Pozdrav ekipa.Imam za napisat neki kratki seminar o graf. kartici.Pa vas molim ako bi mi netko mogao rec nesto o trenutno najboljoj graf na trzistu i u kojem smijeru ce se razvijat/ poboljsavat u buducnosti.
Hvala
Pozdrav ekipa.Imam za napisat neki kratki seminar o graf. kartici.Pa vas molim ako bi mi netko mogao rec nesto o trenutno najboljoj graf na trzistu i u kojem smijeru ce se razvijat/ poboljsavat u buducnosti.
Hvala
zivijo ti meni jos sto godina
A znam a je glupo pitanje,ali eto sta cu kad mi bas tako nesto treba..
Trenutno iz crvenog tabora najaca je R9 290x i sada ce doc R9 295 koja ce bit jos jaca, a kod zelenih su najace GTX780Ti,Titan,690 i sada ce ti izbacit 800 seriju. Ja mislim da je trenutno najaca na trzistu R9 290x(ispravite me ako grijesim), kod nas ti dodje nesto ispod 4000kn. Dok od zelenih kod nas jedino(novo) mozes kupit 780Ti, mozda je jos koji Titan ostao(vidio sam da ih Links ima), a polovno se moze ulovit Titan ili 690, ali opet cijena ce im biti veca nego R9 290x, po meni od tih top grafi jedino R9 290x ima realnu cijenu, barem bi svi zeljeli da je jeftinija . Isto tako ljudi se cesce odlucuju za R9 290(ne X), ona dodje oko 300kn jeftinije, a performanse su skoro pa iste kao R9 290x . Javi ako sam pomogao i ispravite me ako grijesim.
google je tvoj prijatelj
hval ti puno..pomogao si mi..jos samo ako bi mi mogao/znao rec nesto o buducnosti grafickih..u smislu sta se pokusava poboljsat,kakvi su planovi proizvodjaca i tako..ili neki link gdje bi mogao nac..treba mi do 3-5 normalnih recenica :)
ma znam,goglam,ali nikako da nadjem nesto sto mi bas dobro opisuje sto trazim
hval ti puno..pomogao si mi..jos samo ako bi mi mogao/znao rec nesto o buducnosti grafickih..u smislu sta se pokusava poboljsat,kakvi su planovi proizvodjaca i tako..ili neki link gdje bi mogao nac..treba mi do 3-5 normalnih recenica :)
Ljepo napisi AMD zeli bit bolji od Nvidie, dok Nvidia zeli bit bolja od AMD-a, planovi su napravit bolju grafu od konkurencije, ne samo po performansma nego i po izgledju,hladjenju,buci,driverima,raznim programima....
https://www.google.hr/?gfe_rd=cr&ei=zZQuU7OwIIWU_Abhy4HgCA#q=razvoj+grafi%C4%8Dkih+kartica+u+budu%C4%87nosti
Trenutno iz crvenog tabora najaca je 1. R9 290x i sada ce doc R9 295 koja ce bit jos jaca, a kod zelenih su najace GTX780Ti,Titan,690 i sada ce ti izbacit 800 seriju. Ja mislim da je trenutno 2. najaca na trzistu R9 290x(ispravite me ako grijesim), kod nas ti dodje nesto ispod 4000kn. Dok od zelenih kod nas jedino(novo) mozes kupit 780Ti, mozda je jos koji Titan ostao(vidio sam da ih Links ima), a polovno se moze ulovit Titan ili 690, ali opet cijena ce im biti veca nego R9 290x, po meni od tih top grafi 3. jedino R9 290x ima realnu cijenu, barem bi svi zeljeli da je jeftinija . Isto tako ljudi se cesce odlucuju za R9 290(ne X), ona dodje oko 300kn jeftinije, a performanse su skoro pa iste kao R9 290x . Javi ako sam pomogao i ispravite me ako grijesim.
1. NE uspoređuj dual gpu i single gpu kartice,ako već uspoređuješ ubaci 7990
2. NE, što se tiče gaminga 780Ti je najbrža (oko 10%), jedino se u UHD ta razlika topi
3. NE, zahvaljujući popularnim rudarima, dok je 290 potpuno druga priča( ma da i ovoj kartici cijena oscilira za pošizdit )
Eto toliko...
P.S. OP - moraš specificirati za što "najbolje kartice"...Ono jel misliš na rendanje, gaming, rudarenje ?
ajmo to pojednostavit: AMD Radeon HD R9 290 je best buy high end kartica
nVida GeForce 780Ti je best high end
ajmo to pojednostavit: AMD Radeon HD R9 290 je best buy high end kartica
nVida GeForce 780Ti je best high end
nVida GeForce 780Ti je bestbrza ne postoji!
http://www.3dmark.com/hall-of-fame-2/fire+strike+3dmark+score+extreme+preset/version+1.1/1+gpu
ok to stoji ali opet je moj cfx brzi od nje iako se radi o 2GPU a cijeni da ne pricamo skorom kupis 2 290 za jednu 780ti