Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 5.622
|
čitano: 1.063.739
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Re: Rasprava o grafičkim karticama

Ja ne želim kupiti 4xxx nvidija seriju iako mi ne treba bolje od 4060, ukoliko bude povoljnih amd 7700 i 7800, vidjet ću kakve budu + cijena, ne dam novce nvidiji za kržljavo precijenjeno smeće, kožni debil se može propesti na zadnje noge sa svojim jadnim izjavama, ne dam mu novce kako bi nastavio srati po kupcima iako bih volio imati av1 encoder, nadam se da će amd imati nešto povoljno, ako ne pričekat ću bolja vremena.

Mislim čak pričekati do novih amd proceva i kupiti rdna3 na procu, platformu imam za ubosti, boli me njonjo.

Edit: uopće ne znam što amd čeka s tim srednjosegmetnim karticama, nije mi jasno jesam li ja jedina rijetka konjusina koja bi kupila srednji sagment od njih, 6xxx me ne interesira zbog starog encodera, za vrh 7xxx ponude ne želim davati novce niti mi ne treba, 7600 mi je prespor, valjda trebam čekati da se proda sva zaliha 6xxx pa da se ovi sjete pustiti 7xxx srednjake, kada nvidiji sa superiornim encoderom padne cijena, mislim da kompletnom amdovom marketinškom odjelu treba dati otkaz.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2023 14:45 (notloB).
15 godina
https://en.merlininkazani.com/rtx-4000-super-series-specifications-price/

konacno..
kupujem 4070super ako bude u razini 4070ti
R33mba#2892
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
notloB kaže...
evincar kaže...

Mogao si bez beda uzeti i sa dva ventilatora, ako jedna 4070 radi odlično/hladno/tiho sa 2 venta neznam zašto ne bi i 4060ti.

Vjerujem da je kupio više iz estetskih razloga a i dobro ohlađeno pivo je uvijek bolje, povoljno? zašto ne?

Slažem se, ako nije razlika u cijeni uvijek treba uzeti sa više ventilatora.

15 godina
R3nchi kaže...

konacno..

Bravo nvidia.

2 godine
R3nchi kaže...

konacno..

Tu nešto opasno neštima. 4060 super sa više jezgri i rama od 4060ti? Isto sa 4070 super?! Press X

16 godina
notloB kaže...

Ja ne želim kupiti 4xxx nvidija seriju iako mi ne treba bolje od 4060, ukoliko bude povoljnih amd 7700 i 7800, vidjet ću kakve budu + cijena, ne dam novce nvidiji za kržljavo precijenjeno smeće, kožni debil se može propesti na zadnje noge sa svojim jadnim izjavama, ne dam mu novce kako bi nastavio srati po kupcima iako bih volio imati av1 encoder, nadam se da će amd imati nešto povoljno, ako ne pričekat ću bolja vremena.

Mislim čak pričekati do novih amd proceva i kupiti rdna3 na procu, platformu imam za ubosti, boli me njonjo.

Edit: uopće ne znam što amd čeka s tim srednjosegmetnim karticama, nije mi jasno jesam li ja jedina rijetka konjusina koja bi kupila srednji sagment od njih, 6xxx me ne interesira zbog starog encodera, za vrh 7xxx ponude ne želim davati novce niti mi ne treba, 7600 mi je prespor, valjda trebam čekati da se proda sva zaliha 6xxx pa da se ovi sjete pustiti 7xxx srednjake, kada nvidiji sa superiornim encoderom padne cijena, mislim da kompletnom amdovom marketinškom odjelu treba dati otkaz.

šta i AMD ne supporta av1 zadnjih par mjeseci?!

3 godine
Makić kaže...

Koliko znam amd nema av1 encoder na rdna2, u stvari nema ga sigurno, imam rdna2 na procesoru, nema niti nvidia na 30xx imam ju u PCu, i jedna i druga imaju av1 decoder, samo na rdna3 i adi imaju i av1 hw encoder i decoder.

Video decoder raspakirava video za gledanje a encoder ga spakirava, narodski jednostavno rečeno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2023 21:21 (notloB).
3 godine
Rasprava o grafičkim karticama

Ne znam kamo staviti ovaj video...

Uglavnom, bit će zanimljivo, Tech Jesus vs. Sinus Lebastian.

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
notloB kaže...

Uglavnom, bit će zanimljivo, Tech Jesus vs. Sinus Lebastian.

17 godina

Da su postali aljkavi, jesu, to je postalo preočigledno, no nada je da je u pitanju privremeno stanje. I da su se na jako ružan način poneli prema onim nesrećnicima iz Billet Labsa, jesu (i još su na kraju zadržali i prodali na aukciji prototip za koji je kompanija više puta molila da ga dobije nazad, ako neko nije gledao klip).

Dodatno, malo prečesto Linus priča jedno, a radi drugo (pljuje kompanije koje se bore protiv sindikata - izjavi da bi doživeo kao ličnu uvredu da se njegovi zaposleni učlane u sindikat; ponavlja kako nam nijedna kompanija nije prijatelj - valja prilično skupu robu uz "trust me bro" garanciju; proziva kompanije kad vidi da su po cenu osetnog pada kvaliteta krajnjeg proizvoda uštedeli neku siću - javno kaže "da, znali smo da smo pogrešno testirali, ali smo objavili video tako jer nisam hteo da potrošim još $100 - $200, ili možda $500 vremena mojih zaposlenih da bismo to ispravili").

Ostaje nada da će, kad u potpunosti osposobe lab, i kad veći broj ljudi bude radio na podacima, umesto na razvoju novih metodologija, on imati neku svrhu osim marketinške, te da će im se gluposti kakve se često dešavaju u poslednje vreme dešavati ređe.

Takođe, kao što je Steve pomenuo da je Linus u sukobu interesa kada testira laptopove jer je investirao u Framework (što LTT uvek istakne i rekao bih da nisam primetio poseban bias u testiranju modela drugih proizvođača), isto tako je Steve u sukobu interesa kada izveštava o drugom tech kanalu koji polako ulazi u nišu koju je on držao (detaljno "naučno/tehničko" testiranje napajanja, hlađenja itd), a pri tom će taj novi igrač imati više opreme, skuplju opremu i više zaposlenih od njega (i zapravo sam prve kritičke i podozrive osvrte na LTT kod Stevea primetio nedugo nakon što je Linus najavio Lab, i to da će s njim moći da rade detaljna testiranja napajanja i ostalog HW-a na način koji niko drugi ne radi).

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
3 0 hvala 0
3 godine

Meni je od svega toga najsmješnije ili najtužnije, uglavnom čudno što svi a posebn ltt ovisi o youtubu, to je već velika kompanija, neka yubito promijeni uvijete kao što je twitch nedavno napravio oko oglašavanja i svi će imati velikih problema... proba on i samostalno s floatplanenešto platformom i šrafcigerom i svašta ali ovisi o tubetu k'o nedonošče o roditeljima, inače linus mi se čini na prvu normalan lik ali u svjetlu izrečenog mi se poljuljalo to mišljenje, možda ga je zelo, pare, slava i to, inače nikad mi nisu bili jasni likovi koji se toliko javno eksponiraju, on praktički nema ništa od svoje privatnosti, sve mu je na izvol'te.

2 godine

HUB je ponudio jedan umjeren odgovor na cijelu dramu. 

Očito je crunch kultura ušla u LMG. Možda je vrijeme za promjenu koncepta.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.8.2023 14:43 (PlayPetepp).
Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine

Situacija eskalira...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
notloB kaže...
Makić kaže...

Koliko znam amd nema av1 encoder na rdna2, u stvari nema ga sigurno, imam rdna2 na procesoru, nema niti nvidia na 30xx imam ju u PCu, i jedna i druga imaju av1 decoder, samo na rdna3 i adi imaju i av1 hw encoder i decoder.

Video decoder raspakirava video za gledanje a encoder ga spakirava, narodski jednostavno rečeno.

7xxx serija ima AV1 encoder, i 7900 i 7600 za sada.

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.8.2023 8:38 (mrsmith).
3 godine
mrsmith kaže...

To sam i napisao, rdna3 = 7xxx serija, također i Ada Lovelace = Nvidia 4xxx serija ima i imat će budući čipovi kao što imaju hevc, avc, mpeg2 itd.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.8.2023 10:14 (notloB).
16 godina
notloB kaže...
mrsmith kaže...

To sam i napisao, rdna3 = 7xxx serija, također i Ada Lovelace = Nvidia 4xxx serija ima i imat će budući čipovi kao što imaju hevc, avc, mpeg2 itd.

Aha pardon, sad vidim zadnji dio 

It is always darkest just before the dawn.
7 godina
neaktivan
notloB kaže...

Situacija eskalira...

imas Hardver>Ostalo za ovako nesto

ljude boli tuki za jubito kanale, koji su relevantni kao Fox News i slicni mediji

svi oni gube preglede, nikoga ne zanima sadrzaj, cinjenice, tablice, grafovi, suhoparna objasnjena od 30 min, ljudi samo hoce tupu zabavu i mozak na pasu, pa sve vise rade videe koji imaju svrhu samo da dobiju sto vise pregleda i nista vise

GN - 150k do 500k+ pregleda kada imaju normalan sadrzaj - kada dramatiziraju oko 1M+ pregleda.
istina, vjerovatno jedini kanal, od ovih najpoznatijih, koji je stvarno fokusiran na tocnost i detaljnost podataka, rezultata i cinjenica. sto ih koci u pregledima, jer se rijetkima da sjedit i slusat 40 min objasnjenje zasto jedan cooler ima 89C a drugi 87C

LTT 1.5 na 2.5 - oni su konstantni manje vise, jer nemaju nistao osim dramatiziranja i zabavnog sadrzaja za siroke mase

J2C - 250k kada ima normalan sadrzaj, kada dramatizira 500-600k

HU - 100k do 200k kada imaju normalan sadrzaj, kada dramatiziraju na 500-600k

ljudima je to posao, i kao i uvijek i kao svatko, cim se ude u ozbiljnu lovu, onda radis sve sto treba da je sto veci promet

bas me zanima demografija ovih kanala, ziher sam da mladi, recimo ispod 25godina, uopce ne gledaju te i takve kanale, u odnosu na 25+ godina starosti gledatelje

za usporedbu onaj Unbox THerapy kanal, ima takoder konstantno 1M+ pregelda, a svaki video je isti, otvorim pakiranje i kazem mmmm this is nice i to je to, i ljudi radije to gledaju neko tamo neke grafove i rezultate empirijskih testiranja

ovakaj format ICT pregleda proizvoda, cijena i ponude za kranje kupce, umire polako ali sigurno.

Streaming, VOD, Shorts i takva sranja su bolja za kompanije, jer ti "kreatori" ne testiraju nista, samo koriste proizvode na svojim videima i uvijek je feedback pozitivan, jer su dobili pare ili su im sponzor, i onda krajnji kupci odu i kupe to sto im je preporucio omiljeni kreator

3 godine
3dfx kaže...
imas Hardver>Ostalo za ovako nesto

Je, trebao sam to metnuti u primjereniju temu, sad mi je blesavo editirati, uglavnom forumaši koji prate ovu temu prate i kanale slične ovima pa eto, spominju se greške i problemi s metodologijom kod benčanja i usporedbe grafičkih kartica pa loosely može proći i nije teški spam.

13 godina

Posipanje pepelom... Linus degradiran.

Coreteks s pravom uništava Linusa i GN zbog sukoba interesa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.8.2023 19:26 (Mile 74).
Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina

Nabavio rx 6800 sapphire nitro + za 350€ bez garancije, frend kupuje koristene grafe na bulk negdje pa preprodaje pojedinacno, samo ne znam koliko je to sigurno i oce li grafa zivit dugo,

imam seasonic focus plus gold 650w koji ima split kabel znaci 150w+75w od maticne = 225w max(mogu od seasonica nabavit jos jedan kabel ili 2 bez splittera pa bolje tako spojit da je na 2 utora na psu nego preko jednog jel?), u teoriji max 288w?, nadam se da je dosta za ryzen 5 3600 i rx 6800(znam da je bottleneck) i da nece biti problema sa time, u planu je 5800x3d mozda za black friday ako bude dobar popust, morat cu flashat bios onda.

u igrama mi poteze 60-120w rijetko kad 150w na medium high postavkama(1080p), ako stavim na max potegno do 210w, nastojat cu malo smanjit graficke detalje da bude sto manja potrosnja posto imam 650w napajanje.

Ce biti dosta to napajanje za 5800x3d i rx 6800?

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.8.2023 7:51 (Mr.Natural).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Hoće.

14 godina
Mr.Natural kaže...

Nabavio rx 6800 sapphire nitro + za 350€ bez garancije, frend kupuje koristene grafe na bulk negdje pa preprodaje pojedinacno, samo ne znam koliko je to sigurno i oce li grafa zivit dugo,

Ce biti dosta to napajanje za 5800x3d i rx 6800?

To napajanje je i više nego dovoljno za RX 6800 kakve god detalje stavio, i da radi full load non stop. Tako da se ne moraš zamarati time uopće. Ista stvar i kad pređeš na R7 5800x3D.

13 godina
Neće biti problema, više nego dobro za taj komp ...btw to napajanje drzalo je rtx3060 + gtx1070ti dok sam rudario bez ikakvih problema..
9 godina

Zasto svi imaju potrebe komentirani na oglase da ima za 30€ vise u mindfactoriju grafa kad netko prodaje stvari na forumu kad u to nisu ni urucanali razliku od 6% veceg pdva ni slanja do mailbox.de i mailbox.de do vas , na kraju ispadne puno vise.

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
Pa dostava unutar DE je često besplatna, a ne znam kakvih 6% te muči kad šalješ unutar DE. U pravilu plaćaš samo ovaj dio od mailboxa do RH.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
13 godina

I svatko danas ima nekog poznatog u njemackoj na ciju adresu moze naruciti.

Moj PC  
1 1 hvala 0
8 godina
neaktivan
Pozdrav , zanima me mišljenje o grafičkoj na ovom laptopu . Samo pise da je amd radeon graficka u pitanju. Jel moguce kakve igrice pokrenuti sa njom ?

https://www.ekupi.ba/p/EK000548723

0 0 hvala 0
3 godine

Integrirana grafika. To nije laptop za igranje.

12 godina

koja se 4070ti pokazala kao najbolja graficka? do sada sam se drzao MSI i nisam imao problema pa razmisljam dal uzeti ventus koji je jeftiniji od gaming modela 70€ na mindfactory gledam uzeti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ja imam gigabyte i ok mi je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice