NVIDIA - Topic o driverima izdvojena tema

poruka: 2.925
|
čitano: 824.793
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: NVIDIA ForceWare - Topic o driverima

@cyberdemon

vecina harderskih gresaka na grafuljama je "sitna" - tipa los lem, los kondenzator, zastopano hladjenje...rijetko kad ode recimo GPU a po mom iskustvu serije 8-9xxx imaju najvise problema s tzv hladnim lemom...

p.s. bez obzira sto ju je u svoje vrijeme platio 3-4k kn ta burazova GTX580 danas vrijedi max 700-800 kn

Napravio je clean install. Nije pomoglo. Može bit da grafa jednostavno nije dobro sjela.

Usput, taj hladan lem koji spominješ je bolna točka maltene svog hardvera tog vremena - uključujući i konzole. Upravo je lem bio problem i sa Xbox 360 i s PS3, a zašto su prešli na taj način lemljena nikad neću shvatit. 2 PS3 su mi crkla zbog toga, što je banalan problem koji nije trebao uopće postojati.

Ja preporučam da nabaviš novu grafu, recimo tu GTX 580 što cyber nudi. Ako legi radi ta 9800GT, probaj mu prodat za neke sitne pare, ako mu treba.

11 godina
neaktivan
buljo781 kaže...

Napravio je clean install. Nije pomoglo. Može bit da grafa jednostavno nije dobro sjela.

Usput, taj hladan lem koji spominješ je bolna točka maltene svog hardvera tog vremena - uključujući i konzole. Upravo je lem bio problem i sa Xbox 360 i s PS3, a zašto su prešli na taj način lemljena nikad neću shvatit. 2 PS3 su mi crkla zbog toga, što je banalan problem koji nije trebao uopće postojati.

Ja preporučam da nabaviš novu grafu, recimo tu GTX 580 što cyber nudi. Ako legi radi ta 9800GT, probaj mu prodat za neke sitne pare, ako mu treba.

Znam da ce mozda zvucat suludo al neka jos proba pcie kontakte proc s skolskom gumicom te onda kad zavrsi sve dobro propuhat.

Sta mislis zasto su presli na novi nacin lemljenja? $$=)

13 godina
Statsman kaže...
@cyberdemon

vecina harderskih gresaka na grafuljama je "sitna" - tipa los lem, los kondenzator, zastopano hladjenje...rijetko kad ode recimo GPU a po mom iskustvu serije 8-9xxx imaju najvise problema s tzv hladnim lemom...

Ma znam, ali on je napravio potpuni reinstall cijelih Windowsa, pa sam odma otpisao softverski problem.

Statsman kaže...
p.s. bez obzira sto ju je u svoje vrijeme platio 3-4k kn ta burazova GTX580 danas vrijedi max 700-800 kn

Znam {#}. Zato je valjda još i nije prodao. Možda dobro dođe nekome tko želi SLI.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
12 godina
protjeran
Nije bio lem problem kod zagrijavanja X360 več nedovoljno jak držač pasivnog hladnjaka (takozvani X) na GPU i CPU.Tolko o tome.Sam sám popravio na desetke X360 sa RROD i znam o čemu je riječ.
14 godina

Opet ne bi bio toliki problem da nije lem užasan. Kod PS3 je definitivno to problem. Popravio sam jedan PS3 zagrijavanjem i stavljanjem matica na clampove kako bi jače pričvrstio, slično kao ti s xclamp kod Xbox 360. Poanta je da sam prvo morao grijat matičnu da se lem opusti i popuni pukotine. PS3 radi, samo nemam hard disk da vidim hoće li izdržat intenzivnije igranje.

Usput, kad sam već tu, jel ima netko probleme s rušenjem igara na 340.52 driverima? Gotovo svaka igra mi se rušila, vidim po netu drugi imaju takvih problema. Srušio sam sistem nedavno (uvijek kad završim sve s faksom rušim) i instalirao 337.88, zasad sve radi super tako da je po meni problem s driverima, no zanima me jel se i drugima to događa.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.8.2014 20:26 (buljo781).
11 godina
neaktivan
buljo781 kaže...

Usput, kad sam već tu, jel ima netko probleme s rušenjem igara na 340.52 driverima? Gotovo svaka igra mi se rušila, vidim po netu drugi imaju takvih problema. Srušio sam sistem nedavno (uvijek kad završim sve s faksom rušim) i instalirao 337.88, zasad sve radi super tako da je po meni problem s driverima, no zanima me jel se i drugima to događa.

Ja sa 650Ti Boost i 340.52 driverima nisam imao problema sa stablinoscu, al sam opet morao napravit downgrade jer su genijalci iz Nvidije, onako iz vedra neba, odlucili iz novih drivera, pocevsi s ovim izbacit CUDA akceleraciju... 

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.8.2014 20:43 (Statsman).
12 godina
neaktivan
NVIDIA ForceWare - Topic o driverima
Pozdrav, neki dan sam imao jedno pitanje u vezi grafičke kartice nvidia 9800gt 1gb.

Pitanje je bilo

"
Neki dan igram igru te mi izbaci problem sa driverima, crveni x itd.Nasnimao windowse i opet isti problem, probao druge drivere i sve, uvijek baci grešku za grafičkom karticom, te mi računalo zablokira.
Probao jučer grafičku kod frenda, njemu sve super radi.Probao stavit drugu grafičku karticu u svoje računalo, radi super.

Jel ima netko neku ideju šta bi moglo bit?"

Eh sad, moja matična ploča ima dva utora za grafičku, prebacio u drugi utor te super radi, ovo me stvarno interesira šta bi moglo bit, jer sigurno do slota nije, kad je isto u svim računalima.

0 0 hvala 0
17 godina
Balkan SMF kaže...
Pozdrav, neki dan sam imao jedno pitanje u vezi grafičke kartice nvidia 9800gt 1gb.

Pitanje je bilo

"
Neki dan igram igru te mi izbaci problem sa driverima, crveni x itd.Nasnimao windowse i opet isti problem, probao druge drivere i sve, uvijek baci grešku za grafičkom karticom, te mi računalo zablokira.
Probao jučer grafičku kod frenda, njemu sve super radi.Probao stavit drugu grafičku karticu u svoje računalo, radi super.

Jel ima netko neku ideju šta bi moglo bit?"

Eh sad, moja matična ploča ima dva utora za grafičku, prebacio u drugi utor te super radi, ovo me stvarno interesira šta bi moglo bit, jer sigurno do slota nije, kad je isto u svim računalima.

Uslikaj kada ti baci tu gresku tj kad se kresha da vidimo sta tocno pise ako radi kod frenda dobro... onda je vjerojatno do drajvera ili ti nedostaje mozda nesto... sta zadnje drajvere i instaliraj directx

15 godina
neaktivan

Jeli se driveri instaliraju za grafičke na laptopima? Jer nisan uspia nać driver za 840M koju imam na Asusovom X750L laptopu; umisto toga mi je instaliralo (preko Windows Updatea) neke Intel drivere za grafičku!...  Valjda zato šta mu procesor (neki i5) ima tu neku integriranu grafiku, ali opet, nez, zar nije primarna ova 840M?

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.9.2014 2:17 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

nije. primarna je intelova. 840m stupa na snagu kad se radi o 3d aplikacijama.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
Moj PC  
3 0 hvala 3
17 godina

ovi novi drajveri su brutala, brijem da sa još ni jednim nisu tolko digli performanse, barem na mojoj konfi. zbilja jako dobar posao odrađen.

mrakky
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
protjeran
Ja bih prije rekao da su kod mene nešto zajeb sa tim novim drajverima.Video zna zblokirat (nevezano za internet brzinu) bilo na YouTube ili dok se gleda film.Prije se to nije događalo.
17 godina
L3gioNAR00 kaže...
Ja bih prije rekao da su kod mene nešto zajeb sa tim novim drajverima.Video zna zblokirat (nevezano za internet brzinu) bilo na YouTube ili dok se gleda film.Prije se to nije događalo.

si probap uninstall starih drajvera, al sa onim alatom DDU, možda kaj pomogne, ja sam sam update napravil i sve radi kak treba, ak neznaš di skinut taj uninstaler reci i pošaljem ti link na pp

mrakky
14 godina

Ako se netko nađe da mu ne radi Shadowplay s zadnjim 344.11 driverima i SweetFX-om nek izbriše GeForce Experience 2.1.2 i nek vrati na 2.1.1

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2014 17:09 (vrinho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
digitall1982 kaže...

da li je netko probao spojiti tv putem miracasta, ali ne putem intel grafike, nego zasebne nvidie?

potrebno je win 8.1, wlan kartica sa ndis 6.4 driverima, i 340 nvidia driver (http://www.anandtech.com/show/8179/nvidia-geforce-34043-beta-drivers-now-available), kako ovjde pise;

"To that end there is a single new feature that has been added with R340: x86 Miracast support. NVIDIA has supported Miracast for a couple of years now on Tegra 3 and later SoCs, however Miracast functionality has not been available on the company’s discrete GPU products until now"

nemam trenutno kod sebe wlan adapter da probam.. pa reko da vidim da li se netko probao igrati s tim?

stvarno mi se neda razvlaciti hdmi od 15m preko cijelog dnevnog boravka.. htio bi vidjeti kakva je kvaliteta slike.. preko mobitela kad se spojim putem miracast-a na tv, slika je odlicna dok miruje, ali cim ima puno akcije, pomicanja odma postaje zrnata...

ima li netko nekakvu informaciju po pitanju ovoga?

u meduvremenu sam nabavio 2 razlicita wlan usb adaptera, ali nisam uspio, jednostavno mi se ne pojavljuje opcija "add wireless display" pod opcijom devices - project

17 godina

ja neznam sto je sa ovim 344.11 driverima , svaki put kad stavim da mi se vidi SLI i PSyhX idicator u igrama on se sam recheka kao da nisam nis napravio tako i sa SLI profilma

stavim na alternate redering 2 ono mi svaki put vrati na NV optimized {#}

bdw 3D mark skalira 100% dok metro LL nekin 30% jel zna netko u cemu bi to bio problem , nisam bio u zelenom  taboru godinu dana... pa nisam ni pratio ove drivere {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2014 19:02 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Imam pitanje u vezi shadowplay-a. Kada snimam na manual snima mi 13:30 minuta ili 3,80gb te nastavlja snimati u novi video i tako i drugi razdijeli na 13:30 i 3,8gb i tako nastavlja dali mogu nekako maknutitaj timer na 13:30min?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Iwan7SeVeN kaže...

Imam pitanje u vezi shadowplay-a. Kada snimam na manual snima mi 13:30 minuta ili 3,80gb te nastavlja snimati u novi video i tako i drugi razdijeli na 13:30 i 3,8gb i tako nastavlja dali mogu nekako maknutitaj timer na 13:30min?

Snimis Win 8.1

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
12 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
Iwan7SeVeN kaže...

Snimis Win 8.1

Windows 7

13 godina
CyberDemonVZ kaže...
Iwan7SeVeN kaže...

Snimis Win 8.1

Ispricavam se. Poslije verzije Shadowplay 1.8 su maknuli ograničenje od 4 GB na Windowsima 7.

14 godina

Na Windows 7 je bilo ograničenje od 3.8GB ali su ga navodno updateima maknuli pa je sada neograničeno kao na Windows 8. Ako nisi stavi najnovije drivere jer s njima ide i novi Shadowplay. I još jedna stvar... Da ne snimaš možda na HDD formatiran u fat32 format? Jer je kod njega ograničena veličina fajla na negdje tu veličinu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
vrinho kaže...

Na Windows 7 je bilo ograničenje od 3.8GB ali su ga navodno updateima maknuli pa je sada neograničeno kao na Windows 8. Ako nisi stavi najnovije drivere jer s njima ide i novi Shadowplay. I još jedna stvar... Da ne snimaš možda na HDD formatiran u fat32 format? Jer je kod njega ograničena veličina fajla na negdje tu veličinu.

U sridu {#}

12 godina
neaktivan
vrinho kaže...

Stavio sam najnovije drivere 344.16 jer imam gtx970.

Di da vidim koji update shadowplaya imam piše samo geforce experience 2.1.3.0

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.10.2014 20:40 (Iwan7SeVeN).
15 godina
neaktivan

Nvidia vise ne izbacuje Beta drivere?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Iwan7SeVeN kaže...

Stavio sam najnovije drivere 344.16 jer imam gtx970.

Di da vidim koji update shadowplaya imam piše samo geforce experience 2.1.3.0

Zadnji driveri su 344.11 i s njima dolazi Shadowplay 2.1.2

Skidaj drivere sa službene stranice, ne sa Guru3D ili otkud već kojih nema na službenim.

Pardon, sad sam ih našao kad sam tu novu GTX 970 grafu izabrao. E onda ne znam.... Jesi provjerio HDD?

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.10.2014 23:07 (vrinho).
14 godina
Moj PC  
4 0 hvala 6
17 godina

evo mogu rec da sam zadovoljan sto se tice SLI-a i 900 serije , ovi prije su imali skaliranje ocajno u 4k/60p rezi  {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Odlično.. Dodana DSR podrška za Kepler i Fermi kartice! {#}

Evo ga Borderlands: The Pre-Sequel @2560x1440, DSR smoothness 33%, cca 50 FPSa

Murdered: Soul Suspect @3325x1871

(40 FPSa)

Child of Light @4k

Prije kada sam postavljo custom rezolucije u nvidia control panelu sve iznad 3200x1800 bi mi dovodilo do crnog ekrana... Evo sada i 4k na mom 24" ekranu radi bez problema. Naravno da se neću naigrat u toj rezoluciji no za neki patformer, avanturu itd... Neka se nađe...

Za Borderlands je recimo 1440p taman rezolucija uz dobre performanse na GTX 750 Ti 2GB...

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2014 2:13 (doktor1).
Moj PC  
3 0 hvala 3
12 godina
protjeran
Isprobao sam taj DSR na Grid Autosport i radi odlično.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice