Poštovana grupo!
Koju od ovih kartica mi preporučate? I zašto?
ATI4890 ili nVidia GTX 275?
Unaprijed hvala.
Poštovana grupo!
Unaprijed hvala.
Radeona. Jeftiniji mnogo(do par stotina kuna), a dobar skoro isto (par frameova/sec u igrama). Čak mislim da je bolje overclockabilan nego GTX275 i onda još dodaš tu par fps-a i ide!
ma sad ti je bolje uzet 5770 dođe ti jos jeftinije a ak mozes potegnut jos 400-500 kn uzmes 5850 i miran si za dosta dugo i onda jos ak imas maticnu za CF poslije uzmes jos jednu... al ako oces neku od te dve uzmi GTX275 zato jer ako si cito govore da se ATi-eva vise grije osik ako je to vapor onda je to drugo...
GTX275.
Zasto?
Zato sto imam HD4890,imam od XFX-a.
Grafaaa se grijeeeeeeeeeeeee kooooo ludaaaaa!
Idle nekad zna biti i do 70 stupnjeva.
Ali ako budes uzimao vapor onda je to druga prica,onda uzimaj HD-inku!
Poštovana grupo!
Unaprijed hvala.
Od te dvije bih uzeo HD5850.
GTX275.
Zasto?
Zato sto imam HD4890,imam od XFX-a.
Grafaaa se grijeeeeeeeeeeeee kooooo ludaaaaa!
Idle nekad zna biti i do 70 stupnjeva.
Ali ako budes uzimao vapor onda je to druga prica,onda uzimaj HD-inku!
glupost ja nemam vaporx imam standardnu sapphire battlestation edition i to dvije u sendvicu i niti jedna u idle nejde preko 55 stupnjva load je max 70.. nesto tebi ne stima sa protokom zraka u kucistu.
Poštovana grupo!
Unaprijed hvala.
Gtx 275 moja preporuka manje se grije a i troši manje struje ati 4890 nije ništa nego pojačana 4870 zato je jeftinija nekih 400 kn od 275
a što se tiče igara vrti i jedna i druga podjednako zavisi od naslova te i o procu za visok fps nije samo važna grafa ima tu još ćinbenika
Definitivno GTX275.
Ja jedino, kao vlasnik Gigabyteove 275ice, mogu reći da je ovo izuzetno tiha grafa. Sad koliko ti to pomaže...
Ja jedino, kao vlasnik Gigabyteove 275ice, mogu reći da je ovo izuzetno tiha grafa. Sad koliko ti to pomaže...
istina kolega i ja imam istu samo prilikom vrtnje jačih igara vent lagano ubrzava kako se grafa zagrijava
istina kolega i ja imam istu samo prilikom vrtnje jačih igara vent lagano ubrzava kako se grafa zagrijava
ajde nabaci furmakr i postaj ss pa cu vidjet po temperaturama da li se vent zavrti ili ne :D
samo benchmark ss od furmarka mi je dovoljan.
ugl gluposti
Još da mi objasniš kako ćeš sa SS saznati koliko je nešto bučno...
Još da mi objasniš kako ćeš sa SS saznati koliko je nešto bučno...
po temperaturama znam kolko na koliko se optrilike vent posto okrece a znam kak se cuje gtx275....
uzmi 4890 vapor-x...ja ju imam i prezadovoljan...xfx 4890 je koma,grije se,pisti,nakon dva tjedna sam ju proda i uze sapphirovu vapor x
a 5770 je glupost,u rangu je sa 4850 a kosta ko 4890 tako da zajebi to
uzmi 4890 vapor-x...ja ju imam i prezadovoljan...xfx 4890 je koma,grije se,pisti,nakon dva tjedna sam ju proda i uze sapphirovu vapor x
a 5770 je glupost,u rangu je sa 4850 a kosta ko 4890 tako da zajebi to
lol....
Ja imam XFX HD4890 900 mhz verziju, temperatura je ista kao sto je toxic rekao, a buku ja i neosjetim a otvoreno mi je kuciste, tako da ja nebi davao toliko para vise za nimalo veće performanse i jos nvidia ima vrlo velike probleme s pucanjem textura, i jos na to nemas garanciju ni nista.
Ali kad vec more dat pare za GTX275 nek pokusa uzet nesto iz nove serije od HD 58xx
Hd5850 najtiša, najmanje troši od ovih, dx11, eyefinity,najveće performanse od ove 3 ,a košta 300kn više od najjeftinije gtx275.
ajde nabaci furmakr i postaj ss pa cu vidjet po temperaturama da li se vent zavrti ili ne :D
ugl gluposti
je ti stvarno misliš da znaš sve e pa neznaš evo pa poslušaj ove ventove pa kaži da su bučni
ugl gluposti
je ti stvarno misliš da znaš sve e pa neznaš evo pa poslušaj ove ventove pa kaži da su bučni
sam sebe potkopavas jel?? lijepo si reko da kod gtx275 lagano ubrava sta podrazumijeva stock cooler, ovo je aftermarket cooler tako da(sa aftermarket coolerm ta grafa kosta jos kojih 200-500kn skuplja)... si opet se izmastio kako se vent kod gtx275 samo lagano zavrti
uzmi si 4890 vapor-x, melje sve igre bez problema, i onda iza nove godine kad padne ispod soma kuna si zemi još jednu(tak bum ja napravil) i imal buš CF da se usereš od fps-ova i koječega.
ugl gluposti
sam sebe potkopavas jel?? lijepo si reko da kod gtx275 lagano ubrava sta podrazumijeva stock cooler, ovo je aftermarket cooler tako da(sa aftermarket coolerm ta grafa kosta jos kojih 200-500kn skuplja)... si opet se izmastio kako se vent kod gtx275 samo lagano zavrti
eto vidiš da nemaš poima o grafama a kamoli o ventima i ovaj kako ti kažeš iz aftermarketa također ubrzava kako se grafa zagrijava tako i ventovi brže vrte jer se uključe u orginalnu utičnicu gdje je bio uključen stok vent na orginalnom hladnjaku
i daj več jednom kad več imaš internet pročitaj nešto korisno pa onda zuji po forumu
4890 je poprilično nepovoljna grafa. Bolje idi na seriju 5000. Novija je!
4890 je poprilično nepovoljna grafa. Bolje idi na seriju 5000. Novija je!
Hahaha.
HD4890 oko 1300 kn mores vec nac, ja nisam vidio povoljnije nigdje, a nove grafe nisu toliko jace od nje, ugl. cjena dosta opravdava graficku, zapravo i previse, vrlo je jeftina a ti kazes da je nepovoljna, nema igre koju nemores pokrenit na max rezi max postavkama a da je fps manji od 30, barem ja nisam se suocio s tim.
ugl gluposti
eto vidiš da nemaš poima o grafama a kamoli o ventima i ovaj kako ti kažeš iz aftermarketa također ubrzava kako se grafa zagrijava tako i ventovi brže vrte jer se uključe u orginalnu utičnicu gdje je bio uključen stok vent na orginalnom hladnjaku
i daj več jednom kad več imaš internet pročitaj nešto korisno pa onda zuji po forumu
neznas citat ili se pravis glup?? hoces reci da je to nije aftermarket hladnjak?? i fala bogu da se i taj vent ubrazava kada se temp povecavaju nisam to niti reko.. lijepo procitaj sta sam napiso i 5 puta ako treba jer vidim da te malo hebe gramatika i pismenost..
btw... kako si se ti uopce tako pametan naso komentirat kako se gtx275 slabo cuje a koristis aftermarket hladnjak?? (ili je accelero xtreme gtx280 iz tvornice stavljen na gtx275 :D:D) nebi bas reko..
sada lijepo citaj i slovkaj da bolje razumijes sta sam napiso....
edit: znam da neces moci jer ti tesko to ide... pa eto da ti kazem najjednostavnije u prijasnjem postu sta sam piso nisam uopce komentiro tvoj aftermarket hladnjak nego se sve odnosilo na stock cooler a ovo sta je u zagradi ne cistas sa ostatkom recenice zajedno kuzis to ti je kao medukomentar ili to neznas ......
btw. u ovoj temi se prica o stock grafama tako da nemoj komentirat nesto sta nemozes potvrdit... a najgluplje sta si napravio je kako bi pobio moju tvrdnju sta sam reko da se taj vent od gtx275 (mislim na stock) itekako cuje kada je pod opterecenjem, ti si na to poslo slike sa aftermarket hladnjakom .. pa ko se nebi smijo....
i onda ti meni nesto pricas o nekavom znanju i te neke sheme.. pa decec di si ti bio kada sam ja probo tu grafulju (opet mislim na stock)...
ugl gluposti
neznas citat ili se pravis glup?? hoces reci da je to nije aftermarket hladnjak?? i fala bogu da se i taj vent ubrazava kada se temp povecavaju nisam to niti reko.. lijepo procitaj sta sam napiso i 5 puta ako treba jer vidim da te malo hebe gramatika i pismenost..
btw... kako si se ti uopce tako pametan naso komentirat kako se gtx275 slabo cuje a koristis aftermarket hladnjak?? (ili je accelero xtreme gtx280 iz tvornice stavljen na gtx275 :D:D) nebi bas reko..
sada lijepo citaj i slovkaj da bolje razumijes sta sam napiso....
edit: znam da neces moci jer ti tesko to ide... pa eto da ti kazem najjednostavnije u prijasnjem postu sta sam piso nisam uopce komentiro tvoj aftermarket hladnjak nego se sve odnosilo na stock cooler a ovo sta je u zagradi ne cistas sa ostatkom recenice zajedno kuzis to ti je kao medukomentar ili to neznas ......
btw. u ovoj temi se prica o stock grafama tako da nemoj komentirat nesto sta nemozes potvrdit... a najgluplje sta si napravio je kako bi pobio moju tvrdnju sta sam reko da se taj vent od gtx275 (mislim na stock) itekako cuje kada je pod opterecenjem, ti si na to poslo slike sa aftermarket hladnjakom .. pa ko se nebi smijo....
i onda ti meni nesto pricas o nekavom znanju i te neke sheme.. pa decec di si ti bio kada sam ja probo tu grafulju (opet mislim na stock)...
ja sam bio na zenlji dok ti nisi probao tu grafulju a pričaš da jesi jer ti čim nešto novo kupiš odma o tom pričaš na forumu pa ako sam u krivu daj link tog posta gdje si ti to proba GTX 275 a da si je proba onda siguro nebi kupija ati 4890 i još s stok hladnjakom
ašto se tiče tvojih tvrdnji o buci stok hladnjaka naravno da nisi u pravu jer se atijevi stok ventovi i onako više čuju pri zagrijavanju grafe od nvidijinih stok ventilatora pitaj samo vlasnike hd 4870 koju buku trpe pa onda reci sekavac
necu te citirat jer je citat predugacak. no ovako zasto bi se hvalio ko kaze da se ja hvalim sa svime po forumu?? ako nista drugo dobro si me nasmijo.
i ko kaze ako nesto probas da to moras kupit?? pa svaki post ti je sve gluplji i gluplji
kupio sam dvije hd4890 netom sta sam prije toga probo gtx275 jer je iskoristivost dvije hd4890 u cfu na 1920 x 1200 visa od 90% dok dvije gtx275 u sliju imaju oko 80% iskoristivosti..(uglavnom dvije gtx275 su podjednake gtx295 cak nesto sitno i slabije dok hd4890 u cfu su jace nesto sitno a posto znas da sam imo prije gtx295 nisam iso na slabije ili isto)
i kakve veze dobvraga sada ima hd4870 sa ovom temom?? ti si neki nvidia fun??
ugl meljes gluposti da boli glava najprije sa aftermarket hladnjakom se hvalis da je grafa tiha (sta je) ali sa tim komentarom si suvisan na forumu i ne gledas se kao adekvatan davatelj dokaza da je ona stvarno tiha.. te sada sa forom sa hd4870 opet neprimjereno za tu temu..
uglavnom hd4890 se vise cuje jer se nesto vise grije pa se samim time i hladnjak brze okrece tj ventovi..
a kada usporedis gtx275 na 100% vent i hd4890 na 100% otprilike je buka podjednaka...
a evo nesto zanimljivo u vezi temperatura..................
tako da..
sa furmarkom kojega bi eventualno neko prilozio gtx275 bi dosla do 80 stupnjeva otprilike i to je vent negdje oko 75% i to se poprilicno cuje..
ti si sebi zabrijo nesto u glavi i to totalno krivo...
Prošlo mi kroz ruke puno nVidia kartica u zadnje vrijeme (razne 8800GTS 320/640/512MB, 9800GTX, GTX260, danas mi došla GTX280) i ama baš nikad nisam imao prigovora na glasnoću hladnjaka dok za turbine na većini ATI kartica to nebih mogao reći...
Kad se u sve to uračunaju puno bolji driveri bez problema, veća sigurnost da ti neće krepat kartica (još mi dosad niti jedna nVidia nije krepala za razliku od 2-3 krepane ATI-ce), podrška za Phsyx i "The way it's meant to be played" naslovi, nevidim nikakav razlog da se uzima ATI kartica.
niti jedno od te dvije
ati serija 4 vec tastarjela,a gtx skupa
kupi ati 5858 ima dx11 manj struje trosi i jakoje brza
HD4890 oko 1300 kn mores vec nac, ja nisam vidio povoljnije nigdje, a nove grafe nisu toliko jace od nje, ugl. cjena dosta opravdava graficku, zapravo i previse, vrlo je jeftina a ti kazes da je nepovoljna, nema igre koju nemores pokrenit na max rezi max postavkama a da je fps manji od 30, barem ja nisam se suocio s tim.
Dajte ljudi kad pišete ovakve bombastične tvrdnje bar recite na max rezi od 1600x1200 ili sl. (U moj PC piše monitor t220 pa pretpostavljam da je ta reza ili ona wide varijanta). Jer nije svima max reza ista. Mogu i ja reći da moja 4670 pokrene sve na max rezi u max postavkama (što je naravno samo približno točno) ali je catch da je moja reza 1280x1024 na 19" monitoru.
HD4890 neocana na 1920x1200 sa max postavkama u Crysisu, Stalkeru Clear sky i sličnim naslovima a da je igrivo (iznad 30)? Hmmmmm....