Gigabyte ATI HD 4850 passive cooler

poruka: 27
|
čitano: 7.901
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav Bugovci, evo kupi neki dan karticu od Gigabyta sa pasivnim hladjenjem

prvo sam razmisljao da kupim od saphira vaporx ali ova me privukla kolicinom memorije, posto volim poigrat na vecim rezama, e sad interesuje me dali postoji mogucnost intalacije aktivnog hladjenja, posto ista nema utora za prikljucak ventilatora, medjutim na maticnoj ploci postoji nekakav prikljucak pod nazivom sys_fan
rijec je o Gigabyte maticnoj GA-M61SME-S2, imam upustvo o maticnoj medjutim nije nista pojasnjeno oko ovog utora...

Da jos nesto napomenem temperature graficke se krecu u idlu 47- 50C, dok u loadu skace i do 75-80C, sto mislim da je previse, pa sam odlucio da stavim aktivno hladnjenje

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pa kupi vent i nekako ga zaštimaj za pasivni hladnjak i ustekaj ga u maticnu.

Human Shields

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Gigabyte ATI HD 4850 passive cooler
labrovic kaže...

pa kupi vent i nekako ga zaštimaj za pasivni hladnjak i ustekaj ga u maticnu.

E upravo sam to i mislio uradit, ali neznam za sta tacno sluzi taj sys_fan, imam prilkljucak koji odgovara tom utoru na ventilatoru, ali neznam dali ce radit, nisam jos testirao, bojim se da nece bit nesto maticnoj

15 godina
protjeran

pa ako ti ta grafa ide u obični pc, zašto nisi kupio vapor-x ili neku običnu? ova s pasivnim hlađenjem je kao stvorena za htpc, ali ne za igranje.

*n00b us3r*

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kartica je odlicna za gaming, pogledaj malo po netu recenzije, samo sto se grije, ili ja barem tako mislim, nemam problema nikavih u toku igranja, ali ipak mislim da bi trebao ubacit ventilator da malo bar snizim temperature

15 godina
protjeran

lol zasto si to kupovao

jogurt nema kičmu

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
danfa123 kaže...

lol zasto si to kupovao

jbg zbog memorije saphire vaporx je imao 512MB a ova ima 1GB, to je jedini razlog, a cijene su bile tu negdje

16 godina
moderator
Add0 kaže...
danfa123 kaže...

lol zasto si to kupovao

jbg zbog memorije saphire vaporx je imao 512MB a ova ima 1GB, to je jedini razlog, a cijene su bile tu negdje

Ja imam Saphire vapor-x od 1gb....

15 godina
protjeran
Add0 kaže...

Kartica je odlicna za gaming, pogledaj malo po netu recenzije, samo sto se grije, ili ja barem tako mislim, nemam problema nikavih u toku igranja, ali ipak mislim da bi trebao ubacit ventilator da malo bar snizim temperature

ma nisam mislio 4850 losa za gejming, nego ova tvoja s passive coolerom. ona je napravljena za htpc, a za igranje je vapor-x ili najbobicnija verzija.

*n00b us3r*
15 godina
neaktivan
lukavg kaže...
Add0 kaže...

ma nisam mislio 4850 losa za gejming, nego ova tvoja s passive coolerom. ona je napravljena za htpc, a za igranje je vapor-x ili najbobicnija verzija.

pa neznam dali je bas napravljena za HTPC i dali je to njena svrha, posto mi je suludo da je netko iskoristava samo kao multimediju, kad ima dobar gaming potencijal

17 godina
neaktivan
Add0 kaže...
lukavg kaže...
Add0 kaže...

pa neznam dali je bas napravljena za HTPC i dali je to njena svrha, posto mi je suludo da je netko iskoristava samo kao multimediju, kad ima dobar gaming potencijal

Pa HD filmovi trebaju jak proc, a sa njim i dobru grafičku. Eto ti razloga.. A ne vidim razloga zašto se ne bi netko i zaigrao malo na HTPC-u, koju partiju Calla 4 i sličnih manje zahtjevnih igara..

15 godina
neaktivan
AlienWare1 kaže...
Add0 kaže...
lukavg kaže...
Add0 kaže...

Pa HD filmovi trebaju jak proc, a sa njim i dobru grafičku. Eto ti razloga.. A ne vidim razloga zašto se ne bi netko i zaigrao malo na HTPC-u, koju partiju Calla 4 i sličnih manje zahtjevnih igara..

Ok je to sve i slazem se, ali HTCP su mala kucista i slabije provjerena, sto bi bilo fatalno za ovu grafu, medjutim skrecemo s teme, mene prvenstveno zanima sta sluzi ovaj sys_fan na maticnoj dali je moguce na njega ukljucit ventilator :)

15 godina
protjeran

krivo ste me shvatili. ja sam samo rekao da je ta verzija grafe (gigabyte s pasivnim coolerom) kao stvorena za htpc, jer se gotovo ne čuje, a ubije svaki full hd videwo, nisam rekao da nije za igranje. za igranje su mu svakako bolje vapor-x ili verzije s referentnim hladnjakom. ne mislim po performansama vec po zagrijavanju.

*n00b us3r*

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ćovijek vas pita kako namontirati vent na grafu, a vi mu prićate o vapor x-u...?

@Add0 vent si probaj nekako sa vezicama svezati na hladnjak i prikopćaj ga na sysfan,ventilator će ti radit bez problema...

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Ćovijek vas pita kako namontirati vent na grafu, a vi mu prićate o vapor x-u...?

@Add0 vent si probaj nekako sa vezicama svezati na hladnjak i prikopćaj ga na sysfan,ventilator će ti radit bez problema...

Moze se bez problema namontirat ventilator sa vezicama, a to sa sys_fanom ija mislim da je namjenjen za prikljucak nekog ventilatora mozda za kuciste, jer mu samo ime govori, ali eto bio sam malo nesiguran pa sam trazio savjet

16 godina
neaktivan

kolega addo, moj brat ima gigabyte 9600gt 1gb i ima isto pasivno hlađenje kao i tvoja radeonka, temperatu su isto bile 40-50 u normalnom stanju i 70-80 u igricama, pa ja fino izrezal stranicu i zašarafil 2 venta na nju 12 cm i sad su temperature 20-30 u mirovanju i 50-60 u igricama. ventovi su zaštekani na napajanje 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Da, tako će možda biti i najbolje, samo što ne znam da li se ventilator može kontrolirati ako ga ukopčaš u taj sys_vent priključak.

16 godina
protjeran

Napravio si dobar izbor,izostanak aktivnog hlađenja znači:nema buke,i smanjen unos prašine u kućište (koju bi inače morao čistiti iz coolera svkih par mijesecu).

Ne trebaš nikakvo dodatno hlađenje,4850 je dizajniran da radi sasvim stabilno pri 85 stupnjeva,ja sam imao referentni 4850 od Sapphira,radila je na šokantnih 105 stupnjeva sasvim stabilno (sad će me flameati da ser_m,ali u 18 miseci svakodnevnog igranja temp bi zbilja dosezala 105 ljeti,unatoč dobro ventiliranom kućištu).

Dakle igraj se i ne brini,ali kao i kod svake grafilke - OC nije preporučljiv,naročito kod pasivnog hlađenja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Uzmi ravnalo i izmjeri koliko je cm i onda vidi ak je 92mm i tak to onda uzmeš fino vent od toliko i toliko milimetara i uštekaš u matićnu a njega s pomoću vezica koje u linksu koštaju 5 kuna 100 komada i zakaćiš njima i vozi miško! ja sam na moju uspio zaljepit 92 milimetarski vent

Slatki Car<3Slatka Carica...steam.luks@gmail.com sluki77@gmail.com mato.lukic.luks@gmail.com sunca.lukic@os.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Add0 kaže...

Pozdrav Bugovci, evo kupi neki dan karticu od Gigabyta sa pasivnim hladjenjem

teperature su sasvim ok za tu karticu s obziron da ima pasivni hladnjak mš ugradit nakakav tihi vent ili zanjenit cjeli hladnjak samo aktivni evo neke solucije

http://www.links.hr/index.php?naziv=Cooler+ZALMAN+VF950+LED%2C+za+VGA&option=artikl&id_kategorija=05090909&id_artikl=050.909.155

http://www.links.hr/index.php?naziv=Ventilator+SHARKOON+70mm%2C+24%2C4dB%2C+System+fan&option=artikl&id_kategorija=05090806&id_artikl=050.908.118

samo što ako ugradiš vent na postoječi hladnjak mora puhat prema grafi a ne od grafe jer neko mora hladit i memoriju pa ti savjetujem i ovo tako da sigur budeš što se tiče hlađenja

http://www.links.hr/index.php?naziv=Hladnjak+SCYTHE+SCVCH-1000%2C+za+VGA&option=artikl&id_kategorija=05090909&id_artikl=050.909.145

I Jadantisi
16 godina
protjeran

da slobodno stavi 92mm, jedino ako ti zuji jako jer ce radit na najvecim okretajima jer obicni vent preko sys venta nemozes regulirat pa ce ti na 2000 ili 2500 okr radit neznam tocno...zato ti je bolje 12cm koji radi na 1200 okr...a i ako se čini da je 12 cm preveliko ide on na graficku bez brige

Don't drink and drive, Take joint and fly!! ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo ubacio sam ventilator neznam tacno velicinu, ja mislim da je 92, uglavnom poklopio je citav kuler kod GPU i memorije, a ukljucio sam ga na napojnu direktno, znaci okrece se maksimalnom brzinom, a sto se zvuka tice, gotovo da neosjetim nista, a sto je najvaznije temperature su odlicne, evo i idlu

u loadu nisam testirao, mada kad izidjem iz farcry 2 tem budu oko 47C, pa se spusti lagano opet na 36-37

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 12:57 (Add0).
15 godina
QFlash kaže...

Napravio si dobar izbor,izostanak aktivnog hlađenja znači:nema buke,i smanjen unos prašine u kućište (koju bi inače morao čistiti iz coolera svkih par mijesecu).

Ne trebaš nikakvo dodatno hlađenje,4850 je dizajniran da radi sasvim stabilno pri 85 stupnjeva,ja sam imao referentni 4850 od Sapphira,radila je na šokantnih 105 stupnjeva sasvim stabilno (sad će me flameati da ser_m,ali u 18 miseci svakodnevnog igranja temp bi zbilja dosezala 105 ljeti,unatoč dobro ventiliranom kućištu).

Dakle igraj se i ne brini,ali kao i kod svake grafilke - OC nije preporučljiv,naročito kod pasivnog hlađenja.

Nema flaemanja, i ja imao istu grafulju u jednom od kompova i temp isle do 108 stupnjva redovito, imao je godinu i pol i prodao susjedu i on je koristi još uvijek, za igre. U ati overrdieu se može može povećat brzina coolera i onda se dobiju nesto manje temp, ali buka je strašna u tom slucaju. Tako da sam je ja drzao na normalu i onda radila na 102-108 stupnjeva bez ikakvih problema. Izdržljiv čip, nema šta.

16 godina
protjeran

moja gainward u gta iv ne prelazi 40°...dosad sam najvise primjetio 38° :D inace u 4850 seriji gainward ima sigurno najbolje hlađenje... bolje i od vapor-x (ako ga uopce u ovoj seriji i ima?)

Don't drink and drive, Take joint and fly!! ;)
17 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Meni se moja Gigabyte ATI HD 4850 aktivni cooler zagrijava kad igram na max detaljima novije igre od 2008 - 2009+, mislim radi sve super samo sto se komp ugasi nakon petnaestak, tridesetak minuta. 

Mozda nije samo do graficke, ali trenutno mi ona predstavlja problem.. U samom idleu je vec visok 83 ~ 86 stupnjeva kada kuler ne radi, a kad radi na 100% maximalno smanji temperaturu na 71 ~ 74

Sad, meni nije cilj igrat sve na max, max.. Ne patim od HD rezulucije i slicno..  

Jednostavno se pitam, da li sam ja jedini koji ima ovaj problem, dali je problem u mojem kompu ili to jednostavno mora tako biti?

Neznam sta da napravim, procitao sam ovdje na forumu da boxani cooler (znaci onaj koji dolazi s grafickom) nije dovoljan za ovu seriju graficke [da bar sam prije znao nego sto sam je uzeo]

Da li bi pomoglo da stavim neki bolji na nj ili bi mogo preko nekog programa optimizirat malo stvari s zagrijavanjem?

Totalna njubara sam, ako neko ima vremena da mi objasni kao malom djetetu :) ?

Tu prilazem sliku od CCC i CPUIDHWMon.. ako treba vise informacija napisem naknadno .. 

Ispricavam se ako sam falio Topic, nazalost nemam bas strpljenja citati sve onolike threadove o ovoj graficki a hvala bogu ima ih dosta.. i razna prepucavanja forumasa o tome koja je grafulja bolja i razne spamerska i trolovska dobacivanja umjesto direktnog odgovora. Nadam se da nisam vas uvrijedio i cekam na vasu pomoc.

Stalno kasnim...

0 0 hvala 0
15 godina

Gle, ona se grije jako, ali to nikako ne znaci da cooler nije dovoljan, iz mog iskustva, imao sam 4850 i išla je do 108 stupnjeva u igrama i nikad, ali NIKAD nije bilo ni jednog problema, i ta ista grafa i dan danas, radi kod frenda i jednako se grije i ni on nema problema.

Tako da je cooler ok, jednostavno je ci pocito jako izdrzljiv pa valjda nisu imali nikakvih potreba za boljim hladjenjem.

E sad, meni je u idleu bilo nesto nize nego tebi, ali isto tako sve te temp koje ti ja govorim su bile pri defaultnoj brzini venta. Nisam ja nista sam povecavao vrtnju jer kad bi je podignuo buka je bila ko da imam mig 29 u kucistu. Ali ako se ja ne varam, davno je to bilo, Vent mi je bio na 40%. Tako da ako tebi radi na 70%, pa u idleu baca 80+ stupnjeva onda je to previse, ako imas jos garanciju probaj je odnijet na garanciju, ako ne skini cooler, ocisti sve, stavi novu pastu vrati cooler i tako.

Meni se moja Gigabyte ATI HD 4850 aktivni cooler zagrijava kad igram na max detaljima novije igre od 2008 - 2009+, mislim radi sve super samo sto se komp ugasi nakon petnaestak, tridesetak minuta.

A ova tvoja izjava koju sam podebljao...no comment...bitno da ti sve super radi...

Sta se tice rjesenja, prvo ono sta sam ti napisao na pocetku ovog odgovora, nakon toga probaj malo u kucistu sredit stvari...mozda probat sa nekim ventom jos napravit amlo propuha u kucistu, a zadnja opcija ako nis ne upali ti je promjenit cooler na grafi.

Naprvi prvo ove prve stvari pa javi kako je

15 godina
protjeran
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice