@Juventus 4ever:ma i ja sam imao 3870 koja me nije toliko razočarala kao 4870.kada malo odvrtiš vrijeme unazad sapphire4870 je koštala 1850kn kada je došla bez razmišljanja sam ju kupio.bilo je govora o nekoj toplini po forumima ali u usporedbi sa 260gtx,192 koja je koštala oko 3000kn dvojbe nije bilo.skidam kapu atiju koji je tim potezom skinuo cijenu grafuljama i prisilio zelene da spuste cijenu i pojačaju perfomanse.stavivši je u komp koji je overklokiran sa ne baš dobrim hladnjakom i ne tako dobrom pločom temperature su ošle gore.danas su rivali 4870 1gbi i 260gtx 216 i tu definitivno nvidia nosi pobijedu samo zbog topline.sapphire je osim toxica izbacio i drugačije hladnjake koji zamjenjuju referentni(nekakav crne boje)ali sumnjam da je efikasniji od toxica kojeg sam osobno slušao.4870 je definitivno kartica koju muči toplina i samo pogled na trenutno stanje na tržištu i količina raznih verzija hladnjaka govori u prilog tome.
..rekao sam da nisam stručnjak ali se pitam,kako to da nvidija nije izbacila neku grafu sa ddr5 memorijom? šta mislite da neznaju ili im se nije dalo.čak i ove najnovije kartice dolaze sa ddr3 memorijom.isto tako directx 10.1.koliko sam ustvari igara igrao sa directx10?sve u svemu do izlaska 5870 i sagledavanje buduće trenutne situacije molim boga da ati nafrlji što više slova i noviteta a nvidia spusti cijenu.
nedaju mi se citat svi postovi,pa sorry ako je vec neko pito, al na kolko ti fps-a vrti gra4???
..može.mogu odvrtit 3dmark vantage,samo ga moram instalirat, ti proc na 3ghz a memu ti izaberi samo nemoj neke nedohvatljive za mene reze.
..može.mogu odvrtit 3dmark vantage,samo ga moram instalirat, ti proc na 3ghz a memu ti izaberi samo nemoj neke nedohvatljive za mene reze.
..baš sam instalirao vantage al ok.cl4 ti dođe 4-4-4-12 jel tak?.far cry 2 imam na xp pa možemo to probat ak ti se da?
e jebiga ti na xp-u ja na visti, sutra stavljam xp i fc2 i crysis i 3d06 i furmark ili ti ides na vistu(rade bi dx10 koristio)
EDIT: ili imas dualboot?, i da cl4 je 4-4-4-12
..da dualboot.instalirat ću far cry na vistu i još par stvari koje će mi trebat za verifikaciju.koji to crysis imaš,warhead?i da moja grafa nije overklokirana,niti je ne namjeravam pa stavi i ti stock.kaj ti je furmark?...moram samo pronać sve te stvari a večeras još im,imam posla tak da sutra oko predveče dobiš rezu.
..far cry 2 i crysis sam reci koji
Da bude sve regularno svaki posta sliku GPU-z ( v0.3.1svježe izašel ), na kojem se mora vidjeti driveri , Kod nvidie 180.48, kod ATi-a: 8.12...
I CPU-z (V.1.49 ) za proc i memu...
Proc na 3.0
Memorija na 800 uz 4-4-4-12 latencije....
Bez IKAKVIH preinaka po CCC ili Nvidia Control Panelu....
Na rezi 1680*1050*, Svi detalji HIgh/ Ulra s svim postavkamam do kraja.... ( za 3dmark se vi dogovorite na kojoj rezi i s kojim postavkama budete vrtjeli testove )......
* Ako vam monitori vuku preko 1680*1050 onda i na 1920*1200.....
Se oboje slažete?
Edit: Na 1680*1050, jer makaza nemože na 1920*1200...
..moj je max 1680/1050.nastavljamo dogovor na pm pa očekujte rezultate.
Eto ipak si dobil partnera za bencheve.
Ja sam mislil dok sam još imal moj komp ali nije bilo vremena ali iskreno receno niti volje toliko stvari vrtit.
Uglavnom makaza ima slicne komponente ko i ti pa ce bit zanimljivo.
Pogotovo u trecem mjesecu kad mu nabrijem komp
Mali dogovor između nas dva
@makaza
Hvala na brzom odgovoru, to je baš ono sto sam tražio.
Ja sam ranije imao 8800gtx i s nje sam prešao na HD4870. Uzeo sam Asusovu karticu (512Mb) jer mi se nije dalo igrati s BIOSom nego sam želio s asusovim utilityom elegantnije riješiti regulaciju fena. I tu sam se opako razočarao... Kako god da sam namjestio fen, u usporedbi s 8800gtx bio je hiperglasan. To bih jos možda podnio u 3D modu, ali mi je užasno smetalo u 2D, odnosno pri običnom radu. S druge strane ako bih spustio fen na neku normalnu brzinu, odnosno donekle prihvatljivu razinu buke, temperature bi podivljale. Nakon tog su krenula kemijanja s S1 i 120mm ventom, to je riješilo navedene probleme. Ali to nije ono što želim od kartice, u principu sam dobio poluproizvod kojeg treba dorađivati, a došao sam u godine kad nemam više volje i entuzijazma zezat se s hardverom na taj način . Uz to, što se performansi tiče, OK 4870 je jača i brža od 8800gtx, ali moj subjektivni osjećaj je u skladu s onim što si ti rekao: na 8800gtx mi se sve nekako tečnije i uglađenije vrtilo.
Anyway, vjerojatno cu prijeći na gtx260 iako se već priča o 285ici, spominju se cifre od 2500kn i slično. To mi zvuči malo vjerojatno, barem na ovim našim prostorima. Uglavnom sačekat ću još tih par dana dok se 285ica pojavi u prodaji, a onda ću odlučiti.
LP
Zasto bis predao na 260 kad 4870 nije nista sporija od nje a pogotovu u dx10 gdje je 4870 cak i brza.
Zasto bis predao na 260 kad 4870 nije nista sporija od nje a pogotovu u dx10 gdje je 4870 cak i brza.