NVIDIA Blackwell 50xx
- poruka: 2.936
- |
- čitano: 297.145
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
550e , garancija 2g. još Aorus Master
odlična grafa i brutalna cijena
Zadat će mi glavobolje, jer u glavnom računalu mi je MATX mbo sa zadnjim slotom popunjenim sa WIFI Pci karticom, a ova debeljuca ga prekriva, sada moram prebacivati ili diskove ili mbo i sve iz računala u računalo....tako da sam si samo posla napravio iskreno
No možda sada Sanhok neće imati bugoveZfps dropove u PUBG koji jedino i igram.
Zadat će mi glavobolje, jer u glavnom računalu mi je MATX mbo sa zadnjim slotom popunjenim sa WIFI Pci karticom, a ova debeljuca ga prekriva, sada moram prebacivati ili diskove ili mbo i sve iz računala u računalo....tako da sam si samo posla napravio iskreno
No možda sada Sanhok neće imati bugoveZfps dropove u PUBG koji jedino i igram.
Koji CPU imas ?
zasto imas mATX u full toweru, to izgleda sicusno onda :D
ali lijepo si to slozio, sada mi opet fali gallahad, jedan od najlijepsih aio
U glavnom ryzen 7600, u drugom nedavno sastavljenom Intel 12400f na 5.1ghz all core.....baš se jućer malo igrao prije noćne smjene.....stock Unigine Valley 12400f 209fps, nakon Oc na 5.1 269fps.....sa tom rtx 4070ti
Na Ryzen 7600 5.4ghz/rx 6950xt je bilo oko 259 fps.....fullHd 4xaa i high postavke
zasto imas mATX u full toweru, to izgleda sicusno onda :D
ali lijepo si to slozio, sada mi opet fali gallahad, jedan od najlijepsih aio
Ovo sa slike je Full ATX Taichi, u Antec Fluxu, u ProArtu mi je Asrock B650M hdv, odlična je mbo no sada je postala problem
eto i slike začas od ProArta, nije tako loše, a ionako je pod stolom, ne gledam i ne vidim
kako si zadovoljan s fluxom? ja ozbiljno razmisljam o pro verziji i 420 aio artica ubacit.
izgleda mi super, kao fractal north xl, samo kvalitetnije izraden
U glavnom ryzen 7600, u drugom nedavno sastavljenom Intel 12400f na 5.1ghz all core.....baš se jućer malo igrao prije noćne smjene.....stock Unigine Valley 12400f 209fps, nakon Oc na 5.1 269fps.....sa tom rtx 4070ti
Na Ryzen 7600 5.4ghz/rx 6950xt je bilo oko 259 fps.....fullHd 4xaa i high postavke
Javi kako radi PUBG 7600x vs 12400f sa istom grafom 1080p.
kako si zadovoljan s fluxom? ja ozbiljno razmisljam o pro verziji i 420 aio artica ubacit.
Kučište je bomba i vizualno i po kvaliteti, ventilatori su tihi..... javim za Pubg
Kučište je bomba i vizualno i po kvaliteti, ventilatori su tihi..... javim za Pubg
offtopic ali ja isto razmisljam o antex flux pro verziji, gore ide bez problema 420mm ?
Hvala
Ja imam non pro verziju, u pro po recenzijama ide, osobno ne mogu tvrditi, najbolje pogledati njih par pa se odlučiti.
Pa ppi i je jedino bitan, no s druge strane mobiteli imaju premalu dijagonalu za bilo kakvu usporedbu! Rekao bi da je za 4k max 32" sve preko toga su pikseli vec poveliki i vidljiva je nazubljenost, tu po meni vec treba 5, 6k neznam gdje je zapelo u proizvodnji!
Ajde ne pričaj bedastoče, u varijablu se ubacije i udaljenost od oka do ekrana, tako da i to ima veliku i presudnu ulogu, nitko nije na 55ekranu nabijen na pola metra od ekrana kao na 32 inch, tako da nekakve priče o nazubljenosti i sl. su za malu djecu....ti sad tu nama nešto silom želiš reči kao da smo mi svi bedaci....a igraš i koristiš 60hz ekran, daj uloži malo u ekran i uzmi si neku pravu stvar koja će onda i opravdati novac uložen ti u hardwer i manje trabunjaj tu po forumu....svaka roba ima svog kupca, zna se koja je optimalna udaljenost od ekrana.....dsll je bolji svakako od FSR no opet da je ovaj toliko lošiji isto su bedastoče, to si vi opravdavate razliku u novcu datom za Nv i to je čisto vaš problem uz dužno poštovanje.....da opet ne misli netko da branim AMD, jebe mi se živo i eto od jućer sam vlasnik jedne lijepe rtx 4070ti, no da je nisam dobio po toj cijeni kojoj jesam bila kod mene nebi.....
Gledaj ti u susjedu preko ulice na 200m ako želiš, ja buljim u monitor u 160ppi na 50cm i radim s visokim rezolucijama, ne koristim racunalo samo za igre! Radim panorame od 250mp i fotke od 6.5K i monitor potpuno opravdava ulozeno jer je brutalan za to kaj je namjenjen! Fsr je smece naspram dlss neznam jel mogu biti jasniji, toliko je smece da je Fsr quality vs Dlss perfom. doslovno 6x bolji u prikazu prihvatio ti to ili ne, o 8k i što sharpnes radi na 100% da ne pricam kod nvidie, savrsenstvo prikaza! To se nemoze usporedivati s icim na Amd-u a ti i dalje pjevaj borbene i sto tebi ne treba Meni treba nvidia s njihovim funkcijama crveni me ne zanimaju jer to nemaju!
Javi kako radi PUBG 7600x vs 12400f sa istom grafom 1080p.
Ajojjj
Nebude roknulo samo ce se kablovi rastopiti na onima koje imaju neki 3rd napojne kablove losije kvalitete i ako se gpu tjera na max ili nedaj boze overkloka a to i je glavni problem jer đubre ide poprilicno iznad stocka i tada su spajkovi od 900w!
Uglavnom sve je to nategnuto do ibera po speckama ocigledno ce sljedecu gen morati mijenjati konektore ili nesto trece!
Uglavnom sve je to nategnuto do ibera po speckama ocigledno ce sljedecu gen morati mijenjati konektore ili nesto trece!
Siiine !
Aj priznaj taji da si spržio onog i7 12700kf što ti ga je tajo kupio.
A vi zločesti, mome sinu 6 TD
Sramota.
Edit;
7
Stisni mu i ti jedan da ima 8
Stisni mu i ti jedan da ima 8
Svoje se meso ne jede.
E da, stigla i AsRock 7900XT, Corsair iCUE H115i Elite 2x140mm.
Prvi put u životu ovakve nevjerojatne komplikacije s dizanjem Windowsa, neprepoznavanjem diska ni naknadno diskova, ploča automatski povezala u Raid ??!! (to sam otkrio nakon šest sati petljanja) Usb s windowsima i nvme na koji ide windows, (po defaultu, nije pomogao ni clear cmos, sve moraš ručno ugasiti u biosu. Ploča odmah čim spojiš bilo koji pogon stavi ga u Raid polje) ) na novu 1700 Asus ROG STRIX B760-A GAMING WIFI (kupio ju zbog dva pcie1 utora jer imam adaptere za USB 3.0 (trebam ih dosta zbog posla)
Nemoguće, nemoguće.. (na prošloj ploči, jeftinijoj MSI sve prošlo ok.) Dvije GSkill pločice cl30 5600 ne mogu raditi u duual chanell, samo u singl, poslije vidim, smrdljivi Asus ih ne podržava, starija MSI ploča da.
Naknadni problemi s instalacijom drivera za chipset. Prvo ih moram negdje (raspakirati). Ne prihvaća automatski exe setup od nijednog drivera.
Na kraju krajeva to otkrio i evo podigao vindowse, slika svega ide poslije.
i7 14700 k na jesen, kako obećah.
Krv nije voda, bolje ga 2put izgubit nego jednom nać
J... ih pas sa cijenama, samo zbog CUDA-e si sada gledam NVIDIA-u, i mislim da ću čekati seriju 6000.
Radi realnog napretka u performansama.
I potrošit 3 plaće na midrange GPU. Ugfffffffffff AI BALONE PUKNI VIŠE!!
Pa ne znam što su svi zapeli za tu 5xxx. da se naći dobrih kartica za pristojnu cijenu, malo teže no ipak se da.
Cijene su takve kakve jesu, i budu samo gore vjeruj mi.
Pa tko voli biti blizu neba, odlične su za 2 K i RX 7900XT, I RTX 4070 ti super 16 GB.
Za 2K ide i rtx 4070 super, ima tu još par solidnih modela za high igranje na 60 do 150 FPS.
Tko hoće za 4k, tu već ide 4080 super ili RX 7900 XTX (da zadovoljimo oba tabora) i ne mora prodati dušu vragu.
Može tu pod 4K proći i kartica sina moga RTX 4070 ti super 16 GB
Sam sebe citirao, kreten ja.
jbga zajebali smo se sta smo presli na vise rezolucije, sada uvjek nes fali, nije oled slika, nije 120+ fpsa, totalno smo se razmazili
mogli smo ostat na 1080p/1440p i igrali bi jos uvjek kao carevi s 4060/6700xt za sitnu lovu
brat razmisljao upgradeat komp radi KD2, ali kada je vidio da s 1080ti na medium ima preko 90 fpsa na 1440p je brzo odustao. samo sta nisu sve igre tako dobro optimizirane. ovaj novi MH je katastrofa optimiziran
4080 super su isto precijenili sa (ne)izlaskom 5080,sad kad to ponove sa 5070ti i one budu poskupile
Prije smo se lako pomirili s povećanjem cijena grafičkih zbog rudarenja, sad smo puno oprezniji pri kupovini.

Vrtim svaku igru na 4k u minimalno 100fps-a lock, neke igre idu 200 pa i 300 fpsa avg! Koliko to odjednom treba nekom prosjecnom igracu?
Evo Pubg ide 1%low@1080p/low mi je na 270fpsa boga ti dragoga avg je na 300+ , 4k je na 150 pa ako to nekome nije dovoljno nek se bavi necim drugim a ne igrama i brojanjem fpsa, ja benčam od kad sam prvi put vidio pc pa ne kukam toliko o tome

U suprotnom kupite si 5090 koja je 2x skuplja pa cete i imati 2x vise fps-a kao sto vidimo iz grafa

Boro ne igram pubg već godinama,ali ta slika mi izgleda kao na starim rambo igricama