Pomoć ! ! ! hd 4670 hitno !

poruka: 40
|
čitano: 2.607
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Naime grafička kartica je uredno radila ali je bila jako glasna i  puna prašine pa sam je odlučio očistiti, skinuo sam hladnjak sa nje vrlo oprezno, prašinu sam  očistio i usput sam promjenio termalnu pastu. vratio sam sve na nju u prvobitno stanje kako je i bilo i sada kad je ubacim u komp jednostavno ne želi pokazat sliku, probao sam i CLR cmos i probao sam vaditi rame, ali jednostavno ništa ne pomaže, ne znam što da napravim, pa eto dali možda znate u čemu je problem ?!

Radi se o ovom modelu: http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=309&pid=206&psn=&lid=1&leg=0

like a boss
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Pomoć ! ! ! hd 4670 hitno !

ponovo je izvadi i malo ocisti PCIe kontakte (mozes i sa gumicom za brisanje) i malo puhni u sam PCIe utor (mozda je uslo nesto prasine kad si je vadio)  ..... da li si prikljucio dodatno napajanje ako je bilo i da li ti je prikopcan ventilator (da li se uopce vrti i ne daje sliku ili uopce ne daje znakove zivota?)

14 godina
neaktivan

već mi je kolega fromcelltohell predložio da probam ovo sa gumicom, samo što će to morati pričekati dok školarci ne stignu kući :) kartica ne zahtjeva dodatno napajanje, ventilator je prikopčan i vrti se, ali jednostavno nema slike na monitoru.

like a boss
15 godina

Provjeri DVI kabel dal je dobro ukopčan !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Provjerio više puta, zapravo probao  sam i sa DVI konektorom i VGA, ista stvar.

like a boss
17 godina
speedfreak18 kaže...

Provjerio više puta, zapravo probao   sam i sa DVI konektorom i VGA, ista stvar.

Gle to se meni dogodilo s 6850.

Jednostavno nije htjela prikazat sliku a windowsi se dignu.

A problem je bio u monitoru neznam točno što, ali kliko sam po meniju od monitora i slika se jednostavno pojavila.

A dobrih sat vremena sam se zafrkavo s tim.

Ne kažem da je to slučaj kod tebe ali vrijedi probat.

14 godina
neaktivan

A čuj i meni se windowsi dignu, ali nije sigurno problem u monitoru jer čim spojim monitor na integriranu grafu, voila, slika je tu, znači nešto nije u redu sa karticom, a ne znam što, mislim nevjerovatno stvarno, ali jednostavno ne želi pokazat sliku.

like a boss
17 godina
speedfreak18 kaže...

A čuj i meni se windowsi dignu, ali nije sigurno problem u monitoru jer čim spojim monitor na integriranu grafu, voila, slika je tu, znači nešto nije u redu sa karticom, a ne znam što, mislim nevjerovatno stvarno, ali jednostavno ne želi pokazat sliku.

Nisam neki informatičar ali da je neispravna grafička teško bi se i winsi dizali.

Javljo bi neki fail,ili neki zvuk s mbo pri dizanju sustava

15 godina

Ako imas drugi PCI-E utor , da probas u njega ukopcat ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
speedfreak18 kaže...

pogledaj u BIOS da ti kod clear CMOS-a nije default stavljen video izlaz preko integrirane a ova je disable-ana

15 godina

Al njemu ni prije clear CMOS-a nije pokazivala sliku !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Nemam nažalost drugi PCI-ex utor.

like a boss
15 godina

Eventualno ak ti se da , da ju probas ponovo rastavit i pogledat dal je sve na mjestu , nemam pojma sto bi moglo bit , ili cak da ju probas kod frenda nekog stavit u komp !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

probaj clear CMOS...cim dize win, ako si siguran da je digao, onda je sve oke, samo sto ti ne prikazuje sliku,,probaj u drugi DVI ugurat

14 godina
neaktivan

clear cmos sam probao, digne windows u to sam 101 % siguran, cujem glazbu od welcome screena, i kako hard disk "loada" programe koji su stavljeni da se pokrecu zajedno sa windovsom.

like a boss
14 godina
neaktivan

heeheheh onda je problem negdje GRAFA/monitor... jel imas mogucnost da probas i vga i dvi? ili i hdmi?

14 godina
neaktivan

isprobao sam i vga i dvi, hdmi nažalost ne mogu.

like a boss
14 godina
neaktivan
speedfreak18 kaže...

isprobao sam i vga i dvi, hdmi nažalost ne mogu.

Si probao mjenjati DVi/VGA kabel?

Tupac Amaru Shakur Rest in Peace
14 godina
neaktivan

ako mislis jesam li isprobao oba, jesam.

like a boss
14 godina
neaktivan
speedfreak18 kaže...

ako mislis jesam li isprobao oba, jesam.

Mislio sam da li si probao mjenjati DVi/VGA kablove, iako ne vjerujem da je do njih.

14 godina
neaktivan

nisam to mjenjao, ali mislim da nije do njih, stvarno ne znam što dalje, možda pomogne ono sa gumicom, vidjet ću pa javim, da sam znao da će se to dogoditi nakon pišljivog čišćenja, nebi ništa radio {#}

like a boss
14 godina
neaktivan

Onda PCI-E slotove provjeri.

I VGA/DVi utore na monitoru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sada sam i sam stvarno ostao bez rješenja, probao sam trik sa gumicom ali nije pomoglo, stavio sam zadnji bios na maticnu, ni to nije pomoglo, izgubio sam živaca i živaca, otkako sam postao temu ne mogu naći rješenje, a to je cjelo pišljivo popodne.

like a boss
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Najbolje da prvo provjeris grafu kod nekog frenda da budes siguran dali je u njoj problem ! A onda cemo dalje vidjet !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Ako imaš LG monitor nađi tipku Auto set i stisni ju. I provjeri u BIOSU jesi prebacio sa integrirane na PCI-E grafu.

Sticky teme nisu tu bezveze, tu su da vam pomognu. :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 19:45 (leobugi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

a jel ti pokaze sliku od biosa ili ni to? pa se ugasi pri dizanju winsa ili ni bios neprikazuje

zna se desit da grafa daje frekvenciju vecu neg monitor moze podnjet pa se zato nepali.

ako slucajno mozes podic nove windowse mozda pomogne.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 19:55 (Deathreper).
15 godina

ja sam ima taj problem sa gtx470-kom, problem je bia u šporkom pci-ex konektoru jer sam ga dira prstima, ocisti ga školskom gumicom malo.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 19:56 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Vec ga je bio ocistio s gumicom i nije pomoglo !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Haf932 kaže...

Vec ga je bio ocistio s gumicom i nije pomoglo !

aha,nisam cita sve xd, a jbga onda, mozda je ostetia karticu.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina

kod mene je bio problem posto sam imao spojen tv sa karticom i monitor sa karticom..pa kada sam upalio komp nije bilo slike tako dugo dok nisam na tvu prebacio na monitor,, ili iskopcao kabel od tva koji ide u karticu...sretno

٩(●̮̮̃•̃)۶ ٩( -̮̮̃ –̃)۶ ٩(͡๏̯͡๏)۶ Fear is good !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice