GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.558.512
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
hahhaajaads kaže...
toxic kaže...
hahhaajaads kaže...

Dosla gtx 1060, a sad jedno brzo pitanje. Posto uz nju nisam dobio adapter za spajanje sa ovim VGA adapterom, moram to otic kupit. Bio sam u mikromaku i mikro timu, rekli su da oni imaju samo ove (mislim na ovaj zarez i ispod i iznad njega 4 ta utora) a moja  moja graficka nema to nego ovo... jel ima to mozda za kupit u supernovi u buzinu (tj. elipsu) ili negdje u areni zagreb ?  i kak se taj adapter tocno zove...

Paše ti to. Btw to je DVI kabel.

Zašto spominješ adapter?

Najlakše ti je kupit dvi to dvi kabel i bok ili uzmi vga to vga (ako ti grafa ima vga out) svejedno to je 1080p i raditi će kako treba.

oprosti malo sam zbunjen, mislio sam na bus ic pa za zagreb pa sam ovo sve nabrzinu napisao pa nisam nista gledao. ovaj u mikro timu mi je rekao da oni to nemaju te da to kosta oko 150-200kn. znaci oni su mi oba 2 pokazali ovaj al sam se ja sjetio i pokazio im sliku da moja graficka nema ova 4 pina oko te crtice, ali kad se sjetim, mislim da je prosla sapphire nitro r9 380 imala isti adapter koji sam dao ovom sta sam prodao, znaci to je taj isti, ali mene jos uvijek zbunjuju te 4 utora oko te crtice na adapteru... 

3m dvi kabela ti košta oko 30 kn : https://www.ekupi.hr/Monitor-kabel-DVI-D-MM-788994.aspx?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

btw mikrotim? odakle si?

Daj u pm

ovdje ti je razlika izmedu dvi kabela : https://seriousseverity.wordpress.com/2013/10/10/monitor-connections-explained/

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.6.2017 14:42 (toxic).
14 godina
neaktivan

DVI je djelomično kompatibilan sa High-Definition Multimeida Interface (HDMI) u standardnom digitalnom modu (DVI-D) te sa VGA u analognom modu (DVI-A).

4 crtice su za analogni signal.

I’m an alien clone from Hyperion origin..
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.6.2017 14:36 (planety).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Uzmi si posten monitor, kakav vga...
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

6 0 hvala 1
13 godina
hahhaajaads kaže...

Dosla gtx 1060, a sad jedno brzo pitanje. Posto uz nju nisam dobio adapter za spajanje sa ovim VGA kablom, moram to otic kupit. Bio sam u mikromaku i mikro timu, rekli su da oni imaju samo ove(krivo sam linkao, ali uglavnom, da ima samo taj zarez bez utora gore i dolje) (mislim na ovaj zarez i ispod i iznad njega 4 ta utora) a moja  moja graficka nema to nego ovo... jel ima to mozda za kupit u supernovi u buzinu (tj. elipsu) ili negdje u areni zagreb ?  i kak se taj adapter tocno zove...

Monitor ti je SAMO VGA??

Ako da, čitaj dalje. (Ako ne, kupi DVI-D kabel.)

Onda ga ne možeš spojiti DVI VGA adapterom!

Najnovije verzije Nvidia i AMD-a više nemaju analogni izlaz preko DVI.

http://www.pcworld.com/article/3068397/hardware/rip-vga-nvidias-geforce-gtx-1080-dumps-analog-support-following-intel-and-amds-lead.html

Isti slučaj i kod mene, prodao monitor i kupio novi.

A ako želiš korisiti stari monitor, treba ti DVI - VGA konverter koji aktivno pretvara signal (malo gubiš na kvaliteti, i nisu baš jeftini)

Nešto ovakvo.

https://iponcomp.hr/webshop/product/delock_dvi_d_vga_d_sub_konverter_crno_16cm_65658/1352418

Ne znam kako tražiti na nabavi, svi imaju napisano konverter, adapter.. kao da je to svejedno.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.6.2017 16:02 (CyberDemonVZ).
10 godina

Kupi DVI-D kabel, jer koliko vidim i grafička i monitor ti ga podržavaju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

evo kupio sam dvi dual link (tj. ove http://prntscr.com/flkxvw) ali, znaci taj jedan nema ovu iglicu. Veli on meni da ta iglica ne igra ulogu nego ovih vise.. jel to istina ili da mu idem vracat ovo e.e

Battleog - 191silvinjo
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Znaci zanima me misljenje korisnika o tome da li je 1070 toliko dominantnija od 1060 za gaming. Za 1080p na koliko cu vrtiti sve da li ce mi veliku razliku ciniti da ne uzmem 1070 umjesto 1060 koju planiram kupiti. Planiram igrati novi destiny 2 i radi toga cu upgradeati moju 970 Strix na 1k seriju medutim mislio sam nju prodati i malu nadoplatu uzet 1060 Gigabyte g1 ili msi (6gb) verzije . Koliku razliku i da li cu je uopce ja osjetiti / vidjeti dok igram nesto novo poput toga. Hvala unaprije na pomoci  malo sam zakomplicirao al jbh

...Some games you play Some games play you...
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Sp0rZ kaže...

Znaci zanima me misljenje korisnika o tome da li je 1070 toliko dominantnija od 1060 za gaming. Za 1080p na koliko cu vrtiti sve da li ce mi veliku razliku ciniti da ne uzmem 1070 umjesto 1060 koju planiram kupiti. Planiram igrati novi destiny 2 i radi toga cu upgradeati moju 970 Strix na 1k seriju medutim mislio sam nju prodati i malu nadoplatu uzet 1060 Gigabyte g1 ili msi (6gb) verzije . Koliku razliku i da li cu je uopce ja osjetiti / vidjeti dok igram nesto novo poput toga. Hvala unaprije na pomoci  malo sam zakomplicirao al jbh

1070 je po meni neisplativa za 1080p, osim ako ne želiš tjerati neki visoki framerate.

S druge strane upgrade s gtx 970 na 1060 nije tako jako velik, osim ako tu svoju gtx 970 prodaš za dobre novce.

13 godina
protjeran
Sp0rZ kaže...

s tim procesorom razlika izmedu tvoje gtx 970 i gtx1060 je premala, 1070 je vec sasvim drugi par rukava! definitivno min 1070 ako zelis vidljiv napredak u dizanju detalja i fps-a u svakoj igri! inace kad se gtx970 overkloka u vecini naslova stize ili cak i prestize stock gtx 1060!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina

S GTX 970 se ne isplati prelaziti na 1060 pošto su to otprilike iste kartice. Sljedeći step-up je 1070 i to je opravdana investicija za novije naslove na 1080p :)

Moj PC  
6 1 hvala 0
13 godina
hahhaajaads kaže...

evo kupio sam dvi dual link (tj. ove http://prntscr.com/flkxvw) ali, znaci taj jedan nema ovu iglicu. Veli on meni da ta iglica ne igra ulogu nego ovih vise.. jel to istina ili da mu idem vracat ovo e.e

MORAŠ kupiti bez tih dodatnih pinova, jer ga fizički nećeš moći ugurati u port . Prema slici je sve OK, ak si to uzeo. :)

Pazi da se zove DVI-D i to je to. (nesmije biti DVI-I ili DVI-A)

Dual link postoji više vrsta.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.6.2017 15:58 (CyberDemonVZ).
13 godina
Sp0rZ kaže...

Koliko znam, još nema testova Destiny 2 igre, pa ti nitko ne može točno reći.

Ali kako vidiš, s 1060 nećeš osjetiti napredak.

Pa ti ostaje samo 1070 i nadaj se da je Destiny 2 grafički zahtjevna pa će ti se isplatiti investicija

12 godina

evo sve radi, ja ne mogu vjerovat koliko mi je slika sad lijepsa... sve je cisto ko suza.. 

Battleog - 191silvinjo
Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Da li mislite da ce pasti cijene 1070 do 9. Ili 10. Mjeseca? Jer mogu pricekati kraj ljeta pa da kupim upgrade onda
...Some games you play Some games play you...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Sp0rZ kaže...
Da li mislite da ce pasti cijene 1070 do 9. Ili 10. Mjeseca? Jer mogu pricekati kraj ljeta pa da kupim upgrade onda

U q4 ce nove grafe od zelenih tako da ce biti 1070 na sve strane.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
chaselol kaže...
Sp0rZ kaže...

U q4 ce nove grafe od zelenih tako da ce biti 1070 na sve strane.

To će biti Voltice ili refresh?

13 godina

Ako vjerujes wccftech 20xx serija je refresh, zivi bili pa vidjeli 

Da ima informacija nema.

12 godina

Evo odigrao sam malo bf1. 30ak minuta, max temepratura grafe bila je oko 67 stupnjeva, sve na ultra 1080p 64 igraca, znalo je dropat na 60 ali to je zbog mog procesora i zato sto je bf1 gladan procesora.. znaci oko 80-90 varira cijelo vrijeme. Ja sam jako zadovoljan sa ovom grafom 

Battleog - 191silvinjo
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
Sp0rZ kaže...

Koliko znam, još nema testova Destiny 2 igre, pa ti nitko ne može točno reći.

Ali kako vidiš, s 1060 nećeš osjetiti napredak.

Pa ti ostaje samo 1070 i nadaj se da je Destiny 2 grafički zahtjevna pa će ti se isplatiti investicija

Da, ali su igru igrali na E3 sajmu te je potvrdeno od strane Bungija i nVidije da je igra radila u lokanih 60 FPS-a na 4K rezoluciji sa maksimalnim detaljima na GTX 1080 Ti. To bi trebao biti dobar pokazatelj i moje ocekivanje je da ce to na FHD-u vrlo vjerojatno isto raditi u 60 FPS-a sa max detaljima na GTX 970/1060. Lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.6.2017 2:05 (alen29).
13 godina
neaktivan

Pitanje: imaju li palit grafe naljepnice za garanciju na hladnjaku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
_mark0_69 kaže...

Pitanje: imaju li palit grafe naljepnice za garanciju na hladnjaku?

Imaju.

Nemaju ti:

gigabyte

evga

zotac

PNY

iChill

Imaju:

MSI

ASUS

palit

gainward

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.6.2017 18:47 (Jakovp).
11 godina

Pozz, gtx 1070 msi aero ili gigabyte gtx 1060 wf2?

Jel ima ko iskustva, koliko sma vidio giga je imo nesto problema s ventilatorima da su klapali radi plastike...

Dali se na msi moze zamijenit pasta, tj jel ima cooler one naljepnice na srafima ko gtx 750ti sto je imala?

Nisam vjerovao, dok nisam vidio, a kad sam vidio, nisam mogao vjerovati!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
LordNIbbler kaže...

Jel ima ko iskustva, koliko sma vidio giga je imo nesto problema s ventilatorima da su klapali radi plastike...

Dali se na msi moze zamijenit pasta, tj jel ima cooler one naljepnice na srafima ko gtx 750ti sto je imala?

Kakvo je to pitanje?

15 godina
odjavljen
LordNIbbler kaže...

Isuse pa doslovno ti piše u postu iznad tvog.

13 godina

Dodao bi ih IChill koji u paketu daje odvijač (hrvaCki : šarafciger) za skidanje naizgeld moćnog hlađenja.

Dakle - nema .

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
chaselol kaže...
LordNIbbler kaže...

Kakvo je to pitanje?

Fino, pitam jeli itko imao dotične modele, a vidim da je sad razlika gtx 1060 i 1070 nekih 500 kn pa pitam, a evo koliko sam vido gtx je referentni model.... Ali nebitno sad kad nema ni jedne ni druge sve rasprodano sto sam zvao trgovine, mineri, potražnja mineri  neka priča...

Jakovp kaže...
LordNIbbler kaže...

Isuse pa doslovno ti piše u postu iznad tvog.

Ezy there cowboy Kad ga vec   mogucnost zapazanja  spominjete, nije bilo vaseg posta kad sam ja krenuo pisat, a u ostalom ima vrijeme 15:29 vas post moj 15: 30.... dakle ezy 

Nisam vjerovao, dok nisam vidio, a kad sam vidio, nisam mogao vjerovati!
17 godina

iskreno mislim da će bolju teško napraviti  od 1080Ti(ako je refresh)

izzuzev Titan Volte 

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.6.2017 19:37 (4mal).
16 godina
odjavljen

Refresh? Opet wccf? Oh.. Nego, da je refresh, nemaju što napraviti. Niži proizvodni proces? 10nm? Više jezgara je jedina opcija, ako ne ide HBM2 ili GDDR6, a i tada je to manje bitno. NV i AMD moraju ići na šire arhitekture; na 1gps+, na više ROP-ova, veći L2 cache. A to ne mogu bez ili povećavanja čipa ili manjeg procesa. Moguće je da će za kmetove ubaciti GDDR6, a HBM2 u Titane? (iako već znamo da HBM2 čuvaju za Quadro i Tesle).

https://videocardz.com/press-release/msi-launches-geforce-gtx-1080-ti-lightning-z je zanimljiviji :)

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.6.2017 22:00 (Tonči).
14 godina
4mal kaže...

iskreno mislim da će bolju teško napraviti  od 1080Ti(ako je refresh)

Ako ubace GDDR6 memoriju, čak ni onda?

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
9 godina
protjeran

Tesko da ces ti sa brzom memorijom dobit ista vise od 2FPS, pogledaj samo ove refresh kartice od Pascala sa brzom memorijom, napretka nigdje 

Moj PC  
1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice