Grafička-garancija

poruka: 25
|
čitano: 3.942
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Grafička-garancija

Gubim li garanciju ako podignem radne taktove na grafički?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Grafička-garancija

Na bilo kakav clock gubiš garanciju (ako te skuže, naravno)!

AMD Athlon64 X2 4000+, Gigabyte GA-M56S-S3, 2x1GB DDR2 Kingmax 800 Mhz, ATI Radeon HD2600XT, Hitachi 250 GB SATA II, Maxtor 250 GB SATA II, Samsung DVD-RW, Logitech Wireless Keyboard & Mouse, Philips 190CW Widescreen 1440 X 900 !
17 godina
neaktivan
Grafička-garancija

A kako me mogu skužiti pa neće valjda grafička smrdjeti ILI?Belji se

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Gamer-gts kaže...

A kako me mogu skužiti pa neće valjda grafička smrdjeti ILI?Belji se

Kada si skuriš RAM na grafičkoj ili kada počinješ dobivati artefakte po ekranu. Smijeh

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
neaktivan

Pa obično ako ti grafa krepa na način da je skureno čipovlje, a ne samo da prestane raditi bez takvih oštećenja (to se može ustanoviti kad se rastavi hladnjak) onda automatski pretpostavljaju da je clockana, pa ti tvrdi što hoćeš..  mislim, možeš probati reklamirati, ali čisto sumnjam da bi ti to uvažili u tom slućaju Namigiva

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
Grafička-garancija

Ako OC preko drivera i na reklamaciju nosiš samo grafičku bez periferije onda nikak nebreju skužiti jer memorija i jezgra mogu pregoreti ako su i tvornički negdje oštečene.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Grafička-garancija

Pa nisam mislio overklokirat do uništenja grafičkeSmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gamer-gts kaže...

Inače u jamstvenom listu piše da overclockanje nije predmet garancije. Dakako softverski overclock ne može ništa nažao napraviti grafičkoj. Eventualno da se zbrejka ili da počne bacati artefakte. Ukoliko ne brljaš po njoj lemilicom, ne praviš volt modove i slične stvari, servis ne može skužiti da li je bila clockana ili nije.

17 godina
neaktivan
Grafička-garancija

Je li velika ili mala vjerojantost da će overklokiranjem grafička pregorjeti?

Ako se stavi bolji hladnjak je li manja vjerojatnos da će izgorjeti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gamer-gts kaže...

mala je vjerojatnost, ali moras paziti sto radis... nemoj odma za 100% povisiti takt... stalno moras testirati...
a s boljim hladnjakom ce se manje grijati, pa je odgovor da...
17 godina
neaktivan
Gamer-gts kaže...

Pa zašto je to onda BOLJI hladnjak? Nema veze kolko je dobar, taktove dižeš postupno po 10-15 MHz. Ako na ekranu primjetiš neke promjene (u lošem smislu), spusti taktove na one na kojima je grafa zadnje bila stabilna. That's it
17 godina
Grafička-garancija

napravi automatski OC sa oriđiđi softverom...

neće ti ju sigurno skurit, a dalje ni ne trebaš ić za tih par FPSova...

jedina stvar je što će ti se povisit radna temperatura, a time i smanjit vijek trajanja grafe, al to tak i tak danas ne znači puno obzirom na brzinu prelaska na bržu... ako se i skuri prije toga, neće u garantnom roku ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gamer-gts kaže...

Ma tko će te skužit
17 godina
Grafička-garancija

Samo da napomenem da ćeš menjanjem hladnjaka, makar bio 5 puta bolji od originalnog, definitivno izgubiti garanciju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Samo da napomenem da ćeš menjanjem hladnjaka, makar bio 5 puta bolji od originalnog, definitivno izgubiti garanciju.

Pa naravno, osim ak ne znaju što prodajuSmijeh. Pa nećeš im poklonit novi boljji hladnjak, staviš stari nazad...
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.4.2008 23:25 (ya-sam-ya).
17 godina
neaktivan
Grafička-garancija

A što ako zamijenim hladnjaka poslije ako slučajno pregori-stavim STOCK hladnjak opet

Mogu li skužiti po vijcima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Grafička-garancija

Ako si dobro stavio nećeju. Kažeš da je vent tolko jako vrtio ("opterećenje grafe" jer si igrao Crysis na ultra high na 1920x1200) tako da je skoro ispaoSmijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

SmijehSmijehSmijehSmijehSmijehSmijeh

Meni je hard disk izgorio dok sam igrao CRYSIS od 320 GB a sad imam 40GBMršti se

17 godina
neaktivan
Gamer-gts kaže...

SmijehSmijehSmijehSmijehSmijehSmijeh

Meni je hard disk izgorio dok sam igrao CRYSIS od 320 GB a sad imam 40GBMršti se

Moja sućutPlač
17 godina
neaktivan

moja stara koka Vidia 6600 je kiknula sama od sebe za dva mjeseca pa sam dobio garanciju da će mi Sveti Petar osigurati mjesto u Raju samo da ih prestanem gnjaviti (Ventex- poslje HG spot)..niti mjesta u Raju(zauzeto) niti nove grafičke..odi frende tu ti je izlog..kupi novu

17 godina
neaktivan
// problem je taj da se manje više kratice doslovce štancaju negdje u aziji gdje im je moto "kakva plata - takva vrata", mislim grafička. I sada u cijeloj priči treba imati i malo sreće. Ja imam jednu staru AGP karticu koja radi već 7 godina bez problema iako je non-stop overklokana i čak sam joj posve skinuo ventilator (sad ima samo pasivni hladnjak), i ona ne odustaje i ne predaje se. A s druge strane, poznajem ljude koji su promjenili 3-4 grafičke u roku mjesec dana, jednostavno su rikavale same od sebe. Srećom da postoji garancija.
17 godina
neaktivan

Grafička ili dođe pokvarena ili radi. Ne može se "pokvariti" osim spržiti.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan
// nažalsot tu uopće nisi u pravu. grafička se može pokvariti jednostavno odjednom u bilo kojem trenutku i mi smo ti tu nemoćni.
16 godina
neaktivan
Grafička-garancija

Jao, izgleda da mi rikava Sapphire HD4850!Ustvari neće više prikazivati sliku na TV-u,vjerojatno sam ja shebo S-video kad sam čačkao jučer neki drugi komp pa sam preštekavao sto puta.Radi samo ili na monitoru ili na TV-u.Strava!!!.Naravno tek sam sad skužio da ovi hahari u Vemilu, osim što ne rade u Osijeku, su mi dali samo godinu dana garancije dok u Linksu daju dvije godine na istu stvar.Jaooooooooooo kume!

Jel se može nekako spojiti preko DVI ili HDMI na TV putem chincha ili scarta?

EDIT:

Spojio sam monitor u drugi DVI i sada radi i na TV-u,vratim ponovu u prvi ne radi O.o,znaći otišao DVI izlaz.Sva sreća da imam dva :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2010 17:25 (Zdravko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Grafička-garancija

Ja se isto pitam u vezi garancije. Ja sam skido hladnjak ocistio ga , i sve vratio kak je bilo. Pa sad neznam kak bi to skuzili. Bas nebi bilo dobro da sam zbog tog izgubio garanciju zato kaj mi traje jos godinu i pol. No ak mi krepa valjda ce mi priznat garanciju. Nes cu zmuljat vec.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice