Poboljšavanje grafičkih performansi

poruka: 12
|
čitano: 3.804
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Poboljsavanje grafičkih preformansi

jel postoji neki način na koji mogu poboljšat grafiku. imam x700. mogu li se na neki način promijenit neke softwarske stvari. vec sam instalirao nove drivere.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Poboljsavanje grafičkih preformansi

Mozes klokirat grafiku sa ati tool-om ali pazi da ti ne pregori.

http://www.techpowerup.com/atitool

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

možeš i sa riva tuner-om zgodan OC program, ima i kontrolu brzine vrtnje ventilatora

ATI up, Nvidia Down!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Poboljšavanje grafičkih performansi

nisam mislio nista overclockirat, ja sam vec pomocu mobility modder programicica sa stranice driverheaven instalirao najnoviji ati driver. sad me zanima moze li se u catalyst centru sta podesit da to bolje funkcionira?

16 godina
odjavljen

ja bih ti isto preporucio malo je clocknut, radit ce osjetno bolje, jedino ako imas problema sa pregrijavanjem

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Poboljsavanje grafičkih preformansi

mozes stavit najnovije drivere (sto si vec napravio) i mozes stavit najnoviji bios za graficku (od cega najvjerojatnije neces vidjet neku razliku)...

***em sve! (mislim ovo je opaka psovka, ne opisivanje mog ljubavnog života)
16 godina

Moze meni preporuka za clockanje imam ati x1550 al s novim colerom tak da nije problem s pregrijavanjem

17 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Moze meni preporuka za clockanje imam ati x1550 al s novim colerom tak da nije problem s pregrijavanjem

Grafickim karticama se ne moze mjenjati voltaza nego sam radni takt procesora i memorije. Posto nema promjene voltaze razlike u temperaturi su minimalne -  maksimalni radni takt ces morat nazalost sam otkriti, svakoj kartici je drugaciji (razlikuje se i onim  karticama iz iste serije). Najjednostavnije ti je povecat radni takt pomocu Ati toola ili Riva tunera, takt povecavaj u mali koracima od po 10-15 MHz. Nakon svakog povecanja provjeri stabilnost u nekoj graficki zahtjevnoj aplikaciji. Naposljetku mozda ce te razocarat spoznaja da overklokiranjem neces vidjeti gotovo nikakav napredak u brzini izvodenja pojedine igre, ubrzanje je naime vidljivo jedino u 3DMarku ili ostalim grafickim benchmarkima.
17 godina
neaktivan
Kizmar kaže...
R4zOR229 kaže...

Grafickim karticama se ne moze mjenjati voltaza nego sam radni takt procesora i memorije. Posto nema promjene voltaze razlike u temperaturi su minimalne -  maksimalni radni takt ces morat nazalost sam otkriti, svakoj kartici je drugaciji (razlikuje se i onim  karticama iz iste serije). Najjednostavnije ti je povecat radni takt pomocu Ati toola ili Riva tunera, takt povecavaj u mali koracima od po 10-15 MHz. Nakon svakog povecanja provjeri stabilnost u nekoj graficki zahtjevnoj aplikaciji. Naposljetku mozda ce te razocarat spoznaja da overklokiranjem neces vidjeti gotovo nikakav napredak u brzini izvodenja pojedine igre, ubrzanje je naime vidljivo jedino u 3DMarku ili ostalim grafickim benchmarkima.
 grafickim karticama se moze mijenjati voltaze, ali ne svima. razlike u temparaturi bas i nisu minimalne... zasto onda ljudi stavljaju cak i vodeno hladenje na graficke? ako se overclockanjem "ne vidi gotovo nikakav napredak u brzini izvodenja" zasto onda ljudi overclockaju svoje graficke kartice? za veci 3d mark score?! Neodlučan
@ R4zOR229
graficka ti je low end, tak da bi mogo dosta izvuc iz nje. skini si atitool i clockaj po 5 MHz-a pa testiraj... to trazi dosta vremena, ali na taj nacin ces dobit najstabilnije clockove. skini si i gpu-z da mozes usporedivat brzinu prije i nakon clockanja. sretno! Namigiva
17 godina
neaktivan
r420r kaže...
 grafickim karticama se moze mijenjati voltaze, ali ne svima. razlike u temparaturi bas i nisu minimalne... zasto onda ljudi stavljaju cak i vodeno hladenje na graficke? ako se
Kojim se modelima grafičkih kartica moze dizati voltaža? Čuo sam da se moze hardverski lemjenjem odredenih kontakata, no to je odveć rizično i za eksperta u overclokiranjnu a kamoli  za početnika. Za softversko dizanje voltaže grafičke nisam jos čuo pa bi te molio da navedes primjerke kartica i programe u kojima je to moguće.
r420r kaže...
overclockanjem "ne vidi gotovo nikakav napredak u brzini izvodenja" zasto onda ljudi overclockaju svoje graficke kartice? za veci 3d mark score?! Neodlučan
Pa uglavnom i zbog toga  :D, kako bi se mogli hvalit po raznoraznim forumima, moze se postići odreden napredak i u igrama (suprotno nisam ni tvrdio) no on je u večini slučajeva vrlo malen 3-5 FPS-a. Puno veći napredak se postiže clockanjnem procesora.
r420r kaže...
 razlike u temparaturi bas i nisu minimalne... zasto onda ljudi stavljaju cak i vodeno hladenje na graficke? ako se
 Da im bude tiho pretpostavljam :-)

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2008 15:32 (Kizmar).
17 godina
neaktivan
Kojim se modelima grafičkih kartica moze dizati voltaža? Čuo sam da se moze hardverski lemjenjem odredenih kontakata, no to je odveć rizično i za eksperta u overclokiranjnu a kamoli  za početnika. Za softversko dizanje voltaže grafičke nisam jos čuo pa bi te molio da navedes primjerke kartica i programe u kojima je to moguće.

odi tu, pa mi reci sta pise... 

Pa uglavnom i zbog toga  :D, kako bi se mogli hvalit po raznoraznim forumima, moze se postići odreden napredak i u igrama (suprotno nisam ni tvrdio) no on je u večini slučajeva vrlo malen 3-5 FPS-a. Puno veći napredak se postiže clockanjnem procesora.
sve ovisi od proizvoda do proizvoda, ne clockaju se svi jednako...

17 godina
neaktivan
r420r zakoluta očima, uzdahne i naposljetku procjedi...

odi tu, pa mi reci sta pise... 

Vidim pomoću njega se može i dizati voltaža na kartici, ali zanimljivo je ovo (when supported by VGA card).  Koje kartice to podržavaju i u praksi a ne samo u teoriji?

r420r zakoluta očima, uzdahne i naposljetku procjedi...
sve ovisi od proizvoda do proizvoda, ne clockaju se svi jednako...
 Istina.
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2008 18:39 (Kizmar).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice