NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.170.190
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: NVIDIA Ampere 30xx
mrsmith kaže...

Evo brzinski pregled veličina kartica (tj. dužina) ako nekome nešto znači :)

Ja ću osobno ili STRIX ili MSI - barem se nadam da ću uspjeti nabaviti. Zanimljiv je vjerojatno i Palit jer imaju odlične hladnjake a dosta su kraće.

Meni je genijalan rgb na strix pa je i to jedan od razloga da ju uzmem ponovo,odlican mi je mod rgba gdje se boja mjenja prema temperaturi kartice od zelenog do crvenog.

16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Jes ti žensko, toliko ni one oko krpica nisu ushićene i izbirljive.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
mrsmith kaže...

Ja ću osobno ili STRIX ili MSI - barem se nadam da ću uspjeti nabaviti. Zanimljiv je vjerojatno i Palit jer imaju odlične hladnjake a dosta su kraće.

gdje si to našao? prvo sam pomislio da je pcpartpicker pa sam otišao tamo ali vidim da ih još nisu stavili

8 godina
protjeran
dery kaže...

nez što reći ljudima koji biraju hardver prema izgledu i bojama 

14 godina
Cansee kaže...
mrsmith kaže...

gdje si to našao? prvo sam pomislio da je pcpartpicker pa sam otišao tamo ali vidim da ih još nisu stavili

mislim da je ovdi

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-3080.c3621

10 godina
neampojma kaže...
dery kaže...

pa svaka budala ima svoje veselje. Osobno to volim da mi bude minimalistički i čak ni ne obraćam previše pozornost na same boje, ali vidio sam raznih slika i ljudi stvarno izvedu svašta lijepog. Ima onih koji drže kučište na stolu i onda kad to bude prozirno a unutra čudesa, zna stvarno super izgledati. Da sam neki youtuber twitcher sigurno bi imao sve nekako ukomponirano

11 godina
protjeran
unique83 kaže...

Evo da ne bude offtopic: Ja čekam nezavisne review-ove i banchmarke, a prije svega i ponudu AMD-s, prije ikakve kupovine. Sve ostalo mi se čini suludo.

I to je jedini ispravan nacin. Nekada su ljudi barem sutjeli, nisu imali tu potrebu svima davati do znanja da su nestrpljivi i(li) glupi i jos se onda time hvastati. S time da kad jos zivis u drzavi treceg svijeta koja ima tri puta losiji standard od zapada-kod takvih stvari bi covjek tebao biti jos triput oprezniji da ne ispadne tri puta veci glupan

8 godina
protjeran
Cansee kaže...
neampojma kaže...
dery kaže...

pa svaka budala ima svoje veselje. Osobno to volim da mi bude minimalistički i čak ni ne obraćam previše pozornost na same boje, ali vidio sam raznih slika i ljudi stvarno izvedu svašta lijepog. Ima onih koji drže kučište na stolu i onda kad to bude prozirno a unutra čudesa, zna stvarno super izgledati. Da sam neki youtuber twitcher sigurno bi imao sve nekako ukomponirano

o ukusima se ne raspravlja  meni računalo služi da ga koristim, a sad hoće kućište biti na lusteru tako mi je svejedno 

10 godina
Spitfire_zg kaže...
unique83 kaže...

Evo da ne bude offtopic: Ja čekam nezavisne review-ove i banchmarke, a prije svega i ponudu AMD-s, prije ikakve kupovine. Sve ostalo mi se čini suludo.

I to je jedini ispravan nacin. Nekada su ljudi barem sutjeli, nisu imali tu potrebu svima davati do znanja da su nestrpljivi i(li) glupi i jos se onda time hvastati. S time da kad jos zivis u drzavi treceg svijeta koja ima tri puta losiji standard od zapada-kod takvih stvari bi covjek tebao biti jos triput oprezniji da ne ispadne tri puta veci glupan

ovo je jebena matematika, moram to zapamtiti. Pošto živimo u zemlji trećeg svijeta imamo i tri puta slabiji standard od zapada i zato treba biti triput oprezniji kako se ne bi ispalo tri puta veći glupan. Ne, ovo je sve, gasi forum, motaj kablove, dostigli smo vrhunac

13 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Ljudi molio bi pomoć.

Naime,planiram uzeti neki od brandova:MSI,Gigabyte,Asus,Evga i model 3070.

Vidim da ste se raspisali o dimenzijama grafički i nagnalo me da provijerim svoje dimenzije kućišta.

Moje kućište podržava grafičke do 350mm,ali problem mi je što mislim kupiti Arctic liquid freezer ii 360 koji bi montirao ispred (gore stanu samo do 280mm).

Zanima me da li je ikako moguće da taj hladnjak i grafička od tih brandova stane?

Koliko sam izračunao,radiator je 38mm,a max dužina je 350mm,što znači da mi ostaje 312mm.

EDIT:vidim da je kolega stavio dimenzije za RTX 3080,ali ne znam da li se one apliciraju na RTX 3070,ili će 3070 biti kraće ako će imati 2 ventilatora?

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2020 15:12 (Jurassic Park).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Jurassic Park kaže...

Ljudi molio bi pomoć.

Naime,planiram uzeti neki od brandova:MSI,Gigabyte,Asus,Evga i model 3070.

Vidim da ste se raspisali o dimenzijama grafički i nagnalo me da provijerim svoje dimenzije kućišta.

Moje kućište podržava grafičke do 350mm,ali problem mi je što mislim kupiti Arctic liquid freezer ii 360 koji bi montirao ispred (gore stanu samo do 280mm).

Zanima me da li je ikako moguće da taj hladnjak i grafička od tih brandova stane?

Koliko sam izračunao,radiator je 38mm,a max dužina je 350mm,što znači da mi ostaje 312mm.

EDIT:vidim da je kolega stavio dimenzije za RTX 3080,ali ne znam da li se one apliciraju na RTX 3070,ili će 3070 biti kraće ako će imati 2 ventilatora?

I mene zanima ali ne znamo. Nisu još ništa posebno najavili.

15 godina

Ima na stranicama proizvođača modeli kartica s dimenzijama

Asus

MSI

Gigabyte (samo 3080 i 3090)

Evga još nije ništa stavila

13 godina
iMik kaže...

Ima na stranicama proizvođača modeli kartica s dimenzijama

Asus

MSI

Gigabyte (samo 3080 i 3090)

Evga još nije ništa stavila

Puno hvala na linkovima.

Za 3070 piše jedino na Asusovim stranicama,MSI je stavio TBA,a Gigabyte kao što si rekao ima samo za 3080 i 3090.

Asusove mi stanu bez problema,osim naravno Strix za koju nemam ni love.

Malo sam se smirio kad sam vidio da ove s dva ventilatora stanu bez problema,jer sa 3 ventilatora tako-tako koštaju dosta više.

8 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Na Geizhalsu uvjek imate zadnji info, od velicine do cijena:

https://geizhals.eu/?cat=gra16_512&xf=9810_16+0029768+-+RTX+3080

https://geizhals.eu/?cat=gra16_512&xf=9810_16+0035686+-+RTX+3090

Cijene su neocekivano ocekivane. Ako je RTX-3080>RTX-2070S 30% bolja,

bar je zato i 70% skuplja!

A ove budale koje su potrcale prodati RTX-2080Ti za 450-500€

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
Čitatelj kaže...

Na Geizhalsu uvjek imate zadnji info, od velicine do cijena:

https://geizhals.eu/?cat=gra16_512&xf=9810_16+0029768+-+RTX+3080

https://geizhals.eu/?cat=gra16_512&xf=9810_16+0035686+-+RTX+3090

Cijene su neocekivano ocekivane. Ako je RTX-3080>RTX-2070S 30% bolja,

bar je zato i 70% skuplja!

A ove budale koje su potrcale prodati RTX-2080Ti za 450-500€

??

https://www.3dcenter.org/news/erster-geekbench-wert-zur-geforce-rtx-3080-aufgetaucht

Stavi svoju 2070S na njuskalo za 3 milje dok mozes

ASUS Z97-AR | i7 4790K 4.6GHz | 8GB Corsair Dominator Platinum 1866MHz | Gigabyte GTX 970 Gaming G1 | Corsair AX850 | Samsung SSD 840 EVO 250GB + HDD 1TB | Corsair H100i | NZXT H440 |
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2020 15:56 (Marcuskac).
17 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Jedva čekam da se dignu NDAs pa da provjereni izvori adekvatno benchaju kartice.. ovo sad rekla - kazala nema smisla 

Ali ako ne bude onako kako su najavili zbilja treba pričekati nove Radeonke pa onda vidjet.. 

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Cekaj, testirano je na strategiji Ashes of the Singularity, i to je sad dokaz da je ta kartica nadmocno bolja?

Pa tu igru nitko ne igra, to je bio AMD-ov benchmark za grafike, a sad je nVidijin

Cekaj rezultate testiranja pravih igara, a ne 3DMark-a/AotS-a

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
Čitatelj kaže...

Cekaj, testirano je na strategiji Ashes of the Singularity, i to je sad dokaz da je ta kartica nadmocno bolja?

Pa tu igru nitko ne igra, to je bio AMD-ov benchmark za grafike, a sad je nVidijin

Cekaj rezultate testiranja pravih igara, a ne 3DMark-a/AotS-a

testirano je na control, far cry, doom, shadow of tomb raider, borderlands, battlefield 5, metro exodus

kaj ti treba vise

jedino ako misli da je ovo od df placeni oglas, onda svakako cekati druge testove

16 godina

Zanemari, to je nevidijin benć.

7 godina
dery kaže...

zasto bi zanemario DF testiranje?

svaki test/bench koji su odradili od kada postoje je bio apsolutno relevantan i nikada nitko nije spomenuo da su bilo sto osim objektivni

da cekam LTT i Gamers Nexus i slicne, koji se preseravaju 2 sata klipa da mi pokaze nesto sto stane 5 minuta?

vidio sam sto sam imao za vidjeti na ovome videu. nvidia je bog i batina i to je to

zanima me jos kada netko tu kupi graficku i pokaze kako mu je unutar oviih parametara od DF

btw, ne kupujem ovu seriju, cisto sam znatizeljan kako im tech rastura

17 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Samo nek već jednom krenu s prodajom tih novih modela, da kupim neki starji RTX 2070/super  max 400ojra ili možda 2060 Super sa garom po nekoj prihvatljivoj cijeni(keš je spreman)   baš trebam dobru grafu da zamijenim RX 470

Ove nove su prejake za FHD gejmanje, a i preskupe da bi bile neiskorištene u kompu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2020 18:43 (Smille).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
3dfx kaže...
dery kaže...

svaki test/bench koji su odradili od kada postoje je bio apsolutno relevantan i nikada nitko nije spomenuo da su bilo sto osim objektivni

da cekam LTT i Gamers Nexus i slicne, koji se preseravaju 2 sata klipa da mi pokaze nesto sto stane 5 minuta?

vidio sam sto sam imao za vidjeti na ovome videu. nvidia je bog i batina i to je to

zanima me jos kada netko tu kupi graficku i pokaze kako mu je unutar oviih parametara od DF

ma ljudi pričaju pizdarije. Ne znam jel to zavist ili šta, gledam nvidijne prezentacije godinama i uvijek su gotovo 100% točne po tim brojkama koje prikazuju. Pa da krenu ozbiljno muljati razapelo bi ih se po cijelom netu prvi dan recenzija. Ista ovakva pljuvačina je bila kad je Pascal izlazio, sjećam se kao da je bilo jučer, i ispale su odlične kartice. Jebiga, da naplate proizvod tu nema govora, ali da valjaju - valjaju

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2020 18:44 (Cansee).
16 godina
Cansee kaže...

ma ljudi pričaju pizdarije. Ne znam jel to zavist ili šta, gledam nvidijne prezentacije godinama i uvijek su gotovo 100% točne po tim brojkama koje prikazuju. Pa da krenu ozbiljno muljati razapelo bi ih se po cijelom netu prvi dan recenzija. Ista ovakva pljuvačina je bila kad je Pascal izlazio, sjećam se kao da je bilo jučer, i ispale su odlične kartice. Jebiga, da naplate proizvod tu nema govora, ali da valjaju - valjaju

Pljuvačina o čemu ti?  Kažeš da oni ne muljaju, jesi dosad bio na marsu? Koja to velika korporacija ne mulja, probudi se.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2020 19:04 (dery).
13 godina
Cansee kaže...
3dfx kaže...
dery kaže...

Najveće muljanje kod gpua je AMD izveo kad su srali da će izbacit 2 x veće perfomanse. Dobili smo 2 x perf per wat/mid gpu i poslije govno od Vege.

Kontra tog muljanja Nvidija je izbacila 1080ti. Kad je Raja muljao da je u CFu 2x480 > 1080ti za consumere, to je još smiješnije.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Još smješnije je neupotrebljivi rej trejs naplaćen ovcama ko platina. Gdje je nestala Gtx970 i njena 4gb, to ne može nitko nadmašit, brutala od faila i muljanja. Kad je amd imao efikasnije i jeftinije od fermija teškog faila.

Sjetih se njihovih neproporcionalnih fps grafova gdje za par fpsa više prikažu ko da je 100% jača nevidija, to je vrhunski urađeno za budale jer znaju da ih ima ko salate.

Jebaji ga očete vuč za jezik ja vas za rep

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2020 19:42 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Veličine znate, performanse znate, cijenu vani samo doduše znate.
Dajte se strpite još koji dan i bit će koji benč da imate šta komentirati.
Nevidim poantu spominjanja muljaže, realno rtx 2*** je bio početni stadij ray tracinga. Ista situacija kao o kod AMD a rx 5700xt kao nekakvi problemi.
Među prvima sam srao do bola jer su driveri od onakvog komada grafe radili mikrovalnu. Trebalo im je dosta vremena i to je rješeno.
Što se tiče zelenih 1080ti i dan danas dere guzove, svi koji su žudili za performansama dobili su 10 posto više i rtx i zanli su da će tako biti. 
Znali ste da je početni staij! Sada kada su napravili ali otom potom koliko dobro, svi pljujemo. Kad je došao rtx drkali ste  na performanse  btf V, Severina se nije palila dok nije dosadilo.
Kako su napravili ovu seriju to ćemo vidjeti, nemogu se odati dojmu da toliko troše a pritom daju tako fenomenalne rezultate.
Žalosne su neke stvari da daš tolike novce a malo koja igra je optimizirana!

Bero
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Sve stoji Dery. Nisam rekao da je Nvidija svetac, al vidiš jednu stranu kovanice. Btw XT procesori su zakon, hehe
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2020 19:45 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Bero_ng95 kaže...

Veličine znate, performanse znate, cijenu vani samo doduše znate.
Dajte se strpite još koji dan i bit će koji benč da imate šta komentirati.
Nevidim poantu spominjanja muljaže, realno rtx 2*** je bio početni stadij ray tracinga. Ista situacija kao o kod AMD a rx 5700xt kao nekakvi problemi.
Među prvima sam srao do bola jer su driveri od onakvog komada grafe radili mikrovalnu. Trebalo im je dosta vremena i to je rješeno.
Što se tiče zelenih 1080ti i dan danas dere guzove, svi koji su žudili za performansama dobili su 10 posto više i rtx i zanli su da će tako biti. 
Znali ste da je početni staij! Sada kada su napravili ali otom potom koliko dobro, svi pljujemo. Kad je došao rtx drkali ste  na performanse  btf V, Severina se nije palila dok nije dosadilo.
Kako su napravili ovu seriju to ćemo vidjeti, nemogu se odati dojmu da toliko troše a pritom daju tako fenomenalne rezultate.
Žalosne su neke stvari da daš tolike novce a malo koja igra je optimizirana!

Znaš li možda kad će biti ti benchevi koje najavljuju,jer grafička izlazi 17.9.,ali dosta ljudi govori da će sami benchevi izaći 14.9.?

Koliko je realno da će RTX 3080 kod naš koštati 6300kn (bazični MSI,Gigabyte,EVGA,Asus modeli)?

16 godina

Nisam ni ja ništa reko osim ukazao taj benć koji se nikako ne može nazvat tim imenom. Zašto kažeš xt zakon, nisam ih ovde spominjao u superlativu osim u temi navi kad je pomeo najačeg rej trejsa u par igri.

Nisam ih posrao tamo zbog rt-a nego kako ih duplo jeftiniji navi bar malo prcnuo.To sam najviše radi anshe nabijao na nos jer se ruga amd-u.Dizao mu živac namjerno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2020 20:09 (dery).
11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Dečki matematika je jednostavna
Iz fotografije mozes vidjeti da je rtx 2080 pocetna cijena bila 699 dolara 
Što bi u pravilu značilo od 5800 do 6800 bi trebale koštati, tako da nema tu puno mudrosti cijene znate.
Samo što cijene su različite od trgovine do trgovine, tako da ista grafa moze doci u futuri 6000 ali u instaru ce sigurno biti 6200 ako ne 6300.
https://prnt.sc/udtdci

Bero
Moj PC  
2 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice