Crkla grafa? Slike

poruka: 30
|
čitano: 6.467
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Crkla grafa? Slike

Evo par slika...

Znaci igram SC2 zasteka se igra cuje se zvuk malo, restartam i onda ovo...

Igro SC2 pa se ovo dogodilo Igro SC2 pa se ovo dogodilo
Restartem PC vidim ovo odem do BIOSa da vidim sta se događa Restartem PC vidim ovo odem do BIOSa da vidim sta se događa
Kad ono bios ovako izgleda Kad ono bios ovako izgleda
Ucitavanje windows 7 Ucitavanje windows 7
I evo 8 bit boje sve u kurcu I evo 8 bit boje sve u kurcu
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Crkla grafa? Slike

Izgleda kao da se pregrijala, pa memorija crkla.

EDIT: Al, možda nekim slucajem, nije dobro ustekana u PCI utor, mozda se istekala ako si dirao racunalo. Vrijedi provjeriti, iako mislim da je ovo prvo. :/

totus mundus agit histrionem
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 14:09 (SinCr0).
14 godina
protjeran
Mew kaže...

Evo par slika...

Znaci igram SC2 zasteka se igra cuje se zvuk malo, restartam i onda ovo...

Slično i kod mene na starom kompu još neznam kaj je riknulo, a neda mi ga se još furat na servis no kod mene je grafa stara 7600GS i na oko ne izgleda kao da je nešt riklo.

14 godina
neaktivan
SinCr0 kaže...

Izgleda kao da se pregrijala, pa memorija crkla.

EDIT: Al, možda nekim slucajem, nije dobro ustekana u PCI utor, mozda se istekala ako si dirao racunalo. Vrijedi provjeriti, iako mislim da je ovo prvo. :/

Bila je vruca tako da vjerovatno ovo prvo.... ostavit cu PC jedno 2~3 sata da se ohladi ... mozda ce to popravit...

Nije probo sam ugurat nazad ali ovako i onako je jako dobro pricvrsena....

16 godina
Crkla grafa? Slike

Ovo je sigurno problem sa memorijom. Mozda je mozes spasiti tako sto joj stavis BIOS sa manjim naponima i frekvencijama pa bi mogla jos neko vrijeme raditi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
A, neka se ohladi, iako sumnjam da ce pomoci. Vrijedi probati! :)
totus mundus agit histrionem
17 godina
protjeran

Memorija grafičke 99%

Ono pregrijala ne mora bit nužno da je razlog, ali ti artefakti na 1. slici upućuju na memoriju grafičke.

Nosi to na servis ako imaš garancijuhttp://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-cry.gif

sweet pandemonium
16 godina
neaktivan
Crkla grafa? Slike

Otišla memorija, probaj rerna metodu ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Crkla grafa? Slike

Identičan problem kod mene se dogodio prije tjedan dana tijekom igre bad companya 2 i potvrđeno mi je da je memorija otišla, sad čekam da dode GTX 460 Cyclon pa da si ju priuštim!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Crkla grafa? Slike

A cekam da se ohladi ... ali fuck... taman sam odusto od ideje kupovanja nove grafe jer nisam imo dosta para... i sad ovo hebem ti ffffffffffff

Hvala na savjetima :)

Ma kaka garancija em je vemil propo, em je garancija otisla davno kupljena je jos prije 3 il 4 godine

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 14:19 (Mew).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Da li znaš koje su bile temp graf prije ovoga?

Dakle kojoj temp je bila kada si igrao starcraft2?http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-undecided.gif

sweet pandemonium
14 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Dakle kojoj temp je bila kada si igrao starcraft2?http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-undecided.gif

Nazalost nekoristim 24/7 Real Temp ;_;

Ok znaci upalim PC, upalim Real temp grafa ide na oko 65 pocnem malo prckat po windowsu da povecam load ode na 67

I odjednom crvene tockice svuda, 3 velike crte i BDOS.

Restartiram ponovo. Uđe u widnows i ode ekran crno, kaze Nvidia Catalyst have recoverd from a crash... opet malo radi i opet BDOS

EDIT : Slike BSODa .... gim se pokrene neka 3d aplikacija koja zahtjeva grafu sve poludi i dobijem BDOS

Poludi sve cim otvorim vidia control panel i on pocne animirat onaj logo Poludi sve cim otvorim vidia control panel i on pocne animirat onaj logo
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 14:38 (Mew).
16 godina
neaktivan
Mew kaže...
stoncin3 kaže...

Nazalost nekoristim 24/7 Real Temp ;_;

Ok znaci upalim PC, upalim Real temp grafa ide na oko 65 pocnem malo prckat po windowsu da povecam load ode na 67

I odjednom crvene tockice svuda, 3 velike crte i BDOS.

Restartiram ponovo. Uđe u widnows i ode ekran crno, kaze Nvidia Catalyst have recoverd from a crash... opet malo radi i opet BDOS

EDIT : Slike BSODa .... gim se pokrene neka 3d aplikacija koja zahtjeva grafu sve poludi i dobijem BDOS

Propuši karticu, promjeni hladnjak.

14 godina
neaktivan
Crkla grafa? Slike

Gledam okolo po netu, svi simptomi upucuju na to da su rami osli... oh well

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Crkla grafa? Slike

Se sjećaš kada si stavio nove drivere.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 18:27 (vgetik).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
vgetik kaže...

Se sjećaš kada si stavio nove drivere.

Stalno updejtam, i ne nisu oni Nvidia driveri su ubijaju GPU fan.

15 godina
Crkla grafa? Slike

A da downclock-uješ  VRAM na grafičkoj?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Crkla grafa? Slike

Nis'. Zali se Blizzardu da si igrao SC2 i da je krepala, mozda ti posalju drugu grafu Izlanuo se.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Crkla grafa? Slike
Ništa to ti je znak, da uvijek moraš pratit temperature dok igraš, te da moraš stavit vent na manual.
Izzy

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Crkla grafa? Slike

Probat ocu Downloclockat Vram memcheckat grafu ...ali tek sutra neda mi se danas pre zivcan sam a imam laptop koji moze SC2 igrat pa mi nije oglavu, a imam i PS3 i DS...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Mew kaže...

Probat ocu Downloclockat Vram memcheckat grafu ...ali tek sutra neda mi se danas pre zivcan sam a imam laptop koji moze SC2 igrat pa mi nije oglavu, a imam i PS3 i DS...

Heh, ako vec igras taj SC2, onda progooglaj malo oko problema sa pregrijavanjem grafickih sa tom igricom, a koji se mogu dogoditi.

Ima par linija koje bi valjalo promijeniti za svaki slucaj dok ti ne spali mozda i laptop, a koji je sto se tice grijanja daleko osjetljiviji.

16 godina
neaktivan
Mew kaže...

Provrti OCCT GPUmemtest.

17 godina
protjeran
Crkla grafa? Slike

Po tome ne bi se dalo zaključiti da je pregrijavanje komponente uzrok.

Kvar na RAM-ima nije sigurno jer ti piše display driver na prvom BSOD.

Otvori case, izvadi graf, ispuši vent, vrati graf u utor, upali PC updateaj drivere za nVidia, stare pobriši kompletno ako znaš iz safe mode prije toga i probaj

Ponovo prati temp graf imaj uključen monitoring dok igraš i odmah pogledaj kad se vrati u desktop nakon igra

Temp smiju doseći 80 je po meni sigurnosna granica za load GPU temphttp://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-undecided.gif

sweet pandemonium
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Po tome ne bi se dalo zaključiti da je pregrijavanje komponente uzrok.

Kvar na RAM-ima nije sigurno jer ti piše display driver na prvom BSOD.

Otvori case, izvadi graf, ispuši vent, vrati graf u utor, upali PC updateaj drivere za nVidia, stare pobriši kompletno ako znaš iz safe mode prije toga i probaj

Ponovo prati temp graf imaj uključen monitoring dok igraš i odmah pogledaj kad se vrati u desktop nakon igra

Temp smiju doseći 80 je po meni sigurnosna granica za load GPU temphttp://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-undecided.gif

Znaci izvadio grafu propirio ju fenom i svime, vratio ju nazad i sada svaki puta bude kao ono gore, ventilaor na grafi radi, sve ok, ali sada mi je stalno slika 8 boja a u prewindows stvarima su sva sloka izkrivljena i necitka kao gore onaj bios prvi. Tako da sam poprilicno siguran sada da je memorije crkla.

Rado bi ju mem testo ali cak i nakon stavljanja drivera ponovo i svega, jos uvijek je 8 bit grafika i OCCT mem test pocne i nakon sekunde stane kaze aborted by user.

16 godina
neaktivan
Crkla grafa? Slike

Crkla je, probaj metodu s pećnicom ako nisi.

Ugl, skineš cooler, metneš grafu na 200 stupnjeva u pećnicu na 10tak minuta (dok se vodovi ne "zazlate"). Ostaviš da se ohladi, namontiraš cooler pa probaš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
franky kaže...

Ugl, skineš cooler, metneš grafu na 200 stupnjeva u pećnicu na 10tak minuta (dok se vodovi ne "zazlate"). Ostaviš da se ohladi, namontiraš cooler pa probaš.

I to ce kako propravit memoriju ako smijem pitat? Nije ovo Xbox 360 pa da se nesto odlemilo...

15 godina
neaktivan
Mew kaže...
franky kaže...

I to ce kako propravit memoriju ako smijem pitat? Nije ovo Xbox 360 pa da se nesto odlemilo...

Pa probaj ionako nemaš ništa za izgubiti.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
16 godina
odjavljen
Mew kaže...

Pa, ako stavis puricu sa mlincima sa time lakse ces prihvatiti to da je otisla memorija na grafickoj Izlanuo se

14 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
Mew kaže...

Pa, ako stavis puricu sa mlincima sa time lakse ces prihvatiti to da je otisla memorija na grafickoj Izlanuo se

Prije cu zamjesit i stavit jedni pizzu :D

14 godina
neaktivan
Crkla grafa? Slike

Tako se i meni dogodilo sa XFX 9800GT. Nakon stavljanja grafičke u pečnicu na 200C 10 min mreža je nastala i artefekti. U windowsima radi dobro ali kad hočeš pokrenut nešto zahtjevnije igra se sruši.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice