e ljudi nečega sam se sjetio..čovjek me u drugom topicu pitao jeli mi matična radi dobro s grafom pošto je to stara matična i on je morao mjenjati neki bios da bi grafu novu 8800 GT stavio...je li bi uzrok problema možda bio matična ploča????
Problemi-artefakti
- poruka: 36
- |
- čitano: 15.030
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
meni se događaju isti problemi , manje-više, kao i kod tebe "fanspeed", imam dvije grafičke i to Sapphire 4850 HD, koje nisu izrađene u istoj seriji, iako se prodaju u istoj ambalaži, jednu sam dobio na crvenoj ploči, sa hladnjakom preko cijele grafičke , koja se dosta grije, i jednu na plavoj ploči sa velikim hladnjakom ( zauzima dva utora ) koja se skoro ništa negrije. Naime kad ubacim bilo koju karticu na PCI-E utor tzv "0" sve radi savršeno i normalno, bez ikakvih problema , ali čim sam ubacio drugu u drugi PCI-E utor tzv. "1" i spojio ih CrossFireX mostićem, da bi radili u CrossFireX načinu, i kad pokrenem igru, FarCry 2, Ghost Recon AW, pojave se artefakti istog trena. E sad dali neko uopće zna u čemu bi mogao biti problem. Imam matičnu Gigabyte EP35-DS4, i napajanje namjenjeno za SLI i CrossFire. Kod testiranja sa 3D Markom 2006 se nepojavljuju artefakti i pojedinačno dobijem rezultat 13706, a u CrossFire-u , znači uparene 15539 .Ni tu izgleda nešto neštima.
Poštovanje ljudi.
Da ne otvaram novu temu...
Imam laptop Dell Latitude e6400 i pojavili su mi se artifakti po ekranu.
Bio je zaliven vodom još davne 2013 i od tada ( do nedavno ) je sve normalno radilo i onda su se počeli pojavljivati artefakti. Ispočetka ih je bilo jako malo na dnu ekrana, a onda su postajali sve veći i veći dok nije došlo do ovoga (snimio sam video, kako izgleda sa njima i kako izgleda kad se iskopča kabel).
Kad se spoji na eksterni monitor nema nikakvih problema. Znači da je riknuo lcd, neki kabel lcd-a ili pak nešto treće?
Unaprijed hvala
Pozdrav,
Imam grafičku karticu Sapphire vapor-x Radeon HD 4870.Stara je 5 godina.Najednom su se počeli pojavljivati artefakti i sve se zamrzne.Skidao sam hladnjak, termalna se sva osušila,imao neke stare termalne paste i stavio,počela je raditi normalno,ali evo opet artefakti.Upali se na grafi ledica OVER TEMP PROTECTION i isključi računalo.Da li je problem u pasti,memoriji? Inače temp.grafe je oko 60-63 stupnja.
ja imam isti problem samo menise pojavljuje samo u minecraftu
2 su rješenja 1.smanji klock i povečaj rpm ventilatora na msi afterburner 2.kupi si vodeno hlađenje