Imam jedno malo pitanje.Naime,htio bih kupiti graficku karticu Radeon Hd 4870.Napajanje imam za nju i maticna ploca ima Pci-express x16 ali je verzije 1.Kartica je verzije dva,hoce li raditi u mojoj maticnoj ploci i ako hoce kolko performansi gubim?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Radit će bez problema, negubiš ni 5%.
PCI-E v 1.0 je duplo sporiji od PCI-E v 2.0, ali su svi međusobno kompatibilni.
Kad dođem danas s posla stavit cu benchmarke 4850 na pci-e 2.0 x16, x8 (što je kao x16 na v 2.0), x4, x2 i x1
Nebi trebalo biti razlike, slobodno upikni unutra samo neznam dali ce ti ostatak konfe (procesor) biti dovoljno brzi da se puni potencijal grafike iskoristi.
Ako ce radit onda cu uzeti sigurno jer na proljece namjeravam nabavit novi komp sa 4870 već ugrađenim i onda napravit Crossfire.Hvala na savjetima i ispričavam se zbog neodređenog naslova teme
offtopic: da ne otvaram novu temu...di ja mogu saznati na mojoj poloci, koju ja verziju imam??? imam plocu Gigabyte P35C-DS3R (rev. 2.0)
Hvala!
offtopic: da ne otvaram novu temu...di ja mogu saznati na mojoj poloci, koju ja verziju imam??? imam plocu Gigabyte P35C-DS3R (rev. 2.0)
Hvala!
http://www.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=2631
Hvala!
da...aj sad malo procitaj i javi ako nadjes tu informaciju...jer ja sam tu vec trazio..!
Imaš na ploči intelov P35 chipset koji ne podržava pcie 2.0
Imaš na ploči intelov P35 chipset koji ne podržava pcie 2.0
....a dobro...hvala!
a dali je takav slucaj i sa drugim karticama...znaci, ako je kartica 2.0 neka od nVidie, dal ce mi isto raditi kao i 4870???...dal se isto jedva gubi 5% posto???
Da to je samo razlika u propusnosti između PCie verzija. Ja gotovo da ne osjetim razliku
Stvar je u tome da današnje kartice ne mogu prožvakati toliko podataka koliko ih može proći kroz pcie x16 1.x. Zbog toga nema pada performansi kad karticu koja podržava 2.0 ubacite u x16 1.x slot.
Hehe kod mene rade u x8 propusnosti zbog CF-a.
Hvala!
da...aj sad malo procitaj i javi ako nadjes tu informaciju...jer ja sam tu vec trazio..!
pa uglavnom tvoja MBO ima PCIE verziju 1.0 , PCIE verziju 2.0 imaju samo novije ploce s chipsetom P45 pa nadalje...
pa uglavnom tvoja MBO ima PCIE verziju 1.0 , PCIE verziju 2.0 imaju samo novije ploce s chipsetom P45 pa nadalje...
aha...da...nisam znao...!
Hehe kod mene rade u x8 propusnosti zbog CF-a.
2.0 standard je dva puta brži od 1.x. Iz toga je:
2.0@x8=1.x@x16
Budući da imaš 2.0, to što radi na x8 opet ne znači ništa jer nije usko grlo ;)
EDIT: Kratite te citate :)
Nije brži, već pruža veću propusnost.
PCI-Ex 1.1 pruža 250MB/s dok Pci-EX 2.0 pruža 500MB/s.
Nemora značiti da će raditi brže jer danasnjim karticama je i dovoljno 250MB/s.
Tek kod HD4870X2/GTX295 se osjeti gubitak na perfomansama kada ih priključite na PCI-Ex 1.1.
Tek kod HD4870X2/GTX295 se osjeti gubitak na perfomansama kada ih priključite na PCI-Ex 1.1.
Govorimo o propusnosti standarda koja će rezultirati većom brzinom. Dakle, brž je standard. To što trenutno baš i nije iskoristiva ta propusnost, pa kartice ne rade brže, to je druga stvar :)
Govorimo o propusnosti standarda koja će rezultirati većom brzinom. Dakle, brž je standard. To što trenutno baš i nije iskoristiva ta propusnost, pa kartice ne rade brže, to je druga stvar :)
Naravno, isto kao i AGP vs PCI-Express kada je tek izisao.
Imao je 3x vecu propusnost a razlike u perfomansama nije bilo.
PCI-E ima propusnost po parici 250 odnosno 500 Mb/s, a ako su x16, imaju 8000 Mb/s za v2.0 a za v1.0 ima duplo manje.
aha...da...nisam znao...!
oh.. kako cinicno... pa ocito nisi znao kad pitas po forumu. Mogo bi se malo upristojit... pozz
oh.. kako cinicno... pa ocito nisi znao kad pitas po forumu. Mogo bi se malo upristojit... pozz
dd....pa ti si mogao odma rec da taj čipset ne podrzava pcie 2.0...
dd....pa ti si mogao odma rec da taj čipset ne podrzava pcie 2.0...
ok, my bad!