Nvidia 7300 GT problem sa driverima

poruka: 9
|
čitano: 3.177
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Nvidia 7300 GT problem sa driver-ima

poz dobri ljudi, imam slijedeći problem, digao sam sistem prijatelju na novo i sve prođe udure i kada pokušam da instaliram orginalne drajvere za navedenu grafičku instalacija krene i na pola samo slika počne da skače i monitor se ugasi a u pozadini sistem normalno radi, a kada instaliram nove drajvere instalacija prođe udure ali kada restartujem računar sistem se digne al monitor ne reaguje, tačnije krene očitavat "windows boot" i kada treba da uđe u windows monitor jednostavno ne reaguje ostane crn ekran, do monitora nije 100% pošto sam probavao na par njih a da napomenem kada ne instaliram drajvere računar normalno radi al onda strašno razvlači prozor pri otvaranju ili povlačanju 

(p.s. 3-4 puta sam dizao razne verzije OS al na svakoj isto)

hvala unaprijed

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Nvidia 7300 GT problem sa driver-ima
pemac kaže...

poz dobri ljudi, imam slijedeći problem, digao sam sistem prijatelju na novo i sve prođe udure i kada pokušam da instaliram orginalne drajvere za navedenu grafičku instalacija krene i na pola samo slika počne da skače i monitor se ugasi a u pozadini sistem normalno radi, a kada instaliram nove drajvere instalacija prođe udure ali kada restartujem računar sistem se digne al monitor ne reaguje, tačnije krene očitavat "windows boot" i kada treba da uđe u windows monitor jednostavno ne reaguje ostane crn ekran, do monitora nije 100% pošto sam probavao na par njih a da napomenem kada ne instaliram drajvere računar normalno radi al onda strašno razvlači prozor pri otvaranju ili povlačanju 

hvala unaprijed

skini drivere sa stranice proizvodjaca graficke, koju naravno nisi naveo! zato jer ako skidas sa nvidiine, oni bas i nisu sposobno napraviti drivere za grafu koju ti koristis, naime imam istu grafu pa znam...imam ASUS-ovu i ja skidam sa njihove stranice i sve savrseno radi!

01010100 01001001 01001111
17 godina
neaktivan
Nvidia 7300 GT problem sa driver.ima

Drivere skines ovdje. Najprije deinstaliraj kompletno stare i ocisti ostatke Driver sweeperom (u safe modu) i tek onda instaliras nove.

World championships:7, GP started:250, GP wins:91, Podium finishes:154, Pole positions:68, Fastest laps:76, Points:1,369

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

ok, hvala na brzim odgovorima, pokušam sad ove savjete pa javim kako je prošlo

thx

EDIT: ništa od ovoga nije uspjelo Sramim se

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2009 23:10 (pemac).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Nvidia 7300 GT problem sa driverima

Kupi novu grafu jer je ta sranje... ja imam 7300 Le

17 godina
pemac kaže...

ok, hvala na brzim odgovorima, pokušam sad ove savjete pa javim kako je prošlo

thx

EDIT: ništa od ovoga nije uspjelo Sramim se

Koju verziju drivera si stavio?

He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life. - Ali
17 godina
neaktivan
RE: Nvidia 7300 GT problem sa driver-ima
pemac kaže...

hvala unaprijed

Imam jednu 8500GT, ista stvar ko i kod tebe, sve radi normalno dok ne instaliras drivere, nakon instalacije mrak. Testirano sa svim mogucim verzijama drivera, nista ne pomaze, radi normalno dok se ne instaliraju driveri, a usred instalacije monitor se ugasi i nece se upalit vise, jedino kaj se kod mene smrzne cijeli komp nakon ucitavanja drivera za graficku... U safe modu naravno radi normalno jer ne ucitava drivere za graficku... Pa ako mene pitas, 99.99% sam siguran da je grafulja odapela  Mršti se

Jedino kaj jos nisam probal je flash biosa na grafickoj, makar od nekog drugog modela ili sa mrvicu spustenim taktovima, ali sumnjam da ce i to pomoc...

15 godina
neaktivan

instaliro sam sve moguće drivere i i 4-5 razlicitih OS i nište najvjerovatnije je da je grafička "podlegla"

testirat cu na nekom drugom racunaru pa ...

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pemac kaže...

instaliro sam sve moguće drivere i i 4-5 razlicitih OS i nište najvjerovatnije je da je grafička "podlegla"

testirat cu na nekom drugom racunaru pa ...

a nemas kaj vise isprobavat, odapela je sigurno, ...Izlanuo se

Psssssst Zecovi spavaju
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice