NVIDIA Lovelace 40xx izdvojena tema

poruka: 3.485
|
čitano: 869.037
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Re: NVIDIA Lovelace 40xx
PlayPetepp kaže...
notloB kaže...
PlayPetepp kaže...

Northwestrepeair kanal na youtubeu je baš prije tri dana objavio video sa asusovom karticom kojoj je isto pukao pcb kao i na gigi tak' da nije do aib-a već do pcb dizajna općenito. Ploča je vrlo mala s obzirom kakvo hlađenje zahtjeva. Svakom vlasniku bi preporučio ili neki držač ili vertikalnu ugradnju.

Nije isto kada imaš nekoliko kartica istog proizvođača koje imaju isti kvar ili puno više od nekoliko kartica istog proizvođača s istim kvarom, to ukazuje na sustavnu pogrešku u ovom slučaju odabiru pretankog pcba ili pcba nedovoljne čvrstoće ili slično kod kartica proizvođača kojem učestalo pucaju pcbovi.

Događa se i na amd karticama, a nije bilo neke buke oko toga. Sve 4090 kartice su 14 slojeva, al' trpaju sve više aluminija i plastike na njih što stvara pritisak na konektor. Zato skoro svaki aib u kutiju utrpa držač jer su svjesni da je pcb preslab da drži karticu ravno i da postoji mogućnost pucanja. Na prijašnjim serijama se to nije toliko događalo jer nisu toliki hladnjaci bili na pločama. Nije im isplativo stavljat deblji pcb jer to poskupljuje proizvodnju, al' ni to ne pomaže na duže staze. Zato je tu držač ili vertikalna ugradnja.

Uopće nije stvar u nvidia/amd već u proizvođaču kartice u ovom slučaju gigabyte koji upotrebljava pcb lošije kakvoće, jayz u svom videu uspoređuje gigabytovu s asusovom karticom koja je čak tanja od gigabytove ali puno čvršća...

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.10.2023 14:04 (notloB).
2 godine
NVIDIA Lovelace 40xx

Opet, nije problem u pcb-u već u dizajnu i spoju hladnjaka

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
notloB kaže...
PlayPetepp kaže...
notloB kaže...
PlayPetepp kaže...

Northwestrepeair kanal na youtubeu je baš prije tri dana objavio video sa asusovom karticom kojoj je isto pukao pcb kao i na gigi tak' da nije do aib-a već do pcb dizajna općenito. Ploča je vrlo mala s obzirom kakvo hlađenje zahtjeva. Svakom vlasniku bi preporučio ili neki držač ili vertikalnu ugradnju.

Nije isto kada imaš nekoliko kartica istog proizvođača koje imaju isti kvar ili puno više od nekoliko kartica istog proizvođača s istim kvarom, to ukazuje na sustavnu pogrešku u ovom slučaju odabiru pretankog pcba ili pcba nedovoljne čvrstoće ili slično kod kartica proizvođača kojem učestalo pucaju pcbovi.

Događa se i na amd karticama, a nije bilo neke buke oko toga. Sve 4090 kartice su 14 slojeva, al' trpaju sve više aluminija i plastike na njih što stvara pritisak na konektor. Zato skoro svaki aib u kutiju utrpa držač jer su svjesni da je pcb preslab da drži karticu ravno i da postoji mogućnost pucanja. Na prijašnjim serijama se to nije toliko događalo jer nisu toliki hladnjaci bili na pločama. Nije im isplativo stavljat deblji pcb jer to poskupljuje proizvodnju, al' ni to ne pomaže na duže staze. Zato je tu držač ili vertikalna ugradnja.

Uopće nije stvar u nvidia/amd već u proizvođaču kartice u ovom slučaju gigabyte koji upotrebljava pcb lošije kakvoće, jayz u svom videu uspoređuje gigabytovu s asusovom karticom koja je čak tanja od gigabytove ali puno čvršća...

Lol, taman i ja našao. Asus ima spoj kućišta hladnjaka dosta blizu tog konektora, zato je stabilniji. Dizajn hladnjaka je kriv.

3 godine
PlayPetepp kaže...

Opet, nije problem u pcb-u već u dizajnu i spoju hladnjaka

Pa upravo u tom videu prikazuje koliko je materijal pcba gigabytove kartice lošije kakvoće u usporedbi s asusovom karticom koja je na opip čvršća i manje se uvija iako je tanja od gigabytove.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.10.2023 14:13 (notloB).
2 godine
NVIDIA Lovelace 40xx

Već sam napisao, al' ajd ponovit ću, asusov hladnjak je na više mjesta spojen sa pločom pa se i sama ploča manje uvija jer joj potpora hladnjaka ne da. Gigabyte je štedio na tom području i na manje mjesta je spojio hladnjak s pločom. Osobno bi izbjegavao taj gigabyteov model, ali bi opet preporučio držač i za bilo koji drugi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.10.2023 14:17 (PlayPetepp).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
PlayPetepp kaže...

Već sam napisao, al' ajd ponovit ću, asusov hladnjak je na više mjesta spojen sa pločom pa se i sama ploča manje uvija jer joj potpora hladnjaka ne da. Gigabyte je štedio na tom području i na manje mjesta je spojio hladnjak s pločom.

Svejedno, kako god okreneš gigabyte je kriv što mu puca pcb.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.10.2023 14:19 (notloB).
2 godine
NVIDIA Lovelace 40xx

Slažem se u potpunosti. Njihova kartica/dizajn, njihov problem i krivica.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.10.2023 14:22 (PlayPetepp).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Jebiga, par kila željeza na tim karticama pa se trebaju prilagodotii...barem pol cm debljina PCB-a za nove moderne kartice od pet slotova.

Niš bez startaeških potpora ko kuća nakon potresa.

Moj PC  
1 0 hvala 0
20 mjeseci
protjeran
DarthMarkus kaže...

Ja ću svoju 4090 vjerovatno vratit. Ono prek Amazona 30 dana povrat.

Super hladna kartica, ali jebeni Giga i kvaliteta izrade...Backplate uopće nije ravan i odma sam skužio da ni PCB nije full ravan, ali sam lagao sam sebe da je sve to OK. Ili ga stišću šarafi ili je tokom transporta došlo do laganog benda. 

To sam primjetio i kod gotovo svih youtubera. Backplate kao su radili u ĐĐ specijalnim vozilima moj pokojni đed Tunja i njegov ađutant debeli Vule sa čekićima i kombinirkama.

Grafa od skoro 2 keka.

Nije problem sad, al kad budem prodavao neko će reć koji kurac.

Utješite me kmetovi. Odma.

Nebi nista rekao da ti nisam prije kupnje napomenuo da Giga vuce taj poroblem jos od Ampere linije... Sve u svemu to ti ej tvornička greška sa tim uvijanim PCB-om, u transportu se grafa nemoze ostetiti a da se kutija ne razbije na ocigled, em kaj su te kutije u kojima je grafa fino obložene materijalom pa i da je bacis sa prvog kata grafa bi vjerojatno prezivjela. Druga stvar je kaj tebi nije backplate svijan nego samo PCB, tako da ti je to jos jedna potvrda da je tvornicka greska, jer grafi da si ti sam ili da se u transportu desilo oštecenje to bi onda i backplate bio popigan a to je vec teško gotovo nemogu za napraviti jer je to tvrd komad lima.

A druga stvar, ja opce ne kuzim zakaj ti bacas tolku lovu na te "premium" modele kad sve te grafe isto rade uz marginalne razlike u hlađenju, a BIOS mozes svakoj i sma flashat od kojeg god modela hoces. Imas tu grafu a nisi jos jedan benchmark odvrtio tako d astvarno neznam zasto ne uzmes najjeftiniji model koji vidis i amen ionako se ne bavis overklokom i benchanjem da imas neku narociutu korist od premium PCB modela sa kojim ces pod custom loop-om izvuci neku razliku od obicnih stock PCB modela 

Evo vam ispod poljaci odradili bomba usporedbu modela, DB test i zvucni prikaz u radu mozda i najzanimljiviji vecini...

MEGA TEST RTX 4080 (PS. 4080 i 4090 imaju iste hladnjake)

MEGA TEST 4070Ti
TEST RTX 4070

Frame Chasers istestirao 7 komada 4090ki

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.10.2023 19:35 (Jacked).
20 mjeseci
protjeran
NVIDIA Lovelace 40xx

Još malo vijesti

RTX 4080 Super or RTX 4080 Ti May Arrive In 2024 Within RTX 4080 Price Range
Najvjerojatnije u veljači...

GALAX RTX 4090 20th Anniversary Edition

NVIDIA increases GeForce RTX 4090 FE price in Europe by €30
Krenulo je kako sam rekao, međutim u EU je poskupljenje vec preko 50e u zadnjih tjedan dana

Dell Made an Impressive RTX 4090: Relatively Small, Large Flow-Through, & Good Cooling (ako ovakvi "omaleni" OEM modeli rade super tek nema potrebe razbijati glavu o skupima)

4070ti preko 3 puta jača uz Path tracing od 7900XTX, potpuno izuvanje 7900xtx iz cipela u tom slucaju

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Jacked kaže...
DarthMarkus kaže...

Ja ću svoju 4090 vjerovatno vratit. Ono prek Amazona 30 dana povrat.

Super hladna kartica, ali jebeni Giga i kvaliteta izrade...Backplate uopće nije ravan i odma sam skužio da ni PCB nije full ravan, ali sam lagao sam sebe da je sve to OK. Ili ga stišću šarafi ili je tokom transporta došlo do laganog benda. 

To sam primjetio i kod gotovo svih youtubera. Backplate kao su radili u ĐĐ specijalnim vozilima moj pokojni đed Tunja i njegov ađutant debeli Vule sa čekićima i kombinirkama.

Grafa od skoro 2 keka.

Nije problem sad, al kad budem prodavao neko će reć koji kurac.

Utješite me kmetovi. Odma.

Nebi nista rekao da ti nisam prije kupnje napomenuo da Giga vuce taj poroblem jos od Ampere linije... Sve u svemu to ti ej tvornička greška sa tim uvijanim PCB-om, u transportu se grafa nemoze ostetiti a da se kutija ne razbije na ocigled, em kaj su te kutije u kojima je grafa fino obložene materijalom pa i da je bacis sa prvog kata grafa bi vjerojatno prezivjela. Druga stvar je kaj tebi nije backplate svijan nego samo PCB, tako da ti je to jos jedna potvrda da je tvornicka greska, jer grafi da si ti sam ili da se u transportu desilo oštecenje to bi onda i backplate bio popigan a to je vec teško gotovo nemogu za napraviti jer je to tvrd komad lima.

A druga stvar, ja opce ne kuzim zakaj ti bacas tolku lovu na te "premium" modele kad sve te grafe isto rade uz marginalne razlike u hlađenju, a BIOS mozes svakoj i sma flashat od kojeg god modela hoces. Imas tu grafu a nisi jos jedan benchmark odvrtio tako d astvarno neznam zasto ne uzmes najjeftiniji model koji vidis i amen ionako se ne bavis overklokom i benchanjem da imas neku narociutu korist od premium PCB modela sa kojim ces pod custom loop-om izvuci neku razliku od obicnih stock PCB modela 

Bez uvrede, nisi mi ništa rekao što nisam znao. Na redditu sam više nego na bugu i opet sam riskirao zbog odličnog hlađenja i 30 dana prava povrata.

S Gigom sam imao dobra i loša iskustva do sada.

Bila je ta ili TUF.

TUF nije bila na akciji. Treuntno ne OC-am jer ono jebeno radim 250 sati mjesečno + me žena jebe i ne mogu se posvetiti tome ko prije, a bolje (ne premium ) modele uzimam zato što neću štedjeti 100-200 eura na grafi od dva keka i dobit fuš vrm, coil whine i turbinsko hlađenje.

Btw, backplate je isto mini warpan. Vjerujem da 90% ljudi ne bi vraćali karticu, ali mene kopa i gotovo. Fušali su sa svime.

Ljudi nemojte ih kupovati i gotovo. 

Ovaj lik je isto dobio teži mućak.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
20 mjeseci
protjeran
DarthMarkus kaže...

a bolje (ne premium ) modele uzimam zato što neću štedjeti 100-200 eura na grafi od dva keka i dobit fuš vrm, coil whine i turbinsko hlađenje.

Pa ocito nisi iznad pogledao kako ti svi modeli zvuče u radu u testovima i hlade... a druga stvar coil whine nema veze sa modelom to je na svakoj moguce a cak i u vecoj mjeri tamo gdje je vise elektronickih komponenata. 

Vrm kako kazem živiš u teškoj zabludi koje si pobrao od ko zna koga po reditu ili gdje vec di je hrpa "znalaca". Na konvencionalnim hlađenjima je u pravilu svejedno koji je model i PCB, svi su overkill, jedino bitno je kakva te memorija i čip zapala i to je to.

Za BIOS jos mogu skuzit da se ljudi boje flashat ali ok, jel tih 3% vise a tim BIOS-om vrijedi nekome ko ne OC-a i nece to nikad iskoristiti pošto u igrama grafa da ju zakolješ sa overklokom nece preci 500w nikad... 

Odvrti bas Superposition pa eto da vidim koliko ces nabiti vise sa tih 600W BIOS-om od moje na stock naponu i PL...

EDIT:

Samo pazi da ne kupiš OG OC TUF verziju koja ima manji i lakši hladnjak od standardne verzije

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.10.2023 13:10 (Jacked).
15 godina
Za 2000 eura barem ne bi trebala biti spigana ak već troši ko kalorifer. Baš žalosno sa tak skupom nvidijom...i kome to kasnije prodati, slijepcu jedino.
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
Jacked kaže...
DarthMarkus kaže...

a bolje (ne premium ) modele uzimam zato što neću štedjeti 100-200 eura na grafi od dva keka i dobit fuš vrm, coil whine i turbinsko hlađenje.

Pa ocito nisi iznad pogledao kako ti svi modeli zvuče u radu u testovima i hlade... a druga stvar coil whine nema veze sa modelom to je na svakoj moguce a cak i u vecoj mjeri tamo gdje je vise elektronickih komponenata. 

Vrm kako kazem živiš u teškoj zabludi koje si pobrao od ko zna koga po reditu ili gdje vec di je hrpa "znalaca". Na konvencionalnim hlađenjima je u pravilu svejedno koji je model i PCB, svi su overkill, jedino bitno je kakva te memorija i čip zapala i to je to.

Za BIOS jos mogu skuzit da se ljudi boje flashat ali ok, jel tih 3% vise a tim BIOS-om vrijedi nekome ko ne OC-a i nece to nikad iskoristiti pošto u igrama grafa da ju zakolješ sa overklokom nece preci 500w nikad... 

Odvrti bas Superposition pa eto da vidim koliko ces nabiti vise sa tih 600W BIOS-om od moje na stock naponu i PL...

EDIT:

Samo pazi da ne kupiš OG OC TUF verziju koja ima manji i lakši hladnjak od standardne verzije

Opet govoriš stvari koje su mi vrlo dobro poznate. Fali vapour chamber tjst reciklirana 3xxx serija.

Apsolutno su mi svi modeli poznati, osim možda Manlija. Coil whine imaš itekako više kod cheap modela koje OC-aš, jel tek pod opterećenjem kreće pjesmica, ali DA, NI bolji model ne garantira apsolutnu tišinu. To si u pravu. Giga je u prosjeku među boljima u tom pogledu.

Uopće ne bih imao problema sa ovom Gigom da je full perfektna izradom, ali to se desi kad nafrljiš 2kg hladnjak na mekan PCB. 

Grafu vraćam samo radi resale valuea.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
15 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

I svakako dobro uštekaj naponski kabel, znaju izgoriti ko kokica ako ga nisi zabio do jaja. To je nvidija, opreza nikad dosta.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
forumaš kaže...

I svakako dobro uštekaj naponski kabel, znaju izgoriti ko kokica ako ga nisi zabio do jaja. To je nvidija, opreza nikad dosta.

Da, moraš ga zabit do yaya. To je priča za sebe.

16 godina
DarthMarkus kaže...
forumaš kaže...

Da, moraš ga zabit do yaya. To je priča za sebe.

yayayaya yaya

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
20 mjeseci
protjeran
DarthMarkus kaže...
Coil whine imaš itekako više kod cheap modela koje OC-aš, jel tek pod opterećenjem kreće pjesmica, ali DA, NI bolji model ne garantira apsolutnu tišinu. To si u pravu. 

Nope, gdje si to ustanovio? Evo recimo moja nema nikakv coil whine a ima stock PCB... Dok odi na YT i upisi Asus rtx 4090 coil whine dobil bus hiljadu rezultata a one imaju najbolji PCB  

Samo faktor srece te spasava...

20 mjeseci
protjeran
NVIDIA Lovelace 40xx

GeForce Game Ready Driver 545.84 WHQL

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Jacked kaže...
DarthMarkus kaže...
Coil whine imaš itekako više kod cheap modela koje OC-aš, jel tek pod opterećenjem kreće pjesmica, ali DA, NI bolji model ne garantira apsolutnu tišinu. To si u pravu. 

Nope, gdje si to ustanovio? Evo recimo moja nema nikakv coil whine a ima stock PCB... Dok odi na YT i upisi Asus rtx 4090 coil whine dobil bus hiljadu rezultata a one imaju najbolji PCB  

Samo faktor srece te spasava...

Nekako mi je logično da kod kartica sa slabijim VRMom i manjim power limitom od ono cca 150W ima manje cwa.

Al kod Radeona npr...Pravilo...čast iznimkama

Ok, ne mogu tvrditi za Nvidiu, ali kad sam prvotno htio uzeti 7900xtx gotovo na svakom videu od jeftinijih modela su kenjali po coil whineu u komentarima.

Powercolor, SPulse, GigaGaming, pa čak i Asus.

Jedini modeli koji su u prosjeku do yaya su Nitro i IZNIMKA jeftiniji XFX Merc (koji zato ima glasnije hlađenje).

4 godine
NVIDIA Lovelace 40xx

Za Coil whine se u pocetku smatralo da ga nema na boljim mosfetima jer su se tako i reklamirali, no praksa je pokazala drugacije da nije ocigledno samo u tome stvar sto je na kraju ispalo da cvile svi od najgorih do najskupljih.
Iako bi rekao da je to bio problem jedno vrijeme ocigledno nekakav propust u dizajnu ili nesto jer se ne sjecam kad je netko napisao da mu grafa cvili a niti sam nisam cuo na svojim modelima cak ni na preko 1000fpsa!

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Vi koji ste uzimali i priučavali 4090, jel dobra ova:

https://www.msi.com/Graphics-Card/GeForce-RTX-4090-GAMING-X-TRIO-24G

AMD Ryzen 7900X; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
0 0 hvala 0
20 mjeseci
protjeran
NVIDIA Lovelace 40xx

Taj gaming X trio bi zadnji gledao na 4080 i 4090 modelima zato jer je to jedini model koji nema vapor chamber na hladnjaku (tj. izasli su nedugo i SLIM modeli ali sumnjam da njih i razmatraš) i ima dosta boljih modela i po manjoj cijeni iako kako sam vec pisao ranije nisu to astronomske razlike i od najgoreg do najboljeg modela je valjda 7c razlike.

Za 4070ti je gaming X Trio koju imam u kuci također pak mađu najboljim modelima jer je među najvecim i samim time najjacim hladnjacima na toj liniji dok su vecina ostalih vendora znatno smanjili dimenzije spram 4080 i 4090 modela.

Odakle kupuješ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.10.2023 9:53 (Jacked).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

U Futuri

AMD Ryzen 7900X; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
0 0 hvala 0
20 mjeseci
protjeran
NVIDIA Lovelace 40xx

Ha kod nas to sve košta ko svetog Petra kajgana, najbolje ti uzet kod nas Palit RTX 4090 GameRock OmniBlack (model isti kao Gamerock samo nema RGB) za 1850e i prst u uho a štediš 150e spram nekog od ovih nakičenih modela a razliku nebus skuzio. Ja imam Gainward Phantom i bas sam zadovoljan, a pošto je PALIT vlasnik Gainwarda i dizajn hladnjaka je osim kozmeticnih razlika u boji u suštini isti tako da dajem glas za Palit sta se tice kupnje kod nas.

Vidim da su i vani cijene otišle u nebo tako da je moj GAINWARD Phantom kojeg sam platio 1599e sada ide uredno po 1680e... A nema ni odličnih KFA² GeForce RTX 4090 SG (1-Click OC) modela sa kojima su obarani svijetski rekordi u benchmarcima koji su isli po 1630e jedno vrijeme...

Tako da ili Palit koji sam naveo ili ako bas želiš odriješit kesu ako te svrbi onda Suprim X, Asus TUF je dobar ali vidim imaju puno problema sa tim coil whine pa neznam koliko ti je to važno...

Evo uz one sve iznad testove kaj sam stavio i ovaj, tako da se jako detaljno moze sve saznati i presuditi... Ps. hladnjaci na rtx 4080 i 4090 modelima su potpuno isti...

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.10.2023 10:26 (Jacked).
Moj PC  
0 0 hvala 0
20 mjeseci
protjeran
NVIDIA Lovelace 40xx

Iso sam malo istraziti jos i ipak je Gainward 1 stupanj hladniji i 2DB tiši uz ugodniju notu zvuka od Palita, evo ti i ostali modeli odma na kupu. Bome je bomba ovaj Gainward, jedino je Giga Aero bolja od njega 3c na istom db 

Zotac jako loš, MSI gaming x trio malo bolji od njega..

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.10.2023 11:19 (Jacked).
Moj PC  
3 0 hvala 2
17 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Hmmm...

Msi mogu dobiti za 1550 eura...

Moj PC  
1 0 hvala 0
20 mjeseci
protjeran
NVIDIA Lovelace 40xx

Samo da napomenem, u Computer Universe mozes kupiti bez poreza i imas dostavu HR, samo na dnu stranice odaberes Business customer shop pa ti se odma i ponuda cijena izmjeni ako ides preko firme kupovati 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Jacked kaže...

Samo da napomenem, u Computer Universe mozes kupiti bez poreza i imas dostavu HR, samo na dnu stranice odaberes Business customer shop pa ti se odma i ponuda cijena izmjeni ako ides preko firme kupovati 

to i dalje može? ja sam tako kupio 2016. cijeli komp, prošlo sve super, platio bitno manje, sve stiglo uredno

20 mjeseci
protjeran
NVIDIA Lovelace 40xx

Kupio sam 7800X3D, maticnu i ram tamo nedugo, doslo sve brzo i bez greške za 3 dana mi je stiglo na adresu. Uz Caseking najbolje pakiraju pošiljke i bas natovare zastitnog papira i kartona u pakete da nema dalje. Minus je kaj im je support spor ko puž, 5 dana im treba da odgovore na mail... Sad jel to inace tako ili je bilo zbog guzve neznam...

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice