Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 3.986
|
čitano: 837.745
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Ta B580 nije nista posebno po dosad viđenom cijena 320e barem kod nas u Austriji, je da je jaca kartica od 7600 i rtx i 4060 tu je negdje konkurira ih ALI za 300e se kupi vec rabljena rtx 3070 koja je za koplje bolja a da ne pricam o RX 6800 za sitno ispod 400e.

Ova arc B580 je dobra jedino mozda za budget buildove sa r5 5500 ili i3 za fortnite i kidaru.

Edit: evo slike u prilogu RTX 3070 8gb je bolja u globalu od te intel arc kartice, ja kao fanboy intela ne bi nikad ovo kupio, ta kartica ne vrijedi vise od 250e.Prije bi uzeo rabljenu RX6800 nego novu B580 za 320e.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2024 18:28 (MGloc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama
MGloc kaže...

Ta B580 nije nista posebno po dosad viđenom cijena 320e barem kod nas u Austriji, je da je jaca kartica od 7600 i rtx i 4060 tu je negdje konkurira ih ALI za 300e se kupi vec rabljena rtx 3070 koja je za koplje bolja a da ne pricam o RX 6800 za sitno ispod 400e.

Ova arc B580 je dobra jedino mozda za budget buildove sa r5 5500 ili i3 za fortnite i kidaru.

Znači dobro sam pogodio, u Hrvatskoj od 369 do 399.

Ali svejedno, odlična Intelova kartica, samo cijena previsoka, osim u SAD-u, gdje je best buy.

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
13 godina

Gle za igranje ta b580 nije u nekim naslovima je cak i RX 6700 bolja pa i RTX 3060 je negdje bolje sada ce ljudi pricat "Intelovi arc driveri" ovo ono , zajebi kolega ima igara gdje je grafa oprala i RTX 4060 i 7600 ali sve je to napuhano i chery pickano Kazem radije dam 370e za rabljenu RX 6800 nego intel ARC i cekat da oni poprave drivere.E sada drugo pitanje je kako se.ova kartica snalazi u 3D renderu u nekim programima mozda je bolja i od rtx 3080 to treba isto testirati pa možda oper ada cijenu od 300e.

12 godina
MGloc kaže...

Edit: evo slike u prilogu RTX 3070 8gb je bolja u globalu od te intel arc kartice, ja kao fanboy intela ne bi nikad ovo kupio, ta kartica ne vrijedi vise od 250e.Prije bi uzeo rabljenu RX6800 nego novu B580 za 320e.

ići će te cijene dolje, pa uvijek su po izlasku bile nabijene cijene dok ne prode taj prvi val i skladišta se popune sa različitim modelima iste kartice.

Nadat se da će kroz koji mjesec to pasti na oko 250€, te pare bi definitivno vrijedila.

8 godina

U video encodingu je sigurno najbolja grafa na svijetu, tak da to im ostaje uvijek kao plan b.

Pa kad se tak pogleda, ulovit kad bude akcija za 300 i imaš dobru gaming grafu za tu lovu plus vrhunski video encoding.

A driveri im više nisu problem (osim u DX9 igrama, kao što je kolega i napisao).

13 godina

NotloB ajde molim te objasni zašto si lupio TD, zbog neke specifične rečenice ili ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
MGloc kaže...

NotloB ajde molim te objasni zašto si lupio TD, zbog neke specifične rečenice ili ?

Da, radi "cherrypickanog i napuhanog"...

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2024 19:03 (notloB).
16 godina
fer-de-lance kaže...

Ali svejedno, odlična Intelova kartica, samo cijena previsoka, osim u SAD-u, gdje je best buy.

Uloženo=dobiveno po performansama, da ako si u Americi. Sve ostalo izvan tog teritorija je prekriži i zaboravi.

Glavni problem za Intel, kasne pet godina+grafa je prevelika ili nema tu nikakve zarade.To bi bilo ok prije pet godina, kad su još imali love za razbacivanje na razne projekte onako usput.Dalje znaš, Intel je u zadnjih par godina pogasio dosta svojih sporednih poslovnih izleta u nepotrebno.

https://forum.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/intel-xe-club/281097.aspx?page=8&jumpto=6806089&sort=asc&view=flat

S obzirom u kakvoj se situaciji Intel nalazi+glasine, ovo če biti zadnja ili možda predzadnja serija grafa koju če Intel izbaciti.Intel GPU pokušaj neče preživit još dugo, jer na gajming segmentu se ionako zarađuje sitniš.

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2024 19:11 (rambox).
13 godina

Evo slike pa gledaj sam.U starfield nije niti na razini RX 6700, u Hogwartsu drzi korak uz Rtx 4060 i Rx 7600 u ostalih 80% naslova šije obe konkurentne kartice i to dobreno ali te performanse ste mogli kupit i mozete kupit jos uvijek jeftinije RTX 3070(rabljena 250e-300e) a ako dajete iznad 300e onda je RX 6800 no brainer.Rambox inace lupa gluposti alu za ovo je u pravu ovo se isplati kupit samo u USA nama bas i ne dok nasi opale marzu a zivi bili pa vidjeli hoce ovo past na 250e.

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
MGloc kaže...

Evo slike pa gledaj sam.U starfield nije niti na razini RX 6700, u Hogwartsu drzi korak uz Rtx 4060 i Rx 7600 u ostalih 80% naslova šije obe konkurentne kartice i to dobreno ali te performanse ste mogli kupit i mozete kupit jos uvijek jeftinije RTX 3070(rabljena 250e-300e) a ako dajete iznad 300e onda je RX 6800 no brainer.Rambox inace lupa gluposti alu za ovo je u pravu ovo se isplati kupit samo u USA nama bas i ne dok nasi opale marzu a zivi bili pa vidjeli hoce ovo past na 250e.

Zašto upotrebljavaš pojam "cherry picking" a znaš da autor recenzije nije namjerno a ni slučajno birao igre koje dobro rade na određenom gpu kako bi ga predstavio u boljem svjetlu a na kraju je postavio kumulativne rezultate i za rt i bez rt pa pogledaj, nema govora o cherrypickanju... Što se mene tiče ne bi mi niti palo napamet kupovati stariju tehnologiju u odabiru nove vs. starije sličnih cijena i performansi, gledat ćemo odnosno ja bih gledao na cijene u eu, amazonu i slično, kod nas pogledam na cijene reda radi, vidim da ne valjaju i kupujem vani, također se slažem s ibme74 i mislim da će cijene pasti pa čak i kod nas.

8 godina
rambox kaže...

1)  Uloženo=dobiveno po performansama, da ako si u Americi. Sve ostalo izvan tog teritorija je prekriži i zaboravi.

2) Glavni problem za Intel, kasne pet godina+grafa je prevelika ili nema tu nikakve zarade.To bi bilo ok prije pet godina, kad su još imali love za razbacivanje na razne projekte onako usput.Dalje znaš, Intel je u zadnjih par godina pogasio dosta svojih sporednih poslovnih izleta u nepotrebno.

https://forum.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/intel-xe-club/281097.aspx?page=8&jumpto=6806089&sort=asc&view=flat

3) S obzirom u kakvoj se situaciji Intel nalazi+glasine, ovo če biti zadnja ili možda predzadnja serija grafa koju če Intel izbaciti.Intel GPU pokušaj neče preživit još dugo, jer na gajming segmentu se ionako zarađuje sitniš.

1) nikad ne znaš, možda odluče agresivnije nastupiti i na drugim kontinentima, pa se cijene izjednače. U osnovi sve ovisi o Trumpu, ali to je sad već politika, bolje nećemo...

2) pa na toj si temi sam sebi dao odgovor. Tak veliki čip im zapravo nije problem, jer je na starom procesu, koji osim što je puno jeftiniji, može koristiti i manje wafere (a njima cijena nije toliko odletila u nebo). A love za razbacivanje tek sad imaju (objašnjeno pod 3).

3) ne nalaze se oni u nikakvoj situaciji. SAD ih je prihvatio kao stratešku tvrtku, i bacat će u nju poticaja koliko god treba, sjeti se koliko su samo bacili u auto industriju (Detroit) a to je bilo jasno da je propali slučaj. Intel zapravo jedini ima manevarskog prostora - Nvidia je u raljama dioničara, AMD se mora boriti za povećanje udjela, a Intel kaj god napravi dobro je. Taman i da zajebu sve, jednostavno ih bude preuzela američka vojska i prebacili se budu samo na vojnu tehniku, bez ikakvih posljedica.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2024 20:08 (fer-de-lance).
15 godina

Nema gledanja koliko je cijena polovnih jer je ova tek izašla ili cijena europa, gledati po trenutnim cijenama novih na tržištu. Ja ne bi osobno uzeo ali bestbuy šta jest jest.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

brijem da će kroz divere performanse još rasti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Koliko fame i strke za nezrelu karticu od 400 do 450e

Ja sam pomislio da je 270e kada toliko pišete. Pihhh pa pametnije je dati 250e za novu 6650xt.  Ili pak 350 za 6750xt

Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina

Mislim da je bolje dat 400 eura za novu intel karticu nego 6750XT. Svakako, dobar proizvod i konkurencija u nizem segmentu. Cijene su visoke. Nikad vise nece bit kao u zlatno doba gtx 1080ti. Sto se tice komentara o rabljenoj 3070 8GB...

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Po kojoj logici...intel je skuplji i daje manje performansi, te ima nezrele drivere....kako bi bila to bolja kupnja molim te mi objasni??

Ne letite odmah po bombastičnim najavama i naslovima....ne živimo u Americi, u Hrvatskoj ste gospodo, bacite oko na cijene kod nas, i Amazon.de koji je prikaz realnosti....kakvi jebeni snovi i naslovi od kartice za 250$.....možeš mislit

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2024 8:07 (Wiz3m4n).
13 godina

Sada vidim na amazonu pa oni ovu karticu Gunnir prodaju po 450e, toliko o tome da ce pasti na 250e, pa i arc A770 nije nesto posebno pao cijenovno.Kao sta sam rekao RX6800 je za nas najbolja kartica tko ne zeli dati bubreg a hoce igrat.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2024 8:17 (MGloc).
16 godina

Ma jasno....bio u poslu jučer i nisam pratio, kad ono vidim bombastične naslove na mobu....upalim bug forum ovdje svi ko majmuni na bananu....reko da vidim malo amazon....imam šta i vidjeti kolega.,...kako kažeš 450e su kartice, dobro sam se nasmijao 

13 godina

Za taj novac biraš RX 7700 XT ili RX 6800 a nisi daleko ni od RX 7800 XT. Nuff said. Do 300€ je super, preko 350€ ne znam baš više. 

16 godina

Za te novce kupiš krmaču, napraviš 100kg kobasica i napuniš kištru mesom za zimu

Moj PC  
10 0 hvala 0
16 godina

ma za nas balkance neisplativo, ako polovnu 6700xt mozes uzet za dublo manje love

ako vec uzimam novu onda se protegnem do nekog viseg ranga, i gledam 7800xt/4070s

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Ne valjaju ti čvarci i kobasice???  Malo šunkice, krvavica, ništa ha?? 

16 godina

nije da ne valjaju, ali nema sanse da bi ja to radio. cak ni neznam kao se radi. carobno se sve to pretvori u predivnu hranu :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Blažena periferija i djedovi koji su bili uzor.....da su barem poživjeli duže 

3 godine

Šta je uopće taj weelialo? Prvi put čujem za taj brend... vidim ostali proizvodi intel nuc, šta nije asus kupio nuc od intela ili tako nešto? Lol at €462.01, nadam se da neće prodati niti jednu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2024 9:40 (notloB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Wiz3m4n kaže...

Ma jasno....bio u poslu jučer i nisam pratio, kad ono vidim bombastične naslove na mobu....upalim bug forum ovdje svi ko majmuni na bananu....reko da vidim malo amazon....imam šta i vidjeti kolega.,...kako kažeš 450e su kartice, dobro sam se nasmijao 

Kao što se ne smije govoriti kompjuterske igrice već, nego, no igre, tako se ne smije reći grafičke "kartice", već grafičke karte, lepo molim.

A, čudilo bi me da Intel tek tako jeftino prodaje brže grafičke karte.

合氣道
13 godina

Weeliao je sa engleskog prevedeno "Autorizirani preprodavač" za Gunnir iz USA tržišta ovaj model je i najskuplji iako bjela kartica asteticki meni izgleda predobro pa i performanse su ok dok se ne baci oko na cijenu.

Imate Asrock Challenger za 320e ili steel legend za 340e a najbolje je SPARKLE za 320e iako je dostupnost slaba opet napominjem ovo je kartica u rangu RX 6700 koju ste odavno mogli kupit ispod 300e.A sa 7600 i rtx 4060 je pometen pod.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2024 10:43 (MGloc).
3 godine
MGloc kaže...

Weeliao je sa engleskog prevedeno "Autorizirani preprodavač" za Gunnir iz USA tržišta ovaj model je i najskuplji iako bjela kartica asteticki meni izgleda predobro pa i performanse su ok dok se ne baci oko na cijenu.

Imate Asrock Challenger za 320e ili steel legend za 340e a najbolje je SPARKLE za 320e iako je dostupnost slaba opet napominjem ovo je kartica u rangu RX 6700 koju ste odavno mogli kupit ispod 300e.A sa 7600 i rtx 4060 je pometen pod.

Govorimo o B karticama? Nemam ja ništa...

13 godina

Da o B580 ne pricam o starim A580 , A770.Pricam na Geizhals jer na nabavi nema još kartica a i na amazonu me slaba ponuda.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2024 10:58 (MGloc).
3 godine
MGloc kaže...

ovo se isplati kupit samo u USA nama bas i ne dok nasi opale marzu a zivi bili pa vidjeli hoce ovo past na 250e.

Svi U.S.A informatički proizvodi su tamo dosta jeftiniji nego u EU.

I, što onda Trumpu nije jasno, pa hoće nabijati veće carine na EU proizvode ?! 

Želi li rat, dobit će ga 

合氣道
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice