NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 2.776
|
čitano: 276.016
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Još malo zabave

0 0 hvala 0
17 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
hahhaajaads kaže...

Sta je samnom onda, ja mrzim igrat igre dok sam vec 6god na 1660ti 

Kartica ti je mrak za 15 inch 4:3 monitor koji koristiš, bude poslužila još 10g. nemoj plakati 

Barem sve igraš na Ultra detaljima i imaš više fps od Borisa 

14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Kablovi gore,kartice gore,lažne performanse sa tim fejk sranjima, lažni MSRP, fali pokoji ROP na kartici itd. i ljudi dalje stoje u redu i plačaju 1200 € za x70 kartice.

S obizorm da su ljudi takvi debili ja da sam Jensen ja bi  jos cijene podigao , točno mi se gadi to sve i jedva čekam da izađe 9070xt da ovo govno od nvidie nekom fanboiu na njušsci utopim za 900€.

Ljudi mogu i zapaliti svoj novac koga briga neka rade kaj hoce ali ovo je postalo stvar zdravog razuma i logike.

twice the pride double the fall
Moj PC  
9 0 hvala 2
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ja cu za sada na Raeonku 9070 XT pa cemo kasnije vidjeti za nvidiju

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
dad0r kaže...

Kablovi gore,kartice gore,lažne performanse sa tim fejk sranjima, lažni MSRP, fali pokoji ROP na kartici itd. i ljudi dalje stoje u redu i plačaju 1200 € za x70 kartice.

S obizorm da su ljudi takvi debili ja da sam Jensen ja bi  jos cijene podigao , točno mi se gadi to sve i jedva čekam da izađe 9070xt da ovo govno od nvidie nekom fanboiu na njušsci utopim za 900€.

Ljudi mogu i zapaliti svoj novac koga briga neka rade kaj hoce ali ovo je postalo stvar zdravog razuma i logike.

malo povijesti ne škodi :) nije im prvi put

3 godine
Kant kaže...

Bravo, bravo !

Iskrene čestitke 

Budi kao ja !

合氣道
2 mjeseca
Kant kaže...

Popušio si na kriptu, ideš na Radeon, sad si sirotinja

11 godina
Wiz3m4n kaže...
hahhaajaads kaže...

Sta je samnom onda, ja mrzim igrat igre dok sam vec 6god na 1660ti 

Kartica ti je mrak za 15 inch 4:3 monitor koji koristiš, bude poslužila još 10g. nemoj plakati 

Barem sve igraš na Ultra detaljima i imaš više fps od Borisa 

Jok, 1440p 200hz ali nije to to, ultra detalji idu samo u sim racing igrama...

16 godina
dad0r kaže...

jedva čekam da izađe 9070xt da ovo govno od nvidie nekom fanboiu na njušsci utopim za 900€.

Zašto češ to radit? Nečeš dobit nikakav pomak. Ako ti ova ne pravi problem ne zovi ga sa novom serijom ne budi tester.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
15 godina
SamoPitam3 kaže...

Mislim da bi neki trebali shvatiti da danas 3 500 € nisu toliko veliki novci. Obican skladistar npr. tu u Irskoj moze zaraditi 2800-3000 € mjesecno nakon svih poreza na racun, i to bez prekovremenih.

Ne izlaze graficke kartice svaki mjesec tako da kome to pricinjava zadovoljstvo i nije da je bas nedostupno. Tako da nVidia moze jos vise nabiti cijene i biti ce kupaca. Pogotovo kada ih izbacuju kao na kapaljku.

Ovaj post savršeno ilustrira način razmišljanja koji ide na ruku proizvođačima i trgovcima – ideju da cijene mogu rasti koliko god žele jer će uvijek biti onih koji će to opravdati rečenicom: "Ako radiš dovoljno, možeš si priuštiti."
To je upravo ono što velike kompanije žele – kupce koji ne propituju vrijednost proizvoda, već samo prihvaćaju trend rasta cijena kao nešto neizbježno. Ako se netko žali na skupe grafičke kartice, odmah dobijemo odgovor da to "nije tako puno novca ako dovoljno zarađuješ", umjesto da se pita zašto je nešto što je nekad koštalo upola manje danas postalo luksuz.
Ovakav način razmišljanja pomaže održavanju visokih cijena jer umjesto da kupci zahtijevaju fer tržište, oni sami opravdavaju proizvođače i pristaju na umjetno napuhane cijene. To nije pitanje može li netko sebi priuštiti novi hardver, nego da li bi uopće trebao pristati na ovakve poslovne prakse.
Industrija voli takve potrošače jer oni omogućuju nastavak trenda poskupljenja – bez otpora, bez pitanja. Umjesto da se traži bolji omjer cijene i kvalitete, ovakvim stavom samo se daje zeleno svjetlo daljnjem rastu cijena, a proizvođači to itekako znaju iskoristiti.
Mentalitet roba, a ne potrošača.

PSN - darklydexter
17 godina
KTM kaže...
Kant kaže...

Popušio si na kriptu, ideš na Radeon, sad si sirotinja

Jbga... ali dok se bembura vozi, dobro je...

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
13 godina
Ajmo se strpiti još koji dan. Ne bi se čudio da se Nvidia stock magično oporavi kad izađu radeonke.
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
DarthMarkus kaže...
Ajmo se strpiti još koji dan. Ne bi se čudio da se Nvidia stock magično oporavi kad izađu radeonke.

Mozda se stock oporavi, al jos uvijek budes igrao nvidia lutriju

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ja sam 100% odustao od ove serije Nvidie cim vise pratim strane forume, razne youtubere one manje poznate i one vise poznate, doslovno sve i jedna kartica koja je izabacena ima odredenih problema...

Npr platis karticu 3k eura i crasha ti se da bi to popravio moras underclockat karticu :):):):)

Bnet: mNik987#2148
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Pa bilo bi lijepo od tebe da budeš beta tester za visok iznos, naravno kožnatom :D :D

Znači ne volonter, nego platiš da bi testirao ha ha ha ha ha ha ha ha

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Meni je baš želja još jednom probat Sapphire. Oni su mi ono što je EVGA bila za Nvidiu. Sa Xfxom se nisam usrećio. Uvijek su ventovi bili turbine ili sjebani. Powecolor mi je 50/50.
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Kod mene Nitro OC 7800xt je show tako da imaju preporuku za sada!

scion of the storm
9 godina
metallic kaže...

Kod mene je Sapphire Nitro+ RX 7800XT bez OC, mislim da OC u nazivu ni nema od Sapphira.

Ali mislim da ovdje ne treba o amd-u pričati nego o nvidiji. 

Taraba WoW
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2025 17:04 (Taraba).
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Svatko tko zna šta se događa i kakav defekt su blackwell ali ipak kupi zaslužio je da dobije upravo takav komad otpada.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Taraba kaže...
metallic kaže...

Kod mene je Sapphire Nitro+ RX 7800XT bez OC, mislim da OC u nazivu ni nema od Sapphira.

Ali mislim da ovdje ne treba o amd-u pričati nego o nvidiji. 

U pravu si brate po grafi, hvala na moderaturi.

Opusti se malo, vikend je, nema drame oko grafa ne palimo Blackwell.

Lp

P.s. malo nas je i malo postamo, treba dopustit civiliziranu raspravu.

scion of the storm
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2025 20:15 (metallic).
4 godine
DarthMarkus kaže...
Meni je baš želja još jednom probat Sapphire. Oni su mi ono što je EVGA bila za Nvidiu. Sa Xfxom se nisam usrećio. Uvijek su ventovi bili turbine ili sjebani. Powecolor mi je 50/50.

Neusporedivo jedno s drugim po pitanju kvalitete i obrade

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
13 godina
Kant - kripto na 100 keka -KUPUJEM 5090
kripto na 70 - kupujem 9070xt

Kripto na 50...Intel ?

Stjepko, NITRO je odličan model
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2025 20:42 (DarthMarkus).
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

ne znam dali se sto promjenilo, nitro su bili odlicni modeli...

sjecam se, po dobrome, svoje rx580 nitro

pulse, s druge strane.....ne bas u dobrim sjecanjima.....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Nitro je brutala, boris je kivan jer ima neke off modele koje mu god nalete.

On je oportunist, samo da ubode, nije to ljubav.

scion of the storm
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Nitro+ ima 12v 2x6 konektor i grije kabele ispod onog poklopca...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

DF se osvrnuo na degradirani Physx na 5xxx seriji.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Tko voli TW III gubi 11% ako dobije RTX 5080 sa defektnim ROPS

Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina

Užas, kao da kupiš R8 ali ima 300ks ili imaš curu koja ima još i dečka 

Ima li kompenzacije od Nvidie za tako nešto?? li se prave grbavi samo?

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2025 9:00 (Wiz3m4n).
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Bila je kompenzacija kad su ameri  tužili zbog GTX 970 i 3.5 gb vrama...vračali su ljudima 30$ lol

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

A dobro, barem nešto 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice