Je li FFdshow ima hardversko ubrzavanje videa?

poruka: 6
|
čitano: 3.184
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Isprobao sam hd video 1980-1080 na ALshow playeru (koristi 80% cpu), vlc player (koristi 50% cpu) te nakraju FFdshow koji koristi samo 30% cpu (athlon 64 2.4 ghz), u podesenjima ffdshow nisam nasiao ili nisam nasao tu mogucnost pa sad neznam je li je ima ili nema ali ovaj hd video preko ffdshow sugerira da ima, imam ati radeon 3650 pa me to zanima a cuo sam da bi vlc player mogao uskoro podrzavati UVD hardversko ubrzavanje videa!?Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Je li FFdshow ima hardversko ubrzavanje videa?
Pa omogući hardversko ubrzanje videa u catalystima.
17 godina

Moze se omoguciti ali samo za windws media video to je ukljuceno automatski ali da bi video procesor na grafickoj kartici preuzimao na sebe posao prikazivanja videa umjesto cpu to mora podrzavati i video player koji pusta video a koliko znam to sigurno podrzava Power dvd ali on besplatan, e sad koji drugi video player to podrzava nisam siguran cini mi se da ffdshow to ipak moze s obzirom na to koliko malo koristi cpu snage!

17 godina
neaktivan

Problem sa DxVA je što ffdshow ima velike mogućnosti post procesinga, koje ne mogu biti primjenjene u hardware modu rada.

Ako imate višejezgreni procesor, umjesto traženja hw dekodiranja, treba pokušati sa ffdshow - tryout verzijom, čiji h.264 dekoder od verzije 4 ima multithread procesing za HD video.

http://ffdshow-tryout.sourceforge.net/

Inače, u zadnje vrijeme mnogi se javljaju sa tezom da je softversko rješenje bekih codeca dosta bolje za kvalitetu slike nego hardversko, poglavito na primjeru PowerDVD implenentacije.

(p) & (c) Dario - 2008

0 0 hvala 0
17 godina

Mozda lupetam, al zar nije video hardwareski ubrzan cim se vidi bilinearna filtracija? Naravno, zanemarimo gomilu filtera koje ima ffdshow. I zar nebi te filtere trebao odradzivati pixel shader u gpu?

#define QUESTION ((bb) || !(bb))
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
hudo kaže...

Mozda lupetam, al zar nije video hardwareski ubrzan cim se vidi bilinearna filtracija

Mozda su se krivo izrazili - "mislim" da je u pitanju hardversko dekodiranje h.264 videa, odnosno podrzava li ffdshow to ili ne. AFAIK ffdshow to ne podrzava.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice