Dakle AMD driveri su problem
Problem zaobidjen, Stjepko oso ti rekord a grafa na 1210mhz i proc na samo 4.3ghz
Možeš pojasniti kako si problem riješio ?
Dakle AMD driveri su problem
Problem zaobidjen, Stjepko oso ti rekord a grafa na 1210mhz i proc na samo 4.3ghz
Možeš pojasniti kako si problem riješio ?
U Afterburneru ukljucio unofficial overclocking mode bez powerplay podrske i stavio force constant voltage. Tako su clock i napon konstantno na max postavkama.
U Afterburneru ukljucio unofficial overclocking mode bez powerplay podrske i stavio force constant voltage. Tako su clock i napon konstantno na max postavkama.
i Koliko je grafa bolj radi tog? jesi testirao?
Koliko je bolja? Pa bolja je jer radi na taktu koji joj se kaze i ne resetira se na 970mhz svakim pokretanjem 3dmarka.
Koliko je bolja? Pa bolja je jer radi na taktu koji joj se kaze i ne resetira se na 970mhz svakim pokretanjem 3dmarka.
970? pa te grafe imaju boost do 1000/1100
E vidis nemaju jer asus-ova dcuII top verzija ima 970/1070 osnovni/boost takt.
drugi put kupi gigabyte 1000 / 1100 a ne asus "top"
Ide ova u prodaju i onako, imat cu neko vrijeme powercolor-ovu pcs+ 390-ku..
Ide ova u prodaju i onako, imat cu neko vrijeme powercolor-ovu pcs+ 390-ku..
Jeli moze dojmovi kartice,koliko se kloka, buka i tako dalje...
Osnovni takt je 1070. Nema boost i tih sranja.
A ja ima 2 takve u kompu i nikad se nisu spustile nigdi ispod 1070.
takoder, vise komada, i one na 1100mhz matrix platinumke! i ova trenutna konstantno radi na 1100mhz!
Ista stvar je i kod mene s taktom, radi UVIJEK na boost taktu kad je pod 3D loadom a tako je i sa svim R9 280X. Kod Anshe je iznimka bila, ne pravilo.
Je osim sa referentnima koje thermal throttle-aju. Kod nvidije je boost minimum na kojem ce ti radit dok je kod amd-a maksimum.
Sve 280x imaju sluzbene osnovne i boost taktove i trebale bi uvijek radit na boost taktu, ovo s 3dmarkom je problem drivera koji po pokretanju 3dmarka krivo prepoznaju da je pokrenut video i karticu ogranice na base takt.
Odvrtio sam 9301 score sa karticom na 1230mhz i cpu @4.7ghz, opalio print screen al je tipkovnica bila iskljucena
Pozdrav svima! Prije par mj sam odlučio slagat konfu i kako bi ustedio sam kupio rabljenu Gigabyte R9 280X. Prvih par dana je radilo sve normalno, a onda je poceo povremeni, cudan zvuk iz kucista. Pogledao sam u kuciste i vidio da se FAN 2 jedva vrti, a nakon sat-dva se opet vratio u normalu. Evo i 2 linka pa ako neko zna u cemu je problem i kako ga rijesit bio bi zahvalan.
Riješit garancijom :) Ako ima bolje ništa ne diraj. Ovo sa drugog videa, tako meni radi fan na kucistu kad je jako hladno, sporo se vrti i tako struže. Cim se zagrije smiri se, ali to bude gotovo kroz minutu. Probaj nafrljit grijanje, znam da zvuci glupo ali ja kad ujutro palim komp znam kolka je temperatura, to mi je svake godine prvi glasnik jeseni
nemora uopce bit da je rudareno s njom,giga ionako u zadnje vrijeme radi lošije hladnjake nego inace,tj.revizija ko u prici
moje dvije r9 280x su bile iskorištene max 6 mjeseci 24/7 za rudarenje pa im nista nije bilo,dok slucajno ja jednu nisam sjeb*o s statičkim elektricitetom ali naravno dobio sam novu grafulju
nemora uopce bit da je rudareno s njom,giga ionako u zadnje vrijeme radi lošije hladnjake nego inace,tj.revizija ko u prici
moje dvije r9 280x su bile iskorištene max 6 mjeseci 24/7 za rudarenje pa im nista nije bilo,dok slucajno ja jednu nisam sjeb*o s statičkim elektricitetom ali naravno dobio sam novu grafulju
pa uglavnom je, imao sam hrpu i prvo sto je otislo su bili ventilatori, nema proizvodaca koji je imun na to jer svi vise manje koriste iste ili slicne ventove!
Koriste jeftina smeca od ventova i na karticama od 5k+ kuna. Gamad..
Koriste jeftina smeca od ventova i na karticama od 5k+ kuna. Gamad..
zato uzmeš evgu, kod njih su izdržljivi double ball bearing fanovi
samo što morate promijeniti klub
Valjda će mi garanacija pokrit to, hvala vam na odgovorima. sto se tice OC-a, na koliko su vam taktovi i za koliko voltazu dizete? ja ne mogu stabilni OC ostvarit nikako, rusi mi se nakon par min igranja
Power limit na +20%, procesor na 1200 MHz, memorija na 1500.
Na 1200mhz bez diranja napona? To moze jedna od pedeset kartica, ako i toliko.
Rekao bi 20, posto je od svih 20-tak sto sam imao to je jedino mogla gigabajtova wf3 rev.2.0!
Rekao bi 20, posto je od svih 20-tak sto sam imao to je jedino mogla gigabajtova wf3 rev.2.0!
A da ti je takva bila prva onda bi rekao da svaka moze? Bravo.