Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 605.224
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info
GoodAngel kaže...
Leopard_st kaže...

Ne more 3GB na 256 bita.

Ako je tako, onda su trebali stavit istu sabirnicu kao i AMD na 7970 i bok. No kažem, realno 2GB memorije je dosta čak i previše za puno igara. Stoga ne vidim neki pretjerani razlog, za tolikom količinom memorije, ali kažem ne bi bilo loše da su i u tom segmentu parirali AMD-R.

Ovisi o rezoluciji, ako igraš na standardnih 1080p, potpuno dovoljno 2GB, mada sa forsiranim FXAA BF3 Ultra uzima 1,55GB memorije, bez 1,15GB.

Evo sad nakon dužeg sešna u BF3 MP gledam log iz Afterburnera:

Power:min 9%(idle očito), max 110%(boost očito)

Mem usage: min 110MB(idle), max 1550MB(FXAA forced+2xMSAA) 

Temp: min 26C(idle), max 70C okruglih pri 55% ventilatora

Core clock: min 324MHz(idle), max 1097MHz(boost)

CPU@4,2GHz Turbo - 35C nakon BF3

Moram reći da je ova Gainward 680tka začuđujuće tiha i hladna, svaki put sam iznenađen, praktički je ne čujem na 30cm od kućišta, najglasnija komponenta mi je CPU vent na CM Hyper212 Evo. Usput tražim još tiši 120 mm vent za njega, preporuke? 

17 godina

http://www.pcekspert.com/articles/947.html 

odlichan

domachi rivju {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.4.2012 0:38 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
4mal kaže...

Odličan rivju, jedino me čudi nizak score na njihovoj 680tki(non OC edition) u 3D Mark 11, - P9200, meni je skoro P9500. 

15 godina
neaktivan
sharxtreme kaže...

Odličan rivju, jedino me čudi nizak score na njihovoj 680tki(non OC edition) u 3D Mark 11, - P9200, meni je skoro P9500. 

Prenizak im je score za sve kartice, 6970 ima 5600, a 7970 7900. Valjda koriste stariju verziju drivera.

Al čudi me da kažeš kako je rivju odličan, a rezultati u BF3 nemaju veze s tvojima. Kažeš da ti FPS ne pada ispod 75, a ovdje je prosječan 60. hm hm, somebody must be lying

Sada se i odvajaju chipovi 999 na tajvan 1 za Classified pa 9500 kom za obicne pa 1 za Classified @Vlada011
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.4.2012 1:45 (ATiGamer).
14 godina
neaktivan

jel moze 680 vrtit u battlefieldu 3 gulf of oman 64 players na ultra lockano na 60?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
sharxtreme kaže...

Prenizak im je score za sve kartice, 6970 ima 5600, a 7970 7900. Valjda koriste stariju verziju drivera.

Al čudi me da kažeš kako je rivju odličan, a rezultati u BF3 nemaju veze s tvojima. Kažeš da ti FPS ne pada ispod 75, a ovdje je prosječan 60. hm hm, somebody must be lying

Nisi čitao, igrali su sve igre na 1920x1200 rezi, ja na 1920x1080. Meni su ti skorovi u redu za tu malo višu rezoluciju od moje, doduše ja nisam probao na 1920x1200 i koliko uzima tih 350 kilopixela više. 

BTW nemaš se potrebe tako posprdno obraćati stavio sam screenshote za sve sta sam postao, BF3 jedino mogu video snimiti, ako misliš da JA lažem.   

EDIT: Gulf of Oman nemam, to je DLC. Da imam rado bih probao. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.4.2012 3:37 (sharxtreme).
15 godina
neaktivan
sharxtreme kaže...

Nisi čitao, igrali su sve igre na 1920x1200 rezi, ja na 1920x1080. Meni su ti skorovi u redu za tu malo višu rezoluciju od moje, doduše ja nisam probao na 1920x1200 i koliko uzima tih 350 kilopixela više. 

BTW nemaš se potrebe tako posprdno obraćati stavio sam screenshote za sve sta sam postao, BF3 jedino mogu video snimiti, ako misliš da JA lažem.   

Nije mi bila namjera uvrijedit te samo su mi čudni ti tvoji scorovi. Ni jedan review nema min FPS 75 u BF3 (ustvari nema ni avg), posebno ne na jednom Caspianu sa 64 igrača. Ajde jedan video nabaci da vidim. Jbg ja sam ti nevjerni toma

Sada se i odvajaju chipovi 999 na tajvan 1 za Classified pa 9500 kom za obicne pa 1 za Classified @Vlada011
14 godina
neaktivan

Gulf of Oman najvise ubije fps, dosta vise od Caspian Bordera, zato pitam.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
sharxtreme kaže...

Nije mi bila namjera uvrijedit te samo su mi čudni ti tvoji scorovi. Ni jedan review nema min FPS 75 u BF3 (ustvari nema ni avg), posebno ne na jednom Caspianu sa 64 igrača. Ajde jedan video nabaci da vidim. Jbg ja sam ti nevjerni toma

Kako nema nijedan review, ja ću ti naći minimalno deset sa 70-75avg na Ultra sa 4xMSAA. Ja MP igram većinom sa FXAA forced i avg je debelo jači. Ne znam šta se čudiš, sad čitam review u jednom našem časopisu za HD 7850 i njemu daju 50fps avg u BF3, doduše ne kažu u kojoj misiji, SP ili MP, a razlike među misijama u BF3 su ogromne. Jedino ovaj naš PCExpertov govori o 60avg za 680tku. 

Što se tiče Caspiana, baš ću u njega uletiti i snimiti. Je li bolje sa FRAPS ili sa RIVA? koji je manje zahtjevan za performanse? Nešto treće? 

A, što se tiče ostalih scoreova i svega šta sam naveo, 3DMark i sl., SSovi su ti tu i u drugoj temi i tu ni nevjernim tomama ne mogu pomoći više.

14 godina
neaktivan
sharxtreme kaže...
ATiGamer kaže...
sharxtreme kaže...

Kako nema nijedan review, ja ću ti naći minimalno deset sa 70-75avg na Ultra sa 4xMSAA. Ja MP igram većinom sa FXAA forced i avg je debelo jači. Ne znam šta se čudiš, sad čitam review u jednom našem časopisu za HD 7850 i njemu daju 50fps avg u BF3, doduše ne kažu u kojoj misiji, SP ili MP, a razlike među misijama u BF3 su ogromne. Jedino ovaj naš PCExpertov govori o 60avg za 680tku. 

Što se tiče Caspiana, baš ću u njega uletiti i snimiti. Je li bolje sa FRAPS ili sa RIVA? koji je manje zahtjevan za performanse? Nešto treće? 

A, što se tiče ostalih scoreova i svega šta sam naveo, 3DMark i sl., SSovi su ti tu i u drugoj temi i tu ni nevjernim tomama ne mogu pomoći više.

Snimi s Bandicamom, imas puno vise postavki i predefinirane profile kod video snimanja. Meni je puno draze s njim snimati nego FRAPS-om, ako ces na youtube stavljati imas predefiniran i YT profil.

15 godina
neaktivan
sharxtreme kaže...

Ajde nađi mi rivjuje di je 75 min FPS u nekoj od većih MP mapa, znači osim bazara, metro itd.

Ja snimam s Afterburnerom jel dosta manje resursa uzima

17 godina
odjavljen
ATiGamer kaže...
sharxtreme kaže...

Ajde nađi mi rivjuje di je 75 min FPS u nekoj od većih MP mapa, znači osim bazara, metro itd.

nema šanse da je minimum 75,nemože ni avg bit

pa ja sa 7950 minimum na 27-28 sa 64 igrača,gulf of oman mapa, 1920*1200 reza i 24",avg sam zaboravio,nešto preko 40 mislim

14 godina
neaktivan

7850 na 1250/1450 - 1080p - Gulf of Oman

- High bez MSAA, SSAO, Blur ON: 95% vremena na 60 lockano, na 56 najmanje pada u ogromnom kaosu VRLO rijetko

- Ultra bez MSAA, HBAO, Blur ON: 70% vremena na 60 lockano, pada na ~50-55 dosta cesto, pada na 45 najmanje u ogromnom kaosu

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.4.2012 18:32 (sHOCKRE).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
sHOCKRE kaže...

7850 na 1250/1450 - 1080p - Gulf of Oman

- High bez MSAA, SSAO, Blur ON: 95% vremena na 60 lockano, na 56 najmanje pada u ogromnom kaosu VRLO rijetko

- Ultra bez MSAA, HBAO, Blur ON: 70% vremena na 60 lockano, pada na ~50-55 dosta cesto, pada na 45 najmanje u ogromnom kaosu

to nije ultra

stavi ingame sve na ultra i 4MSAA i HBAO,sve sve pa onda mjeri

14 godina
neaktivan

nisam ni reko da je ultra, napiso sam kako je na ovim settingsima iz iskustva od par dana s tom grafom posto su tu spominje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.4.2012 19:04 (sHOCKRE).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
M4X kaže...
ATiGamer kaže...
sharxtreme kaže...

nema šanse da je minimum 75,nemože ni avg bit

pa ja sa 7950 minimum na 27-28 sa 64 igrača,gulf of oman mapa, 1920*1200 reza i 24",avg sam zaboravio,nešto preko 40 mislim

RIVA neće da mi snimi uopće, samo SSove, ima li kakav trik, sve sam podesio i jednostavno ne starta snimanje. FRAPSom sam nasnimao deset videa po 30sec, ali su toliko chopy u playeru da je katastrofa gledati i performance hit je ogroman, u igri prikazuje oko/preko 70 fps na Caspianu 64p sve Ultra full MSAA i FXAA, a u videu prikazuje od 45-60fps i trza da se ne može gledat. Probat ću sa tim trećim ako ne riješim RIVU ili još lakše kamerom.

14 godina
neaktivan

Evo da i ja priupitam, koji je program najbolji za snimanje, a da malo resursa uzima, konkretno mi za youtobe treba da snimam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo dok ne bude video, desetak SSova, vide se postavke i time code.

Zadnji SS gdje je 55fps sam stajao na vrh brda gdje mi je i inače fps najniži sam baš namjerno stao da me VIPER zdrma sa full loadom raketa :)

BTW definitivno ništa od FRAPSa, videi su negledljivi u playeru, sad sam baš obrisao 12GB tog smeća.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.4.2012 20:30 (sharxtreme).
Moj PC  
1 0 hvala 2
14 godina
neaktivan

To kralju, uživaj u toj karti dok još svježe miriši. {#}

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
GoodAngel kaže...

To kralju, uživaj u toj karti dok još svježe miriši. {#}

Još miriše na friško, da, hehe.

BTW uspio sam riješiti Afterburner/RIVA i snimio 6minutni video, kad se uploada tu ću staviti, također sam uradio 10ak SSova odmah nakon prekida videa da vidite performance hit od RIVAe, sve sa time code da ne bi bilo ovo-ono. Od FRAPSa i onog drugog predloženog sam odustao, preveliki performance hit/loš(katastrofalan) video.

MSI Afterburner je odličan za besplatnu app.  

15 godina
sharxtreme kaže...

Evo dok ne bude video, desetak SSova, vide se postavke i time code.

Zadnji SS gdje je 55fps sam stajao na vrh brda gdje mi je i inače fps najniži sam baš namjerno stao da me VIPER zdrma sa full loadom raketa :)

BTW definitivno ništa od FRAPSa, videi su negledljivi u playeru, sad sam baš obrisao 12GB tog smeća.

U settingsu ti je field of view samo na 70, povecaj to na 90 i vidi kako se fps ponasa.

U svakom slucaju je ljepse sa vecim FoV-om.

BE HAPPY xD : )
14 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Evo da i ja priupitam, koji je program najbolji za snimanje, a da malo resursa uzima, konkretno mi za youtobe treba da snimam.

Kao sto sam i njemu preporucio, pokusaj s Bandicamom, profil za youtube kvalitetu. Snimao sam par video clipova u Dirt 2 i lijepo je islo. Give it a try.

13 godina
neaktivan

Evo videa 

Dakle ukratko, startam sa full Ultra 1920x1080/4xMSAA/FXAA High, kasnije skinem 4xMSAA, nakon toga i Post AA. Razlika sa i bez Post AA je nevidljiva(čak i gore je bez, kako mi se čini).

Obratite pažnju na kraju videa na fps counter 68FPS, jer sam nekoliko sekundi nakon napravio ova 3 screenshota. Performance hit je otprilike 10-15FPSa.

Sutra ću možda uraditi video na nekoj drugoj mapi i uključit ću Virtu MVP da pokušam prebaciti video proces skroz na CPU pa da vidim razliku u performance hitu.

BTW ne obraćajte pažnju na igru, samo sam trčao, i pokušavao navesti mašineriju da roka po meni.

Bandicam mi nije baš išao dobro, možda se više treba zezati s postavkama.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2012 0:34 (sharxtreme).
Moj PC  
2 0 hvala 3
15 godina
neaktivan
sharxtreme kaže...

Evo videa 

Dakle ukratko, startam sa full Ultra 1920x1080/4xMSAA/FXAA High, kasnije skinem 4xMSAA, nakon toga i Post AA. Razlika sa i bez Post AA je nevidljiva(čak i gore je bez, kako mi se čini).

Obratite pažnju na kraju videa na fps counter 68FPS, jer sam nekoliko sekundi nakon napravio ova 3 screenshota. Performance hit je otprilike 10-15FPSa.

Sutra ću možda uraditi video na nekoj drugoj mapi i uključit ću Virtu MVP da pokušam prebaciti video proces skroz na CPU pa da vidim razliku u performance hitu.

BTW ne obraćajte pažnju na igru, samo sam trčao, i pokušavao navesti mašineriju da roka po meni.

Eto vidiš, kad osvajaš zastave i ne šetaš izvan bojnog polja, FPS ti se kreće oko 50-60, a ne oko 100 il kaj si govorio. MSI AB uzima jako malo, sad sam namjerno išao upalit da vidim. Znači ista scena, bez snimanja 61 FPS, sa snimanjem 58-59. Te brojke sad već imaju smisla. Inače, imaš nekih 5-7 FPS više od 7970, ne mogu točno usporediti jel nije bio naš gas station.

U svakom slučaju zvjerka i po, uživaj i lp

13 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
sharxtreme kaže...

Evo videa 

Eto vidiš, kad osvajaš zastave i ne šetaš izvan bojnog polja, FPS ti se kreće oko 50-60, a ne oko 100 il kaj si govorio. MSI AB uzima jako malo, sad sam namjerno išao upalit da vidim. Znači ista scena, bez snimanja 61 FPS, sa snimanjem 58-59. Te brojke sad već imaju smisla. Inače, imaš nekih 5-7 FPS više od 7970, ne mogu točno usporediti jel nije bio naš gas station.

U svakom slučaju zvjerka i po, uživaj i lp

Meni uzima nešto više, nakon prekida snimanja sam uzeo te screenshote a ostao na istom mjestu i vidiš sam nagli skok u fps,  no dobro. A 100 fps sam govorio na drugim mapama, ne za Caspian 64p. Ja sam više za RUSH i TDM 32p, zato što nemam baš opremu za borit se protiv tolike mašinerije :)

Uploadat ću ja još koji sa forced FXAA, da vidite razliku u performansama. Sa Virtu sam sad probao i srušio mi BF3, nešto je buggy. 

BTW drago mi je da se uopće vidi video, jer sam ga konvertirao sa 600MB na 60. 

15 godina
neaktivan

Ne vidim razloga zašto bi ti više uzimalo, čak imaš i jači ostatak sistema. Al dobro.

Možda i ja sutra priložim video s istom sekvencom.

14 godina
neaktivan
meni playclaw ne uzima uopce fps... Pa probajte i s tim...
http://g.bf3stats.com/pc/xcpZmxzk/53COP-ceco.png
13 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Ne vidim razloga zašto bi ti više uzimalo, čak imaš i jači ostatak sistema. Al dobro.

Možda i ja sutra priložim video s istom sekvencom.

Pošalji mi setinge za video u ABu, pa ću tako probati. Ja sam podršku za multithread CPU ostavio na automatic.  Al' bez obzira na caspianu 64p sa 4xMSAA ide najteže od svih mapa,kako se i vidi, vidjet ćete sa drugih mapa koja je razlika, povelika. Najveći hit ide od dima, i particala. Osobno kad igram MP me ne tangira 4xMSAA jer BF MP ne igram s tim AA, samo FXAA.  

15 godina
neaktivan

Ja mislio da meni fraps lagga zbog snage PC-a, sad vidim da ljudimo sa 3 puta jacim PC-om lagga.

Zna li se kakve ce biti performanse (u kojem rangu ati-jeve) 670 ti, 670, 660.

BF3 nick: herdjuro
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Koliko ce otprilike u % GTX 670 Ti bit jaca od GTX 580 ?

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice