati kupnja inferiornog proizvoda.

15 godina
DaddyFit kaže...
dery kaže...

Cak jako dobar port sto se fps-a tice, kao i prvi dio. A kaj se vrama tice sad ce opet biti price kako su teksture lose pa igra koristi malo vrama, treba se nekako opravdati kupnja inferiornog proizvoda.

Dovoljno je bilo vidjeti kakve se gluposti pričaju kad se pozivalo na star wars kao referencu potrebe vramom.Ako je čak i naš slijepi "forumaš" uvidio kakav je to kupus od igre onda je sve jasno ali delusion disorderima đaba crtat.

20 mjeseci

Većina novih igara su kupusi, svaka čast iznimkama. Isto tako više vrama je bolje od manje vrama. Treba li ti taj vram je već nešto drugo i uglavnom zavisi od kupusa do kupusa. Trenutno igram TFD sa konfom pod moj pc i primjetim na 2k da mi fali vrama (na očigled se učitavaju teksture kad se približim, view distance stavljen na ultra), a fps-i ne padaju ispod 60 jer su ostale postavke smanjene i uključen xess. Znači da nije problem snaga čipa već količina vrama. Al' igra je isto kupus što se toga tiče. Kad sam odvrtio bench demo crnog mita Wukonga količina vrama nije bila nikakav problem, al' je čip banana. S određenim postavkama se i to ispravi, a ne gubi puno na kvaliteti prikaza i teksture su na max. Sve u svemu, taj ruski benchmark je glupost :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
PlayPetepp kaže...

Većina novih igara su kupusi, svaka čast iznimkama. Isto tako više vrama je bolje od manje vrama. Treba li ti taj vram je već nešto drugo i uglavnom zavisi od kupusa do kupusa. Trenutno igram TFD sa konfom pod moj pc i primjetim na 2k da mi fali vrama (na očigled se učitavaju teksture kad se približim, view distance stavljen na ultra), a fps-i ne padaju ispod 60 jer su ostale postavke smanjene i uključen xess. Znači da nije problem snaga čipa već količina vrama. Al' igra je isto kupus što se toga tiče. Kad sam odvrtio bench demo crnog mita Wukonga količina vrama nije bila nikakav problem, al' je čip banana. S određenim postavkama se i to ispravi, a ne gubi puno na kvaliteti prikaza i teksture su na max. Sve u svemu, taj ruski benchmark je glupost :)

Tvoj gpu rx6600xt nije namjenjan za 2k tako da mu nigdje neče pofalit vrama.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2024 13:37 (dery).
15 godina

4K FSR 3 Kvaliteta i tako sam ispunjen i duša mi je puna kad vidim ovih cc 70 FPS-a . to je uz AFMF 2 140 ajme, ajme crveni vrag FPS generator

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Loše je to radeon odradio vuče isto vrama na 1080 i 4k. Samo 9.5gb ne valja to trebalo je bar 15gb nek se iskoristi kad se ima.

4 godine
protjeran
Jos da FSR 3 sa sobom ne nosi torbu punu artefaktata, a pogotovo prenaglaseni ghosting i onda AFMF te nepravilnosti u prikazu jos podeblja pa se dobije jedno veoma negledljivo iskustvo.

0 0 hvala 0
15 godina
DaddyFit kaže...
Ne znam sto su rusi testirali, al kao sto je kolega napomenuo cim 3080 i 4080 imaju isti fps tu nesto ne stima.

Rusi se napili votke 

Sad su na stranici potpuno drugaciji rezultati od onih ranije ovo vec ima nekog smisla

Demokracija je sistem u kojem dvije budale mogu preglasati jednog genija.
15 godina

Ne isti su, ovisi koju lokaciju u igri odabereš i testiraš

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2024 16:33 (forumaš).
13 godina

1080p bottlenecka grafe, 1440p je realan prikaz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice