sta mislite o ovoj graf. kartici...
Gainward GTX 285 1024MB DDR3 (512-bit)
ako mislis na ovo mislim da je preskupa moze se nac dosta jeftinia ati kartica koja pruza iste rezultate
najajva single GPU grafa na tzrzistu....ali preskupa sa ulozeno dobiveno,bolje da ides na ati 4890
U tom cjenovnom rangu je XFX HD4870x2 s 2GB memorije, skuplja nekih stotinjak kuna a tuče tu 285-icu.
ako mislis na ovo mislim da je preskupa moze se nac dosta jeftinia ati kartica koja pruza iste rezultate
da to... imas nesto za predloziti..? tx
Čovjek je mislio na Gainward, a ti mu daješ link za Gigabyte..no dobro ja bi ti savjetovao da uzmeš jednu od GTX285 jer kartica rula, manje se grije i manje struje papa, a cjenovno je još uvijek povoljnija od HD4870X2 i od naravno razvikanog ATI-ja kojeg tu mnogi preferiraju isključivo gledajući na cijenu...meni osobno nikad nije cijena presudni faktor...kako se ono kaže "sve ima svoje" !!
GTX285 je mrtva kartica.
GTX275 možda gubi za 1-2 fps-a od nje, a košta oko 700kn manje gdje vi tu vidite isplativost? Tu ima još i HD4870 1GHZ koja košta 500kn manje od GTX285, a slabija je od nje 1fps, a negdje i jača.
Nvidia je sama pokopala GTX280/5 sa izlaskom GTX275.
Onaj tko preporučuje GTX285 u manju ruku je prokleti nvidiaš bez uvrede.
GTX285 je mrtva kartica.
GTX275 možda gubi za 1-2 fps-a od nje, a košta oko 700kn manje gdje vi tu vidite isplativost? Tu ima još i HD4870 1GHZ koja košta 500kn manje od GTX285, a slabija je od nje 1fps, a negdje i jača.
Nvidia je sama pokopala GTX280/5 sa izlaskom GTX275.
Onaj tko preporučuje GTX285 u manju ruku je prokleti nvidiaš bez uvrede.
U najmanju ruku ovo je prokleti ATIboy bez uvrede!
Totalno neisplativa grafa kao što je več i navedeno i s time se slažem u potpunosti.Ukolko se uključi razum svima bi trebalo biti jasno da je izašla novija garnitura grafa i postoje opcije
x2 grafa kao i crossfire i SLI kombinacije koje tuku navedenu bez problema i isplativije su u omjeru uložene/dobiveno koje će biti opravdano u tom slučaju.
4850 x2 cca 1.400kn tuče navedenu grafu i poprilično jeftinija opcija
275 GTX odlična grafa i dosta jeftinija te naznatno slabija 3-5% što se ni neosjeti baš a ponegdje i gubi od navedene(uglavnom bolja opcija) cca 1.600kn
4890 isto bolja opcija i noviji proizvod neznatno sporiji ili ponegdje isti sa navedenom ali poprilično jeftiniji cca 1.400kn
E sad opcije crossfire ili SLI grafe naravno tko posjeduje takvu MBO koja to podržava:
upariti 2 x 4850 ili 4870 odlične performanse i poprilična razlika u odnosu na navedenu i ostane dosta za bolje napajanje tipa Corsair450 /550W VX koji će bez problema upogoniti bilo koju opciju koja košta cca 1.800kn
upariti 2x 250 GTS isto tako cijenovno kao i neka od gore navedenih opcija.
Naravno sve to ovisi o procesoru koji se posjeduje kao i o monitoru i rezi na kojoj se igra te napajanju i tek se onda vidi isplativost ako ostatak hardwera to sve može gurati bez problema i iskoristiti navedenu u barem 90-100% omjeru.
Uglavnom ima puno boljih rješenja glede potrošnje krznaša od kupnje 285 GTX grafe.
ja sam s svojoim sasvim zadovoljan
odlična grafička jer je single GPU
Pa vjerujemo da si zadovoljan i nitko nije rekao da grafa nevalja več je samo trenutno neisplativa glede sadašnje kupnje pored navedenih solucija.Onaj tko je kupio grafu prije 3-6mj s obzirom na ondašnju cijenu
može se reći da je "bacio krznaše u vjetar jer je teško sada prodati navedenu po pristojnoj cijeni pored novih i konkurencije" cijena novih cca 1.600kn i niže sa približno istim ili boljim performansama.
pozz,vidim da imas gtx 285,dal ti mogu postavit par pitanja u svezi nje?