Nvidia 9800 gtx+ ne reagira

poruka: 11
|
čitano: 2.207
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Evo ovako, sinoć sam u BIOS-u isključio onu neku intelovu tehnologiju koja automatski spušta taktove i napon procesora kada on miruje, i fino ja to isključio i saveao to u biosu, kad ono restarta se računalo. I napravio ja clear cmos vađenjem baterije, i vratim ja nju nakon polaI sata nazad kad ono pišti kao da rami nisu stavljeni ili da su pokvareni. I sad izvadim ja jednog i ne pišti, zamjenim ih, opet ne pišti, dakle najvjerojatnijenisu pokvareni. E tu dolazi do problema, kada ostavim samo jednu pločicu grafička ne daje sliku. I napravim ja clear cmos pomoću jumpera, i kada ga stavim u položaj za clear grafička daje sliku, i fino sve postavke naredim u BIOS-u, i piše da vratim jumper u početni položaj. Ja to napravim, kad ono opet grafička ne daje sliku, ništa, samo narančasta lampica gori na monitoru. Znali netko u čemu je problem? Unaprijed hvala

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina

evo probavao sam još malo i primjetio kada uključim obadvije pločice rama a na grafičku spojim vga kabel (sa adapterom na dvi priključak), onda ploča pišti kao da su rami vani, a kad spojim samo dvi kabel namatičnu onda ne pišti, neznam dali ovo išta znči, ali eto čudno je malo

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

probaj izvadi grafičku iz pci-E slota, izvadi ramove, i stavi ih natrag unutra, pa probaj dal radi..

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Nvidia 9800 gtx+ ne reagira
mtopol kaže...

probaj izvadi grafičku iz pci-E slota, izvadi ramove, i stavi ih natrag unutra, pa probaj dal radi..

ma jesam već više puta,jer moram da dođem do baterije i jumpera maknuti grafičku,jer je dosta velika

16 godina
neaktivan

Ako na MBO imas integriranu grafičku probaj u biosu namjestiti da ti glavna kartica bude PCI-E , meni je cudno to sto kazes kad postavis jumper u polozaj za reset BIOS-a onda na monitoru imas sliku... hm..?  Ja kad postavim tako i stisnem gumb da upalim PC uopce nemam slike nit se komp upali nit se vrte ventilatori ni nista, onda natrag vratim jumper i upalim PC i on se upali i BIOS je resetiran.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mtopol kaže...

Ako na MBO imas integriranu grafičku probaj u biosu namjestiti da ti glavna kartica bude PCI-E , meni je cudno to sto kazes kad postavis jumper u polozaj za reset BIOS-a onda na monitoru imas sliku... hm..?  Ja kad postavim tako i stisnem gumb da upalim PC uopce nemam slike nit se komp upali nit se vrte ventilatori ni nista, onda natrag vratim jumper i upalim PC i on se upali i BIOS je resetiran.

a nemam integriranu,meni je čudno što rami pište, a ovo sa jumperom da, kada ga tako stavim, otvori mi se pri paljenju bios i kada naredim postavke idem na save and exit, pa mi onda kaže da vratim jumper u početni položaj

16 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...

ma jesam već više puta,jer moram da dođem do baterije i jumpera maknuti grafičku,jer je dosta velika

Savjetujem da izvadiš grafičku karticu da isprobaš na drugom kompu i da vidiš kako se ponaša? Čisto da otkloniš sumnju.Osmijeh

Nenad
16 godina
Nello kaže...
mind_challenge kaže...

Savjetujem da izvadiš grafičku karticu da isprobaš na drugom kompu i da vidiš kako se ponaša? Čisto da otkloniš sumnju.Osmijeh

trenutno nemam gdje probat, sutra ću kod prijatelja, a znaš li za ove rame? zašto pište samo kad su skupa, a kad stavljam jednog po jednog odvojeno ne pište

16 godina

žao mi je ali moram bumpat

bum, zna li itko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ako su ti navedene komponente ikada radile normalno skupa te sad odjednom matična pišti kod boot-a znači da ili nešto nije dobro spojeno ili je pre oc-ano i u najgorem slučaju je neka komponenta ili više njih pokvarena. ovak na prvu koliko vidim tvoj je slučaj izoliran samo na tebe znači nije neki standardni problem tak da nemreš očekivat da ti ga neko čarobnim štapićem riješi. znači odi do frenda za kojeg znaš da mu je komp ispravan i provjeravaj jednu po jednu komponentu. to je  jedino kaj ti mogu savjetovat.

pozz

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
strit kaže...

ako su ti navedene komponente ikada radile normalno skupa te sad odjednom matična pišti kod boot-a znači da ili nešto nije dobro spojeno ili je pre oc-ano i u najgorem slučaju je neka komponenta ili više njih pokvarena. ovak na prvu koliko vidim tvoj je slučaj izoliran samo na tebe znači nije neki standardni problem tak da nemreš očekivat da ti ga neko čarobnim štapićem riješi. znači odi do frenda za kojeg znaš da mu je komp ispravan i provjeravaj jednu po jednu komponentu. to je   jedino kaj ti mogu savjetovat.

pozz

a ništa morat ću, sumnjam da je nešto preoverclockano jer je napravljen clear cmos valjda 10 puta, takoda nebi trebalo ništa biti, izgleda da su ili grafička ili rami otišli kvragu

edit: evo sređeno sve, kada sam restartao bios sa jumperom, postavke se nisu promjenile, i malo sam gledao po njima i našao da se frenkvencija rama prebacila na 1066 mhz, umjesto 800 što je bilo default

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.8.2010 13:50 (mind_challenge).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice