poz dobri ljudi, imam slijedeći problem, digao sam sistem prijatelju na novo i sve prođe udure i kada pokušam da instaliram orginalne drajvere za navedenu grafičku instalacija krene i na pola samo slika počne da skače i monitor se ugasi a u pozadini sistem normalno radi, a kada instaliram nove drajvere instalacija prođe udure ali kada restartujem računar sistem se digne al monitor ne reaguje, tačnije krene očitavat "windows boot" i kada treba da uđe u windows monitor jednostavno ne reaguje ostane crn ekran, do monitora nije 100% pošto sam probavao na par njih a da napomenem kada ne instaliram drajvere računar normalno radi al onda strašno razvlači prozor pri otvaranju ili povlačanju
(p.s. 3-4 puta sam dizao razne verzije OS al na svakoj isto)
hvala unaprijed
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
poz dobri ljudi, imam slijedeći problem, digao sam sistem prijatelju na novo i sve prođe udure i kada pokušam da instaliram orginalne drajvere za navedenu grafičku instalacija krene i na pola samo slika počne da skače i monitor se ugasi a u pozadini sistem normalno radi, a kada instaliram nove drajvere instalacija prođe udure ali kada restartujem računar sistem se digne al monitor ne reaguje, tačnije krene očitavat "windows boot" i kada treba da uđe u windows monitor jednostavno ne reaguje ostane crn ekran, do monitora nije 100% pošto sam probavao na par njih a da napomenem kada ne instaliram drajvere računar normalno radi al onda strašno razvlači prozor pri otvaranju ili povlačanju
hvala unaprijed
skini drivere sa stranice proizvodjaca graficke, koju naravno nisi naveo! zato jer ako skidas sa nvidiine, oni bas i nisu sposobno napraviti drivere za grafu koju ti koristis, naime imam istu grafu pa znam...imam ASUS-ovu i ja skidam sa njihove stranice i sve savrseno radi!
Drivere skines ovdje. Najprije deinstaliraj kompletno stare i ocisti ostatke Driver sweeperom (u safe modu) i tek onda instaliras nove.
ok, hvala na brzim odgovorima, pokušam sad ove savjete pa javim kako je prošlo
thx
EDIT: ništa od ovoga nije uspjelo
Kupi novu grafu jer je ta sranje... ja imam 7300 Le
ok, hvala na brzim odgovorima, pokušam sad ove savjete pa javim kako je prošlo
thx
EDIT: ništa od ovoga nije uspjelo
Koju verziju drivera si stavio?
hvala unaprijed
Imam jednu 8500GT, ista stvar ko i kod tebe, sve radi normalno dok ne instaliras drivere, nakon instalacije mrak. Testirano sa svim mogucim verzijama drivera, nista ne pomaze, radi normalno dok se ne instaliraju driveri, a usred instalacije monitor se ugasi i nece se upalit vise, jedino kaj se kod mene smrzne cijeli komp nakon ucitavanja drivera za graficku... U safe modu naravno radi normalno jer ne ucitava drivere za graficku... Pa ako mene pitas, 99.99% sam siguran da je grafulja odapela
Jedino kaj jos nisam probal je flash biosa na grafickoj, makar od nekog drugog modela ili sa mrvicu spustenim taktovima, ali sumnjam da ce i to pomoc...
instaliro sam sve moguće drivere i i 4-5 razlicitih OS i nište najvjerovatnije je da je grafička "podlegla"
testirat cu na nekom drugom racunaru pa ...
instaliro sam sve moguće drivere i i 4-5 razlicitih OS i nište najvjerovatnije je da je grafička "podlegla"
testirat cu na nekom drugom racunaru pa ...
a nemas kaj vise isprobavat, odapela je sigurno, ...