bas me zanima na koliko cu morati dizati fx8350, da ih izgura bez bottlenecka...
Javi kad saznas, zanima i mene. :)
bas me zanima na koliko cu morati dizati fx8350, da ih izgura bez bottlenecka...
i mene. Koje napajanje i matičnu imaš? i koju asusicu?
Cpu: Amd fx8350
Mb: Asus M5A99X EVO
psu: Cooler Master Thunder 700W
cpu cooler: CM hyper 212 evo
http://prntscr.com/2gggea ovdje sam imo 30 fpsa, sad pomoc, dal je to do procesora il grafe?
Na paracelu zna ovako izgledati
http://prntscr.com/2gggea ovdje sam imo 30 fpsa, sad pomoc, dal je to do procesora il grafe?
Na paracelu zna ovako izgledati
Moze bt i do same igre.
al znaci ovak dok hodam po mapi gledam okolo normalan fps 60-80 al cim gledam tamo gdje je vise objekata npr zgrade drveca itd. razumijes sta hocu rec. onda mi pada fps 30-45, ak bog da 50 imam..
probao sam na low detaljima znaci sve LOW ili OFF i imam 55-60 fpsa tad, u takvim situacijama kao na slici.
al znaci ovak dok hodam po mapi gledam okolo normalan fps 60-80 al cim gledam tamo gdje je vise objekata npr zgrade drveca itd. razumijes sta hocu rec. onda mi pada fps 30-45, ak bog da 50 imam..
probao sam na low detaljima znaci sve LOW ili OFF i imam 55-60 fpsa tad, u takvim situacijama kao na slici.
Vise drveca, vise zgrada, vise ljudi, vise poligona, grafa mora vise radit.
LOL BF4 je neoptmizrano ogromno smece od igre i nije mejrilo nicheg ,
a proc ti je fine kolko vidim kao i gpu tako da se ne brigas !
Vise drveca, vise zgrada, vise ljudi, vise poligona, grafa mora vise radit.
ma nema teorije da mu tako slabo grafa radi...50-60fpsa na sve low?? nešto ne štima tu.
LOL BF4 je neoptmizrano ogromno smece od igre i nije mejrilo nicheg ,
a proc ti je fine kolko vidim kao i gpu tako da se ne brigas !
A gledaj, iako je neoptimizirana u mjeri kakvoj bi trebala bit s obzirom da je aaa naslov i da je prepopularna...no opet, kolega ima premalen fps. nije do bf4 u ovom slučaju ja mislim...
evo sad sam čisto da usporedim bacio kratki bench od 2min na SP-u na onom brodu kad si vani. jest da nije "multiplayerski bottleneck" prisutan. al mapa prepuna vatre, particlesa, helića etc...i udara i po cpu i gpu. ovo mi je avg. na ultra postavkama:
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
9179, 120000, 61, 105, 76.492
OC tek +25/+150...jednostavno nemoguće da mu 280x na low vrti 50-60.
ma to se desava sam kad ima gro stvari na slici, recimo drvece zgrade i to, al nema sanse da tad na low imam 55-60 fpsa jebote,a na ultri 30-45...
pa sta onda to moze bit jbt.
ali recimo na ultri na operation locker imam 60-90 fpsa, ali na otvorenim mapama poput paracela, siege of shangai, ubiti svim ostalim, fps mi je 40-45. pa ubit cu se stedio tolko za grafu i sad dobio ku*ac
ajde prebacite se ovde sry...
http://www.bug.hr/forum/topic/pc-igre/battlefield-4-konfiguracije-problemi/199332.aspx
Bf4 je poprilicno gladan "ipc"-a sto se vidi dolje po grafu tako da i7 za max perfomanse ili najaci fx...
LP
Posto sam nov u AMD satoru, nikad nisam clockao grafu. Pa ako moze netko pomoc , bio bih mu zahvalan...
Naime, pokusavam vec 2 dana clocakt, no bez uspjeha. Ovu moju grafu bez problema
clockaju na GPU 1240 i memory 1600+Mhz...No ja cim dodam +30, dobivam artifactove po ekranu.
Jel je problem u napajanju mozda? ili sam stvarno takve srece , da ne mogu ni +30Mhz dobit ?
Stavim 1300Core Voltage, +50 PowerLimit , Core clock stock 1150Mhz, Memory Stock 1600Mhz....bez obzira jel ja dodam
+30 ili +60Mhz dobivam artifactove!
Posto sam nov u AMD satoru, nikad nisam clockao grafu. Pa ako moze netko pomoc , bio bih mu zahvalan...
Naime, pokusavam vec 2 dana clocakt, no bez uspjeha. Ovu moju grafu bez problema
clockaju na GPU 1240 i memory 1600+Mhz...No ja cim dodam +30, dobivam artifactove po ekranu.
Jel je problem u napajanju mozda? ili sam stvarno takve srece , da ne mogu ni +30Mhz dobit ?
Stavim 1300Core Voltage, +50 PowerLimit , Core clock stock 1150Mhz, Memory Stock 1600Mhz....bez obzira jel ja dodam
+30 ili +60Mhz dobivam artifactove!
sve se bojim da nemas srece bas da neide jos 30mhz gore stvarno cudno, probaj neke druge drivere pa javi rezultate!
Eh..kaj da ti velim... Tocno sam sad flashao ovu verziju biosa, pa vu vidjet.
http://www.hardocp.com/article/2013/12/02/sapphire_toxic_r9_280x_video_card_review/3
ajde prebacite se ovde sry...
http://www.bug.hr/forum/topic/pc-igre/battlefield-4-konfiguracije-problemi/199332.aspx
Bf4 je poprilicno gladan "ipc"-a sto se vidi dolje po grafu tako da i7 za max perfomanse ili najaci fx...
LP
Ta lista je malo shit, nek testiraju z svim procevima na barem 4.2 ghz, jer rijetko tko(nitko)drži proc na stocku!
Koje drivere koristite za svoje r9 280x kartice?
Pozdrav.
Pitanje: Planiram nabavit 280x samo se nemogu odlučiti koju (čiju) uzeti? Mogu se rastegnit do nekih 2600kn. Možete li mi reći i gdje se može najjeftinije nabavit i da trgovina šalje poštom i ima online plaćanje karticom.
I još jedno vezano pitanje, danas mi je stigla matična MSI g43 Gaming i i5 4670k, da li će mi napajanje izdržat još i grafiku?
KOmp pod "MOJ PC"
Pozdrav.
Pitanje: Planiram nabavit 280x samo se nemogu odlučiti koju (čiju) uzeti? Mogu se rastegnit do nekih 2600kn. Možete li mi reći i gdje se može najjeftinije nabavit i da trgovina šalje poštom i ima online plaćanje karticom.
I još jedno vezano pitanje, danas mi je stigla matična MSI g43 Gaming i i5 4670k, da li će mi napajanje izdržat još i grafiku?
KOmp pod "MOJ PC"
- Evo ti graficke.
- Za napajanje se nemoras brinut, dovoljno je!
Evo ovako...
naime dobivam flickering na defoult clocku 1150/1600. Imam zadnje drivere, najnoviji bios na maticnoj, najnovije drivere, fleshao sam
2 biosa od grafe 015.041.(stock) i 015.039 (skinuo sa TechPowerUp stranice) nema pomaaka. Sto se bencheva tice, sve ih odradi bez problema, i 3dMark11, 3Dmark13
Heaven 4.0, FurMark al kad dode u igru , pojavljuju mi se flickeringi...ne jako, al se pojavljuje. Neznam kaj mi je za radit. Citao sam po forumima i gledao po youtubeu da imaju svi neki problem sa flickeringom (toxic,asus model). Izludit ce me. Jadan sam u pm!
UNCLOCKAO sam grafu za 50Mhz u Core Clocku, odnosno stavio 1100/1600 i flickering je nestao, bar za sad evo sto sam igrao 1h. Pa jel moguce da su napravili model koji je
tvornicki clockan i da stvara problema zbog drivera? Da ga driveri ogranicavaju?
Znaci Bioshock, Metro LL, BF4..sve sam to bez problem prije igrao na staroj grafi bez iakkvih crtica...
Molim vas pomoc,savjet, valje misljenje, kaj mi je za radit i kaj da poduzmem? Vec sam dns uzeo telefon u ruke, da zovem ADM...al sam odustao...
Te crtice su male, tu i tam se dogadaju i zna neki flek uletit, ako posaljem grafu i oni istestiraju i naplate mi dignostiku jer je sa grafom sve uredu te mi vrate natrag...ispadam onda budala i jos placam postarinu do ADM-a, diganostiku kavara , te postarinu nazad...
Kao sto sam rekao , testovi rade, testove prolazi .. al u igrama...su crte, pogotovo BF4...
Evo ovako...
Kao sto sam rekao , testovi rade, testove prolazi .. al u igrama...su crte, pogotovo BF4...
Probaj za početak smanjiti clock procesora, pogotovo ako nija K model, jer je BF4 osjetljiv na clock i zna stvarati probleme. Vrlo zahtjevna igra koja grije komponente više nego ti sintetički testovi. Ako se i dalje pojavljuju problemi a grafa i procesor su na stock frekvencijama onda razmisli o reklamaciji grafe. Nazovi servis u ADM-u i objasni čovjeku kakav problem imaš prije nego išta šalješ, pa ako treba nešto nositi odnesi cijeli komp neka serviser vidi te flickeringe u igrama.
Evo ovako...
Probaj za početak smanjiti clock procesora, pogotovo ako nija K model, jer je BF4 osjetljiv na clock i zna stvarati probleme. Vrlo zahtjevna igra koja grije komponente više nego ti sintetički testovi. Ako se i dalje pojavljuju problemi a grafa i procesor su na stock frekvencijama onda razmisli o reklamaciji grafe. Nazovi servis u ADM-u i objasni čovjeku kakav problem imaš prije nego išta šalješ, pa ako treba nešto nositi odnesi cijeli komp neka serviser vidi te flickeringe u igrama.
Evo stavio sam na stock procesor, izbacilo me dva puta bf4 stopped working, zatim mi je dva puta komp zastekao. Jednom je zastekala slika i zvuk(zvuk zuji) a drugi puta isto zastekala slika i zvuk(zvuk zuji) al se onda i komp restartao sam od sebe...
To štekanje slike i zvuka su ti definitivno proizvodi nestabilne grafičke. Doduše, možda je do BF4 ako druge igre ne prave te probleme, ali sumnjam. Najbolje ti nazovi servis kako su ti rekli i razgovaraj, pa da vidiš šta će ti reć.
Po meni je grafa krivac, al neka ti bolje serviseri kažu što da radiš.
To štekanje slike i zvuka su ti definitivno proizvodi nestabilne grafičke. Doduše, možda je do BF4 ako druge igre ne prave te probleme, ali sumnjam. Najbolje ti nazovi servis kako su ti rekli i razgovaraj, pa da vidiš šta će ti reć.
Po meni je grafa krivac, al neka ti bolje serviseri kažu što da radiš.
I crysis 3 mi je par puta bilo stopped working, Metro LL, BioShock...Zvao sam servis dns oko 10h , objasnio problem, napisao opis kvara, prilozio kopiju racuna i poslo sam malo prije grafu postom!
Pozz ekipa, trenutno sam na HD5850 a bila je placa pa bi si uzeo neki novu grafu, pa sam si mislio uzet MSI R9 280X Gaming a nemogu je nigdje nac, odnosno nigdje nije na stanju, barem di sam ja gledao, dali znate negdje di bi je mogao naci ili da uzmem neku drugu?
Imam i7 920, trenutno na 3GHz, dali ce bit bottleneck proc grafi?
I jos samo jedno pitanje, dali je OCZ ModXStream PRO 500W preslabo da tjera grafu?
Hvala!
Snažno je to napajanje, imam isto, držat će ju. Trebao bi overclockat procesor što više možeš da bi izbjegao bottleneck.
Pozz ekipa, trenutno sam na HD5850 a bila je placa pa bi si uzeo neki novu grafu, pa sam si mislio uzet MSI R9 280X Gaming a nemogu je nigdje nac, odnosno nigdje nije na stanju, barem di sam ja gledao, dali znate negdje di bi je mogao naci ili da uzmem neku drugu?
Imam i7 920, trenutno na 3GHz, dali ce bit bottleneck proc grafi?
I jos samo jedno pitanje, dali je OCZ ModXStream PRO 500W preslabo da tjera grafu?
Hvala!
Bojim se da nije.Koliko ampera na single 12v rail ?
36 i believe.
36 i believe.
Ok onda, 33 je min.Ne ostaje ti strašno puno mijesta za OC CPU-a, no definitivno bi trebalo sve uredno raditi na stocku.