PCI express 2.0 razlika?

poruka: 12
|
čitano: 4.932
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
PCI express 2.0 razlika?

Dakle, zanima me da li postoji neka velika i osjetna razlika u performansama između iste grafičke kartice (npr. hd4670)  koja je ugrađena na matičnu ploču koja podržava PCI express 2.0 i matičnu koja ne podržava tu propusnost? Da li bi se prelaskom na 2.0 osjetila neka razlika u broju fps-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: PCI express 2.0 razlika?
Riker kaže...

Dakle, zanima me da li postoji neka velika i osjetna razlika u performansama između iste grafičke kartice (npr. hd4670)  koja je ugrađena na matičnu ploču koja podržava PCI express 2.0 i matičnu koja ne podržava tu propusnost? Da li bi se prelaskom na 2.0 osjetila neka razlika u broju fps-a?

Pa vijerojatno bi pošto se povečava brzina komuniciranja sa ostatkom sistema.Vijerojatno se nebi toliko odrazilo na količinu FPS-a koliko na njegovu stabilnost.

Istina je oko nas,a laž još više.
17 godina
neaktivan
microman kaže...
Riker kaže...

Pa vijerojatno bi pošto se povečava brzina komuniciranja sa ostatkom sistema.Vijerojatno se nebi toliko odrazilo na količinu FPS-a koliko na njegovu stabilnost.

Na stabilnost fps-a ili sistema? :-) Pročitao sam da 2.0 ima propusnost od 5Gb/s, tj. dvostruko više od 1.0...

17 godina
neaktivan
Iako 2.0 inacica PCI-E sucelja donosi nativno veci bandwidth, i moze isporuciti vise struje ( max 300W ) kod koristenja jedne graficke kartice to se ne osjeti, no kod koristenja SLI ili Crossfirea sa punom propusnoscu ( PCI-E 2x16x ) porast performansi je zamjetan.
Imamo Hrvatsku...u Banani...
16 godina
neaktivan
Riker kaže...

.

Na stabilnost fps-a ili sistema? :-) Pročitao sam da 2.0 ima propusnost od 5Gb/s, tj. dvostruko više od 1.0...

Pa FPS-a naravno.Pošto GPU i CPU komuniciraju brže.

Istina je oko nas,a laž još više.
16 godina
neaktivan
PCI express 2.0 razlika?

da postoji

meni se prelaskom s asrockove na asusovu maticnu koja ima pci ex16 (znaci 2.0) broj bodova u 3d marku 06 poveco za oko 1500 (za graficku).

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.11.2009 14:14 (Magnum1654).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Magnum1654 kaže...

da postoji

meni se prelaskom s asrockove na asusovu maticnu koja ima pci ex16 (znaci 2.0) broj bodova u 3d marku 06 poveco za oko 1500 (za graficku).

1500?!..bome, nije loše...a koja grafička?

16 godina
neaktivan
PCI express 2.0 razlika?

nVidia 9600 GT, nis posebno

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PCI express 2.0 razlika?

pa postoji PCIE x16 1.0  i PCIE x16 2.0

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Magnum1654 kaže...

da postoji

Istina jest da sinteticki testovi pokazuju pomak u performansama, no u "real-life" aplikacijama ( igrama ) taj pomak je vrlo malen ili nikakav!

SLI i Crossfire solucije pokazuju vece pomake u performansama.

Imamo Hrvatsku...u Banani...
17 godina
neaktivan
PCI express 2.0 razlika?

HD 5970 ima PCIe x16 2.1 priključak. Koja je razlika između tog priključka i 2.0?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Igor kaže...

HD 5970 ima PCIe x16 2.1 priključak. Koja je razlika između tog priključka i 2.0?

Čitaj-LINK

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice