Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 3.612
|
čitano: 782.687
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama
Zato mi je čudno. Coil whine je specifičan jer ima onaj cvrckavi zvuk sa piskaranjem. Meni zvoni pod loadom kao da je kraj programa i to u valovima. Moguće da sam i ja otišao u kurac. Zapravo jesam, al ne znam u kojoj mjeri.
Dečki treba početi sebe servisirati.
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
1 0 hvala 0
2 godine

Meni je od preglasne muzike, bubnjario sam kao mali, bio okružen bukom po koncertima, u garažama... i slušaj najglasnije je došlo na naplatu.

13 godina
Ajoj i ja. 7 godina svirke. Koncerti, svatovi, festivali, studio. Obožavam glasno slušali glazbu. Moguće da je danak na zdravlje ostavljen.
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
13 godina
Ma kupi Black Widow od ne tako popularnog MS-a za 50-ak eura i nema više buke niti usisavanja prašine sa tim nesh sranjima. Prašinu ne ispuhivaš nikad jer je nema, a razlike u temperaturi u odnosu na mesh nikakve.

0 2 hvala 0
2 godine
mislioc kaže...
Ma kupi Black Widow od ne tako popularnog MS-a za 50-ak eura i nema više buke niti usisavanja prašine sa tim nesh sranjima. Prašinu ne ispuhivaš nikad jer je nema, a razlike u temperaturi u odnosu na mesh nikakve.

Moš misliti, mora da je spalionica unutra.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2024 13:37 (notloB).
16 godina
Rasprava o grafičkim karticama

A baš sam dvojio između Asus tuf rtx 4070ti super i msi gaming x slim najviše radi coil whinea, kolko sam čitao, asus ima dost problema s tim, što se tiče gejmanja, msi grafa je relativno tiha u loadu i nema nikakvih neželjenih zvukova, mada prijašnja asus dual koju sam imao nije imala coil whine, očito kak koga zapadne, nema pravila, zakaj asus na tom polju "prednjači" po pitanju tog problema, ne znam. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2024 14:20 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
DarthMarkus kaže...

Stjepko pusti me da lažem sam sebe ...haha...ako je ovaj hum od coil whinea, onda u pm, nikad amd grafa osim Nitra neće u komp

Ja kenjam po svom hwu uvijek, ma što kupio nikad neću bit 100% zadovoljan, iako je Ryzen 7800x3d blizu savršenstvu.

Ovdje na forumu je obrnuta situacija u 90% slučaja. Svačiji hw je najbolji i najisplativiji na kugli zemaljskoj, dok ja obrnuto.

Bit Foruma i je da se kritički gleda na HW (možda ne u mjeri kao ja, Nicky i Picajzla ),al nikako da svi padaju u trans od oduševljenja.

Mislim da je kolega Toxic, legenda otvoria temu; HW koje NE preporuca.

Davno je bilo pa mozda grijesim, al gustali smo par mjeseci tamo.

maximum effort
8 godina
DarthMarkus kaže...
Zato mi je čudno. Coil whine je specifičan jer ima onaj cvrckavi zvuk sa piskaranjem. Meni zvoni pod loadom kao da je kraj programa i to u valovima. Moguće da sam i ja otišao u kurac. Zapravo jesam, al ne znam u kojoj mjeri.
Dečki treba početi sebe servisirati.

Još mi jedna stvar pada na pamet (ponekad pomogne): pusti da cvili i onda polako otpusti šarafe koji drže napajanje za kućište.

Isto tako ako ona plastika oko utora za kabel od struje ima šarafe probaj ju odtegnuti/dotegnuti (ako nema naljepnicu garancije).

Isto možeš i matičnu, ali nju ne na živo da nekaj ne prebrikaš.

zvonac kaže...

A baš sam dvojio između Asus tuf rtx 4070ti super i msi gaming x slim najviše radi coil whinea, kolko sam čitao, asus ima dost problema s tim, što se tiče gejmanja, msi grafa je relativno tiha u loadu i nema nikakvih neželjenih zvukova, mada prijašnja asus dual koju sam imao nije imala coil whine, očito kak koga zapadne, nema pravila, zakaj asus na tom polju "prednjači" po pitanju tog problema, ne znam. 

Razloga može biti milijun.

Električki, najviše smisla ima kad samo određeni kombo grafa/napajanje/ploča cvili, onda je logični zaključak da frekvencije switchanja njihovih "VRM-ova" imaju istu frekvenciju ili su djeljive sa istim cijelim brojem pa harmonici idu u rezonancu...

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2024 16:10 (fer-de-lance).
16 godina

Ljudi jeli se vi zajebavate???

Još uvjek smo na cičanju....ide zima pa miševi ulaze u tople prostore, vidi da ti se nije zavukao u napajanje

Moj PC  
2 0 hvala 0
3 godine
dery kaže...

Edit: Uh pa oni dižu cijene grafama ebote sad vidim, ja sam odlično prošao onda za 640eu.

Mene je izašla  652,24 EUR (5€ dostava)

Uvijek tako nakon izlaska budu jedno vrijeme mahnito skupe, poslije im padne cijena bez razloga, onda opet dižu i tako to.

Još čekam 

合氣道
11 godina

Pa stize crni petak normalno da se dizu cijene da onda mogu biti na "popustu" po cijeni od "jucer" za BF 

Moj PC  
4 0 hvala 0
8 godina

COD BO6 bude prvi dobio "AI" verziju FSR-a.

Baš me zanima kak bude išlo treniranje, jel bude svatko mogao samostalno, bilo bi zakon (manje razloga studijima za dizanje cijene igara).

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:48 (fer-de-lance).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice