HD2600 Pro greške

poruka: 11
|
čitano: 3.006
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
HD2600 Pro greške

Nedavno sam si u računalo ugradio "novu" grafičku karticu - ATI Radeon 2600 Pro (PCI Express utor), ali kada igram igre pojavljuju mi se neke plohe i linije na ekranu i nekako mislim da presporo radi ta gr. kartica. Zanima me da li netko zna u čemu je problem? Kako da učinim da se igre vrte bez smetnji? Konfiguracija je sljedeća:

Matična ploča: ASRock 4CoreDual- VSTA

Procesor: Pentium 4 3,4 GHz.

Memorija: 1 GB RAM

Grafička kartica: Prije ATI X550(256 MB), sada HD 2600 Pro(512 MB).

Hvala unaprijed :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: HD2600 Pro greške

Provjeri temperature i instaliraj druge drivere (pokušaj sa starijima i novijima od tih koje imaš).I pretpostavljam da imaš XP.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.8.2009 16:18 (Izzy).
16 godina
neaktivan

Imam Windows XP (Service Pack 3).

Provjerio sam temperature.

HD0: 73C

HD1: 51C

To se nekad tako popne preko granice. Ne znam kakve veze ima grafička sa temperaturama hard diskova i matične ploče, voltažom itd.

Još uvijek nisam riješio problem :(

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.8.2009 14:23 (bobo8).
16 godina
bobo8 kaže...

Imam Windows XP (Service Pack 3).

Provjerio sam temperature.

HD0: 73C

HD1: 51C

To se nekad tako popne preko granice. Ne znam kakve veze ima grafička sa temperaturama hard diskova i matične ploče, voltažom itd.

Još uvijek nisam riješio problem :(

Ma ne to.Što ti piše za GPU?

16 godina
neaktivan

GPU nisam našao. Ima Temp1, Temp2 (obje kvačice), HD0, HD1 (nekada prelazi granicu). Ima i Fan1, Fan2 (u RPM).

(Problem još neriješen nažalost).

16 godina
protjeran
bobo8 kaže...

GPU nisam našao. Ima Temp1, Temp2 (obje kvačice), HD0, HD1 (nekada prelazi granicu). Ima i Fan1, Fan2 (u RPM).

(Problem još neriješen nažalost).

everest
pokušaj s njim kad ga instaliraš piše ti sve u vezi grafičke

ŽIVOT JE ONO ŠTO ODABEREŠ
16 godina
neaktivan

Fakat piše svašta o GPU-u, ali gdje je temperatura - ja ne znam.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 22:28 (bobo8).
16 godina

Vidi sa RivaTunerom, ali nakon malo dužeg igranja neke zahtjevnije igre.I jesi li probao sa drugim driverima?Isto tako jesi li siguran da ti netko nije prodao neispravnu karticu - rekao si i sam da nije nova?

16 godina
neaktivan

nemoj updejtat biose na maticnoj!!!
Zasto ne? taj updejt biosa ce popraviti skripte ali, ce ti cijelu maticnu i procesor *hebat to se dogodilo mom susjedu vjeruj mi, lik je odnjeo prekasno na servis i dobio 9600GT umjesto koja je 256-bitna, naime mi smo sve probali stanje kompa se pogorsalo i maticna i procesor su garant osteceni daju premalo FPS-a a prije je imao Radeonku X550 128MB.

Odi na servis i reci da imas problema s njom neprikazuje pravilno skripte na igricama i cesto ti fps padne pa ti se uspori komp, tjedan dana kasnije: voila! testirali graficku, kupac u pravu, dobivas drugu seriju graficke kartice koja ima iste specifikacije ili vece od kupljene.

[url=http://"http://www.mybannermaker.com/link.php?nurl=http%3A%2F%2Fbelisce-gaming.ucoz.com%2F"][img width=400 height=49]http://img3.imageshack.us/img3/8711/mybanner4a32b4bfe5e10.png[/img][
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2009 19:39 (FrightMare).
16 godina
neaktivan
HD2600 Pro greške

komp će ići vjerojatno na servis...

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2009 18:39 (bobo8).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

:-)Računalo mi nije bilo na servisu.

Sad više nemam grafičku HD2600 Pro nego sam je zamijenio sa Sapphire Radeon HD 4670 512MB GDDR3 Ultimate (opisana u Bugu broj 203 kao "Jeftini pasivac"- hard test), ali problem je isti. Pojavljuju se plohe i crte tijekom igranja. Samo mi neke igre rade kako treba (npr. Crysis, NFS Undercover, Space Siege). Onda valjda problem nije u gr. kart. Možda otvorim novu temu  na forumu jer je drugi hardver...

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2009 20:00 (bobo8).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice