NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 2.092
|
čitano: 194.781
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx

Upali samo dlss 4 i isključi FG pa gledaj razliku, ako je nebude tj ako bude 0 onda sam krivu. Ako razlike bude kao što je ima i sada sa DLSS 3 +/-FG onda nisam u krivu, barem za sebe, za tebe me zabili.

Trenutno DLSS 3 multi nebi palio FG vidi se u videu koji sam postao koliko je to loše na rtx 4070 i rtx 4060 u multi igri, za SP nebitno, koristim ga i sam bez problema.

3 godine
Horned Reaer kaže...

molim da prestanete sa prepucavanjima javno dosta je o tome

Zašto? On topic su i jedan ima jedno mišljenje a drugi drugo, forum služi raspravi, gdje će raspravljati o temi nego na temi. Ja sam sada off topic ... a boga mi i ti si.

Malo ljutnje i negodovanja neće rastopiti ni jednoga ni drugoga.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2025 20:07 (notloB).
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Trgovine i dalje neumorno traže 2700€ za rtx4090 dok privatni korisnici prodaju po 700€.

Bude ih svaki dan par po 700€ ali brzo odu.

Čak sam počeo razmišljat da uzmem jednu po 700€ al šta će mi....

Moj PC  
4 1 hvala 0
14 godina
MEGATAMA kaže...

Trgovine i dalje neumorno traže 2700€ za rtx4090 dok privatni korisnici prodaju po 700€.

MEGATAMA

kupi i meni jednu ASUS za 700 EUR-a.

Kad dolaziš u Hrvatsku?

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2025 21:08 (hummer0).
12 godina
hummer0 kaže...
MEGATAMA kaže...

MEGATAMA

Kad dolaziš u Hrvatsku?

Tek za Uskrs.Do tada će ići po 199€ ako ovako nastave 🤣

14 godina
MEGATAMA kaže...
hummer0 kaže...
MEGATAMA kaže...

MEGATAMA

Kad dolaziš u Hrvatsku?

Tek za Uskrs.Do tada će ići po 199€ ako ovako nastave 🤣

Hahah vidjet ćemo još. Možda u Hr bude po 800 EUR pa kupim ovdje.

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Nece biti ovo sada prodaju "nahajpani ljudi" koji moraju i mogu imati najnovije prodat ce staru nadodati 1000-1500e i kupit novu.Kada hype i potraznja padne cijene grafa idu u normalu tj. gore.

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
Boris grozni kaže...

Upravo sam kupio!
https://store.steampowered.com/app/993090/Lossless_Scaling/

po videnom je ovo Nvidia ugradila u novu 5xxx seriju po defaultu!
Tako da sam si svoju 4070ti super pretvorio u neku polovicnu 5070 za 7€

Boro jesi prodal svoju illi nisi?

3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

rtx5070ti vs rtx4090 

vjerojatno fejk napamet napravljen video ali vjerojatno i ne daleko od istine

Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

To je hajp da će DLSS 4 potpuno shebati prošlu top generaciju kartica.

Prodajte vi što imate rtx 4090 što prije za 700 € jer vam kartica neće ništa valjati.

Javite se meni na pm.

Otkupljujem sve količine koje ponudite. Isključivo s bar jednom godinom garancije.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2025 0:26 (Zaporožac).
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
Zaporožac kaže...

Prodajte vi što imate rtx 4090 što prije za 700 € jer vam kartica neće ništa valjati.

Javite se meni na pm.

Otkupljujem sve količine koje ponudite. Isključivo s bar jednom godinom garancije.

Ostavi meni jednu za 701€

16 godina
Evo ja sam voljan ići do 704eur, sve ostalo je neisplativo jer će ih 5070 pojesti 😂
Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
5 0 hvala 0
11 godina
Zaporožac kaže...

to sve ovisi o tome koliko će dlss4 biti dobar, ako bude kao što pokazuje inicijalni test digital foundry gdje višestruko povećava fps uz minimalno povećanje laga, pa tko ne bi htio tako nešto koristiti

ako lag bude puno veći u mp igrama tu je popušio u startu, ako bude previše artefakata na ×4, a manje na ×2 koji mogu koristiti i starije grafe poput 2060, onda nova serija nema nikakvu prednost 

svi bi mi voljeli da izlaze grafe koje to mogu raditi bez dlss-a i fg-a, samo što je to nemoguće - jednostano nema čipa koji će davati toliki fps, a da ga možeš ugurati u već ionako monstruozni tdp od 450w ili manje

ako dlss4 ispadne dobro - super za vlasnike novih grafa, super i za vlasnike starijih, dobit će barem pola tih perfomansi i to besplatno

da li je nevidija govno jer će ove 5070 i 5070ti, a pogotovo 5060 vjerojatno imati minimalan napredak u raster perfomansama, pa će se kod tih grafa svoditi sve na softver koji možda neće raditi dobro, a u svemu ostalom će 5060 biti jedva išta jača od 4060 ili ranije 3060ti... ofkors, nevidija je dokazano govno

ali imali smo već grafe s minimalnim napretkom i bez tog softver potencijala, sjetite se samo r9 390 koja je bila prepakirana 290 sa više vrama, ili rx 580 koja je bila prepakirana 480, pa su je bez srama prodavali kao novu grafu... svatko od njih pokušava uspjeti na tržištu i ponajprije zaraditi što više mogu na način koji u tom trenutku mogu

na nama je procijeniti koliko je što od toga vrijedno naših novaca i glasati onime što imamo na raspolaganju - vlastitim novčanikom

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Evo ukratko kako izgleda podrška po generacijama od strane Nvidije sa novim tehnologijama

0 0 hvala 2
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Srećom pa se RT može ugasiti u 99,9% igara barem za sada, ova koja su forsirala RT nativno financijski je patile (SW). Tak da nema tu nikavih problema, igraš sve bez frke, igre izgledaju odlično te nakon nešto krpanja rade odlično.

Kaj se mene tiče sam nek forsiraju RT, multii FG, 550W TDP, 3000 eura za top modele itd :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
MEGATAMA kaže...

Treba ju imati mjesta za smjestiti, dobro kućište, treba imati i vrhunsko napajanje. Treba joj poštena priprema tak da ovih 700 eura više i ne izgleda tak jednsotavno ako to nemaš.

Opet 700 eura trebala bi i neka garancija, nije 150 eura i boli te kifla.

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

El treba kome RTX ? Za forumaše povoljno

EDIT: Upalio RDR na 4k isa ti kartica se razletit hoce.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2025 13:37 (MGloc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Imam napajanje i kučište i 700e, nabavite mi molim Vas jednu da je udomim 

Bojim se preoptimistično očekivanje, ne zavaravajte napačen narod.

ooo pozdrav i drugu M. eto te 

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2025 15:45 (Wiz3m4n).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Kupci ove serije moraju znati kako stiže sljedeča sa još jačim ai koja sama radi igru po želji uz dlss5 giga FG. Koštat će manje od ove stoga čim je kupite odmah prodaja upola cijene dok se može išta uhvatit.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
notloB kaže...
Horned Reaer kaže...

molim da prestanete sa prepucavanjima javno dosta je o tome

Zašto? On topic su i jedan ima jedno mišljenje a drugi drugo, forum služi raspravi, gdje će raspravljati o temi nego na temi. Ja sam sada off topic ... a boga mi i ti si.

Malo ljutnje i negodovanja neće rastopiti ni jednoga ni drugoga.

slažem se al brate napisali su 7 istih postova i jedan i drugi

Intel 80286
15 godina
MEGATAMA kaže...

Evo gledam i nevjerujem, pronašao sam već par oglasa za 4090 koje idu za €500-€700. Zanima me postoji li neki tips and tricks za lakše utvrđivanje ako je oglas fake ili ne? Mislim ovaj oglas na priloženoj slici mi nema smisla. Brijem da je neka navlakuša.

4 godine
ivann.n kaže...
MEGATAMA kaže...

Evo gledam i nevjerujem, pronašao sam već par oglasa za 4090 koje idu za €500-€700. Zanima me postoji li neki tips and tricks za lakše utvrđivanje ako je oglas fake ili ne? Mislim ovaj oglas na priloženoj slici mi nema smisla. Brijem da je neka navlakuša.

Ma nije uplacuj, a 5090 je msrp 2300€ i sad ce neko glumit debila i davati 4090 koje je 30% slabija za 500€

12 godina
ivann.n kaže...
MEGATAMA kaže...

Ako je pick up onda ne može nikako bit fejk,još ekipa napiše da se može testirat.Ovo sve samo sa opcijom slanja je za mene mutno.

15 godina
MEGATAMA kaže...
ivann.n kaže...
MEGATAMA kaže...

Ako je pick up onda ne može nikako bit fejk,još ekipa napiše da se može testirat.Ovo sve samo sa opcijom slanja je za mene mutno.

Fair enough, da ne spominjem da je ovaj oglas koji sam screenshotao objavljen od strane accounta koji je otvoren doslovno danas, tako da je to dobar red flag. Definitivno ima par korištenih 4090 za ~€700 od accounta koji imaju TOP Zufriedenheit, Freundlich, Zuverlässig oznake na profilima i već brdo prodanih stvari. Ti mi se čine legit.

16 godina
ivann.n kaže...
MEGATAMA kaže...

Kažem ti da sam ja za vikend prodao 4090 za 1600 eura preko njuškala. 

Da su ovo legit oglasi tada ne bih ja prodao graficku, vec bi tip kupio jednu od tih za 700 eura.

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
15 godina
Kant kaže...
ivann.n kaže...
MEGATAMA kaže...

Kažem ti da sam ja za vikend prodao 4090 za 1600 eura preko njuškala. 

Da su ovo legit oglasi tada ne bih ja prodao graficku, vec bi tip kupio jednu od tih za 700 eura.

Svaka čast na €1600, dobro si ju utopio. Ali pitanje je ako bi Nijemci koji oglašavaju svoje 4090 uopće slali u HR. Pretpostavljam da ne obzirom da većina oglasa preferira i traži osobno preuzimanje, dakle čak i shippanje unutar DE je upitno. Prvenstveno sam pitao obzirom da imam trustworthy osobu u Njemačkoj koja bi mogla uhvatiti jednu. A da ja se dogovaram sa sellerom da mi to šalje u RH pa šta bude - bude, nah, ne pada mi napamet.

16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ma nisam je utopio, već su cijene takve, da je bilo sta bolje ili jeftinije ne bi tip kupovao od mene.  

A sumnjam da su sve toliki debili pa onda prodaju po 700 eura. Možda jesu, ali sumnjam.

AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Vjerojatno si u pravu. Budemo vidjeli ako se pojavi neka u blizini a da je dosta ispod cijene, vrijedi probati, možda Nvidijin marketing doista radi svoje. Što se tiče tvoje, €1600 je bila prvobitno oglašena cijena ili se dogovorom s kupcem došlo do te cifre?

13 godina

Kod nas u AT nema ispod 1500e niti jedne RTX4090 dobro willhaben je ipak malo relevantniji oglasnik kao njuskalo a ne ebay ako ce te netko pokusati prevarit to je onda na ebay-u.

Evo ti Ebay u Austriji i koliko vidim sve ide kao na aukciji a ne da ti mozes platit i dobijes karticu.Sumnjam ja da itko na nasem prostoru kupio RTX4090 ispod 1200e.Lucidius je svoju utopio za 1300 na vrijeme. 

I da nades nekoga sa RTX 4090 za 800e prvo ide "fora" dajte vi meni uplatite prvo 200e da ja znam da ste vi zainteresirani i da cete kupit trala la la..Na kraju te pokusava "verficken" za 200-300e ima "deppata" koji nasjednu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2025 19:13 (MGloc).
16 godina
ivann.n kaže...

Vjerojatno si u pravu. Budemo vidjeli ako se pojavi neka u blizini a da je dosta ispod cijene, vrijedi probati, možda Nvidijin marketing doista radi svoje. Što se tiče tvoje, €1600 je bila prvobitno oglašena cijena ili se dogovorom s kupcem došlo do te cifre?

1600 prvotna cijena, planirao spustiti na 1500, ali tip odmah kesirao 1600...

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2025 19:55 (Kant).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice