Grafička mi šalje monitor u power off

poruka: 12
|
čitano: 1.400
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imam problem koji nije od velike važnosti ali me zanima u čemu je stvar. Naime, već neko vrijeme imam grafičku karticu Club 3d 8800 gt i nedavno sam odlučio složiti SLI. Nabavio sam potpuno isti model kartice i složio SLI. Sve je radilo dva dana a treći dan skužim da mi nova kartica ne radi. Windowsi nisu detektirali SLI, a kartica je bila skroz hladna. Jedino je ventilator radio. Da ispitam problem izvadio sam staru karticu i novu stavio na njeno mjesto kao jedinu karticu u kompu. Pokrenem računalo i sve je u redu dok se windowsi nisu podigli i monitor mi ode u power off. Pokušao sam par puta resetirati računalo i svaki put isto. Vratim karticu i naručim drugu, ovaj puta od proizvođača Point of view (nisu više imali Club 3d, ali specifikacije su iste).

Ubacim novu karticu i sve radi dva - tri dana, jedino su se kartice malo više grijale, što je valjda u SLI-ju normalno. Odlučio sam na staru karticu staviti Zalmanov ventilator. Kad sam vraćao staru karticu u računalo primjetio sam da vijci od Zalmanova ventilatora guraju TV karticu koja se nalazi iznad grafičke pa sam odlučio grafičkim karticama zamjeniti mjesto. I, pogodili ste, opet isti problem, nova kartica mi kod startanja windowsa šalje monitor u power off. Problem sam rješio tako da sam TV karticu stavio u slobodan PCIE slot između grafičkih kartica a staru grafičku sam vratio na prvi slot.

Prema vašem mišljenju, zašto mi nove kartice šalju monitor u power off a stara ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kada si imao jednu grafu jel to radilo? Može biti do PCIe porta da je u banani. Probaj grafu kod frenda.

"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr

0 0 hvala 0
17 godina

Koliko sam upoznat s Nvidiom, mislim da je problem što nisu od istog proizvođača (Point of view i Club 3d).

Nemoj me držati za riječ, jer nisam obožavatelj Nvidie i ne koristim nijednu njihovu grafičku karticu!

Kod ATI-ja možeš kombinirati grafičke kartice u Crossfire!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Govore da netrebaju biti isti proizvođač.

"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Grafička mi šalje monitor u power off

mozda ti je to ucestalo mijenjanje grafickih zdrndalo driver.

17 godina

Možda je slabo napajanje... Mogu oni govoriti, a i sigurno ste upoznati da Nvidia ima stalno nekih problema s driverima, chipsetima, zakonima...to sam pročitao na Bug-ovim stranicama..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

imaju i ati i nvidia probleme s driverima tu nema neke razlike

17 godina
neaktivan

Fora je u tome da stara grafička radi da li je u SLI-ju ili je sama. Grafička koju sam vratio je imala grešku bilo da je u SLI-ju kao glavna kartica bilo da je sama. Novu grafičku još nisam probao solo ali ako je postavim kao glavnu u SLI-ju stvara isti problem.

Da je napajanje u pitanju imao bih problema i sa starom karticom, isto to vrijedi i za drivere.

Stvarno čudan problem, jedina razlika između stare kartice i ovih novih je da je stara već neko vrijeme u funkciji a ove su potpuno nove, ali i dok je stara bila nova nisam imao problema.

BTW, monitor mi je Lenovo LCD i sve kartice imaju dva DVI izlaza. Kad sam staru kupio imao sam CRT.

He, he, mislim da sam vam zadao dobar zadatak Smijeh.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jel radi na drugom monitoru?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Black Knight kaže...

leze selo lazu ljudi
Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
angel of fire kaže...
Black Knight kaže...

leze selo lazu ljudi
 Pogledaj ovo
17 godina
neaktivan
Black Knight kaže...

Jel radi na drugom monitoru?

Nisam se sjetio probati, javim ti rezultat.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice