NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 1.884.946
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: NVIDIA Ampere 30xx
Promster kaže...

Slike su jebene, tu se nema kaj za prigovoriti...Dal on to još nešto petlja po tim slikama? Jer mi je osvjetljenje skroz drugačije nekako.

Ali takve slike nisu relevante, i sam znaš da se cherrypicka najbolji slučaj. Dok gledam 4K gameplay, ima dijelova igre gdje mi nije jasno kako može tako loše izgledati. Valhalla nije dosta ljepa igra da bi opravdala tako loše performanse, omjer grafika/performanse je veoma loš.

ma doktor uvijek nešto petlja, ali ne po slikama (koliko se sjećam) nego modira grafičke postavke u instaliranim datotekama da ispadne igra još ljepša

ne znam jel modirao valhallu, no na drugim igrama stvarno to dovede do perfekcije, ispadnu ti oči kad vidiš kako on to sredi i stvarno se trudi oko toga, a ima i znanje što i kako promijeniti da dobije bolji izgled

13 godina
HCgamingCRO kaže...
Minneyar kaže...
HCgamingCRO kaže...

Imao sam gtx 1080 prije vege...

Ja sam barem priznata budala i fanboy. A vi glumite pametnu gospodu pa si opravdavate kako ste napravili dobru kupnju a nvidia vec za 900 eura priprema 3080 sa 3090 die-om i duplo vrama. A jeste popusili foru i bacili pare pa to nema nigdje...

Imas prijavu za trollanje. Lijepo smo ti gore objasnili u vezi MSRP i kalkulacija i ti s 1000 eura spustio na 900 eura ocekivanu cijenu 3080Ti iako smo ti lijepo objasnili da ce biti bar 1200. Ociti trol, ides na ignore.

Ja za razliku od vas znam gdje traziti informacije.. kako Sam pogodio sve u vezi navia tako ti vamo sada kazem da ce 3080 ti biti ispod cijene 6900xt.. znaci 800- 1000 eura vjv 900. To sto ce u ht kostati 1200 je vas problem a ne problem vecine...

Znaci sjedite placite i drugi puta zamolite jensena da neizbacuje novi line up nakon par mj od releasea originala.

A kolko je ono Rebrandeon izdao verzija ISTIH cipova? Jedno 5-6 refresheva? Ne kuzis kolko je fanboyizam retardiran, na bilo koju stranu?

I posto tako dobro znas traziti informacije, cudno da ne znas da je MSRP 3080Ti procurio i da je 999USD iliti 1050 EUR kod nas, isto ko i 6900 XT. I da ga za 900 neces vidjet nikada.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
10 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Da smith, kad skupo platim novi gpu, očekujem da sam miran najmanje 4+ godine kao i vjerujem većina ljudi, a ne da ću strepiti nad novom generacijom igara. Bauštelac koji nema auto, tatin sin koji kupuje na tatinu firmu, lik koji živi s mamom i ne plaća režije, drugi lik bez društvenog života i hobija...dolaze ipak kao iznimke. Većini nas to nije mali izdatak kad imamo i  druge troškove i ne mijenjamo skupi gpu svake dvije godine. I zato imaj na umu da istupaš u ime izuzetbo malog broja ljudi pa nemoj sebe preslikavati na sve nas. Malo nesebičnosti i empatije, znaš, ipak živiš u šupku europe

P.S. Postoji nešto što se zove optimizacija picajzlo

P.P.S. Najuobičajenija je ona laž kojom lažemo sebe, laganje drugih je razmjerno rijetko. Čujemo se za dvije godine

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2020 12:47 (Spitfire_zg).

1 0 hvala 0
13 godina
++Spitfire_zg kaže...

Da smith, kad skupo platim novi gpu, očekujem da sam miran najmanje 4+ godine kao i vjerujem većina ljudi, a ne da ću strepiti nad novom generacijom igara. Bauštelac koji nema auto, tatin sin koji kupuje na tatinu firmu, lik koji živi s mamom i ne plaća režije, drugi lik bez društvenog života i hobija...dolaze ipak kao iznimke. Većini nas to nije mali izdatak kad imamo i  druge troškove i ne mijenjamo skupi gpu svake dvije godine. I zato imaj na umu da istupaš u ime izuzetbo malog broja ljudi pa nemoj sebe preslikavati na sve nas. Malo nesebičnosti i empatije, znaš, ipak živiš u šupku europe

Ali cinjenica je da se NIKAD nije dogodilo niti ce se dogoditi da kupis grafu koja ce iducih 4+ god sve vrtiti na ultra. U svakom slucaju ces kako godine odmicu morati rezati detalje pomalo, ali ono, za FHD 60 Hz je i GTX 970 jos uvijek vrlo dobra kartica koja je kostala 2500-3000kn na launchu i sad je stara 6 godina. I dalje vrti vecinu toga medium/high u 50+ FPS. Pricekaj 3060 Ti i bit ces miran 5 godina uz malo rezanja tu i tamo.

Al cijene su porasle jako, to je na zalost cinjenica, radi mining groznice, pa COVID, pa nedostatka konkurencije... A sad napokon ima konkurencije ali se na zalost ne bore cijenom zasad...

15 godina
Spitfire_zg kaže...

Zašto zanemaruješ one koji kupuju na svoju firmu? Ili smatraš da takvih nema ovdje? Uostalom, zbog čega igranje igara nebi mogao biti hobi na koji potrošiš novac, a ispijanje litara i litara alkohola/kava u tom tzv. "društvenom životu" po kavanama može? Meni se čini da ti ovdje generaliziraš da bi opravdao svoj osobni neuspjeh.

Balkanizam na maksimum... onaj tko si može nešto priuštiti sigurno je ukrao ili mu je poklonjeno ili su mu se sve zvijezde posložile u životu pa ne mora plaćati nikakve obaveze. Ajde daj..

No, da se vratimo na temu - Smatram da onaj tko kupuje gpu da bi bio miran 4+ godina sigurno ne mari za ultra postavke ili veće rezolucije, ram... ili se pak ne igra uopće. Mislim da takvi ni ne sudjeluju u ovakvim raspravama / temama.

Ako gledamo aktivnosti i broj poruka, smatram da su takvi u debeloj manjini.. barem u ovoj temi.

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2020 12:55 (mrsmith).
9 godina
AdR03 kaže...
MEGATAMA kaže...
AdR03 kaže...
amagi kaže...

Evo do prije 2 tjedna bila u mom kompjuteru, igrala igre poput RE2makea bez problema na 1080p60, izdrzala cijelu generaciju

I reci mi u kojem dijelu svijeta ti zivis da ces uspjeti naci RX 6800 ispod 600 eura, cisto informativno

Ja sam kupio RTX 3070 za doslovno ni cent preko retail cijene, isto tako mogu kupiti i 3080 ili 3090 ... treba samo čekati cca 1 tjedno kada je drop i biti uz mob/PC i napraviti jako brz checkout...Skoro sam neki dan uzeo 3080TUF za 711 eura (već sam bio u checkoutu) pa sam je htio preprodati za zaraditi neki cent na nevidijašima ali mi se neda tramakati sa time za parsto kuna.

Isto tako imam sada čak i velike nade da ću ako se nebude rušila stranica kupiti i 6900XT na launchu ili koji tjedan nakon.

Treba samo namjestiti pojedini chrome extension i biti strpljiv i uz ekran, doduše lakše je kupiti u linksu ili ADMu za 3000 kn više pa braniti životom svoju "investiciju" po internetskim forumima :)

Dado_ZG78 kaže...
AdR03 kaže...
MEGATAMA kaže...

Evo je,igra koja je trebala gurat iznad 12gb vrama....na epic postavkama oko 6gb usage 😂😂😂😂😂

Ja uistinu ne znam kako ce amd opravdat naplacivanje 16gb vrama...ocito imaju deal sa proizvodjacem istoga koji ga mora negdje utopit.

I ja bi se tješio da sam ubio 1k eura na mrtvu karticu.

Izgleda da Nvidia izbacuje 3080ti sa 20gb rama zato jer nisu potrebni eto tako iz fore... taman u 1 mjesecu dok se sve ovčice ostrižu koje su kupile ili su u redu čekanja da kupe 3080.

Što je najjače nakon što se do onda već poprodavaju 3080 + nakon što ljudi pokupuju AMD-ove možda availability bude čak i "decent" pa 3080ti za 1000e bude super buy!

Fantastično!

LOL mrtva kartica...  meni se čini da se ti tješiš prijatelju iz nekog razloga... 

Zašto bi se tješio :D Kupiti je mogu po retailu, financijski mi nije problem ni kupiti je u bilo kojem hrvatskom shopu po scalp cijeni... no jednostavno imam dva zrna soli u glavi :)

Dado_ZG78 kaže...

Opet po stoti puta - količina VRAMA nije garancija ničega kad se radi o količinama preko kakvih 8GB.

Neka mi neko pokaže primjer igre koja trenutno zaista koristi (ne samo alocira) punih 8GB a kamoli više od toga. 

Nove tehnologije idu u smjeru dijeljene memorije između grafe i sustava (VRAM - RAM - SSD) tako da sama količina VRAMA uskoro ne bude više issue ni u ekstremnim situacijama ionako.

Ali dobro, ako nekog 'žulja' naizgled premali broj VRAMA neka kupuje što god želi 

Može molim te objašnjenje zašto onda izbacuje Nevdijia 3080ti sa 20gb rama da probam shvatiti? 

Zasto ima 3090 sa 24gb?

3090 je kartica za produktivnost i kao takva je i reklamirana od strane nevidije, ima 24gb vrlo vjerojatno zbog toga što radni zadatci kratice koja je targetirana produktivnosti zahtjeva puno RAM memorije.

Zapravo je reklamirana jako glupo... Reklamirana je kao graficka za 8K gaming. To nije Titan kartica

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
10 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Nema smisla za novom raspravom, napisao sam što sam htio, pa i previše. Išao sam na to da takvi ne čine kritičnu masu i nije korektno da se nameću kao pravilo jer stvaraju lažnu sliku svijeta u kojem živimo. A većina nas su ljudi s obvezama i troškovima koji će dobro izvagati što plaćaju i ne vole da ih krade tko stigne

Da, samo jedno je smanjivanje postavki jer ti je gpu zastario, a drugo promjena rezolucije zbog manjka vrama a koji slijedi sigurno s novim enginom za dvije godine

0 0 hvala 0
14 godina
Onaj tko ima novce sigurno neće doći na forum i pitati koja je grafička bolja.Zivo me zanima kakav bi bila statistika foruma, kad bi imali neki pregled koliko je za ovih 12 godina od postojanja foruma ukupno ljudi prijavljeno uz iznimku multića.Jel uopće postoji ta statistika.Evo uzet cu za primjer bug.hr iskreno me zanima koliko ima aktivnih korisnika u zadnjih godinu dana.Stim da na taj broj 20-30% treba izbiti korisnike iz BiH, Srbije i Slovenije.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Spitfire_zg kaže...

Nema smisla za novom raspravom, napisao sam što sam htio, pa i previše. Išao sam na to da takvi ne čine kritičnu masu i nije korektno da se nameću kao pravilo jer stvaraju lažnu sliku svijeta u kojem živimo. A većina nas su ljudi s obvezama i troškovima koji će dobro izvagati što plaćaju i ne vole da ih krade tko stigne

Da, samo jedno je smanjivanje postavki jer ti je gpu zastario, a drugo promjena rezolucije zbog manjka vrama a koji slijedi sigurno s novim enginom za dvije godine

Kakav bozji manjak VRAM-a na 1440p... Nece ga biti ni na 4k, a na 1440p milijun posto ce prije postati problem slabost chipa nego VRAM...

11 godina
Spitfire_zg kaže...

Da smith, kad skupo platim novi gpu, očekujem da sam miran najmanje 4+ godine kao i vjerujem većina ljudi, a ne da ću strepiti nad novom generacijom igara.

P.S. Postoji nešto što se zove optimizacija picajzlo

koja je to grafa koju si ti kupio i da si bio miran 4+ godine, koja je to grafa trenutno u ponudi (uključujući big navi) s kojom nećeš 'strepiti' nad novom generacijom igara, kad već sadašnju generaciju ne mogu voziti sve na ultra, a još manje ćeš voziti na ultra one za 2 ili 4+ godine

i daj objasni tu optimizaciju, u kojem smjeru bi optimizacija trebala ići da troši više vrama, a da grafički čip može tjerat sve zahtjevnije igre na max postavkama koje zahthevaju to povećanje vram potrošnje

daj to objasni molim te jer dosad su sve igre postajale sve zahtjevnije za čip, više nego za vram - a ukoliko su zatjevale više vrama, onda su i postavke bile previsoke za snagu čipa

objasni više jebemu, nemoj samo lupetati floskule

od tebe nikakve koristi, samo lupaš - next gen next gen next gen next gen, malo rama malo rama

16 godina
Spitfire_zg kaže...

Nisi u manjini, samo imaš glasnu manjinu sa firmama koji svake godine mijenjaju grafe, koja će nadglasati svaki razum oko trošenja novca jer ide im u trošak, znatno im je jeftinije (oko 50%) nego tebi i boli ih briga. Košta ih 4-5, proda nakon godinu dana za 4-5 i kupi slijedeću.

MrSmith je smao u jednosj stvari u pravu, a to je da takvi, koje ili briga za novac i kako ga troše, ili imaju firmu, ugl pišu po forumu. Svi ostali ispadaju budale, al to je druga stvar. Ne raspravljaj o novcu idefinitivno nemoj pisat da karticu planiraš dule od godinu-dvije imat i sve će bit OK.

15 godina
Spitfire_zg kaže...

Ja samo ne razumijem kako će na tebe utjecati navodni "manjak rama" za, kao što kažeš, 4-5 godina - kad AAA igre neće raditi kako treba ni na medium u 4K (8K je nerealno i za 2024.)... ne zbog količine rama, već zbog snage same kartice.

A da ne govorimo da imaš još manje brige ako ne kupiš top end karticu.. jer ćeš onda za 4-5 godina biti zadovoljan da ti AAA naslov uopće radi na 60 fps na 1080/1440p low/medium i pjevati borbene...

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2020 13:23 (mrsmith).
13 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Ma ljudi moji kupili RTX 3060+ ili AMD 6700+ mirni ste do sljedeće generacije playstationa.

Moj PC  
5 0 hvala 0
10 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Čitam na poslu bug i grickam štapiće bolje ne može. Nemojte tako jako kerempuh će bankrotirati.

Kao prvo i osnovno želim vam dobar dan, kao savršen je za gaming naravno onima koji znaju uživati.

Ovi koji nemaju rtx nova izdanja preporučujem apaurin, normabel i tako to jer obično su oni najglasniji i radi vrama seku vene ali bitni su kao semafor u GTA SA.

Odavno smo zaključili bile to igre poput btf a koje su jako lijepo optimizirane ili pak ne optimizirano  poput ubisofovih izdanja kartica na 4k izdanju će povuć max 11 gb ako pričamo o nevidiji. Znači na kartici nemamo samo vram ili ste vi čuli samo za njega ??

Čip kao čip on je tu usput ubacili ga kinezi jer eto da ne kažu gameri da smo štedili.

Čip je stavka najbitnija, to ti je kao da na pentium nabaciš 128 gb rama i ti si baja. 

Vi koji želite vram eto vam primjera rtx 3090 kupi ga i muči iskeširaj 13k.

Ovi opsjednuti amd om su tako zanimljiva bića ali totalno pričaju o kartici koja zvanično još nije ugledala svjetlo dana. Daj pričekaj koji konkretni bench pa komentiraj jebi mi onda nanu naninu. 

Osbno predpostavljam da amd ima više no konkuretnu karticu, ali neću ništa komentirat dok to ne bude zvanično. 

Bero
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Za budućnost i razvijanje gaminga u kojem će smjeru otići teško je procijeniti ali sam siguran u jednu stvarda za 4k gaming doslovno moraš mjenjat karticu svake 2 godine radi optimizacije i jebenog softvera pa gledajući sirovu snagu realmo 2080 ti bi trebala dan danas brisat pod sa svim naslovima ali ocito nije tako...

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
protjeran
Minneyar kaže...
++Spitfire_zg kaže...

Ali cinjenica je da se NIKAD nije dogodilo niti ce se dogoditi da kupis grafu koja ce iducih 4+ god sve vrtiti na ultra. U svakom slucaju ces kako godine odmicu morati rezati detalje pomalo, ali ono, za FHD 60 Hz je i GTX 970 jos uvijek vrlo dobra kartica koja je kostala 2500-3000kn na launchu i sad je stara 6 godina. I dalje vrti vecinu toga medium/high u 50+ FPS. Pricekaj 3060 Ti i bit ces miran 5 godina uz malo rezanja tu i tamo.

Al cijene su porasle jako, to je na zalost cinjenica, radi mining groznice, pa COVID, pa nedostatka konkurencije... A sad napokon ima konkurencije ali se na zalost ne bore cijenom zasad...

Kako nije sta je sa 1080ti. Grafetina dan danas jos ubija sve redom na 1440p ultra a bogami ni za 4k nije za baciti jos.

I sada ta kartica je dobila 11 GB koje nema ocito veze sa vezom po tvojem ili vasem. Znaci 3080 kao flagship umjesto da naraste vram sto je uobicajeno za novu generaciju ovi skinuli 1 GB na flagship.

Znaci ne nikada se nije dogodilo da mozes gpu koristiti vise od 1 godine...

Once upon a time bila dva prijatelja, zvali su se intel i nvidia....kraj price.
13 godina
Uopće nije upitno da i 2080ti vrti 4k sa ponekim detaljima malo spuštenim. Pa kaj mora sve biti na max maxova i blještit u 3pm? Šta je ispod časti skresat koji detalj i igrat se na visokim postavkama.
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2020 13:58 (mislioc).

0 0 hvala 0
9 godina
mislioc kaže...
Uopće nije upitno da i 2080ti vrti 4k sa ponekim detaljima malo spuštenim. Pa kaj mora sve biti na max maxova i blještit u 3pm?

da

#YOLO
13 godina
AdR03 kaže...
mislioc kaže...
Uopće nije upitno da i 2080ti vrti 4k sa ponekim detaljima malo spuštenim. Pa kaj mora sve biti na max maxova i blještit u 3pm?

da

Ma nemoj. 

15 godina
HCgamingCRO kaže...
Znaci 3080 kao flagship umjesto da naraste vram sto je uobicajeno za novu generaciju ovi skinuli 1 GB na flagship

Zato jer je nvidiju ddr6x 10gb koštalo kao amd 40gb ddr6... da su stavili 20gb kartica bi bila vjerojatno 150 dolara skuplja msrp.

5 godina
protjeran
mrsmith kaže...
HCgamingCRO kaže...
Znaci 3080 kao flagship umjesto da naraste vram sto je uobicajeno za novu generaciju ovi skinuli 1 GB na flagship

Zato jer je nvidiju ddr6x 10gb koštalo kao amd 40gb ddr6... da su stavili 20gb kartica bi bila vjerojatno 150 dolara skuplja msrp.

Nije istina. Gddr6x nije toliko skuplji od samsung ddr6 16gps-a.

Cin dodjen doma naci cu ti podatak i postati. Btw i ddr6x uopce nije eksluziva za nvidia, amd ju je isto mogao koristiti. I to ti postam.

9 godina
mrsmith kaže...
HCgamingCRO kaže...

Što govori da je Nevidija napravila loš korak prema consumeru i zato jer su odabrali skuplju memoriju kanibalizirali su krajnjeg korisnika.

Dobra teta lisa je zato dala finu porcijicu od 16gb rama + još ušparala novčiće AMD-u i napravila na kraju krajeva jeftiniju karticu za proizvodnju + bolju za consumera.

AMD WIN WIN ... NVIDIA LOOSE LOOSE

#YOLO
13 godina
AdR03 kaže...
mrsmith kaže...
HCgamingCRO kaže...

Što govori da je Nevidija napravila loš korak prema consumeru i zato jer su odabrali skuplju memoriju kanibalizirali su krajnjeg korisnika.

Dobra teta lisa je zato dala finu porcijicu od 16gb rama + još ušparala novčiće AMD-u i napravila na kraju krajeva jeftiniju karticu za proizvodnju + bolju za consumera.

Nije istina. Kanibalizirala vas je lošim RT i ne postojanjem dlss-a, dakle kupit ćeš inferioran proizvod sa 16gb vrama. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2020 14:12 (mislioc).
15 godina
AdR03 kaže...

Samo ti fino "konzumiraj" tih 16GB rama negdje ako možeš, pa eto, uživaj 

11 godina
mrsmith kaže...
AdR03 kaže...

nevjerojatno, ponavljaju isto ko papagaji - moar vram moar vram, kad ih pitaš da objasne gdje će iskoristiti toliki vram - nemaju pojma ili ponavljaju pjesmicu - next gen next gen

ko klinci koji se u parkiću natežu čija je grafa jača po količini vrama - ja imam gt 730 4gb, ona je jača od tvoje 750 sa 2gb, onaj pak ima rx480 s 8gb, jača je od fury sa 4gb

žalibože forumaša i njihove rasprave na tehnološkom forumu 

16 godina
picajzla0707 kaže...
mrsmith kaže...
AdR03 kaže...

nevjerojatno, ponavljaju isto ko papagaji - moar vram moar vram, kad ih pitaš da objasne gdje će iskoristiti toliki vram - nemaju pojma ili ponavljaju pjesmicu - next gen next gen

ko klinci koji se u parkiću natežu čija je grafa jača po količini vrama - ja imam gt 730 4gb, ona je jača od tvoje 750 sa 2gb, onaj pak ima rx480 s 8gb, jača je od fury sa 4gb

žalibože forumaša i njihove rasprave na tehnološkom forumu 

Slažem se jad i bijeda...

Kada sam prije nekoliko postova spomenuo Fury X s 4gb Vrama zasutilo se odmah... sralo se po toj kartici navelike... dan danas iako 5 godina stara iako je zastario gpu itd... s tih svojih 4gb vrama igras RDR 2 

Dakle sranja pricaju na veliko...

Cudim se sam sebi kako s drugim racunalom u kojem imam rx570 4gb mogu igrati Horizon Zero Dawn 1080p 60 fpsa... ne kuzim kak to radi s tih 4gb vrama

Bnet: mNik987#2148
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2020 15:06 (toxic).
5 godina
protjeran
mrsmith kaže...
AdR03 kaže...

Evo gospodine smith da se malo pobijemo oko gddr6 cijene jer znam da ti ipak stojis do toga da je neznam koliko skuplöji.

Znaci od svih memorija za gpu imamo najskuplju HBM2 memoriju di respektabilno placamo oko 15-20 eura za GB... sada imamo ddr6 koji ima vise brzina pa i vise cijene ali je tu od 9-14 novaca, AMD nekoristi 14GBps vec 16 od SAmsunga koja je vjv skuplja. Znaci buduci da je HBM zsa oko 16 novaca najskuplji recimo da je ddr6 16Gbps-a jedno 14 novaca jer je 14Gbps-a ipak jeftinije koiiko vidim.. znaci 1 euro moze biti skuplji po GB-tu buduci da je sam micron rekao da je jeftinije od HBM-a... i sada koliko je to vise skuplje daj molim te lijepo 

https://www.hardwareluxx.de/index.php/news/hardware/grafikkarten/46390-preise-fuer-gddr-speicher-und-hbm-analysiert.html#:~:text=Ein%204%2DHi%2DStack%20HBM2,etwa%20120%20US%2DDollar%20kosten.

https://www.tomshardware.com/news/micron-reveals-gddr6x-details-the-future-of-memory-or-a-proprietary-dram#:~:text=Overall%2C%20GDDR6X%20chips%20and%20their,soldered%20down%20at%20a%20factory.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2020 15:15 (HCgamingCRO).
5 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...

Alocated i dedicated vram usage nije isto,amd fidelity fx je receno da je upscale sto bi znacilo ako je lik stavio na 4k onda igra to dize na 8k.

Za raytrace sijene kazu da jos nisu u igri na konzolama ili pcu,to bi trebalo stic naknadno patchom.

Uglavnom stavio sam video sa epic postavkama i vram usage se vrti oko 6gb i tu je kraj svake price.

EDIT:

Hrco mozes me prestat kvotat jer ja ne procitam niti jedan tvoj post posto si mi na ignoru,bezveze trosis vrijeme...ali ako te veseli nastavi.

Napet si jako, opusti se, barem je Nvidia štedila na memoriji pa se ne mora pravdati kupcima što ima manjka memorije , ne prestaješ nas iznenađivati...

16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Nego sto se ovdje vidi ?

https://videocardz.com/newz/amd-radeon-rx-6800-xt-and-rx-6800-geekbench-opencl-benchmarks-leaked

Vidi se npr da cak niti u kombinaciji Ryzen + 6800xt ne dostize brojku 3800 amperke, dok recimo kombinacija intela i 6800xt je debelo ispod amperke

Takoder 6800 obicna slabija za par posto od 3070..

+ kad se doda DLSS ide kmeee

8GB 10GB Raw Power :) 

Bnet: mNik987#2148
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2020 15:39 (toxic).
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
A joj morat će rezat cijene ovo nije konkurentno.

2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice