Kako spojiti GPU sa 8pin u komp koji ima samo 6pin

poruka: 18
|
čitano: 8.772
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ekipa, imam jedno pitanje, naime moj workstation HP Z820 ima samo konektore sa 6pin za grafičke, a nova grafička koju sam dobio GTX 1070 Turbo od Asusa ima 8pinsko napajanje.

Zanima me kako to spojiti s obzirom da sa grafičkom nisam dobio 6 to 8pin adapter, a u kompu ne vidim molexe da bi izadaptirao 2x molex na 8pin.

Tražio sam po netu, nigdje ne mogu naći već gotovo riješenje 6 to 8pin ko što sam jednom bio pred par mjeseci našao od NZXTa, a da ga mogu dobaviti u hrvatskoj, već samo što nađem mogu nabaviti preko amazona a baš mi se ne čeka a i hića mi je nastaviti posao, a bez grafičke komp ne radi pošto nema integriranu grafičku (2x Intel Xeon E5-2640 svaki po 6core).

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Imaš tu Link i imaš u linksu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2017 10:57 (WalterWolf).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Kako spojiti GPU sa 8pin u komp koji ima samo
Covjek je ljepo napisao da nema molexe, izgleda da si u banani onda..lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
neaktivan

da, nema molexe jbg, izgleda mi nema druge nego naći preko amazona nešto, čisto sumnjam da bi mu dalo dovoljno struje kad bi spojio 6pin samo (mlatim bezveze jer čitajući po netu naletiš na svakakve bisere)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Možda pomogne HP N1G35AA

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

e toooo, svaka čast, to mi treba 6pin Ž na 8pin M

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Meni na GTX 770 nije priznavao ni 2x6 Ž u 1x8 M pošto idu 2x8. Sreća pa sam imao drugo napajanje koje je bilo na prodaji te sam samo zamijenio.

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2017 14:04 (Najbrži).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
kale_fotograf kaže...

samo za informaciju tim nacinom moze dolaziti do pregrijavanja i gasenja zbog povece amperaze kroz 6pinski rail, ali i sve ti ovisi na koliko je taj tvoj 6pinski deklariran! tako da ti je to rizik da ces mozda baciti 200kn...isplativije prodati napajanje i dodati tih 200+kn za novo!LP

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2017 16:18 (Stjepanj).
15 godina
Stjepanj kaže...

samo za informaciju tim nacinom moze dolaziti do pregrijavanja i gasenja zbog povece amperaze kroz 6pinski rail, ali i sve ti ovisi na koliko je taj tvoj 6pinski deklariran! tako da ti je to rizik da ces mozda baciti 200kn...isplativije prodati napajanje i dodati tih 200+kn za novo!LP

Nije bez razloga linkan offical HPov part number

edit: @Stjepanj za ovo čudo kaj ima treba mu doslovno viljuškar

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2017 10:42 (Flying Dutchman).
13 godina
protjeran
Flying Dutchman kaže...

Nije bez razlog linkan offical HPov part number

dobro mozes mi objasniti kako ce mu taj adapter povecati amperazu na 6pinskom kablu( neznam koje napajanje u tom hp-u)? to funkcionira 100%?

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2017 16:26 (Stjepanj).
15 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
kale_fotograf kaže...

Nek smanji power limit u driverima za 15% i riješen problem (do kojeg vjerojatno ni ne bi došlo).  Ali 200 kn je definitivno previše, ima na ebayu za puno manje para.

17 godina

Prodaj svoj PSU i kupi si odgovarajući. Ima ih i more polovnih s garancijama ako nemaš za gajnc novo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2017 20:39 (Najbrži).
Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
Najbrži kaže...

Prodaj svoj PSU i kupi si odgovarajući. Ima ih i more polovnih s garancijama ako nemaš za gajnc novo.

Ajde sad trk na jubitubi kad pogledaš video, trk nazad napiši komentar imaš točno 4:40 za odgovor :)

17 godina
Flying Dutchman kaže...
Najbrži kaže...

Prodaj svoj PSU i kupi si odgovarajući. Ima ih i more polovnih s garancijama ako nemaš za gajnc novo

Ja prvo šakom, a onda oprosti. Nisam obratio pozornost da je u pitanju workstation niti sam čitao sve poruke. Ispričavam se kolege forumaši.

15 godina
Najbrži kaže...

Ja prvo šakom, a onda oprosti. Nisam obratio pozornost da je u pitanju workstation niti sam čitao sve poruke. Ispričavam se kolege forumaši.

Nema kolega razloga za ispriku, tome i služi forum da se nešto nauči, nekog podučiti, i utvrditi gradivo :)

17 godina
Ajde poslikaj taj 6 pinski konektor za gpu, ako ima 3 zute zice onda ima 3 12v raila i bez ikakvih problema ga spojis normalno na gpu koji treba 8pinski, inace su dodatne 2 zice za ground.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
15 godina
odjavljen
Patrick_cro kaže...
Ajde poslikaj taj 6 pinski konektor za gpu, ako ima 3 zute zice onda ima 3 12v raila i bez ikakvih problema ga spojis normalno na gpu koji treba 8pinski, inace su dodatne 2 zice za ground.

Ako je 6 pin za pce onda sigurno ima tri žute žice, ali ne zovu se to railovi. Mislim da samo najstariji nisu imali tri žice, danas je to standard.

EDIT: evo detaljnije objašnjenje, sa tomshardware:

Johnny & the group,

Have learned several interesting facts about the PCI-E plugs and power after researching it this past week, that is worth sharing

The PCI-E connecter has 6 pins. They are not all used for power. For the 6 pin connector, Pins 1 & 3 are 12V & each can carry 8 Amps. Pin 2 by spec is not connected, although some PSU manufacturers do add a 12V line there. Pins 4 & 6 are Com return lines. Pin5 is Com for sensing. Using 2 lines, you get 12V*8A*2= 192Watts, much over the required 75Watts. With an 8 pin PCI-E connector, 2 Com lines are added (4&8) not a 12V & Com. There, Pins 1,2,3 are 12V, Pin 4 is a Com for the 8 pin connector sensing, Pin 5,7,8 are Com return lines, & pin 6 is for the 6 pin connector sensing. Using that config, 12V*8Amp*3=288 Watts, much over the required 150Watts.

Since Mar 2005, the molex pins are required to be "HCS" rather than "Std", which each carry a max of 11Amps. So properly made, an 8 pin PCI-e can supply 12V*11Amps*3lines=396Watts of power for the graphic cards.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2017 17:14 (Jakovp).
16 godina

za novija (veća, mjesto gore i dolje za PSU) kućišta, zgodno je dodatno napajanje, često su 2kom normalnih, jeftinija od jednog kvalitetnijeg.. a nije poseban problem + ima par prednosti (bez problema u max opterećenju kad VGA može povući 250-300W..). Postoji i adapter-konektor (za dodatno napajanje-paljenje), ali može i žica za paljenje, radi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice