planiram kupit grafu do 670kn.I nekako mi se cini najbolji izbor 4670!Pošto takvih ima na lopate, koju da uzmem?? Gigabye, Powercolor Sapphire ili Gainward?? iskljucivo u ve milu, i podrzava li takva kartica softversku regulaciju venta??
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sasvim svejedno, perfomanse su identične (osim ako nisi tvornički ov.), pa koja ima bolju opremu, tu uzmi.Svaka kartica serije HD3000 I HD4000 podržava regulaciju brzine ventilatora od strane catalyst control center-a (verzija 8.10 i nadalje).
bio je test u ovomjesečnom bugu one gigabyteove i kazu da nema regulaciju i da je bucan vent
bio je test u ovomjesečnom bugu one gigabyteove i kazu da nema regulaciju i da je bucan vent
Po defoltu su najtiše Gainward GS (Palit Super) i PowerColor PCS(Club3D OC). U oba slučaja se radi o nereferentnom dizajnu.
Najjeftinija je Club3D, dolazi sa nešto sporijom DDR3 (ne GDDR3) memorijom, ali generalno u redu kartica. Identična je Force3D (Inno3D).
Sapphire - referentni dizajn i loš, u loadu bučan, hladnjak.
Gigabytu ne radi kontrola venta iz CCCa i Rive. Također nereferentni dizajn.
Sa Asusom je situacija slična kao i sa Gigabyteom - ne radi kontrola venta. Asus koristi vrlo dobar AC hladnjak, tako da je potrebno samo riješiti kontrolu venta, nije potrebno mijenjati hladnjak. Situacija se dade vrlo jednostavno riješti upotrebom potenciometra (Zalman Fanmate2 - cca 25kn). Iskopča se konktor od venta sa grafe i spoji se preko potenciometra. Inače se radi o najskupljoj 4670 na našem tržištu, stoga najmanje isplativoj.
Ako se misli kemijati sa aftermarket hladnjacima (Accelero S2, Zalman VF700/VF900), bit će dobra bilo koja ... moji favoriti bi bili Club3D i Sapphire. Osobno imam Sapphire i Accelero S2 kombinaciju.
Sapphire ne bih uzimao u Ve-milu zbog godinu dana manje garancije.
S obzirom da se mora kupiti u Vemil-u ... Gainward?
znaci, safirka i gainward imaju kontrolu venta!! sad neznam sto se krije ispod one gainwardove maske od hladnjaka...jer mi je potpuno isto sad ocu li uzet safirku ili njega! podrzava li powercolor kontrolu? jer vidim da ima dobar kuler
sry ljudi znam da mi je drugi post! razmisljam da uzmem gigabyteovu...ima vecu garanciju...a hladnjak cu kupit...S1 ili S2( ne treba mi bijesni hladnjak, samo da je overclockam i da se negrije pretjerano)
Ovu si i ja mislim uzet, clockirana je i ima drugi hladnjak, dual-slot.
U Ve-milu, 650kn
Čekaj...što to nije His Excalibur HD 4670 IceQ II?? Pa što serije His nisu puno skuplje?
Čekaj...što to nije His Excalibur HD 4670 IceQ II?? Pa što serije His nisu puno skuplje?
A sra...!!! To sam i mislio. Ma haj hoj baš me briga, nek pa šta je...Ja ću kupiti Powercolor.
ma u ve milu je 70% slika krivo...imao sam slucaj di je slika za 8400gs bila slika od 8800gts(namjeravao sam kupit sam zato jer volim takve kulere)
uzet cu ja powercoloricu, ima vecu garanciju( godinu i po) i bolji kuler!
ovako kupi sigurno sapphire radi odlično,taktovi nisu kao ni hlađenja ista kod svih proizvođača,grafička jede igre do rezolucije od 1280*1024
preporučena konfiguracija:Athlon X2 5000,2 GB RAM 800Mhz...
pa bas to imam !!!!
X2 5000
300W(najslabija tocka, al cu kupit chifa od 450w u Spota)
1 GB circula redention
160gb WD
a trenutacna je x 1650gt
ali me prca sto mi je ekran 1680x 1050