NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 2.762
|
čitano: 274.122
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
BeLLicus kaže...

U stalkeru drugačija pjesma dobije se koji fps..

Kod mene isto 8% 

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
11 godina
forumaš kaže...

Nemojte mi sad labavo, ovo ono. Nvidija je progovorila, nove kartice su u dućanima. Sad fino po novu seriju da se ima kaj slikati...tema slike vašeg hardvera čeka.

nemamo potrebe, dlss4 stiže i na stare grafe poput moje 3080

amd fsr4 čuva isključivo za novu seriju, ti ga dobiješ možda za godinu dana

al navikli ste na to ko tovar na batine , čekaj drajvere dvije godine da grafa prodiše, čekaj fsr godinu dana - ne valja, čekaj opet, strpljen-spašen 

16 godina
notloB kaže...

The RTX 5080 is Actually an RTX 5070

Nvidiu je ulovila teža appleovština.

A fučkaj ga, sad bu teta Lisa pošteno natamburala svog napuhanog rođaka u kožnjaku.

Pričalo se, da je loše kaj je AMD malo pričekal sa lansiranjem Radeon 9000 serije.Ne kužim zakaj bi se žurili, pa nema žurbe ili vidi kaj nudi konkurencija pa onda izvaži+naplati pa lansiraj.

https://www.youtube.com/shorts/oQqQU0wKGwo

AMD,........is that Epyc or what?
15 godina
picajzla0707 kaže...
forumaš kaže...

Nemojte mi sad labavo, ovo ono. Nvidija je progovorila, nove kartice su u dućanima. Sad fino po novu seriju da se ima kaj slikati...tema slike vašeg hardvera čeka.

nemamo potrebe, dlss4 stiže i na stare grafe poput moje 3080

amd fsr4 čuva isključivo za novu seriju, ti ga dobiješ možda za godinu dana

al navikli ste na to ko tovar na batine , čekaj drajvere dvije godine da grafa prodiše, čekaj fsr godinu dana - ne valja, čekaj opet, strpljen-spašen 

Joj daj, koristiš AMD frejm gen jer ti kožnati trpa i ne vadi 

11 godina
forumaš kaže...

i to je također prednost - koristiš sve, oću dlss, oću fsr ili amd frame gen

pa sad, tko tu kome trpa 

frame gen veći od ×1 mi ionako ne treba, sad sa novim dlss-om ni to neću trebat

nevidija paper launch, amd još gori - radeonke u trgovinama od polovice siječnja - a ti čekaj tri mjeseca, čekaj mago da trava naraste 

ti ćeš fsr4 čekat godinu dana, možda ga uopće ne dobiješ jer amd kaže da samo 9xxx serija može

tako su rekli da smart access memory mogu pokrenut isključivo tada nove 5xx matične i 5xxx procesori, dok iznenadno nevidija nije izbacila rebar otključan za sve - odjednom može SAM i na stari amd hw

prozirni su svi oni, isti kujac, trpaju ti di god stignu i kožnati i baba su... samo pare

15 godina
picajzla0707 kaže...
forumaš kaže...

i to je također prednost - koristiš sve, oću dlss, oću fsr ili amd frame gen

pa sad, tko tu kome trpa 

frame gen veći od ×1 mi ionako ne treba, sad sa novim dlss-om ni to neću trebat

nevidija paper launch, amd još gori - radeonke u trgovinama od polovice siječnja - a ti čekaj tri mjeseca, čekaj mago da trava naraste 

ti ćeš fsr4 čekat godinu dana, možda ga uopće ne dobiješ jer amd kaže da samo 9xxx serija može

tako su rekli da smart access memory mogu pokrenut isključivo tada nove 5xx matične i 5xxx procesori, dok iznenadno nevidija nije izbacila rebar otključan za sve - odjednom može SAM i na stari amd hw

prozirni su svi oni, isti kujac, trpaju ti di god stignu i kožnati i baba su... samo pare

To je prednost jer AMD nije cicija i radi open source ono kaj se može pa koristi i konkurencija koja to isto zaključava za vlsatite korisnike. Isto kao i freesync bez kojeg bi monitor plaćao 100 eura više za nvidijin chip.

Ali to je kožnati, trpa i ne vadi  

Sve sam dobio za svoju staru seriju kao i korisnici za trenutnoj, i AFMF 2. FSR 4 mi nije presudan, bolja kvaliteta slike. da mi je to presudno ostao bi na DLSS-u, bitno da mi kartica nije zaštopana manjkom tehnologija i manjkom VRAMa. 

Zato ja vrtim roštilj kad vidim ove cijene i nadam se da će biti još veće i kamo sreće da AMD stavi klujč u bravu...slavio bi drugi rođendan 

16 godina
forumaš kaže...

DOSTPNO

Znači nije da nema, paper laounch i sl. fore. Ima. Kaj se čeka? pa to je DLSS, oštro za porezat se, performance bolje nego Q, frjemgen X4, path tracing jede ko od šale. Cyberpunk čeka.

Očekivano za asus rog. Bit će ih za 1700€ govnavih modela.

15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

e 1700 eura je super cijena, taman 

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
forumaš kaže...

To je prednost jer AMD nije cicija i radi open source ono kaj se može pa koristi i konkurencija koja to isto zaključava za vlsatite korisnike. Isto kao i freesync bez kojeg bi monitor plaćao 100 eura više za nvidijin chip.

Sve sam dobio za svoju staru seriju kao i korisnici za trenutnoj, i AFMF 2. FSR 4 mi nije presudan, bolja kvaliteta slike. da mi je to presudno ostao bi na DLSS-u, bitno da mi kartica nije zaštopana manjkom tehnologija i manjkom VRAMa. 

Zato ja vrtim roštilj kad vidim ove cijene i nadam se da će biti još veće i kamo sreće da AMD stavi klujč u bravu...slavio bi drugi rođendan 

tebi i dalje nije jasno da je to prednost za mene kao korisnika da imam veći izbor, jer me boli kuki i za nevidiju i za amd - gledam sebe, ne njih

tko ej bolji prema mojim kriterijima, taj dobiva pare

ti si ograničen na fsr i basta, novi nećeš ni dobiti, al tebi je dobar i stari jer ti ne vidiš razlike (drek ne vidiš, samo se praviš da bi održao narativ)

to koliko amd nije cicija mogao si vidjet prvom prilikom kad su mislili da mogu derat, od zaključavanja SAM na 5xx seriju, rekordne cijene za mid range proc - 5600x istog trena kad su bili bolji od intela, iako nije bilo nikakvog razloga da dižu cijene - nit nova arhitektura, nit novi proizvodni proces (dapače, mogli su u spustit cijenu i povećat profit, al kako bi baba dioničarima osigurala rekordne zarade bez deranja svojih vjernih kupaca), ruganja kako je 8gb vrama nedovoljno, da bi to ruganje bez grča na licu obrisali sa službenih stranica čim su izdali grafu sa 8gb, sad i ovo da fsr nećeš vidjet ako ne kupiš novu grafu - čisti nevidijin potez, pa nadalje takvih primjera koliko hoćeš 

čim baba su vidi priliku da ti može turnut, turnut će ti, budi bez brige

jedina je razlika što ću ja bez problema uzet rajzena, a možda čak i 9070xt ako bude bolja prilika od nevidije jer me nije briga niti za jednu korporaciju, dok si ti zabrijao da je baba su majka tereza, a kožnati zlo, pa si sam sebe limitirao, na vlastitu štetu

podržavaš korporaciju koja bi ti turnula na isti način kao i nevidija, samo da može, a bogme je i turnula čim je uhvatila priliku - čekaj fsr4 i nadaj se

16 godina
Horned Reaer kaže...
Skalpeli na ebayu traze 2200 eura za 5080 i 4400 eura za 5090.. mene samo zanima ima li budala koji ce tolikl platiti?

Bloodraven kaže...

ADM hoce 2k za 5080. Pa na kojim su oni drogama. 

Mislili ste dobit nešto novo jače po cijeni rtx4080super

Jesu li skalperi i naše trgovine po ovim cijenama? Nisu jer je to tržišna cijena i prodaju se. Dobro došli u stvarnost.

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ja skoro naručio danas ujutro 4080 SUPRIM ( ne super ) već sam se registrirao na stranici trgovine ali sam se kansije razbudio pa sam si mislio kojeg ce mi vraga sada -1160 na kontu kada mi i 3080 gura još.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
picajzla0707 kaže...
forumaš kaže...

tebi i dalje nije jasno da je to prednost za mene kao korisnika da imam veći izbor, jer me boli kuki i za nevidiju i za amd - gledam sebe, ne njih

tko ej bolji prema mojim kriterijima, taj dobiva pare

ti si ograničen na fsr i basta, novi nećeš ni dobiti, al tebi je dobar i stari jer ti ne vidiš razlike (drek ne vidiš, samo se praviš da bi održao narativ)

to koliko amd nije cicija mogao si vidjet prvom prilikom kad su mislili da mogu derat, od zaključavanja SAM na 5xx seriju, rekordne cijene za mid range proc - 5600x istog trena kad su bili bolji od intela, iako nije bilo nikakvog razloga da dižu cijene - nit nova arhitektura, nit novi proizvodni proces (dapače, mogli su u spustit cijenu i povećat profit, al kako bi baba dioničarima osigurala rekordne zarade bez deranja svojih vjernih kupaca), ruganja kako je 8gb vrama nedovoljno, da bi to ruganje bez grča na licu obrisali sa službenih stranica čim su izdali grafu sa 8gb, sad i ovo da fsr nećeš vidjet ako ne kupiš novu grafu - čisti nevidijin potez, pa nadalje takvih primjera koliko hoćeš 

čim baba su vidi priliku da ti može turnut, turnut će ti, budi bez brige

jedina je razlika što ću ja bez problema uzet rajzena, a možda čak i 9070xt ako bude bolja prilika od nevidije jer me nije briga niti za jednu korporaciju, dok si ti zabrijao da je baba su majka tereza, a kožnati zlo, pa si sam sebe limitirao, na vlastitu štetu

podržavaš korporaciju koja bi ti turnula na isti način kao i nevidija, samo da može, a bogme je i turnula čim je uhvatila priliku - čekaj fsr4 i nadaj se

ne vidim, da vidim ostao bi na DLSS-u, kojeg sam koristio tri godine. Igram se na TV-u, od kojeg sam odmaknut tri metra i ne vidim sve te sitne razlike.

Nisam ograničen na FSR, imam i XeSS.  Ti kao korisnik imaš prednost zato jer osim nvidije druge dvije kompanije ne zaključavaju svoj tech samo za svoje korisnike.

To je tak ispalo, njihovom dobrom voljom ili ulaganjem u "besplatni" marketing. Nvidiji to ne treba, zato i vidi svoje korisnike kao konkurenciju, jer druge ni nema. Sve kaj oni razmišljaju je kako korisnike prethodne serije motivirati na kupovinu nove serije.

Kaj se mene tiče ja sam se limitirao na buduću konzolu, amd može sutra propast kaj se mene tiče, hebo gaming po cijeni ovog hardvera, jednostavno mi to nije vrijedno. Ako bude i konzola preskupa, onda mijenjam hobi, jebo gaming bilo kakav.

AMD radi ove drloge od 300W sam za grafu, nebi to štapom taknuo.

Ne podržavam ja korporaciju, veselim se ovim nvidija cijenama, ne može bolje 

5 tjedana
NVIDIA Blackwell 50xx

TUF-ica narucena pa da vidimo. 

Moj PC  
3 2 hvala 0
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

moze savjet? sta bi napravili na mom mjestu..

kupio nedavno nove komponente osim grafe, cekao novu generaciju.

imam 1500e odvojeno za grafu, trenutno sto imam je pod "moj pc".

sta bi vi napravili? ne igram nista kompetitivno, samo sp

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
congo kaže...

Rabljena 4090 vjerojatno najpametnije. Ovim tempom, ni 6080 ju nece dostic.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
9 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

koji je vama ljudi, kojeg ce vam to vraga.....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Realno 5070ti ako će biti dostupne.
12 godina
Damir22 kaže...

koji je vama ljudi, kojeg ce vam to vraga.....

evo sto se mene tice.. da, slazem se da je to dosta para za zajebanciju. ali gaming mi je glavni hobij. godisnje imam 800-1000 sati bas igranja, to je 2+ dnevni prosjek. imam solidna primanja, mogu si priustiti. imamo svoj stan, nemam kredita. komponente mijenjam svake 3-4 godine.. kad sve to zbrojis i podijelis, nije strasno kako se cini na prvu.

16 godina
Netko pare ostavi u birtiji , netko na cigarete, neko na kurve a netko na upgrade pc !! Ako slucajno žena prigovori na trosak neka procjeni koja joj je najbolja od opcija 🥳
Intel 80286
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
congo kaže...

Ako imaš keš nisi ograničen na hr dućane,amazon de ili computer universe i kad dođu biraš model 5080 do te cifre 

11 godina
forumaš kaže...

Kaj se mene tiče ja sam se limitirao na buduću konzolu, amd može sutra propast kaj se mene tiče, hebo gaming po cijeni ovog hardvera...

i to je sasvim legitimno i ok, osim što sam sebe ograničavaš

i ja sam rekao da neću uzimat grafu preko 300w jer sam mislio da nema šanse da bude tiha kao ona od 150w, čak sam se sam sebi gadio kad sam uzeo rtx 3080 12gb koja derne i preko 400w, ali ispostavilo se da s malo undervolta i investicije u bolje kućište i ventilatore, mogu postići istu razinu buke uz značajno više perfomanse

e sad, da sam se zaklinjao ovako kao ti, išao bi sam na svoju štetu, jer danas poštenih grafa ispod 200w nema, osim ako ćeš se prisiliti na low/mid postavke

a imam para i dat ću ih za svoj gušt, do određene mjere ofkors, ne pada mi na pamet davati 2.500 eura za 5090, jer osobno ne vidim baš toliko potrebe za maksimalnim fps-om kojeg mogu dobiti

ti se već mjesecima zaklinješ da nećeš kupovati nevidiju, nego konzolu, a kad ti izađe stalker 3 ili novi kingdome come gledat ćeš ga na yubito, jer si sam sebe ograničio

i ako ti dođe kupit novi pc radi tih igara, iz nekakvog ponosa na forumu, i dalje ćeš trubit kak ti je dobro, iako ćeš se žderat što drugi igraju stalker, a ti ne

ista je stvar i ovo nevidija vs amd, kad skužiš da si ti taj koji određuje što će i kako kupiti - radi sebe i svojih želja, bez fanbojizma ili 'mržnje prema kožnatom', u okvirima koje sam sebi ostaviš, bit će ti bolje - tko ti više ponudi, taj treba dobiti tvoju, lovu, ne zato jer glumi obzirnu korporaciju, a pretvori se u govno prvom prilikom

ovako već mjesecima trolaš i glumiš sarkastični humor protiv kožnatog - jer je kao on govno, a baba su majka tereza, a ustvari sam sebi nabijaš žuć - svaki komentar ti je sarkastičan i kisel, naporan si i sam sebi, a kamo li drugima

opusti se i uživaj, gledaj svoje gušte i ne ograničavaj sebe radi nekakve agende, samo zato jer će ti netko na forumu reći - a kaj ti nisi rekao da ćeš preći na konzole

16 godina
congo kaže...

Za te novce RTX5090 ne ide, znaci ostaje ti:

- cekati par mjeseci da se cijene RTX5080 normaliziraju. Ove trenutne cijene su van svake pameti

- RTX 4080 Super ako ti je OK da nemas MFG i slicne djidje midje

- vrebati po oglasnicima da se netko ide rijesiti RTX 4090, pa je da ispod 1500€, ukoliko ti ne smeta rabljeno

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2025 22:20 (Mauro).
9 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

ma sve 5, nisam rekao da je strasno, iz moje perspektive je nepotrebno, ali opet, sve se nesto nadam da ce me neciji srgument "nagovoriti" da mi bas to treba.... ;)

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

sad je stvarno nezgodno vrijeme za kupnju grafe... em ih nema, a i ovih koje su tu su poskupe, i jos sad trump planira siknut tarife na EU clanice.. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Mauro kaže...
congo kaže...

Za te novce RTX5090 ne ide, znaci ostaje ti:

- cekati par mjeseci da se cijene RTX5080 normaliziraju. Ove trenutne cijene su van svake pameti

- RTX 4080 Super ako ti je OK da nemas MFG i slicne djidje midje

- vrebati po oglasnicima da se netko ide rijesiti RTX 4090, pa je da ispod 1500€, ukoliko ti ne smeta rabljeno

znam ja koje su su opcije, pitao sam sto bi vi od toga odlucili. ja nekako naginjem da pricekam jos par mjeseci i uzeti 5080. to mi je i bio plan, samo slabe su mi performanse za te novce, razocaranje tesko.

ima i opcija cekati godinu dana ili koliko do 5080ti, ali kad to cudo izadje vjerojatno ce kostati 1800e ili vise, a to vec ne zelim dati. a i cpu mi je bacen novac u tom slucaju jer ga koristim na 20-30% sa 3070

11 godina
Damir22 kaže...

ma sve 5, nisam rekao da je strasno, iz moje perspektive je nepotrebno, ali opet, sve se nesto nadam da ce me neciji srgument "nagovoriti" da mi bas to treba.... ;)

sve ovisi o perspektivi, ako ti ne treba, nedaj se nagovoriti, ako tražiš da te se nagovori radi toga što ti ipak treba ili čisto radi upgrejditisa, odvagni

meni ne treba ništa jer mi ne treba epic postavke i 200fps baš na svakoj igri, ali me jebe paranoja zbog isteka garancije, pa ću gledat uzeti nešto novije, s bar dvije-tri godine gare i, kad već nadograđujem, bar malo više perfomansi i vrama

zato mi se zasad dopada najavljena 5070ti - bar 30% jača od moje i 30% više vrama, ako je dobijem za soma eura, minus koliko dobijem za svoju, ja zadovoljan

nekih 600-700 eura sam voljan dati za taj upgrejd i umirenje paranoje, ali ove cijene od dva soma eura za 5080 mi ne pada na pamet plaćat za isti vram i možda 20% više perfomansi nego će imati 5070ti

nije mi baš neka hića, pa ću pričekat par mjeseci da se iskristalizira situacija, možda nas i amd iznenadi

ne padaj na hajp i 'nagovore', hooold!

EDIT

da si se držao ovoga dolje, sad bi bio u boljoj poziciji 

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2025 22:40 (picajzla0707).
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Za par mjeseci bi trebala pasti na 1200-1300€. Nije neki veliki napredak u performansama u odnosu na rtx4080 Super, ali 10% je ipak 10% 

Osim ako se ne desi cudo nevidjeno, pa u AMD Marketingu dodju sebi i za RX 9070 XT stave stvarno konkurentnu cijenu kojom bi napravili pritisak na Nvidiu.

Valjda su do sada naucili da staviti 50€ nizu cijenu u odnosu na Nvidiu istih performansi bas i nije dobra strategija za market share...

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kupi rabljenu rtx 4090 sa garancijom ili prodaj sve ovo što si kupio i promjeni hobi

16 godina
Nekako mislim da ce cijene samo rasti, nadam se da se varam .. cak i 4080 moze ici prema 1500 eura a 5080 prema 2000 .. ne znam ne mirisi na dobro.. budemo vidjeli kad dodje nova zaliha grafi u 4 mjesecu
Intel 80286
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
picajzla0707 kaže...
forumaš kaže...

Kaj se mene tiče ja sam se limitirao na buduću konzolu, amd može sutra propast kaj se mene tiče, hebo gaming po cijeni ovog hardvera...

i to je sasvim legitimno i ok, osim što sam sebe ograničavaš

i ja sam rekao da neću uzimat grafu preko 300w jer sam mislio da nema šanse da bude tiha kao ona od 150w, čak sam se sam sebi gadio kad sam uzeo rtx 3080 12gb koja derne i preko 400w, ali ispostavilo se da s malo undervolta i investicije u bolje kućište i ventilatore, mogu postići istu razinu buke uz značajno više perfomanse

e sad, da sam se zaklinjao ovako kao ti, išao bi sam na svoju štetu, jer danas poštenih grafa ispod 200w nema, osim ako ćeš se prisiliti na low/mid postavke

a imam para i dat ću ih za svoj gušt, do određene mjere ofkors, ne pada mi na pamet davati 2.500 eura za 5090, jer osobno ne vidim baš toliko potrebe za maksimalnim fps-om kojeg mogu dobiti

ti se već mjesecima zaklinješ da nećeš kupovati nevidiju, nego konzolu, a kad ti izađe stalker 3 ili novi kingdome come gledat ćeš ga na yubito, jer si sam sebe ograničio

i ako ti dođe kupit novi pc radi tih igara, iz nekakvog ponosa na forumu, i dalje ćeš trubit kak ti je dobro, iako ćeš se žderat što drugi igraju stalker, a ti ne

ista je stvar i ovo nevidija vs amd, kad skužiš da si ti taj koji određuje što će i kako kupiti - radi sebe i svojih želja, bez fanbojizma ili 'mržnje prema kožnatom', u okvirima koje sam sebi ostaviš, bit će ti bolje - tko ti više ponudi, taj treba dobiti tvoju, lovu, ne zato jer glumi obzirnu korporaciju, a pretvori se u govno prvom prilikom

ovako već mjesecima trolaš i glumiš sarkastični humor protiv kožnatog - jer je kao on govno, a baba su majka tereza, a ustvari sam sebi nabijaš žuć - svaki komentar ti je sarkastičan i kisel, naporan si i sam sebi, a kamo li drugima

opusti se i uživaj, gledaj svoje gušte i ne ograničavaj sebe radi nekakve agende, samo zato jer će ti netko na forumu reći - a kaj ti nisi rekao da ćeš preći na konzole

Rekel sam da nakon stalkera 2 mogu komotno prestat sa gamingom,  tak da mi sve ovo bude sve manje falilo. 

Konzolica i pet šest igara godišnje uvrh glave preko game passa ili sony pa ih i platim, nije previše. Ne vrijedi ovo danas više od toga...konzolica i sedam godina mira 😀

Pa nebu mi prva, imao ps1, ps 2 i ps4  a pc bu tu za stare igre ako se zaželim. Imam ogromnu kolekciju pa šteta ne reprizirati ak mi dođe.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice