....
ne bi ti skodilo ni neko kvalitetnije i vece kuciste.. ima li negdje vec gtx 680 i kolko kosta?vidim da su nasi lihvari stavili cjenu 4500kn.. majku im j treba ih sve u zatvor..
....
ne bi ti skodilo ni neko kvalitetnije i vece kuciste.. ima li negdje vec gtx 680 i kolko kosta?vidim da su nasi lihvari stavili cjenu 4500kn.. majku im j treba ih sve u zatvor..
....
ima u portio
XFX radi samo radeone!
Radio je i Nviidia kartice prije.Ne vidim razloga zasto nebi opet.
mislim da su oni raskrstili za ozbiljno.. no nikad se ne zna..
portio,sad je skoro jednaka cijena asus hd7970 i asus gtx680,povoljno nema šta
gainward fantomka gtx580 skuplja od obe hahaha
Pa te cijene GTX 580 grafe su stvarno fenomenalne :) Pa ja neznam jel ima takvih neznalica da kupe novu GTX 580 ovih dana ????
tata kupi sinu najskuplji pc i misli da je to najače jer je najskuplje i eto ga prodana gtx580
eto vidite,cijena je jednaka kao i za hd 7970 a gtx 680 je brža
ajde hoće tko kupit već da vidimo pravi review
valjda nije niko još lud kupovat kad ima hd7970 za 3780kn
valjda nije niko još lud kupovat kad ima hd7970 za 3780kn
neće cijena dolje jako puno za 680,to je trenutno najbrža grafička
na newegg su sve uredno poredane na 499$(asus,zotac,evga...)
Pa sta ja nemam problem da uzmem i stariju seriju. Ne mora sve novo GTX580 je meni dovoljno.
I sta ako je eVGA. Mozda ne nadjem povoljno polovnu pa uzmem GTX680 ali ce opet biti eVGA.
Ne znam nista rekao sam dok ne obezbedim plocu i CPU za takve stvari.
Kao ko sada kupuje GTX580???
Kupuje onaj koga ne interesuje Benchmark i najnovije nego da igra sve na MAX za najeftinije pare. Kod nas kosta 380e.
A treba jos 80-100e jeftinija da bude.
Za to mora najmanje GTX580 i to klokovana malo zbog 2 igrice.
Ja volim Classified modele pa sta???
Mozda uspem da uzmem neku kintu vise pa upadne Kepler Classified ako mi se bas svidi, ali ASUS nece sigurno ni MSI.
Ma ja bi uzeo i referentnu eVGA 580 od 3GB kada bi nasao bas bas jeftino jel ce one biti 250e na BStock jos malo.
A 3GB treba zbog raznoraznih modova Crysisa kada koristi vise od 1.5GB za modovanu teksturu da nema problema.
Mislim to bi morao bas jeftino da nadjem da bi uzeo ali uopste ne bi imao trip sto sam kupio GTX580.
Koji procenat ljudi ima najnoviju seriju.
Da video je Lud, "Dao sam zenu Himmleru za 3 GTX280 a GTX480 mi je spalio kucu"...
To je ovaj rad, kao moja bivsa EAH6970 pogledjate dole temp chipa, ne memorije i naponske na Fan na 40% default klok.
Znaci ne znam koju cu kartu uzeti ali bice eVGA 100%.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hteo sam da pitam jel prodaje neko ovde na forumu Dominatore GT, recimo 2X4GB od 2000MHz pa na gore, ne moraju niske latencije C9???
Cisto me zanima. Video sam da Quake je stavljao slike nekih memorija ali ne GTX2 nego ima jos neki Dominator GT. Pitajte ga koliko ga je platio i gde???
Dobro Vlada sad svarno pretjeruješ sa kritiziranjem Asusa. Imao sam dvije 560 Ti DCU II u sli-u i bile su tako hladne i tihe. Nikad temp nije prelazila 62 stupnja. Sad mi je ostala jedna i može mi se javiti bilo ko sa istom karticom drugog proizvođaća i oprati ću ga sigurno u heaven benchmarku ili drugim bench-ovima.imam i njihovu matičnu i nebi ju mjenjao za ništa jer su savršena kombinacija. Zato molim te prestani kritizirati Asus jer nikad nisam imao nikakvih problema sa njime i to je moje mišljenje. I na Asusovim komponentama je napravljena večin rekorda i pokupile su masu nagrada za razliku od tvoje hvaljene EVGA koju samo kupuju zaluđeni Ameri.
Pa videcemo, ne znam ja sam se primio na GTX580 Class, po svemu sudeci ostace mi neostvarena zelja.
Verujem da mi se GTX680 Classified nece svideti tako ali mozda neki drugi, FTW, ili obican, cisto zbog performansi, izgled manje vise.
Ono ce mi ostati neostvarena zelja sem ako ne nadjem polovnu za oko 300e. Nema je vise ni u Dinokomp, nestale covece, pametni kupuju naravno.
Takav HW se kupuje i posle 3 god. Nije to referentni pa da dosadi, to je unikat bre.
Videcemo ove sada nove...
Evo izbacila je i Backplate za GTX680 to je pod obavezno za moju kartu.
OK onda cete imati bolji HW od mene, sta da radim, ja imao dosta ASUSa pa mi se smucio sad eVGA.
Cela Evropa je gotivi uglavnom i ja.
Bas me briga ko je kupuje, bitno da mi se svidja, ambijent, izgled, tehnicka podrska i performanse.
Dobro je bar imate srece da nadjete lako vas ASUS u svakom zapecku sveta, da ga nema direktor bi grizao nokte da ne bude prvi u prodaji i da ustede gde god mogu.
Ja sam naucen od malena da se nove stvari pakuju u celofan. Sada ovo su novine i nekultura sa istoka.
ajmo biraj i kupuj udri
Em je out of stock, em ne dostavljaju u hr.
Ali mi rođaku stiže kontenjer iz Amerike pa možda uvalim par komada da prodam ovdje. Samo čekam da izađu nereferentni modeli.
Neki žele kupiti grafu i ne mijenjat je sljedećih nekoliko godina!
Ja sam takav primjer. Nije mi žao dati 4500kn za grafu koja će vrtit sve igre na maksimalnim postavkama sljedećih nekoliko godina jer znam da bih dobro uložio. Nisam tip koji mijenja grafe svaku godinu-dvije
Joj Vlada stvarno te volim kralju moj, obozavam te, ali veceras sam se udesio alkoholom da nemam zivaca citati postove koji me trijeznog tjeraju na vrtoglavicu i povracanje, stvarno sam lud.
Sacekajte da se izbace svi aduti i onda kupujte karte jeb**e ako vam je do karata, kraj ljeta/jesen ce biti vrijeme za upgrade! Nema se para ljudi moji, jedno su zelje, jedno je reala.
Ja sam takav primjer. Nije mi žao dati 4500kn za grafu koja će vrtit sve igre na maksimalnim postavkama sljedećih nekoliko godina jer znam da bih dobro uložio. Nisam tip koji mijenja grafe svaku godinu-dvije
Ovde ima dosta istine i neistine. GTX580 je dobra kupovina ako je po dobroj ceni, gluposti su da je to bacanje para zbog snage njene tj jer je slaba.
MSI Lightening Extreme me zanima kao i lanjski sneg. To je jedini brand koji imam licnih razloga zasto ne bi uzeoi na poklon. Kepler GTX680 za mene nije bacanje para ni najmanju najmanju mrvicu, cak bi dodao jos 100e preko ako postoji model koji mi garantuje 30% bolje klokovanje da imam kes.
Da i ja tako hoce, bas to da kupim neku elitnu graficku i da ne pratim vise referentne uopste ni graficke najmanje 3 god. Tek posle 3 god da krece polako planiranje da tamo cetvrtu kupim nesto. Ja se vezujem za HW tako da pojava novog uopste me nece vuci da prodajem svoju i menjam. Kao sto moju 5870 volim vis od svega i uvek ce ostati kod mene najverovatnije.
Za takav period ispod GTX680 ne moze da se racuna. To je jedina grafika koja obezbedjuje miran Crysis 2 na DX11 I High Texture a da ne gledas fps drops na 25-30 prilikom eksplozija kao kod HD 7970.
Ako je to tako ne moze neko da kaze da je to karta za lecenje kompleksa. Lecenje kompleksa je da ja imam svuda 80fps a da to ne vidim a da hocu jos jednu da stavim da bi imao bolji skor.
Ovo je samo graficka za mira duzi period i vodite racuna sta kupujete.
Osim toga slazem se da ako se nadje povolja GTX580 a to je po meni do 280-300e za jake brendove, ASUS, eVGA da se treba ici na to.
Ne stvarno ne smatram da je single grafika lecenje kompleksa ikada bila. Ovo je prva koja obezbedjuje mirno igranje svih igara i mirno cekanje novih naslova.
Ovde ima dosta istine i neistine. GTX580 je dobra kupovina ako je po dobroj ceni, gluposti su da je to bacanje para zbog snage njene tj jer je slaba.
MSI Lightening Extreme me zanima kao i lanjski sneg. To je jedini brand koji imam licnih razloga zasto ne bi uzeoi na poklon. Kepler GTX680 za mene nije bacanje para ni najmanju najmanju mrvicu, cak bi dodao jos 100e preko ako postoji model koji mi garantuje 30% bolje klokovanje da imam kes.
Da i ja tako hoce, bas to da kupim neku elitnu graficku i da ne pratim vise referentne uopste ni graficke najmanje 3 god. Tek posle 3 god da krece polako planiranje da tamo cetvrtu kupim nesto. Ja se vezujem za HW tako da pojava novog uopste me nece vuci da prodajem svoju i menjam. Kao sto moju 5870 volim vis od svega i uvek ce ostati kod mene najverovatnije.
Za takav period ispod GTX680 ne moze da se racuna. To je jedina grafika koja obezbedjuje miran Crysis 2 na DX11 I High Texture a da ne gledas fps drops na 25-30 prilikom eksplozija kao kod HD 7970.
Ako je to tako ne moze neko da kaze da je to karta za lecenje kompleksa. Lecenje kompleksa je da ja imam svuda 80fps a da to ne vidim a da hocu jos jednu da stavim da bi imao bolji skor.
Ovo je samo graficka za mira duzi period i vodite racuna sta kupujete.
Osim toga slazem se da ako se nadje povolja GTX580 a to je po meni do 280-300e za jake brendove, ASUS, eVGA da se treba ici na to.
Ne stvarno ne smatram da je single grafika lecenje kompleksa ikada bila. Ovo je prva koja obezbedjuje mirno igranje svih igara i mirno cekanje novih naslova.
Da da da, kao i svaka nova grafa....sve do naredne dvije godine. Kako vam ljudi uzimaju kesh, to je nejvjerovatno, samo se vi opijajte i drogirajte kao Vlada sto to uspjesno cini. Dizem ti spomenik drogeraski brate moj.
Bogami ja nemam taj trip da ce me ista novo povuci da menjam.
Meni fali 10fps da ne menjam HD5870 i da sacekam Maxwell koji ce biti na Kepler jos jace nego sto je Kepler od Fermia. Haswell + Maxvell = Katanac na AMD.
Ali fali jbg. Ja Lost Planet 2 sam prekinuo, Crysis 2 ne mogu lepo, Battlefield 3 nisam poceo, Far Cry3 ko zna kako ce biti, bice i Crysisa jos, Tomb Raider je trebao ne znam sta je sa njim.
Malo mi fali da ne menjam ovo sada.
Meni je vise trip da mi komp izgleda dobro.
Znas kakav moze komp da izgleda sa GTX460 SLI, 8GB memorije eVGA X58, i7, mdpc-x sleeve, corsair hydro a opet da bude ekstra da ga svako pozeli.
Ja nemam taj trip da samo menjam, zato ja ne bi bio dobar za isprobavanje HW jer se vezujem za njega pa neki ne bi ni probao a drugi ne bi ni vratio nikada.
Joj Vlada stvarno te volim kralju moj, obozavam te, ali veceras sam se udesio alkoholom da nemam zivaca citati postove koji me trijeznog tjeraju na vrtoglavicu i povracanje, stvarno sam lud.
Sacekajte da se izbace svi aduti i onda kupujte karte jeb**e ako vam je do karata, kraj ljeta/jesen ce biti vrijeme za upgrade! Nema se para ljudi moji, jedno su zelje, jedno je reala.
tako možeš uvijek čekat,keplera bi čekao više od 3mjeseca
amd vjerojatno opet krajem godine ili početkom izbacuje hd 8000
prema prvim rezultatima OC na zraku na hwbotu gtx680 nemoze ni prismrdit 7970... click
Vantage i Heaven dosta slabo, 7970 je čini se bolja clock per clock...
@Penryn: inside info
Ne znam ljudi to malo i mene buni. Nisam bas najbolje shvatio taj Adaptive Vsync i Boost.
Jel moze da se ukljuci da uvek koristi svu snagu i da ne oba taktove nego na koliko postavis, kao i voltazu,...
Bojim se da tu ne bude nekih nevolja.
Naravno mozes uyvek tako cekati samo da vidim jos ovo pa jos ovo...
Ali treba stvarno dobro prelistati teme a narednih 2-3 nedelje sve ce da izadje na videlo.
Tj bar dobar deo toga.
Ne znam ljudi to malo i mene buni. Nisam bas najbolje shvatio taj Adaptive Vsync i Boost.
Jel moze da se ukljuci da uvek koristi svu snagu i da ne oba taktove nego na koliko postavis, kao i voltazu,...
Bojim se da tu ne bude nekih nevolja.
Naravno mozes uyvek tako cekati samo da vidim jos ovo pa jos ovo...
Ali treba stvarno dobro prelistati teme a narednih 2-3 nedelje sve ce da izadje na videlo.
Tj bar dobar deo toga.
E pa to je i najveci problem, taj auto OC se ne moze iskljuciti. Taktovi stalno variraju.