Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 431.483
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Nvidia Fermi info

šta je onda imao TV i dadoZG(koji je stalno nabrijan na fermi i hvali kako su odlične)? nevidim razlog osim da im nvidia plaća za širenje propagande

meni je ovo odgovorio: "Ma gle, u svakom slučaju kartice su zvjeri a ventilator se pali na preko 80% tek kad je zbilja 100% opterečenje (tipa FurMark na burn testu) i onda se malo čuje ali opet ništa strašno.
Potrošnja pojma nemam ali za to me zaboli (recimo SLI radi na kvalitetnom 750W napajanju bez beda)"

i onda pogledam ovdje pa čujem kako je tiha i vidim kako malo troši

citat: "For anyone running a 2-Way SLI GTX 480 setup, we would suggest no less than a 800 watt power supply of good quality and surely we suggest a 1000 watt if you are overclocking anything in your system. (1000 watt PSU doesn't sound stupid anymore does it?!?  ) For a person wanting to run a single GTX 480, we would suggest no less than a 600 watt power supply but we would be more comfortable with a 700 watt power supply; again if you are overclocking anything in your system. That should give you a safe bit of headroom and keep your PSU from running "in the red" continuously. It is hard to suggest any less for the GTX 470 either. NVIDIA's official stance is a 600w PSU for GTX 480 and 550w PSU for GTX 470."

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nvidia Fermi info
toxic kaže...

Slobodno....

Na pce testu recenzist je javno reko da je to jedina kartica u Hrvatskoj...

no evo ti link

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=1609686#post1609686

Ipak moram odgovorit na ovo mada sam sam sebi obečao da više neću postati u ovu temu.

Odakle tom čovjeku informacija da su oni dobili JEDINU KARTICU U HRVATSKOJ ??? Što je tražio detaljni izvještaj sa carine ili što?

Kako sam na svoje oči vidio (za perverznjake među vama i dirao Belji se) navedenu karticu one večeri prije recenzije vidim kako ovaj valja gluposti ili namjerno laže.

Ne razumijem tu slijepu želju za širenjem takvih (dez)informacija među ekipu..  možda zato jer se naši časopisi još nisu dočepali svojih primjeraka?

TV i BSON su dobili kartice na test jer je to kao prvo firma registrirana u Americi i imaju jako dobar broj čitatelja i posjetitelja stranica mjesečno (gledao sam malo statistike na serveru sajta) plus što TV poznaje neke bitne ljude u Nvidiji pa je logično da će im Nvidia dati kartice na test i review.

Eto, ja sam svoje rekao a vi i dalje truć, truć, truć..  koliko vas volja!

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Inače, insider informacija iz XFX-a je ovako nekako: XFX je napravio određeni broj 480 i 470 kartica, ali su i bijesni zbog tretmana nVidije, zbog jako malog broja čipova koji su dobili, zbog ogromnih gubitaka koje zbog toga imaju, zbog ulupanog vremena, bačenog novca i općenito ponašanja nVidije koje je naštetilo skoro svima uključujući XFX i to od samog starta Fermi kampanje s obzirom da je nVidija konstantno lagala i partnerima poput XFX-a.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Dado_ZG78 kaže...

Ipak moram odgovorit na ovo mada sam sam sebi obečao da više neću postati u ovu temu.

Odakle tom čovjeku informacija da su oni dobili JEDINU KARTICU U HRVATSKOJ ??? Što je tražio detaljni izvještaj sa carine ili što?

Kako sam na svoje oči vidio (za perverznjake među vama i dirao Belji se) navedenu karticu one večeri prije recenzije vidim kako ovaj valja gluposti ili namjerno laže.

Ne razumijem tu slijepu želju za širenjem takvih (dez)informacija među ekipu..  možda zato jer se naši časopisi još nisu dočepali svojih primjeraka?

TV i BSON su dobili kartice na test jer je to kao prvo firma registrirana u Americi i imaju jako dobar broj čitatelja i posjetitelja stranica mjesečno (gledao sam malo statistike na serveru sajta) plus što TV poznaje neke bitne ljude u Nvidiji pa je logično da će im Nvidia dati kartice na test i review.

ti si također isto širio poluistine o super grafičkoj a ni jedan dokaz nisi stavio

jesi dirao gtx480 u full loadu? bilo bi dobro da tebe i TV malo opeče

16 godina
naxeem kaže...

Inače, insider informacija iz XFX-a je ovako nekako: XFX je napravio određeni broj 480 i 470 kartica, ali su i bijesni zbog tretmana nVidije, zbog jako malog broja čipova koji su dobili, zbog ogromnih gubitaka koje zbog toga imaju, zbog ulupanog vremena, bačenog novca i općenito ponašanja nVidije koje je naštetilo skoro svima uključujući XFX i to od samog starta Fermi kampanje s obzirom da je nVidija konstantno lagala i partnerima poput XFX-a.

Dobro oće li oni na kraju prodavati gtx4x0 seriju ili su doista odustali od toga? Mislim pitao si me koju stranicu ranije odakle mi info da neće, odgovorio je dado pa nisam ja još novi post da to ponovim... koliko vidim na dosta mjesta se šuška o tome da ipak neće, imaš li ti drugačije informacije? Koliko shvaćam nije XFX jedini partner koji neće ili da se šuška o tome da odustaju.

Po svemu će ovo biti dosta teška godina za nvidiu na potručju diskretnih gamerskih kartica, čak i sam ovaj launch više djeluje kao paper launch i PR stunt od bilo čega drugog, na stranu performanse samih kartica.

17 godina
odjavljen
Nvidia Fermi info

nvidia je doživjela skoro pa fijasko kad su čak i proizvođači nezadovoljni(XFX)

u hrvatskoj ako se proda par primjeraka gtx480 i 470 bit će WOW

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

LOL, GTX480 ide do 4-Way SLI.

Diabolic, I’ll supply the higher wattage via fibre optic wire, Until you acquire some kinda knowledge.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

Biti ce dobro ako par komada uopce dodje do nas, kako stvari stojeBelji se

Volio bi da se pojave kod nas, garant ce neki od forumasa nabaviti pa da cujemo neke ''up close&personal'' reviewe Cool

Nobody expects the Spanish inquisition!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
toxic kaže...

Slobodno....

Na pce testu recenzist je javno reko da je to jedina kartica u Hrvatskoj...

no evo ti link

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=1609686#post1609686

Da sam ja na tvom mjestu, slikao bi se s njom...inače...

No picture -> gtfo

9A3BMQ
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 15:37 (Katana).
17 godina
PsychoticBaklava kaže...

Biti ce dobro ako par komada uopce dodje do nas, kako stvari stojeBelji se

Jako teško.

Esesovci plijene sve 480-ice koje pronađu i nose ih Hitleru. Njemu je sada žao što nije kao Staljin nabavio 5870-ice kada su bile tek izašle, pošto mu je napajanje Corsair 750W eksplodiralo zbog GTX 480.

Novi Termiji bi mogli u nekim normalnijim količinama početi stizati u trgovine tek u svibnju.

More Geforce GTX 480 / 470 cards in May

15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

As we said before, Fermi should (we are not allowed to use "will" for Nvidia's announcement ed.)

LOL

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
naxeem kaže. ..Ja osobno poznajem osobu u XFX-u; inženjera, ali ta osoba mi trenutno ne može nabaviti karticu, barem nije mogla prošli tjedan ili ranije. Ako netko iz PCE-a

Jeli ovo razlog zašto ne može nabavit?

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
15 godina
neaktivan

Jako teško.

Esesovci plijene sve 480-ice koje pronađu i nose ih Hitleru. Njemu je sada žao što nije kao Staljin nabavio 5870-ice kada su bile tek izašle, pošto mu je napajanje Corsair 750W eksplodiralo zbog GTX 480.

Iso miki, e smijal sam se deset minuta nakon što sam odgledo video.. haha

Mrog
15 godina
protjeran
epic kaže...

LOL, GTX480 ide do 4-Way SLI.

MOGU RAZUMJETI TVOJ "ENTUZIJAZAM" SAMO BI NADODAO DA BILI RADOSNI KADA BI S KUPOVINOM 480GTX-4 SLI-a PRICEKAO DOK HRVATSKA ELETROPRIVREDA NE SAGRADI OVAKVO NESTO  - HVALA NA RAZUMIJEVANJU MOGU RAZUMJETI TVOJ "ENTUZIJAZAM" SAMO BI NADODAO DA BILI RADOSNI KADA BI S KUPOVINOM 480GTX-4 SLI-a PRICEKAO DOK HRVATSKA ELETROPRIVREDA NE SAGRADI OVAKVO NESTO - HVALA NA RAZUMIJEVANJU
Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 16:53 (dado8).
16 godina
Nvidia Fermi info

Ma daj dado pretjeruješ bezveze, 2* 1200W PSU u dual PSU kućištu, svaki na svojem osiguraču, bi bili dovoljni... doduše kako to hladit.... e, to neka ostane biserima koji se odluče na taj potez.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Rhodin kaže...

Ma daj dado pretjeruješ bezveze, 2* 1200W PSU u dual PSU kućištu, svaki na svojem osiguraču, bi bili dovoljni... doduše kako to hladit.... e, to neka ostane biserima koji se odluče na taj potez.

Ne znam kako kod tebe, ali kod mene na Krku ljeti redovito u odredjenim mjestima svakodnevno izbacuju osiguraci zbog preopterecenje a citava mjesta ostaju bez struje, jos jednom svim buducim kupcima 480GTX HVALA NA RAZUMIJEVANJU

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
16 godina
protjeran
dado8 kaže...
Rhodin kaže...

Ne znam kako kod tebe, ali kod mene na Krku ljeti redovito u odredjenim mjestima svakodnevno izbacuju osiguraci zbog preopterecenje a citava mjesta ostaju bez struje, jos jednom svim buducim kupcima 480GTX HVALA NA RAZUMIJEVANJU

Ma ne mislim ja to kupovat, šta ti je. Ne vjerujem ni da ću jednu. A moj dado8 ti meni previse bacas na ATI fanboy-a.

Diabolic, I’ll supply the higher wattage via fibre optic wire, Until you acquire some kinda knowledge.
17 godina
dery kaže...
naxeem kaže. ..Ja osobno poznajem osobu u XFX-u; inženjera, ali ta osoba mi trenutno ne može nabaviti karticu, barem nije mogla prošli tjedan ili ranije. Ako netko iz PCE-a

S tim ce jako "nastetit i kaznit" XFX... Ako je ovo istina onda su Nvidijasi postali umisljene budale.

15 godina
neaktivan
Batista kaže...
dery kaže...

S tim ce jako "nastetit i kaznit" XFX... Ako je ovo istina onda su Nvidijasi postali umisljene budale.

prije da je XFX kaznio njih Cool

17 godina
Nvidia Fermi info

"A graphic card that made chernobyl self destruct!"

"I need to use a fu*king headset like the jews."

hahaha

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Nvidia Fermi info

Haha. Kao babe na sajmu ste...

Hoce, nece, hoce, nece, hoce, nece.

Lijepo je vrijeme, izadjite van... Prosla je zima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
epic kaže...
dado8 kaže...
Rhodin kaže...

Ma ne mislim ja to kupovat, šta ti je. Ne vjerujem ni da ću jednu. A moj dado8 ti meni previse bacas na ATI fanboy-a.

da razbijemo neke predrasudeSmijeh

kao sto vidis ATI svugdje :) kao sto vidis ATI svugdje :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 19:20 (dado8).
17 godina
neaktivan
dery kaže...

Ne baš... tj. djelomično.

Ja sam dobio jako šture informacije koje već mjesecima ukazuju na to da XFX ne dobiva od nVidie čipove iako su već odradili praktički sve za proizvodnju. Nešto su, kako mi je rečeno, dobili, ali zbog konstantnog laganja nVidije svim partnerima, a ne samo XFX-u, nVidija se sama dovela u taj položaj.

Ovo će biti veća kazna nVidiji, nego XFX-u s obzirom da je XFX najjača nVidijina marka koja je uz to davala "double lifetime" garanciju koju uz Fermi (zbog ljeta) ne mogu dati.

Ako se sjećaš, još sam prije pola godine s Dadom raspravljao. On je meni tupio svoje informacije kako će kartica već sutra, kako je ultra brza, gotova i sl., a te je informacije dobivao od TV koji navodno zna nekoga u nVidiji. Naravno, te iste informacije su dobijali i nVidijini partneri poput BFG-a, XFX-a, eVGA i sl. - same laži i gluposti PR-a.

Tijekom tog vremena mene je osoba iz XFX-a uvjeravala da nisu vidjeli niti jedan jedini čip na svoje oči jer da ih nVidija navodno nema niti za pod zub, tj. da im nije uspjelo proizvesti ništa sve donedavno, što se i pokazalo točnim.

XFX je pripremio sve, čak sam i ambalažu vidio i dizajn kartice i sve, ali odustali su revoltirani ponašanjem nVidije, dok je papirnati launch također bio zadnji dio odluke. Naime, niti par dana prije "lansiranja" XFX nije znao na čemu je s količinama dogovorenih čipova jer se nVidija svima izvlačila lažima posljednjih mjeseci.

S obzirom na ponašanje nVidije, na to da je kartica daleko od onoga što se očekivalo, sasvim je jasno zašto je XFX napravio što je napravio.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
protjeran
Nvidia Fermi info
ima nas jos... hahaha edit:fermi lulzzzzzzzz
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 18:48 (dokly).
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

znaci nista od ovog, nasao sam na ebay-u jednu firmu koja nudi ovo http://www.easypc-uk.com/listings/1269645093GTX%20470.jpg

Nobody expects the Spanish inquisition!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
PsychoticBaklava kaže...

znaci nista od ovog, nasao sam na ebay-u jednu firmu koja nudi ovo http://www.easypc-uk.com/listings/1269645093GTX%20470.jpg

-naravno da ima. Upravo kao što slika prikazuje ''THE KUTIJA'' -točno to i dobiješ, samo nedostaje kartica.... Namigiva

Šteta, ali za par mjeseci (optimist..) možda Fermi postane ono što je najavljivano.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
protjeran
ihush kaže...
PsychoticBaklava kaže...

-naravno da ima. Upravo kao što slika prikazuje ''THE KUTIJA'' -točno to i dobiješ, samo nedostaje kartica.... Namigiva

Šteta, ali za par mjeseci (optimist..) možda Fermi postane ono što je najavljivano.

Jbg za par mjeseci vec ulazi u domenu hd6xxx a tu nema sta trazitMršti se

Bit ce bolje s sljedecom generacijom, ova je zrtvovana zbog Nvidijinog ega tj. natjecanja s Intelom oko toga cija firma ima vecega, a na kraju je piplek ATI ni kriv ni duzan profitirao  Smijeh

15 godina
neaktivan

daj mi pojasni to oko intela i nvidije, kaj su se oni sad zakačili

Mrog
17 godina
mrog 33 kaže...

zapravo, traje već to neko vrijeme..

uglavnom, intel je zabranio nvidii (ili je nvidii istekla licenca pa više ne mogu) proizvodnju čipseta za intelove procesore..

nadalje, nvidia je htjela proizvesti X86 procesor - intel je rekao ne. nvidia je tada napravila svoj mini-čipset tegra koji jako konkurira intelu te je i s te strane rivalstvo.. pa onda se intel bacio na svoj Larabee - grafički procesor koji bi u bližoj budućnosti (po glasinama) trebao biti i procesor i grafička na istom čipu itd itd..

netko sa konkretnijim "brojkama" će nešto konkretnije i napisati..

15 godina
protjeran
mrog 33 kaže...

Ugh, jako duga i komplicirana prica .. ali ukratko na toj relaciji frca vec dugo a po meni glavni je razlog sto su se te firme u zadnjih par godine pocele sve vise okretat novim trzista tj jedna drugoj su pocele upadat u teritorij u potrazi za lovinom.

Odnosima medju tim firmama sigurno nije pridonjela ni u novije vrijeme nemogucnosti Nvidije da licencira kljucne Intelove tehnologije koje su joj potrebna da nastavi s proizvodnjom chipseta za Intelove procesore kao ni mogucnost dobivanja x86 licence, Nvidia bi svoj CPU ali Intel nije blesav

O citavoj prici najbolje govori cinjenica da sluzbeno ni jedna ni druga firma za svog glavnog suparnika ne vide onog najlogicnijeg - AMD, vec jedna drugu   Smijeh

Btw Fermi je dizajniran kao direktan odgovor na Intelov naveliko najavljivan i onda "propao" GPU - Larrabe (kojem je glavna odlika trebala bit paralelizam) a ne na AMD-ov DIRECTX chip Evergreen - to sad ljepo mogu vidit i laici jer je Fermi upao u jednake probleme: kao i Intelov: ocajan performance per watt, yield, dimenzije, grijanje, potrosnja...

Nvidijin problem je u tome sta Intel ima hrpu drugih proizvoda a ponajvise vremana, para i resursa da cijeli taj projekt odgodi dok ne ne procijeni da je chip spreman, dok NVIDIA nema izbora, mora izbacit sta ima jer u suprotnom riskira da ostane bez svega na cemu je krvavo radila godinama - resursa, partnera, ditributera,  trzisnih udjela...

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 21:41 (dado8).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice