Pregrijava mi se graficka kartica

poruka: 38
|
čitano: 5.920
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Pregrijava mi se graficka kartica

sve je dobro nastimano,mozda je premalo paste,ali nevjerujem,u svakom slucaju nemoze u iddlu 88c navuc,pa to ko da vent neradi uopce,a sta je zanimljivo,dao sam test,znaci iddle - 88c,full load 100% - 95c i to je to,zasad kontroliram temp,stavio sam gpu memory takt na min 450 mhz,vent na 35% manual,tako da sad stoji sve na 50c u loadu,nek dura tako dok nekupim neku drugu grafu,po mogucnosti nvidiu jer svaka druga ati ima problema sa pregrijavanjem

14 godina
file2409 kaže...

sve je dobro nastimano,mozda je premalo paste,ali nevjerujem,u svakom slucaju nemoze u iddlu 88c navuc,pa to ko da vent neradi uopce,a sta je zanimljivo,dao sam test,znaci iddle - 88c,full load 100% - 95c i to je to,zasad kontroliram temp,stavio sam gpu memory takt na min 450 mhz,vent na 35% manual,tako da sad stoji sve na 50c u loadu,nek dura tako dok nekupim neku drugu grafu,po mogucnosti nvidiu jer svaka druga ati ima problema sa pregrijavanjem

To nije ni blizu istine, a kakve ti temperature očekuješ kad imaš gpu fan na 35%????

Ljepo ti ako imaš Afterburner napravi profil na ventilatoru po principu 50°-40% fan i tako dalje 60°-50%fan jer s 35% ne uspjevaš odvesti dovoljno topline i kartica se mora grijati.

13 godina
neaktivan

pa da mu i vent radi na 35% cijelo vrijeme ne moze navuci u iddlu 88c :O na koji naci :O znam ja na svojoj hd 4850 grafa u iddlu ne ide preko 45c fan na 32% ... tako da tu nesto ne stima... 
koliko ventova imas u kucistu... (dali je prozracno)?
ja mislim da hladnjak ne lezi na grafulji kak treba.. daj nam koju sliku kako to izgleda sve... pa da vidimo .. ;) 

12 godina
neaktivan
Dodek kaže...

pa da mu i vent radi na 35% cijelo vrijeme ne moze navuci u iddlu 88c :O na koji naci :O znam ja na svojoj hd 4850 grafa u iddlu ne ide preko 45c fan na 32% ... tako da tu nesto ne stima... 
koliko ventova imas u kucistu... (dali je prozracno)?
ja mislim da hladnjak ne lezi na grafulji kak treba.. daj nam koju sliku kako to izgleda sve... pa da vidimo .. ;) 

to sam i ja sumnjo pa sam 10 puta rastavljo grafu i ponovo sastavljo,kuciste je ok,prozracno imam 3 extra venta,a ovaj momak gore me nije dobro razumio,ja sam imao sve na automatic do nedavno,znaci upalim komp (fan na auto) pogledam gpu-z,gpu core temp - 45c normala,pogledam gpu (MEMIO) - 88c,znaci komp ladan tek upalio a memorija u roku 10 sec na 88c,testirao sam vent,dao na 90% temp svega pada na svega 35c,znaci da hladjenje radi,e sad ili mi je memorija graficke otisla ili hladnjak na tome mjestu,gledao sam hladnjake za zamjenu,cijene strasne jbt 110 $ za artic cooler,za te pare kupim novu grafu...neka se kuha ovako dok ide,kad stane dodje nova i do k*****.

Hvala na savjetima ekipa

12 godina
neaktivan
Tiby kaže...
file2409 kaže...

To nije ni blizu istine, a kakve ti temperature očekuješ kad imaš gpu fan na 35%????

Ljepo ti ako imaš Afterburner napravi profil na ventilatoru po principu 50°-40% fan i tako dalje 60°-50%fan jer s 35% ne uspjevaš odvesti dovoljno topline i kartica se mora grijati.

znas li ti sta je 60% fan na ati radeon 4870 ? recimo samo da je u rangu sa hilti stemaljkom po buci :) uostalom,ako je na automatic on sam sebi rikta fan speed,medjutim,fan se rikta prema gpu core temp.stoga ako je core na 45c fan ce raditi normala iako je memorija gpu na 88c,tek kada se temp core"a digne dize se i fan,zato sam sad stavio manual fan na 35% smanjio memory takt na min 450 mhz,i temp svega je oko 55c u loadu,mogu reci da ni ne primjetim neku promjenu u igri sto se tice herza,skoro da mi radi isto na 450 mhz i 900 mhz..

14 godina
neaktivan
Tiby kaže...
file2409 kaže...

Pa pogledaj moj 4870 s fanom na 30% i na 40% pa ces vidit da se bez problema moze hladit.

15 godina
neaktivan
Pregrijava mi se graficka kartica

Ajmo onda ovako. Probaj na dodir, provjeri da li je hladnjak vruč. U svakom slučaju pokreni igre i ako nema nikakvih problema, možda je samo senzor u kvaru!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo da ne otvaram novu temu-da vas pitam jel to uredu temperatura.

naime imam gigabyte 6870 windforce x3 u big toweru (znači fakat ima sve mjesta), odnapred pušu dvije osmice na grafu i proc, iza imam jednu osmicu za ispuh, u idle je temp 51 stupnjeva, a vent. na 50%, izvrtio 15min Furmark-temp. 84 stupnja, gpu usage 99%, ventilator 84%, sad jel to normalno ili????

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice