To što napajanja imaju garanciju 5 godina puno govori , znaći imaju masu zaštita +/- 50 w ili vise . To što su "teža" uvelike govori o kvaliteti izrade ,prednaponskih zastita,strujnih udara itd itd.. ali, ne i da vam konfiguracija na 100% iskoristivosti . Uzmimo za primjer taj fx 6300,gledam na netu potrosnja mu je oko 120w max koju snagu potegne na loadu stock ( za ocekivati) i oc na 4.5 jos 60 watti vise znaci cca 180w..gtx 760 oko 170 w i vec smo an 350 w bez maticne,hdd,ssd i ostali periferija . Imam prijatelja ,uzeo on dying light i tuzi se kako mu neki frend ima slabiju konfu i ima bolje performanse bla bla (da sad ne idem u detalje) Imao je napajanje tipa 500 w,grfa je bila hd 6850 i neki amd fx quad core . Prodao ja njemu moje 850 w ,nekazem da je potrebno toliko napajanje,samo da sam mu prodao povoljno,covjek uzeo, 80+ bronze . I kad je instalao pokrenuo komp dobio je boost performansi koje su mu falile . Ono što hocu reci je, da dobro napajanje, ce sigurno raditi,nece ti se gasit comp radi zastite,pregrijavanja , bsod i sl kao kod slabijih izvedbi, ali,hoce li on moci isporuciti peak ili load power tvom sustavu kad tvoja konfa bude to trazila,to je opet druga stvar. Vratimo se samo da ima garanciju 5 godina,znaci on nece biti nikad u full loadu max iskoristivosti radis voje zastite ,e sad hoce li on oduzeti dio watta ili imat extra prostora to je druga stvar ,hoce li to biti dovoljno za tvoje potrebe i ono sto ti radis na svom kompu,neznam,hoce li raditi,hoce sigurno , samo kako, kao primjer kod ovog tipa kojeg sam uzeo za primjer. Negdi se na nekoj temi bilo govorilo kako ljudi od svih komponenti najvise podcjenjuju psu i kuciste kao bitne stavke u radu kompa. Ja cu radije uvijek uzet vise snage pa si siguran nego lomiti se ,traziti review na netu da je to sigurno i moze li to pokriti moje potrebe.
Radeon R9 280x Club
- poruka: 1.774
- |
- čitano: 229.703
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Daj piši kako Bog zapovjeda a ne zarez nakon svake druge riječi da to ima nekog smisla . Uopće ne shvaćam šta si ti tu sad tu nabubao u toliko slova, odnosno što hoćeš reći ??
Seasonic G je dosta tezi od xfx seasonica, a ne obrnuto ko sta si ti shvatio.
Uh, pa koliko će to živjet :O Jel barem osjetna razlika u performansama?
Evo samo da se i ja pridružim u klub,imam Sapphire Vapor-X R9 280X OC.
Imam je 4 mjeseca,ali se sad pridružujem uzeo sam je polovnu s godinu dana garancije.
Za sada sve uredu,nije bila puno upotrebljavana.
Evo samo da se i ja pridružim u klub,imam Sapphire Vapor-X R9 280X OC.
Imam je 4 mjeseca,ali se sad pridružujem uzeo sam je polovnu s godinu dana garancije.
Za sada sve uredu,nije bila puno upotrebljavana.
Triple fan ? Imao, moć...
išao bi raditi neke benčmarke sa r9 280x. Osim heavena i 3dmarka (kojeg?) šta bi još mogao vrtiti? neki ingame benč, jel ima tako šta?
Ja mislim da Crysis 3 ima benč.
Jel probao tko 280X na 1440p?
Koliki udar na performanse ima ako se pređe sa 1080p 4xMSAA na 1440p 0xMSAA?
Prelazak sa 1080p na 1440p ti je oko 70% više pixela a samim time i udar na FPS je sličan pa sad ti računaj. Može se igrat sa R9 280X na 1440p sigurno, samo ovisi kako koja igra i na kojim postavkama.
Ajd' da upitam ovdje:
Naime već par dana imam čudan problem s grafičkim prikazom u Drakensang Online.
Pojavljuju se invertirane boje u igri, sumnjam na probleme sa TMU.
Moram napomenut da je to poprilično nezahtjevna igra, grafa se ne pregrijava i ostali igrači koje sam upitao nemaju takav problem s prikazom.
Ako može netko dati procjenu pa da šaljem grafu na reklamaciju!?

Ajd' da upitam ovdje:
Naime već par dana imam čudan problem s grafičkim prikazom u Drakensang Online.
Updejtaj drivere druže. Nije valjda da još igraš tu igru, vidim ubacili su 50 lvl...
Driveri su updateni prekjučer baš zbog tog problema i nije se ništa promjenilo.
A onda se prešaltaj na starije sa kojim nisi imao problema. DDU i eksperimentiši.
Updejtaj flash player, javu i očisti temp folder od Drakensanga, možda pomogne.
A onda se prešaltaj na starije sa kojim nisi imao problema. DDU i eksperimentiši.
Updejtaj flash player, javu i očisti temp folder od Drakensanga, možda pomogne.
Ma sve je to odradjeno već, pa jbt...znaš da održavam komp redovito ;)
Ipak, hvala na savjetima
pokušavam spojiti 3 kartice u cfx, no, javlja mi se greška da je cf disablean jer mi kablovi nisu dobro spojeni. Kak se to spaja? Isprobao sam sve kombinacije, mislim, s dva i tri kabla. Ploča je MSI z77a-g45. Kartice su 2x Gigabyte WF 1.0 i 1x Sapphire vapor-x tri-x.
jesi instalirao drivere ponovo?
ne budem probao
Samo da se pohvalim da sam upao i ja u 280x club :P Nisam znao da je ovo cudo tako veliko pa sam morao u kucistu one ladice od HDD-a izvaditi i premjestiti da bi 280x stala unutra haha
Sa i5 2500k @4.5ghz i Toughpower 600w radi uredno sve.
ja sam jučer ubacio vapor-x tri-x uz dvije gigabyte otprije, ova vapor-x je skoro 10cm dulja od gb... ali mrcina je ladna ko led, mučio sam ju heavenom sat vremena, temperatura nije prešla 65 stupnjeva a ventovi na 36%. postat ću score večeras u heaven temu, koliko vidim najbolji je od tamo prikazanih za tu seriju kartica.
Tri x je stvarno naj tiša, naj hladnija... a i naj lijepša :)
ja sam jučer ubacio vapor-x tri-x uz dvije gigabyte otprije, ova vapor-x je skoro 10cm dulja od gb... ali mrcina je ladna ko led, mučio sam ju heavenom sat vremena, temperatura nije prešla 65 stupnjeva a ventovi na 36%. postat ću score večeras u heaven temu, koliko vidim najbolji je od tamo prikazanih za tu seriju kartica.
mislis da je najbrza? kad predes 9000+ bodova u firestrikeu s 280x onda se javi
mislis da je najbrza? kad predes 9000+ bodova u firestrikeu s 280x onda se javi
Bez i7 ne mora ni pokusavat, sa 8-core i7 bez problema
ajde ansha da vidimo tebe? imas 6 core cpu, kaj cekas? da bi dobio 9000 bodova 280x mora raditi na barem 1250mhz, ja sam to postigao na i7 i matrix platini 280x pri 1300mhz(zrak)
ajde ansha da vidimo tebe? imas 6 core cpu, kaj cekas? da bi dobio 9000 bodova 280x mora raditi na barem 1250mhz, ja sam to postigao na i7 i matrix platini 280x pri 1300mhz(zrak)
Bi rado, ali tragedija je sta mi 3dmark iz nekog razloga uvijek vrti na non-boost taktu od 970mhz (score bude bijednih ~7800) i vise ga apsolutno nikako ne mogu natjerat da vrti normalne clockove.
Sa 6 core-om bi 1200mhz trebalo biti i vise nego dovoljno za 9k+ Tebi je physics 11.4k a meni bude 18.4k
Bi rado, ali tragedija je sta mi 3dmark iz nekog razloga uvijek vrti na non-boost taktu od 970mhz (score bude bijednih ~7800) i vise ga apsolutno nikako ne mogu natjerat da vrti normalne clockove.
Sa 6 core-om bi 1200mhz trebalo biti i vise nego dovoljno za 9k+ Tebi je physics 11.4k a meni bude 18.4k
Ista stvar mi se događa sa mojom R9 270. U igrama ide bez problema na 1130 Mhz Gpu - 1450 Mhz Mem ali čim pokrenem 3DMark spušta mi se takt.
A evo i odgovora od Developera koji je razlog tome.