Problem kod ati 4850?

poruka: 65
|
čitano: 12.581
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem kod ati 4850?

Ako netko zna zašto mi prilikom igranja PESa i NBA 2K9 ekran trza,ekran je SAMSUNG 2032BW??Sorry na off-topicu!!

ASUS P5Q DELUXE INTEL CORE 2 DUO E8500 NVIDIA 9800 GX2 SEAGATE BARRACUDA 320GB CORSAIR TWIN2X2048-6400C4 CORSAIR HX 620W Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Problem kod ati 4850?
Razer_Copperhead kaže...

Ako netko zna zašto mi prilikom igranja PESa i NBA 2K9 ekran trza,ekran je SAMSUNG 2032BW??Sorry na off-topicu!!

Meni se isto događa, ali kod igranja Grid-a...? Zašto? Sumnjam na memoriju, ali prije bih rekao da je novi ATI driver. Vidi, ti imaš Geforce pa ne znam, ali isto svako malo zastane slika pa dalje! Otkad sam updateao driver za ATI to je počelo jer igrao sam Grid i prije toga i sve pet!Neodlučan
Q6600 , EX38-DS4, DDR2 4GB, HD4870
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.10.2008 8:38 (stoncin3).
16 godina
neaktivan
Problem kod ati 4850?

Ja isto imam problem kod ati 4850, na monitoru mi nestane slika pri dizanju windowsa ali ne svaki put i dok normalno radim na kompu bilo sta samo se iskljuci monitor a koj put se pojavi ona famozna plava slika , grafu sam probao i na drugom kompjuteru i ista stvar se desava. Grafičku sam  odneso na servis tamo su je testirali 24 sata i u stanovili su da je graficka ok.

Totalno sam lud sve zivo sam proba drivere,catalyst jedino da mi neki software pricinjava problem.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Meni se isto događa, ali kod igranja Grid-a...? Zašto? Sumnjam ne memoriju, ali prije bih rekao da je novi ATI driver. Vidi, ti imaš Geforce pa ne znam, ali isto svako malo zastane slika pa dalje! Otkad sam updateao driver za ATI to je počelo jer igrao sam Grid i prije toga i sve pet!Neodlučan
 Može li biti do monitora,nije da mi to bude pre često nego svakih 2 do 3 min. blicne crno,ali mene to stvarno iritira?
ASUS P5Q DELUXE INTEL CORE 2 DUO E8500 NVIDIA 9800 GX2 SEAGATE BARRACUDA 320GB CORSAIR TWIN2X2048-6400C4 CORSAIR HX 620W Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
protjeran

Kod mene nije tako, zna se slika "zatresti" ili zastati na djeliću sekunde i onda svakih par minuta. Ja nemam "crne ekrane".Neodlučan I to samo od najnovijega drivera...

Q6600 , EX38-DS4, DDR2 4GB, HD4870
16 godina
neaktivan
Problem kod ati 4850?

ja sam imao slicnih problema sa 4850, koji su se, sto je interesatno, poceli javljati tek nakon nekih 7-10 dana i to kod mass effecta na winxpu sp3 sa 8.10 catalystima, gdje usred igre ekran zacrni i monitor pokazuje kao da nema signal, a jos uvijek se cuje audio iz igre ili se komp spontano restartuje, probavao sam i 8.11 catalyste, ali bez uspjeha, probao sam i uninstall CCC-a i koristenje ati tray toolsa i zadnja stvar koja je donekle upalila je hotfix za radeon 4850 sa CCC 8.6 sa amd-ove stranice, ako to ne bude dugo drzalo pokusacu sa omega driverima i na kraju kartica ide na zamjenu za neku geforce jer je jos pod garancijom posto nvidia fakat nema takvih znatnih problema, jos sam ja imao srece da mi dodje asusova 4850 sa njihovim masivnim coolerom koji drzi ovu karticu na max 66 stepeni za razliku od referentne koja ide do 80, tako da vjerujem da nije do temperature vec do vjecno nedoradjenih atijevih drivera, takodjer ovakve probleme nisam primijetio na visti na kojoj igram tecno far cry 2 sve na very high na 1680*1050 dx10, tako da je moguce da je do xp drivera, moguce je i da nas tjeraju na vistu na taj nacin:)

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Problem kod ati 4850?

Ne znam, ja sam stekao dojam da je moguce da nesto ne stima sa ati drajverima..trenutno koristim 8.11 i far cry 2 mi ima isti problem kao sto ste rekli za grid i druge igre(grafa u potpisu)..fps mi na ultra high(1680* reza) ide oko 50 ali svako malo mi preskoci frejm..na fc2 sam to rijesio otvaranjem konzole i upisivanjem: gfx_maxfps 30  i sad je sve glatko(frejmovi konstantno 30 i ne padaju)..nisam jos picio grid pa ne znam kako ce ic..sa fallout3 imam slican problem al njega jos nisam rijesio- sve mi je na max, frejmova oko 50 konstantno, al mi opet preskace frejmove svako malo..super mi je ova graficka iako sam htio zotacovu gtx260 AMP2 (koju bi morao cekati pa mi se nije dalo), ali me ubi ati sa svojim driverima..ne znam kakva je shema za zamjenu i nadoplatu pod garancijom ali sve vise razmisljam o toj opciji..tja

btw..ja ove probleme imam na visti(32 bit)

Intel C2Q q8200 @2.8 /Gigabyte EP35-DS3/ Sapphire HD 4870 512 Mb/ 4GB OCZ Platinum @ 1000MHz/ HDD Seagate 500 GB,7200.10, 32Mb /OCZ StealthXStream 500W/ Chieftec midi tower BH-02B-B-B/ Samsung SM2233BW
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.12.2008 9:45 (PsychoticBaklava).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Samo da vam kažem kako ja nekim čudom nemam nikakvih problema sa 4850 (Gigabyte sa Zalmanom), ili sam sretan čovjek ili zbog napajanja (550 W Corsair).

Kad sam je kupio radila je na XP SP3, a sada sam na WIN 7 (32 bita) samo još nisam probao sve igrice.

Driveri su 8,10 za sada jer sam već čuo da se ljudi žale na 8,11?

Valjda će uskoro zakrpe, pa da bude sve OK.

17 godina
protjeran
Problem kod ati 4850?

Ja sam ipak riješio svoj "problem": kod mene je disk bio fragmentiran pa sa dobrim Disk Defragmenter se sve riješilo. Nema više trzanja i zastajkivanja ekrana!

Q6600 , EX38-DS4, DDR2 4GB 1000MHz, HD4870 1G
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Problem kod ati 4850?

Probajte flashat BIOS matične ploče, pogotovo vi koji koristite Gigabyte matične ploče.

Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja imam slican problem,meni kada padnu taktovi graficke kartice na 160/250Mhz pocnu se prikazivat linije i artefakti..jos se "trudimo" da to ode prije nego idem vratit karticu..ako je netko imao slicni problem molim nek se javi.

BooooooM!!! Headshot!!1
16 godina
neaktivan

Dobrodosao u klub gnjevnih korisnika ATI serije 48XX

http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=260&threadid=98860

Ja imam sr***a sa svojom karticom vec 7 dana..cudesa sam izvodio da je natjeram da proradi,kartica je ispravna,pravilno ustekana u 3 razlicita kompa. sa dobrim napajanjima...sve vrste i kombinacije drivera sa CCC i bez..da bi na kraju pomislio da maticna je mozda faulty ali sam dan kasnije saznao na jednom forumu da je do kartice i njenih bajnih drivera...nadam se da ce tebi nesto od rijesenja tamo pomoci,ima ih malo i ne rade svakome..ja probam jos jednu stvar kada mi se vrati ploca i ako ne radi uzimam nVidiju..

BooooooM!!! Headshot!!1
17 godina
moderator

Nisi jos rijesio problem? Koliko vidim na tom linku, svi imaju Saphire, kao ti. Vjerovatno je Saphire napravio zayeb u svojim izvedbama kartica.

Mijenjam stojadina s kukom, za fiću s kukom. Šifra: Kuku meni, kuku tebi!
16 godina
neaktivan

Ma uletava i ekipa sa Asus,Gigabyte,MSI i jos neke izvedenice kaj ameri kupuju..i sada sam dosao na ideju da kartici sa Riva tunerom zakljucam radni takt da onaj powerplay ne mrda po njemu jer izgleda da meni to radi problem,od BSOD do reseta itd itd... ali ima jos brdo problema,sto se tice omjera pare i preformanse ATI je pobijednik,sto se tice kompatibilnosti i uzivanja u kartici a ne u forumima onda su jadniiii do bola...imam open ticket na Sapphireu vec 3 dana?!?! mislim ne ocekujem da ce isti dan se javiti,ali znaci da ih je ekipa pojela sa tim problemom i trebali bi to rijesiti sto prije,neka ekipa ceka od CCC driver 8.6?!?!..al jadnu maticnu sam isao vratiti da mi pogledaju jer sam mislio da nije do proklete kartice..n00b,al ako sada ne upali to sa taktovima mijenjam karticu ODMAH!

BooooooM!!! Headshot!!1
17 godina
moderator

Mozes sacekati i Catalyst 8.12, izlazi za 3 dana, desetog ovog mjeseca. Ako ni onda ne rijesis problem, vrati je.

Mijenjam stojadina s kukom, za fiću s kukom. Šifra: Kuku meni, kuku tebi!
16 godina
neaktivan

I ja imam malo problema premda sam hvalio svoju karticu.

Nikako da mi odvrti niti jedan 3dmark iako sam se vratio sa Win 7 na vistu.

Još jedino da probam XP?

16 godina
neaktivan

Nije do OS-a .. do drivera je..reci koji tocan problem imas?

BooooooM!!! Headshot!!1
16 godina
neaktivan
Problem kod ati 4850?

Progaj rijesiti problem sa hladenjem graficke mozda ti nemas dovoljno jako hladenje pa ti se graf pregrije

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nije do hlađenja, koliko sam vidio u Everestu max temp. je bila poslije dugog igranja 60 stupnjeva.

Ja se nadam da je do drivera, jer sam se sinoć vratio na XP servis pak 3 i opet isto.

Ponekad mi odvrti Aqua mark ali ne pokaže rezultat, a niti jedan 3Dmark neće ni pokrenuti.

17 godina

Ja osobno imam 4850 vec 4 mjeseca i nemam nikakvih problema s njom. A najsmjesnije je da koristim driver koji je dosao uz nju.

Kartica je od Saphira, vidim da neki govore da je u njima problem, ali meni jos nitijednom nije zastopala.

Presao sam Assassins creed, Devil May Cry i CoD 5, trenutno igram NFS undercover i PES, sve je na max postavkama, na LCD TV, 32".

Niti jednom mi nije prekinulo ili zastopalo.  OS je XP SP2.

We are born naked, wet and hungry. Then things get worse.
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.12.2008 9:14 (goodye).
17 godina
protjeran
CUNO kaže...

Nije do hlađenja, koliko sam vidio u Everestu max temp. je bila poslije dugog igranja 60 stupnjeva.

Ja se nadam da je do drivera, jer sam se sinoć vratio na XP servis pak 3 i opet isto.

Ponekad mi odvrti Aqua mark ali ne pokaže rezultat, a niti jedan 3Dmark neće ni pokrenuti.

Moja 4870 izbacuje svako malo, ali opet da GRIDViče na desktop. U toku igre, jednom mi se dogodilo da pauzira igranje, vrati sliku na desktop pet puta za redom u razmaku od 5-10 sec!Lol Poslije par dana mir i sad je dobro...Iznenađen
Q6600 , EX38-DS4, DDR2 4GB 1000MHz, HD4870 1G
16 godina
neaktivan

Vidiš ti to. A ja kao manijak uvijek stavljam nove servis pakove i drivere, ko biva biti će bolje, iako sam se i sam uvjerio par puta da novo ne mora biti i bolje.

Zadivilo me kako nisi stavio ni SP 3 na XP.

To je možda ključ rješenja za nas koji imamo problema.

Valjda će uskoro doći do toga da sa novim driverima bude kompletna podrška glede funkcionalnosti i stabilnosti hardweraja.

17 godina
neaktivan
Problem kod ati 4850?

ja imam Sapphireovu 4850 dual slot fansink-3 tjedna-bez ijednog problema.temperatura 43C,fan speed 37%-u Windowsima,u igrama nisam gledao.driveri 8.11,vista sp1,32bit

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem kod ati 4850?

Pozdrav svima! Kupio san gigabyteovu 4850 zalman karticu. Isprva je sve radilo super da bi se prilikom instalacije novih 8.12 drivera sve igre usporile totalno(Nba 2k9, Far Cry 2, Assasins Creed itd....). Jednostavno jedva hvatam 25-30 fps-a na svim vrstama postavki bilo sve na low ili na high. Koristio sam driver sweaper kod deinstalacije tako da mislim da nisam nista krivo napravio. I kad sam vratio na stare drivere na kojima je prvotno sve super radilo javio mi se isti problem. Inace komp je core 2 duo 2.33 i 4gb rama 800mhz i vista 32 bitna. Ima ko kakav prijedlog?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ti i ja imamo iste grafe i ja sam stavio 8,12 drivere prije 2 tjedna, ali mi radi sve normalno kao i prije.

Samo što ja imam Athlona 5000BE koji radi na 3,1 i 4GB RAM-a 800MHz i WIN XP PRO SP3. Ajd sad znaj u čemu je problem. Možda je u windozama, tu se najviše razlikujemo? Probaj prvo sve drivere preinstalirat, možda im neka sitnica fali ako je otišla sa deinstalacijom drivera grafe? U najgoru ruku preinstaliraj windoze ako ništa nepomogne. 

16 godina
neaktivan
Problem kod ati 4850?

Imam ATI 4850, jel normalno da prilikom loadinga u pojedinim igrama se cuje pištanje iz grafičke kartice?? jel ima netko takvih problema? Meni se to isto prije događalo s starim kompomi s GF6600GT

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Javi koje napajanje imaš, možda je na knap pa zato cvrlji?

16 godina
neaktivan
Fortron 400W, sumnjam da je stvar u napajanju, to se cuje samo prilikom loadinga pojedinih igra, a u igri sve normalno radi.
16 godina
neaktivan

Onda nije ništa strašno jer je napajanje sasvim OK. Ja sam prije godinu dana imao ATI HD 2900 PRO (na kutiji je pisalo da je potrebno 450W) i ponekad je malo cvrčila pa sam mislio da je zbog slabije struje pa kupih Chifteka 500W a ona isto. Nakon par mjeseci prodao sam ju kolegi i eto još radi kao nova a i dalje cvrči, samo nije jako glasno pa njemu nesmeta. Ja sam mislio da mi je i Chiftek 500W slab pa sam njemu preporučio da uzme bar 550W OCZ ili Corsair, no on je zadovoljan i ovako. Bitno da radi i negrije se, jedino u igricama malo vent jače huči, ali zato se nečuju cvrčci.

16 godina
neaktivan
CUNO kaže...

Onda nije ništa strašno jer je napajanje sasvim OK. Ja sam prije godinu dana imao ATI HD 2900 PRO (na kutiji je pisalo da je potrebno 450W) i ponekad je malo cvrčila pa sam mislio da je zbog slabije struje pa kupih Chifteka 500W a ona isto. Nakon par mjeseci prodao sam ju kolegi i eto još radi kao nova a i dalje cvrči, samo nije jako glasno pa njemu nesmeta. Ja sam mislio da mi je i Chiftek 500W slab pa sam njemu preporučio da uzme bar 550W OCZ ili Corsair, no on je zadovoljan i ovako. Bitno da radi i negrije se, jedino u igricama malo vent jače huči, ali zato se nečuju cvrčci.

meni su ventilatori full tihi, pa zato to cvrcenje dolazi do izrazaja, nije da mi to smeta jer to traje samo par sekunda dok se loada igrica i onda sve normalno, inace graficka se negrije jako do 50C u load-u 30C u idle... samo sam htio pitat dal je to mozda graficka na izdisaju... imo sam ja GF6600GT koja je isto cvrcana... i jos danas radi normalno... :P
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice