Radeon clock

poruka: 22
|
čitano: 2.312
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Radeon clock

Imam xfx-ovu 4890 (850 MHz) i kolko bi je ja u overdriveu mogao maximalno clokati, ako bih uopce mogao, a da se na pregrijava?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Radeon clock

Moja preporuka je da ju uopce ne klokas bas zbog same temperature, ajde javi kolke su ti temp u idle i load opterecenju.

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Radeon clock

ne vidim zasto bi ju uopce (jos) overclockao, kad vidis da ne moze vise vrtit sve na max stavi neki cooler i clockaj.

It's awesome and you know it. Enough said.
16 godina
neaktivan

Idle-60

Load-70

I cooler je na 51%.

EDIT: U full loadu ide do 75.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2009 17:38 (cod2 rules).
16 godina
neaktivan
cod2 rules kaže...

Idle-60

Load-70

I cooler je na 51%.

EDIT: U full loadu ide do 75.

nemoguce da je razlika između idle i load samo 10C

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2009 17:46 (mtopol).
17 godina
Radeon clock

stavi coller da radi stalno na 100% i onda clockaj..

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2009 18:02 (andreas11).
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Radeon clock

mislim da bi ti temp. zanemarivo porasla ako bi clockao za 50MHz core i memoriju za 50-100MHz , barem se meni nije nešta primjetno povećala na staroj HD4870.

BTW: nebi ti ni performanse nešto puno porasle, ali crysisu puno znači.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2009 18:20 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Radeon clock

sry autoru teme a jel mi moze neko objasnit koja je razlika izmedju load-a i full load-a? Neodlučan

zasto su smajlici zuti? Hmm...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...

sry autoru teme a jel mi moze neko objasnit koja je razlika izmedju load-a i full load-a? Neodlučan

Mislim da je load kada nije 100%-tno opterećena a full load kada je 100%-tno opterećena.

Punk's not dead!!!!
16 godina
neaktivan
Radeon clock

Sad sam baš svoju probao.

GPU dam na 1000Mhz a ventilator je na 100% vrtnje i u idleu se uopće nemjenja temperatura ni o stupanj.

EDIT:Testiro sam sa onim CCC-ovim testom sekundu-dvije da vidsim otprilike temperaturu i digla se je na 68.

Punk's not dead!!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2009 21:34 (doctor_crash).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
doctor_crash kaže...

GPU dam na 1000Ghz a ventilator je na 100% vrtnje i u idleu se uopće nemjenja temperatura ni o stupanj.

EDIT:Testiro sam sa onim CCC-ovim testom sekundu-dvije da vidsim otprilike temperaturu i digla se je na 68.

1000 GHz, u hebote, dobar si... ;) Ovaj nemoj se upustat u neki overclock s tim hladnjakom, ta grafa je sama po sebi jako dobra i bilo bi steta da ju zeznes. Radje onda kupi neki bolji hladnjak.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2009 20:52 (Batista).
16 godina
neaktivan
Radeon clock

Hoću naravno,samo me je zanimalo kako bi se ponašala da ju kloknem na toliko.

Ali testirao sam ju sa Furmarkom i išla je iznad 75 stupnjeva.

EDIT:tek sad vidim da sam se zezno,uh danas se tako zeznem dosta putaNamigiva!

Punk's not dead!!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2009 21:34 (doctor_crash).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Radeon clock

Pazi da sa furemarkom ne pregoriš karticu.....dešavalo se Belji se

http://s2.ba.gladiatus.org/game/c.php?uid=80005
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Batista kaže...
doctor_crash kaže...

GPU dam na 1000Ghz a ventilator je na 100% vrtnje i u idleu se uopće nemjenja temperatura ni o stupanj.

1000 GHz, u hebote, dobar si... ;) Ovaj nemoj se upustat u neki overclock s tim hladnjakom, ta grafa je sama po sebi jako dobra i bilo bi steta da ju zeznes. Radje onda kupi neki bolji hladnjak.

Daleko smo mi od 1000GHz, prije će biti 1000MHz.

16 godina
Hyperion kaže...
Batista kaže...
doctor_crash kaže...

Daleko smo mi od 1000GHz, prije će biti 1000MHz.

LOL LOL

Bitch is a bitch but the dog is the man`s best friend!!!!
16 godina
neaktivan
Radeon clock

Ja imam 4871...kad ju clockam na 780 i memoriju na 1081...zašto mi se onda pojavljuju crne točkice dok igram?

0 0 hvala 0
17 godina
Dominus Johannes kaže...

Ja imam 4871...kad ju clockam na 780 i memoriju na 1081...zašto mi se onda pojavljuju crne točkice dok igram?

Jesi siguran da nisu bijele točkice?Smijeh 

Meni se znao pojavit problem white dots kao i drugima, ali meni samo u krizi, događa se zbog pregrijavanja ili drivera.

Ako je referentni cooler povećaj postotak okretaja coolera.

I nemaš HD4871 nego HD4870, nemoj izmišljat nove kartice.

17 godina
Hyperion kaže...
Dominus Johannes kaže...

Jesi siguran da nisu bijele točkice?Smijeh 

Meni se znao pojavit problem white dots kao i drugima, ali meni samo u krizi, događa se zbog pregrijavanja ili drivera.

Ako je referentni cooler povećaj postotak okretaja coolera.

I nemaš HD4871 nego HD4870, nemoj izmišljat nove kartice.

Ne kuzis ti fintu... on je to clockao pa je to "4871". ;)

16 godina
neaktivan
Radeon clock

hehe...tipfeler...prije sam ju mogao imati na 800/1080 pa se nije to događalo...mislite da joj možda otkucava "biološki sat"?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Radeon clock

Ak bi klokao HD4890 vapor x, jel bi morao kupovati bolji hladnjak ???

Znam da je ovaj na grafi na dobrom glasu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Radeon clock

A možda ti je kučište ili vent od grafe se nakrcao prašine pa je grafa koji stupanj toplija pa ti se zato pojavljuju točkice.Probaj malo počistit komp pa vidi kako će ićNamigiva

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Tsar kaže...

Ak bi klokao HD4890 vapor x, jel bi morao kupovati bolji hladnjak ???

Znam da je ovaj na grafi na dobrom glasu.

Nebi sigurno morao kupovat drugi, ali po meni je najbolje najjeftinija model + aftermarket cooler.

HD4870 se počela sve više i više grijat, a nije imala puno prašine(otvarao sam je par puta pa..). Trebalo je 100% venta da je održi na 75C (mislim da je tako bilo) buka je bila nepodnošljiva. Inače sa tim stock coolerom uvijek kada se upali neka 3D aplikacija on se počne vrtit i čuje se da boli glava, dok je u idle-u bila hladna i tiha zbog mojih naprednih postavki. U 3dmarku što bih testirao na sve višem taktu dobivao bih sve manje bodova(čudno,ali istinito, vjerovatno zbog temp.), događao se i problem white dots u crysisu.

Nisam to više mogao trpit i nakon 8mj korištenja odlučio sam se na kupovinu scythe musashi-a i kada sam ga instalirao ostao sam začuđen. Cooler je bio toliko tih da sam morao provjeravat u kućište dali se uopće vrte 2 venta na njemu. I tada kada bih upalio crysis recimo bila bi tišina kao i u desktopu, dobivao sam i koji fps više, dala se više clockat, veći 3dmark score sve je bilo super dok ju nisam shebo. (slučajno sam napravio kratki spoj i 2 kond. se rastalila)

Šta bih još mogao reći o njoj. Eh da imao sam ju 6mj na athlonu x2 5000+ BE na 3,0-3,1GHz i imao sam je na 17" ekranu i 22" ekranu.

Na 17" (1280x1024) ekranu sve je pićilo na skoro max, jedino kriza se sporo vrtila jadnih 20fps-a na vhigh.

Kupio sam Samsung T220 (22" 1680x1050), sve sam morao igrat sa sniženim postavkama, crysis se jedva vukao na medium na toj rezi. Bio sam razočaran jako, mislio sam si do procesora je.

U 2mj sam kupio phenom II x3 720 i očekivao sam najgore da ću dobiti tek koji fps ili ništa no iznenadio sam se. Na 22" monitoru sa phenomom mi se sve bolje tj. puno bolje vrtilo nego na athlonu x2 i 17" monitoru, razlika je bila ogromna u igrama. Da bude bolje mogao sam čak igrati crysis na very high (shadows high) na 25-28fps-a.

crysis very high/athlon x2/1280x1024 - 18-22fps-a

crysis very high/phenom x3/1680x1050 - 25-28fps-a

veća reza a dobijem više fps-a.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice