GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.558.918
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen

Evo jedne recenzije GTX 1080 Ti

http://www.techspot.com/review/1352-nvidia-geforce-gtx-1080-ti/

i 4K testovi

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.3.2017 15:31 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

steam: mr. saxo™ | origin: saxomr | uplay: saxomr
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Moj trenutni youtube sub feed 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Po toj recenziji je dovoljna za 4K@60fps za većinu naslova. Very nice

Moj PC  
2 1 hvala 0
13 godina

IT HAS BEGUN !!!

Dakle brža out of the box od TitanaXP. Jao kad krenu neref. sa OC-om, bude milina.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.3.2017 15:52 (DarthMarkus).
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

4K gaming je otpočeo 

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

Tonchi se nebi stobom slozio 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
4mal kaže...

Čekam paljbu

13 godina
8 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

IT HAS BEGUN !!!

Dakle brža out of the box od TitanaXP. Jao kad krenu neref. sa OC-om, bude milina.

Došlo je do toga da se unutar nVidije takmiče sami sa sobom i sami sebi ruše cijene. Crazy shit.

My pleasure darlin
17 godina

je al bacio je vec TD i bez argumenta u ovoj temi !tj. par postova gore 

ma koga sisa single gpu 4k60 je tu jos samo cekamo sto ce vega pokazat 

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.3.2017 17:31 (4mal).
17 godina
odjavljen
4mal kaže...

Njegov problem 

12 godina
odjavljen
nex987 kaže...

Po toj recenziji je dovoljna za 4K@60fps za većinu naslova. Very nice

Da ne bude zabune: Tonči traži isključivo do 60fps kao apsolutni minimum za "playable frejmrejt". Dakle, niti 0.1fps ispod 60. Ako kojim slučajem fps padne na 59.9 fps - kartica gubi "playable frejmrejt" za zadanu rezoluciju.

I da, umalo zaboravih. Postavke moraju biti na maximumu, na 4K rezoluciji sa AA na x16 (msaa naravno), a po mogućnosti podebljati postavke ručno u NVCP gdje god se dozvoljava.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
odjavljen

I naravno sve mora biti maxano, ni slučajno spustiti detalje na high ili nedaj bože midium/high za viši fps. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

1. Ako je spuštanje detalja rješenje, onda se detalji mogu spuštati na bilo čemu, jednako kao što ako je nekoliko igara argument za 4K, onda je i 5K igriv, jer je i 980Ti mogao na 5K gurati Diabla 3 npr.

2. 60 FPS je minimum igrivog, sve drugo je kompromis s trzanjem.

3. 1080Ti nije prva - ista kartica kao Titan X (Pascal), dakle, za one koji mogu sebi to priuštiti, da je moguć, 4K na jednoj kartici počeo bi prije x mjeseci.

4. 1080Ti se neće overclockati bolje od Titana. To su isti čipovi, samo što su 1080Ti kartice lošije. Pascali su, a to je dokazano već više puta, ograničeni čipovima, a ne izradom PCB-a (napajanja i sl.). Svima je maksimum 1.2/2.2GHz i to će tako i ostati.

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

59 fps peasant. No bacam malo matematiku, za lagani upgrade mi treba znači nova grafa monitor i proc, cca 13000kn ako bi si slagao po željama.. možda ipak preći na PS4 :)

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Kaj je rješenje, hardverski pratiti nebulozne softerske makimalne postavke? Pa nitko ne kaže da to mora biti na minimum. Spustiš filtre dok ne dobiješ željenu razinu fpsa i neke druge prilikom igranja nevidljive detalje. Nije li to odlika PC platforme u odnosu na konzolu, podesivost vlastitim potrebama i željama? To što priznaješ samo max postavke mene ne mora zanimati, tvoja stvar. Proglasiti neku karticu 4K karticom samo ako može vrtiti sve igre maxane na min 60 fpsa će biti moguće tam negdje za 2-3 godine, ako ne i kasnije. Uvijek će se nači tih par igara koje će rušiti tu granicu, jer su odron optimizacije i kome je onda bitno takvo mjerilo? Kupaci će odlučiti na kraju, kao i uvijek. Poanta je da se konačno sa jednom grafom može ugodno igrati na 4K rezoluciji večinu naslova uz umjereno rezanje detalja, sveukupno impresivni doživljaj a da kartica ne košta ko dva polovna auta. Hrpa ljudi će ju kupiti i gurati 4K PC gaming...sve skupa će rušiti granice, cijene i polako uvoditi 4K u mainstrem. 

Kojih par naslova? Testove su odvrtili na praktički svim PC AAA naslovima.

EOD od mene , nemam volje za "natezanje".

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina

A i uzmimo u obzir da na 4k AA ima smisla ko Guccijeva torbica na Josipi Rimac dok zavrće žarulje na cajkama.

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
nex987 kaže...

59 fps peasant. No bacam malo matematiku, za lagani upgrade mi treba znači nova grafa monitor i proc, cca 13000kn ako bi si slagao po željama.. možda ipak preći na PS4 :)

Samo ako te žulja 3000kn u džepu, jer za tih par dobrih ekslkuziva se baš i ne isplati uzet ako ti nije primarni gaming rig (čitaj nemaš ništa bolje, a sve unazad par godina je bolje), a i tad samo ako možeš trpit konstante dropove ispod 30fps.

Kunem se da Bloodborne i Dishonored 2 padnu na single digits tu i tamo...

16 godina
odjavljen

Po toj logici je i igranje "filmskim doživljajem" na 30 FPS na konzolama sasvim super. Većini i jest. "PC Master Race" tj. PC smisao ima u višoj kvaliteti igranja, NE u pristupačnosti igranja. Sav smisao je u tome.

Nove igre, a možeš ih prepoznati po imenu, neće raditi dobro. Zašto? Zato što su nove. Recimo, osim Watch Dogs 2, Deus Ex: MD, TC: Division, For Honor, GoW 4, Mafia 3, Quantum Break, Rise of the Tomb Raider koje nisu igrive bez rezanja detalja (a ove zahtjevnije ozbiljnog rezanja), mogu ti odmah reći da Ghost Recon: Wildlands i Mass Effect Andromedu nećeš igrati na 4K bez bitnog spuštanja detalja na 1080Ti.

Možemo li se igrati i na drugim karticama? Naravno. 4K je igriv na 1080, detalje moraš gurnuti na Medium. Sada moraš isključiti "4K teksture"/"Ultra postavke" i ubio si smisao 4K. I ovdje ćeš morati ubiti Ultra teksture, efekte, sjene i sl.

Zašto to smatram bitnim? Zato što ako već dižeš rezoluciju na 4K, onda trebaš visoku rezoluciju tekstura, visoku rezoluciju sjena, čestičnih efekata, volumnih efekata, trebaš detalje koji će ići uz rezoluciju. Svrha rezolucije koja je 4x veća od 1920x1080 je da vidiš više detalja, jer ako to ne učiniš, ako ne koristiš razne "hi-rec" packove i najviše postavke, 4K efekt ostaje samo na zaglađivanju rubova, a to imaš puno, puno "jeftinije" na 1080 i 1440 s bonusima da možeš dobiti i 120/144Hz.

Od svih mogućih igara na tržištu, jako malo ih zaista nudi nešto vrijedno 4K. Najbolji dosad je SW: Battlefront gdje su razlike između 4K i ostalih postavki ogromne. BF1 je solidan (ali malo lošiji), Rise of The Tomb Raider je dobar i Ghost Recon: Wildlands je super.

Minimalni framerate je jako bitan. Možeš imati 240FPS prosjek, ako ti je 55 minimum (ako je i 200, bit će problem) za ludu je. 

15 godina
protjeran

Mass Effect je na frostbite-u ko i Battlefield/Battlefront tako da ce ici na 4K. 

Al sad Tonci vec picajzlis jer nikad nece postojat kartica koja ce imat 60fps lock pa onda ta kategorija nije ni bitna...

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Mass Effect je na frostbite-u ko i Battlefield/Battlefront tako da ce ici na 4K. 

Al sad Tonci vec picajzlis jer nikad nece postojat kartica koja ce imat 60fps lock pa onda ta kategorija nije ni bitna...

Ma namjerno gnjavim, ali dočekat ćemo. :) Govorili smo tako da nikad neće postojat kartica za 1080 i 1440 lock, a postoji upravo sada. Naravno da će u nekom trenutku i za 4K. Ako igre zapnu gdje su zapele sada, a hoće, 2018. ćemo imati 30-40% brže GPU-ove i iste igre... manje-više.. 30-40% brže će nam dati 4K@60 lock gdje god je trenutno min FPS na ~45. Dakle, nije to baš tako daleko. :)

Krenemo li na rezanje detalja, onda nam je 4K igriv i na RX480... ne moraju bit detalji, ne mora baš ni lock... :)

Ovo za MEA je dobra vijest ako je točna, ali sam pročitao da prve verzije imaju dosta pohlepne postavke.

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ma namjerno gnjavim, ali dočekat ćemo. :) Govorili smo tako da nikad neće postojat kartica za 1080 i 1440 lock, a postoji upravo sada. Naravno da će u nekom trenutku i za 4K. Ako igre zapnu gdje su zapele sada, a hoće, 2018. ćemo imati 30-40% brže GPU-ove i iste igre... manje-više.. 30-40% brže će nam dati 4K@60 lock gdje god je trenutno min FPS na ~45. Dakle, nije to baš tako daleko. :)

Krenemo li na rezanje detalja, onda nam je 4K igriv i na RX480... ne moraju bit detalji, ne mora baš ni lock... :)

Ovo za MEA je dobra vijest ako je točna, ali sam pročitao da prve verzije imaju dosta pohlepne postavke.

Ne postoji ni 30fps lock kartica za 1440p a da ne pricamo o 4K.. Sad cu ja picajzlit ;-)

16 godina
odjavljen

Ako gledamo testove koje je dao XXX - čini se da bi moglo postojati. :) Gledamo min fps. za što režeš donjih 5-10% anomalija, ovisno o tome koliko ti trza učitavanje. Idealno bi bilo da ne diraš disk dok mjeriš, ali poneki loši recenzenti ukalkuliraju učitavanja i sl. greške.

15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Znači sad će i nvidijaši tvrditi da postoji DX 12 

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Nisam dovoljno hrabar za testirati vlastite zivce jos jednom eventualnom nevidija papazjanijom od drivera, bumo pocekali
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
picajzla0707 kaže...
Nisam dovoljno hrabar za testirati vlastite zivce jos jednom eventualnom nevidija papazjanijom od drivera, bumo pocekali

Bogami ni ja...

17 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

Pa najbolje kad su ovak velike promjene u igri, pričekati par mjeseci za još poneku verziju. Mislim isto je i na AMD-u, kad su izašli prvi nekoliko verzija crimson drivera bile su katasrofa epskih razmjera. Evo sad rade ko podmazani, uključujući i ono snimanje igara, čista milina.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice